Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Framtid, jedz na ostry dyżur. Na pewbo jest coś takiego, jesteś już w drugim trymestrze, także muszą Ci pomóc.
Ja kupiłam juz online na wyprzedażach w sieciowkach jakieś ciuszki np. Na święta zestaw granatowe spodnie i body z krawatem a jakie to wszystko drogie! Nawet z wyprz
Moja mama czeka już tylko na sygnał ode mnie, żeby szaleć z zakupami ale podejrzewam, że już trochę pokupowala, tylko nic na razie nie mówi
Zjadłam chyba dziś z 2 kg czerrsbi od sąsiadki z drzewa i tak mi jeździ w jelitach, że nawet jakby Dzidzi chciał się ruszyć, to i tak nie usłyszę i nie poczuje tych ruchów
Czuje ktoras z Was czuje???Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Ja po czereśniach też mam wariacje jelitowo-żołądkowe. Teraz juz ich nie jem bo te późne u nas w ogrodzie wszystkie robaczywe Siwa a czuję się już dużo lepiej, dolegliwości powoli mijają. Chociaż coraz bardziej leci siara i muszę wkladek używać. Wizyty będę mieć tak często tylko ze względu na to że jednojajowe i wszystko moze sie zdarzyć. A i czuję już moje wiercipiętki
-
framtid wrote:Dziewczyny dziś mnie spotkało cos strasznego.. Jestem aktualnie w pracy i byłam w toalecie, jak sie podcieralam zobaczyłam ze śluz jest lekko różowy. Wcisnęłam troche papieru głębiej i wyszedł taki śluz brązowy ;/ strasznie sie boje. W dodatku od wczoraj boli mnie żołądek i chyba skręca mi jelita bo tak mnie cały brzuch napieprza .. nie wiem co mam robić, po pierwsze jestem w pracy a po drugie w Anglii ;/ nie wiem czy mnie tutaj gdziekolwiek przyjmą na juz .. masakra strasznie sie bojeTysia
-
Shantelle wrote:Diana nieźle, ja znając mnie i mojego byśmy zrezygnowali. Wiem że to łatwo mówić, ale mnie jak coś wkurzy, to "talerze latają". A mój by powiedział że pier.....li takie coś i zawrotka. A to nie było jakoś towar nie zgodny z usługą? No bo w sumie nawet umowa słowna obowiązuje..
-
wianna wrote:Framtid, jedz na ostry dyżur. Na pewbo jest coś takiego, jesteś już w drugim trymestrze, także muszą Ci pomóc.
Ja kupiłam juz online na wyprzedażach w sieciowkach jakieś ciuszki np. Na święta zestaw granatowe spodnie i body z krawatem a jakie to wszystko drogie! Nawet z wyprz
Moja mama czeka już tylko na sygnał ode mnie, żeby szaleć z zakupami ale podejrzewam, że już trochę pokupowala, tylko nic na razie nie mówi
Zjadłam chyba dziś z 2 kg czerrsbi od sąsiadki z drzewa i tak mi jeździ w jelitach, że nawet jakby Dzidzi chciał się ruszyć, to i tak nie usłyszę i nie poczuje tych ruchów
Czuje ktoras z Was czuje??? -
Framitid spoookojnie. To przede wszystkim jeszcze nic strasznego. Oczywiście sprawdź to ale, to nie krwotok, krwawienie, a plamienie - więc póki co bez nerwów. Mi gin w pierwszej ciąży jak przyszłam spanikowana z plamieniem powiedziała - a może to naczynko jakieś pękło sprawdźmy.I opowiedziała historię swojej pacjentki która trafiła z masywnym krwotokiem a mimo to z ciąża nic złego się nie podziało. Także wdech wydech kontrola i do domu odreagować stres :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 10:08
framtid lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny! :* póki co wzięłam dwie nospy i skurcz żołądka odpuścił, wszystko mnie boli przez to ale to juz nie taki sam ból jak wcześniej a to plamienie tez chyba ustaje, bo biegałam do łazienki co chwile i sprawdzałam. Myśle ze to przez te skurcze żołądka i jelit mogło cos takiego soe zrobić. Póki co wracam z pracy do domu, wypije rumianek i położę sie a jutro do lekarza. No chyba ze działoby sie cos niedobrego w nocy to emergency do szpitala a teraz postaram sie zrelaksować i nie denerwować na zapas bo to tylko martwi dzidzie panika to niestety moje drugie imię a te skurcze żołądka poskladaly mnie dzisiaj, nigdy nie miałam problemów gastrycznych i nie znałam tego uczucia wiec spanikowałam eh
-
Swoją droga chyba muszę zmienić dietę na jakaś lżejsza. Ja jestem typowo mięsożerna za to mam problem z warzywami, ale rozpisanie jakiejś dietki chyba mnie nie ominie
-
Hej Dziewczyny, miłego dnia!
