Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ta lista jest jak wejdziesz w MOJE BELLY, później w moje listy i tam jest cos takiego jak wyprawka dla noworodka
ja akurat rihanny nie lubie a meczu już się doczekać nie mogę bo dzisiaj róznie może być oczywscie sercem jestem z Polska ale takiego rywala jak Portugalia tez trzeba dość mocno brac pod uwagęTysia -
Oczywiscie, ze na Rihanne golden circle
Meg zajebiscie, ze nie bede jedyną ciężarówka
ja od stania i czekania bardziej boje sie tłumu, ale dziewczyny powiedziały, że będę mnie i mój brzuch obstawiać
co do ćwiczeń próbowałam coś tam, ale brzuch mnie na dole pobolewał, więc przestałam, jutro znów spróbuje tak po trochu, bo jednak odkąd się dowiedziałam o ciąży, to nie ćwiczyłam mięśni nic, moze potrzebują etapu rozruszaniaIgor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
AAAa spadówa
Też chcę iść aaa, za późno się obudziłam.
Na YT są fajne ćwiczenia dla kobiet w ciąży:
ten jest super:
https://www.youtube.com/watch?v=gSUJX5zkkb4
i ten też lubię:
https://www.youtube.com/watch?v=04tNOBOq44g
Do tego kupiłam płytę z laską od Chodakowskiej.
No i zaczęłam Nowennę Pompejańską, pisałam Wam o niej kiedyś?? Może ktoś nie pamięta, lub ja że nie pisałam, ale gorąco polecam:
http://pompejanska.rosemaria.pl/
To moja druga, pierwsza została wysłuchana.
-
Ja zrobiłam taką listę ok 2 tyg temu i teraz jak patrzę na tę listę to chyba mam tak samo... Co do myjki to czytałam że lepsza dłoń i na początek wystarczy płyn do kąpieli 3w1 np z Johnsona. Pieluchy już kupuję. A z tym mlekiem to dla mnie trochę nie jasne w sensie dla tych mam co nie planują kp to w ciemno mają kupić mm?
-
Mm z oznaczeniem 1 jest te pierwsze, a czy firma czy co to one mają taki sam skład, bo zwyczajnie muszą mieć to samo i w tych samych ilościach. Nie może być jedne lepsze od drugiego. Do tego też ich nie reklamują w telewizji (tylko mleka typu 2) bo nie można zachęcać do karmienia mm. Miałam to na studiach.
Ja będę karmić piersią jak się da oczywiście. Na studiach facet nam opowiadała jakie są korzyśći, od tego że mleko matki ma wszystkie składniki od elektrolitów po inne cuda, że więź, że narząd żucia się lepiej u dziecka rozwija, no mnóstwo rzeczy o których nie miałam nigdy pojęcia...no ale zobaczymy jak w praniu będzie
-
Shantelle wrote:Mm z oznaczeniem 1 jest te pierwsze, a czy firma czy co to one mają taki sam skład, bo zwyczajnie muszą mieć to samo i w tych samych ilościach. Nie może być jedne lepsze od drugiego. Do tego też ich nie reklamują w telewizji (tylko mleka typu 2) bo nie można zachęcać do karmienia mm. Miałam to na studiach.
Ja będę karmić piersią jak się da oczywiście. Na studiach facet nam opowiadała jakie są korzyśći, od tego że mleko matki ma wszystkie składniki od elektrolitów po inne cuda, że więź, że narząd żucia się lepiej u dziecka rozwija, no mnóstwo rzeczy o których nie miałam nigdy pojęcia...no ale zobaczymy jak w praniu będzie
A ja się nie zgodze ze maja taki sam skład
bo z synem pierwszym dawałam na początku bebilon 1 i była masakra ... tak wymiotował i się dusił tym mlekiem ze nie raz byliśmy u lekarza az wkoncu kupiliśmy tą mate kontrolującą oddech bo róznie moglo być .. az trafiliśmy na porządnego pediatrę i kazał zmienić z bebilon 1 na bebiko 1 bo ponoć bebilon 1 jest ciężkim mlekiem dla noworodka ze względu na większe stężenie białka czy jakos tam zmieniliśmy i wymioty ustały a wydawało nam się ze bebilon to dobre mleko bo najdroższeTysia -
Ja mam w planach ściągać moje i do butelki ale jak wyjdzie że np i tego nie dam rady to skąd mam wiedzieć jakie wybrać? W ciemno? Czy porada u pediatry? Mój mówi żeby kupić do szpitala a ja nie jestem pewna tego i myślę że lepiej poczekać no ale jak nie będę miała czym karmić? Co wtedy?
-
Poczytaj tez sobie opinię rodziców ze dużo noworodków ma po bebilonie zaparcia i problemy z kupkami ja wiem z praktyki ze bebilon jest za ciężki dla niektórych dzieci ale równie dobrze dobrze niektóre dzieci nie tolerują bebika .. najlepiej widać po dziecku jak się już urodzi bo też niektóre dzieci mają wrazliwsze żołądkiTysia
-
Iskiereczka wrote:Doskwieracwam ból kręgosłupa?
Śpie na miękkim materacu i zamówiłam rogala premium c do spania.
Wszystkie moje koleżanki co byłyby ciąży bardzo polecają moze cos pomoże.
Borykam sie cały czas z wyborem wózka bardzo podoba mi sie ten adamex barketta ale opinie na tragiczne
Też zakupiłam rogala - myslę że będzie wygodniej, bo w moim przypadku mam tendencję do spania na plecach, co nie jest najlepsze.
Barletta ma tragiczne opinie?? Ja na wrocławskim forum zadałam pytanie o barlettę kto ma i niech powie, to same pozytywy że duża gondola że świetnie się prowadzi i takie tam. -
Irmelin - piąteczka ja zaczęłam pic rano przed praca melisę, muszę przyznać ze pomaga nie mam juz tego uczucia jakby żołądek miał mi eksplodować, choć zaczęłam odrzucać mleko i jogurty, a wcześniej jadłam i było ok. Teraz momentalnie jest mi niedobrze, jak tylko zjem ;/
Na pocieszenie kupiłam dziś dla dzidzi bluzę i rękawiczki niedrapki