X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byle do wtorku, mam wizyte, moze maluszki zdradza nam kim sa. Nie moge sie doczekac :). W czwartek diabetolog, a od badan w laboratorium to juz jak dawca krwi sie czuje. Co dwa tygodnie igly, ble...

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • framtid Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym wózek dość klasyczny, jakoś nie podobają mi sie te 'nowoczesne' gondole, albo stelaże z trzema kołkami. Nie wiem, ja lubię jak wszystko jest takie proste i bez udziwnień :P dlatego wyszukałam sobie wózek marki x-lander wersja pulse oczywiście w kolorze czerni :P w internecie mozna znaleźć nawet filmiki na których prezentują jak wózek sie składa :) ma tez pompowane koła a to akurat zaleta jeśli chodzi o użytkowanie w trakcie zimy :) jedyny mój problem to taki ze moja mama zadeklarowała sie sprezentować tą maszynę dla swojego pierwszego wnuka ale powiedziała ze ten jej sie nie podoba bo wyglada jak takie zwykle wózki jak były kiedyś eh :P mam nadzieje ze ja przekonam jak go zobaczy na żywo w sklepie, bo jak dla mnie jest bardzo funkcjonalny no i zwyczajnie mi sie mega podoba jako jedyny wózek z ogromu modeli które widziałam w internecie

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna biletów nie mam ani na GC ani na trybuny. Chyba zwykła płyta, nie pamięam szczerze mówiąc. Dostałam je też w grudniu, pod choinkę, od męża :)

Jestem u rodziców i tak jak się spodziewałam czekają na mnie morele, brzoskwinie, czereśnie, wiśnie i bób :D pełna rozpusta.

Co do wózka to u nas skończy się najprawdopodobniej na Rico Nano
    http://www.babyblue.sklep.pl/wozek-wielofunkcyjny-riko-nano-3w1,id393.html
    Znajomy ma dojście do producenta, cena prawie o polowę niższa niż w sklepie więc żal nie skorzystać.

PS: odebrałam wczoraj wyniki, morfologia, mocz wszystko w normie.
    TSH wróciło do normy, fT3 fT4 też w granicach :)
    I ja oczywiście głupia ucieszyłam się na chwilę, a później zaczęłam wymyślać, że skoro TSH się unormowało to może z dzieckiem nie jest dobrze? wiem głupia jestem, muszę odganiać takie myśli...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 11:20

eikt43r804tnuk7g.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega, do głowy by mi nie przyszła taka teoria hehe, jest dobrze, nic się nie martw :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg, nie szukaj na siłę wymówki i powodów do zamartwiania się :) na pewno wszystko jest dobrze :)

No to poszalejemy na koncercie, suuuper :D :D :D :D

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • michaela Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny przygarniecie mnie do siebie? ;)

jagooo90, Siwa1001 lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Michaela ;) dzisiaj łapiemy oddech od upałów :) wczoraj napuchlam strasznie !!! Moje palce u stop przypominały parówki heh. Po wizycie u lekarza potwierdziliśmy 100% syna. Franio bedzie ;) a na Pole będziemy musieli poczekać. Dziewczyny kupujecie laktator czy czekacie do momentu karmienia ? Pytam bo koleżanki mi doradzają aby sie wstrzymać z tym zakupem gdy może sie okazać ze bedzie niepotrzebny gdyby był problem z pokarmem. Ale znowu słyszałam ze laktator pobudza produkcje mleka...i tak nie wiem. Jakaś markę konkretna polecacie?

• framtid Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Michael :)

Ja wczoraj cieszyłam sie dniem bez wymiotów i bolącego żołądka :D jadłam owoce czekoladki na obiad zrobiłam krewetki :D niestety dzisiejszy poranek sprowadził mnie na ziemie - zaraz po wstaniu miałam bliskie spotkanie z toaleta :( :P

Z powodu tych żołądkowych rewolucji przestałam brać femibion i zastąpiłam tabletka w której jest tylko kwas foliowy witamina c i D . Myślałam ze to moze od tamtego kompleksu witamin, ze za dużo żelaza albo cos, no ale jak widać bez zmian wiec to chyba nie wina tabletek tylko taki mój 'urok' yhh :P

co do laktatora to postanowiłam czekac aż do narodzin bo nigdy nie wiadomo czy sie przyda czy nie a pieniądze które bym na to wydała wole dorzucić do fotelika samochodowego który sobie upatrzyłam :D

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836

preg.png

age.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie dziewczynka.
    Współczuje tych mdłości :( Mnie tylko nadal od niektórych zapachów odrzuca... Nie mogę znieść zapachu kremu na rozstępy gdy są słodkie. (A nie udało mi się innych trafić)

Co do laktatora, hmm.. nam się przydał przy rozszerzaniu diety.