framid daj znać jak u lekarza! Siwa Ty też czy znasz już płeć
Ja też dzisiaj idę na 12:15. Zobaczymy co tam w trawie piszczy.
Też wydaje mi się, że czuję już ruchy chociaż pewna nie jestem. Najdziwniej jest rano w pewnych momentach jak leżę w łóżku czuję jakby dziecko się akurat tak ułożyło, że np. wypycha się pupą albo głową. Wtedy jest takie parcie w jednym miejscu i twarde przy dotyku
W ogóle dziewczyny fajnie byłoby gdybyśmy wszystkie z tego tematu założyły gdzies poza bellybestfriend swoje małe forum z podziałem tematów na wózki, butelki, pielęgnacja itp. Tam każda mogłaby na bieżąco odpisywać w danym temacie. Tylko ja jestem lewa do takich rzeczy. Może mamy na planie jakas informatyczke? jeśli oczywiście uznałybyście ten pomysł za dobry.
jagooo90, diana0501 lubią tę wiadomość
-
Hej
Meg super pomysł, szczególnie dla nas, które będą mamami pierwszy raz .
Na wizaż. Pl można stworzyć klub prywatny do którego ma tylko wgląd ten, kto należy do klubu i w klubie można założyć wątki.
Ja należę do takiego klubu już z sześć lat, laski są mega, nawet spotkałam je na żywo ale nie umiem tego chyba techniczne ogarnąć.
Siwa, mam krupnik i małosolne daj znać jak po wizycie .
Ja jeszcze chyba ruchów nie czuje, w sensie raczej jelita. No ale ja dopiero 16,tc więc może tak być
-
Meg1987 wrote:Hej Dziewczyny, miłego dnia!
framid daj znać jak u lekarza! Siwa Ty też czy znasz już płeć
Ja też dzisiaj idę na 12:15. Zobaczymy co tam w trawie piszczy.
Też wydaje mi się, że czuję już ruchy chociaż pewna nie jestem. Najdziwniej jest rano w pewnych momentach jak leżę w łóżku czuję jakby dziecko się akurat tak ułożyło, że np. wypycha się pupą albo głową. Wtedy jest takie parcie w jednym miejscu i twarde przy dotyku
W ogóle dziewczyny fajnie byłoby gdybyśmy wszystkie z tego tematu założyły gdzies poza bellybestfriend swoje małe forum z podziałem tematów na wózki, butelki, pielęgnacja itp. Tam każda mogłaby na bieżąco odpisywać w danym temacie. Tylko ja jestem lewa do takich rzeczy. Może mamy na planie jakas informatyczke? jeśli oczywiście uznałybyście ten pomysł za dobry.
