X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam w 15 tyg ;) miało być lepiej hmmm.... Obudzil mnie hewt.... I ten okropny posmak w buzi brrrrrrrrr

Jej

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg mnie też bolało ze ani usiąść ani leżeć. poduszka pod pupę a też nie miałam żadnych śladów po uderzeniu czy coś. samo przeszło po kilku dniach.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana0501 wrote:
    Dziewczyny popękane mam żyłki na udach! Co robić? Iść teraz do kogoś czy czekać do 8.07 i mój lekarz coś da na naczynka ? To prawda że to początek żylaków??

Diana, moja koleżanka miała coś takiego dziwnego, że pojawiło jej się sporo pajączków na udach i ponoć jakoś magicznie w dniu porodu zniknęły... Nie uwierzyłabym, gdybym nie widziała :) Więc może same znikną :)

Ja mam swoje od lat, już się przyzwyczaiłam, ale mam bardzo nieśmiałą nadzieję, że moje też znikną, a co ;)

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam całą noc spać na twardej podłodze haha :D sama się przeniosłam bo nie mogę spać na łóżku, po prostu jest za miękko :D masakra jeszcze nigdy na podłodze z własnej woli nie spalam :D

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj, mąż sie bardzo ucieszył z prezentu na dzien ojca, ale chyba najbardziej, że to body było z opcją chłopca :) ale żeby nie było lekarz dał 85% na chłopaka, więc body z dziewcyznką jeszcze zostaje ze mną na te 15% nadziei :)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe bo czekasz na Pole :)?

Ja coś czuję że będzie chłopak :) mówiłam zawsze Polusia ale czułam że chłopak. Więc Maksym, czekamy :)
    Kupiłam dziś błękitne skarpetunie dla dzidzi, musiałam :D

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny boli Was teraz często brzuch jak na okres ? bo nie wiem czy to normalne czy nie .

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio bolał, ale każdy mówi że to normalne. Zapytałam lekarza o wszelakie kłucia i jest to normalnie, tak może być.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez pobolewa, dziś np w pracy poczulam i odrazu mi sie przypomniały czasy jak okres sie zbliżał :P ale bez paniki, to raczej od rosnącej dzidzi i tych rozciągających sie więzadeł :) a po powrocie do domu czekała na mnie miła niespodzianka w postaci listu ze szpitala z wynikami dotyczącymi wad genetycznych - dzidzia zdrowa jak ryba, prawdopodobieństwo wad bardzo małe :) nareszcie jestem spokojna i moge odetchnąć z ulga :)

Izieth, milmarta, Irmelin lubią tę wiadomość

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane macie jeszcze w buzi ten dziwny posmak mi z goryczy przeszedł na taki jakbym cyckala krede... Okropne..fratmid super gratulacje ogromne ;););)
    Tysia mnie dziś tak pobolewa....

Jej

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fratmid superancko!!

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiji wrote:
    Kochane macie jeszcze w buzi ten dziwny posmak mi z goryczy przeszedł na taki jakbym cyckala krede... Okropne..fratmid super gratulacje ogromne ;););)
    Tysia mnie dziś tak pobolewa....

Po jedzeniu najczęściej mam taki dziwny posmak, ciężko to opisać. Na szczęście mycie zębów na chwilę pomaga. Nigdy nie myłam tak często zębów ;)

Jiji lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wyrwałam zęba...ała. Poza tym odwiedziłam też kardiloga który podejrzewa u mnie chorobę niedokrwienną serca..ej, ja mam 33 lata. Trzeba by zrobić jakies próby wysiłkowe żeby to potwierdzić lub wykluczyć, ale w ciąży nie wolno. Jeszcze nie wiadomo co ze mną będzie dalej, na razie zlecił jakieś inne, mniej inwazyjne badania, oby to się nie potwierdziło. Przed ciążą (w ciągu kilku lat) odwiedziłam kilku kardiologów i żaden nie sugerował nic takiego, więc opcje są dwie, a właściwie trzy: albo wszyscy bagatelizowali moje objawy bo nie ten wiek i nie ta płeć, a ten wreszcie wziął mnie na poważnie; albo to ten dzisiejszy jest jakiś nad wyraz czepialski; albo po prostu to jakaś nowość, której wcześniej nie miałam, dlatego nikt o tym nie wspominał.

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo po prostu bada dokładnie nawet jeśli ma się okazać być ok to będzie pewny że działał dobrze i wykluczy te czy inne choroby

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Framtid gratuluję :)
    Milmarta współczuję najgorsze co może być to takie zgadywanie przez lekarzy co Ci jest. Może w innym mieście poszukaj jakiegoś dobrego kardiologa? Przede wszystkim myśl pozytywnie, na pewno to nic groźnego.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fratmid, gratulacje!

Pobolewanie u mnie też odhaczone, ech...

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może Milimarta ciąża jakoś uaktywnila to bardziej....

Jej

• joa65121 Znajoma

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ! Ja bede miec chlopca ! Od samego poczatku tak czułam:) bylam i ginekologa wszystko ok , ale mam zastój w nerkach musze puc sok z żurawiny i pokrzywe , powinno byc po tym ok :) a teraz jestem u fryzjera ... A co należy mi sie !

Irmelin, Izieth lubią tę wiadomość

6sutpc0zansui1cp.png
  • joa65121 Znajoma

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Framtid na bóle żołądka polecam pic siemie lniane, piłam przez 4 dni 2/3 razy dziennie i odczulam poprawe, najlepiej jeść nasionka, ale nie kazdemu to przez gardlo przechodzi , wystarczy kisiel wypic:) co do wagi u mnie prawie kg w górę ( jak moja waga nie oszukuje :))

6sutpc0zansui1cp.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam po dlugiej przerwie,
    bylam na zwolnieniu lekarskim z pracy bo mialam sciskanie w gardle... tak to czulam , a ze mam chora tarczyce to myslalam ze to ona mi cyrki robi. Ale wyniki tarczycowe wyszly ok , jedynie co to anemia (ferytyna, zelazo i hemo. leza) , potas tez lezy itd itd ale w kazdym badz razie teraz po ponad tygodniu wiem , ze to nie tarczyca a dziecko kopie mnie w przepone :P Mam brzuch wysoki a nie do przodu dlatego ma fasolka dobre dojscie Hihi czuje te kopniaki do teraz kilka razy dziennie a po jedzeniu sie nasila wiec troche stresu mialam przez odcinanie tlenu, ale chociaz znam winowajce :D

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