Można poczekać do porodu.
    Można kupić używany (wymienić tylko części które mają styczność z pokarmem. W większych miastach są też wypożyczalni laktatorów - w tedy można sprawdzić jaki model sobie radzi (wymianiając tyko te końcówki jak przy kupnie)
    My mieliśmy medela - jak nic się  nie działo to sobie radził, ale przy zatorach czy nawale pokarmu pompował na pusto, więc się trochę rozczarowałam bo siła ssania i skuteczność malucha bez porównania większa;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 11:57

Kolia lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Tysia :) Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeśli chodzi o laktator to będę kupować szybciej :) bo w pierwszej ciąży miałam nawał mleka i na szczęście miałam pożyczony laktator, w tej ciąży już mam siare wiec mysle ze mleka będę mieć tez dużo :)

ja w piątek miałam wizyte z połozna, siedziałam u niej 2,5h i odpowiadałam na pytania dotyczące historii medycznej mojej, mojego partnera i mojej rodziny .. masakra :/
    zważyła mnie, zmierzyła, pobrała mocz do badan i krew . Dała jakąs książke do poczytania o ciaży oczywiście po angielsku :D różne ulotki na temat szczepien karmienia piersią itd. :) i dostałam tez bon na darmowa wyprawke dla dziecka :)

nastepna wizyta w szpitalu 29 lipca na 9:45 .. i na tej wizycie będę mieć scan i wywiad z ginekologiem :) już się doczekać nie mogę :D

Kolia lubi tę wiadomość

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny boli was podbrzusze czasem jak na okres..?? Taki dziwny tępy ból....?

Jej

• jusci Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie raz na jakiś czas tak poboli, ale tylko krótką chwilę...zmieniam pozycję i jak ręką odjął :)

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez tak chwyta ból jak na okres ale tylko czasem i bardzo szybko puszcza.

Ja sie zastanawiam co bedzie u mnie z pokarmem bo póki co żadnej siary nie zauważyłam wiec tym bardziej narazie odpuszczam myśli o kupnie laktatora.

Zastanawiam sie za to co z pieluchami bo naczytałam sie ze lepsze wielorazowe ekologiczne. Co myślicie? Widzę ze taka Pielucha troche kosztuje wiec jeśli bym sie zdecydowała to chciałabym zacząć kupować żeby uzbierać sobie kilka sztuk.
    Juz sama nie wiem, teraz tyle tego wszystkiego, a jednak jak sie mamą nigdy wcześniej nie było i nie miało styczności z małymi dziećmi to troche trudno podejmować jakiekolwiek decyzje opierając sie na informacjach wiszących w internetach ;/

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836

preg.png

age.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Framtid, dla mnie wielorazowe pieluchy to koszmar. Na początku co zmianę pieluchy jest kleks z kupy (zazwyczaj), potem są wielkie i śmierdzące i nie wyobrażam sobie przechowywać tego 2-3 dni, żeby nazbierało się do prania, bo jednak wkłady pierzesz oddzielnie. Moja koleżanka wydała 500 zł na pakiet startowy, żeby wystarczało jej pieluch i wkładów. Potem to się może i zwraca, ale pieprzenia jest od groma. Prania przy noworodku i tak jest w ch... :P Odradzam.