też się na to piszę. same przydatne info by było
ja zaczęłam 19 tydzień i wydaje mi się ze już dostaję delikatne "kopniaczk"od groszka. płci jeszcze niestety nie znamy bo zawsze na badaniu odwraca się do nas pupą
ja też zakupiłam płytę z Anią Dziedzić - fot mom. ćwiczę regularnie i do tego pływam. czuję się świetnie. tylko ostatnio porwałam się pobiegać, ale przez 2 dni bolał mnie mega brzuch więc bieganie ODPADA! najadłam się strachu, że zrobiłam krzywdę bąbelkowi, ale wydaje mi się, że się rusza, więc jestem trochę spokojniejsza wizyta dopiero 22 lipca - ale to już mamy USG połówkowe - mam nadzieję, że groszek będzie ładnie współpracował i dowiemy się czy to chłopiec czy dziewczynka.
Ja już powoli zbieram akcesoria. Zakupiłam łóżeczko, materacyk, przewijak na szafkę, rożek, pościel , poszewki, prześcieradełka i ochraniacz na łóżeczko
do tego po jednej paczce eco pampersów, chusteczek mokrych, wacików do czyszczenia, patyczki do uszu, mydełko marsylskie i olejek z pestek moreliJago -
Nie chcę podkopywać pomysłu, ale nam si już jedne przenosiny na inny portal nie udało, grupa się rozleciała. Ale możę to kwestia indywidualna i tym razem się uda;)
My przechodzimy teraz adaptacje w przedszkolu, oj, czytałam jak mamy pisały że to trudne, ale myślałam że jak już się wie co i jak to można się nastawić i będzie łatwiej:) Trrochę tak, ale... myśli o drugim maluchu zupełnie zeszly na bok, dopiero jak kopnie to sobie przypominam że jestem w ciąży,,, Oby kopała jak najczęściej Mamy już imię, ale nikomu z rodziny nie zdradzam do połówkowego. Sama nie wiem dlaczego, przecież to nic nie zmieni. Ale decyzja już chyba zapadła:)
-
Jakieś takie musniecia i niby kopniecia też czuje, wieczorem jak się położę, tak nisko w brzuchu, ale nie wiem czy to to, podobno te pierwsze ruchy są bardziej jak ruchy jelit właśnie, jak to znajoma powiedziała, jakby Dzidzia puszczała bączka więc raczej czekam na takie Cuda fajny pomysł z tym forum, czekamy na jakąś ogarnietą w tej kwestii
Michaela podziel się imieniem
U mnie Igor narazie króluje
Czekamy na wieści dziewczyny! Mam nadzieję, że same dobreIgor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Jiji ja miałam podobnie po progesteronie tylko nie wymiotowałam ale miałam mega mdłości że płakałam z bezsilności, w momencie gdy odstawiłam prgesteron to mdłości zrobiły się lżejsze .
Pytałam o to gina i mówił że po progesteronie mdłości i wymioty często się nasilają niestety
my na razie nie wybraliśmy żadnego imienia z pierwszym dzieckiem ja wybierałam a teraz mój W. chce wybierać . Aż się boje co on wymyśli haha
Tysia -
Cześć dziewczyny. Dziś juz dużo lepiej, wczoraj po pracy wpadłam jeszcze do sklepu i udało mi sie kupić rumianek. Jak sobie zaparzyłam i wypiłam to odrazu skurcze i ból puściły, wręcz poczułam jak wszystko mi sie tam przelewało tak jakby sie odblokowało heh. Dziś rano jeszcze raz napar z rumianku i kupiłam sobie świeży jasny chleb który zjadłam z serkiem bo przeczytałam ze to jest lekkostrawne i dobre na problemy gastryczne. Co do plamienia to nie zauważyłam niczego niepokojącego, chyba to juz mija. Możliwe ze przez te skurcze całego brzucha jakieś resztki sie wydaliły bo nie był to typowo brązowy cały śluz tylko takie właśnie 'kawalki'? tak jakby takie resztki. Póki co odpoczywam i nie panikuje. Czuje sie o wiele lepiej i mam nadzieje ze doczekam spokojnie umówionej wizyty w przyszłym tygodniu