Co do pokarmu, to nie martw się, mi siara nie leciała, a pokarmu po porodzie miałam aż za dużo :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • michaela Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosowałam system mieszany i sobie chwale wielorazówki - ale właśnie dla tego, że nie podchodziłam do tego tak na sztywno - ze tylko wielorazówki. Na noc młoda dostawała jednorazowe pieluchy,podobnie na podróż i spacery zimowe. Przez pierwsze 3 miesiące też jednorazówki, (ekologiczne z mniejsza ilością chemii) a potem już wielorazowe+ dady (w testach wyszło żę podonie jak niektóre pampersy mają mniej chemii)
    Pranie szlo codziennie, na kupy są sposoby - papierki specjalne. papierek wyrzucasz do toalety a pielucha do prania już bez tego bagażu.
    Trafić na te niecieknące pieluchy trudno było. Ale jak już znalazłam to było ok.
    W lecie te pieluchy były genialne. Zero odparzeń, zero kremów na tyłek, pupa oddychała, a młoda szybko załapała o co chodzi z nocnikiem.

Co będzie przy drugim dziecku nie wiem. Wychodzę z założenia że musi byc równowaga między wygoda a ideą. Ale podejrzewam żę podobnie;)

Jeśli chcesz próbować z wielorazówkami to ja radzę po 3 miesiącu, gdy dziecko rzadziej susia i zacząć od kilku sztuk dosłownie żeby sprawdzić czy Ci to odpowiada. (Najlepiej każda innej firmy żeby sprawdzić jaki komplet ewentualnie kupić. )

Jeśli się zdecydujesz i będziez chciała o coś dopytać to pisz :)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• framtid Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, michaela - dzięki dziewczyny za wasze spostrzeżenia w tym temacie :) jeszcze bede nas tym myślec ale wydaje mi sie ze na pierwsze dni napewno pójdą jednorazówki a potem zobaczymy :) jeszcze poczytam na temat tych pieluch, muszę sie zagłębić w temat heh :)

michaela, polkosia lubią tę wiadomość

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836

preg.png

age.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Michaela.
    Ja miałam kupić laktator, ale koleżanka powiedziała mi że jak się karmi piersią to nie potrzebne i w sumie racja, bo ja chce karmić więc siłą rzeczy in mi nie potrzeby. A jak gdzieś wychodziła, to mąż robił mleko pierwsze to butelki i luzik :)
    Tak samo mówiła że jedna butelka jej wystarczyła.
    A na mój sterylizator powiedziała że też mi się nie przyda. I to kolejna osoba mi to powiedziała :/ że wyparza się wrzątkiem i luzik.
    Pierwsze dziecko, to człowiek nic nie wie :/

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszym tez miałam dużo rzeczy sterylizator podgrzewacz laktator itd ale wszystko mi się na szczęście przydało :) jak miałam nawał mleka to korzystałam z laktatora żeby się zapalenie nie zrobiło :) a w sterylizatorze wyparzalam później juz butelki i smoczki jak przeszłam na butle :) teraz z drugim nie będę kupować chyba podgrzewacza ani sterylizatora bo to jest niepotrzebna strata kasy ale laktator właśnie dzisiaj kupiłam :D

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jednak na IP bardzo bolało, dostałam duphaston... I leżę...

Jej

• polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Hej Michaela.
    Ja miałam kupić laktator, ale koleżanka powiedziała mi że jak się karmi piersią to nie potrzebne i w sumie racja, bo ja chce karmić więc siłą rzeczy in mi nie potrzeby. A jak gdzieś wychodziła, to mąż robił mleko pierwsze to butelki i luzik :)
    Tak samo mówiła że jedna butelka jej wystarczyła.
    A na mój sterylizator powiedziała że też mi się nie przyda. I to kolejna osoba mi to powiedziała :/ że wyparza się wrzątkiem i luzik.
    Pierwsze dziecko, to człowiek nic nie wie :/

Sterylizator dostałam, nie użyłam ani razu. Butelkę 2x, raz przy nawale odciagnęłam, a drugi zostawiłam odciągnięte na wszelki wypadek, jak wyszłam na dłużej. Przy kp nie podawałabym mm, bo ono zaburza florę, na którą długo się pracuje kp. To po pierwsze, a po 2 jak Ci dziecko wciągnie butlę mm, to może nie chcieć jeść ze 4h i wtedy masz problem w cyckach ;) Ręczny laktator nie jest drogi, uważam, że warto mieć. Pierwsze tygodnie są naprawdę ciężkie, jak jeszcze organizm nie ustabilizował laktacji. Niektóre dziewczyny potrafią też ręcznie palcami odciągnąć ;) Mnie to strasznie bolało, a może nie umiem tego robić. A zawsze możesz kupić taki laktator jednorazowy w aptece.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 20:39

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