X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • wianna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Framtid, jedz na ostry dyżur. Na pewbo jest coś takiego, jesteś już w drugim trymestrze, także muszą Ci pomóc.

Ja kupiłam juz online na wyprzedażach w sieciowkach jakieś ciuszki ;) np. Na święta zestaw granatowe spodnie i body z krawatem :D a jakie to wszystko drogie! Nawet z wyprz :P
    Moja mama czeka już tylko na sygnał ode mnie, żeby szaleć z zakupami :P ale podejrzewam, że już trochę pokupowala, tylko nic na razie nie mówi :D

Zjadłam chyba dziś z 2 kg czerrsbi od sąsiadki z drzewa i tak mi jeździ w jelitach, że nawet jakby Dzidzi chciał się ruszyć, to i tak nie usłyszę i nie poczuje tych ruchów :D
    Czuje ktoras z Was czuje???

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po czereśniach też mam wariacje jelitowo-żołądkowe. Teraz juz ich nie jem bo te późne u nas w ogrodzie wszystkie robaczywe ;) Siwa a czuję się już dużo lepiej, dolegliwości powoli mijają. Chociaż coraz bardziej leci siara i muszę wkladek używać. Wizyty będę mieć tak często tylko ze względu na to że jednojajowe i wszystko moze sie zdarzyć. A i czuję już moje wiercipiętki ;)

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    framtid wrote:
    Dziewczyny dziś mnie spotkało cos strasznego.. Jestem aktualnie w pracy i byłam w toalecie, jak sie podcieralam zobaczyłam ze śluz jest lekko różowy. Wcisnęłam troche papieru głębiej i wyszedł taki śluz brązowy ;/ strasznie sie boje. W dodatku od wczoraj boli mnie żołądek i chyba skręca mi jelita bo tak mnie cały brzuch napieprza .. nie wiem co mam robić, po pierwsze jestem w pracy a po drugie w Anglii ;/ nie wiem czy mnie tutaj gdziekolwiek przyjmą na juz .. masakra strasznie sie boje :(
    Jedz normalnie na emergency. . Ja jestem w Irlandii i tutaj może jest trochę inaczej ale podobnie .. w piątek położna mi mówiła ze w razie jakby coś się działo to mam jechać od razu do szpitala wiec jedz . Napewno Cię przyjmą i zrobią scan czy jest wszystko wporzadku

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Diana nieźle, ja znając mnie i mojego byśmy zrezygnowali. Wiem że to łatwo mówić, ale mnie jak coś wkurzy, to "talerze latają". A mój by powiedział że pier.....li takie coś i zawrotka. A to nie było jakoś towar nie zgodny z usługą? No bo w sumie nawet umowa słowna obowiązuje..
    chodzi o takie rzeczy jak każde łóżko 2-osobowe a było jedynki, grzyb i pleśn w łazieńce w brodziku aż obrzydzało prysznic, tv, czajnik, zmywak, płyn do naczyń i kuchnia miała być a nie było nic. chodziliśmy po innych miejscach szukać czegoś innego ale cała Okuninka wynajęta byłą

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wianna wrote:
    Framtid, jedz na ostry dyżur. Na pewbo jest coś takiego, jesteś już w drugim trymestrze, także muszą Ci pomóc.

Ja kupiłam juz online na wyprzedażach w sieciowkach jakieś ciuszki ;) np. Na święta zestaw granatowe spodnie i body z krawatem :D a jakie to wszystko drogie! Nawet z wyprz :P
    Moja mama czeka już tylko na sygnał ode mnie, żeby szaleć z zakupami :P ale podejrzewam, że już trochę pokupowala, tylko nic na razie nie mówi :D

Zjadłam chyba dziś z 2 kg czerrsbi od sąsiadki z drzewa i tak mi jeździ w jelitach, że nawet jakby Dzidzi chciał się ruszyć, to i tak nie usłyszę i nie poczuje tych ruchów :D
    Czuje ktoras z Was czuje???
    Ja czuję od 2 tyg takie coś smiesznego i jak się wypina ale tylko z rana a od kilku dni to nawet jak się położe bez względu na porę to czuję i chyba wydawało mi się coś mocniejszego poczu z raz czy dwa. W piątek mam wizyte to zapytam

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Framtid trzymamy kciuki żeby byo wszystko dobrze:*

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Framitid spoookojnie. To przede wszystkim jeszcze nic strasznego. Oczywiście sprawdź to ale, to nie krwotok, krwawienie, a plamienie - więc póki co bez nerwów. Mi gin w pierwszej ciąży jak przyszłam spanikowana z plamieniem powiedziała - a może to naczynko jakieś pękło sprawdźmy.I opowiedziała historię swojej pacjentki która trafiła z masywnym krwotokiem a mimo to z ciąża nic złego się nie podziało. Także wdech wydech kontrola i do domu odreagować stres :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 10:08

framtid lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• framtid Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! :* póki co wzięłam dwie nospy i skurcz żołądka odpuścił, wszystko mnie boli przez to ale to juz nie taki sam ból jak wcześniej a to plamienie tez chyba ustaje, bo biegałam do łazienki co chwile i sprawdzałam. Myśle ze to przez te skurcze żołądka i jelit mogło cos takiego soe zrobić. Póki co wracam z pracy do domu, wypije rumianek i położę sie a jutro do lekarza. No chyba ze działoby sie cos niedobrego w nocy to emergency do szpitala a teraz postaram sie zrelaksować i nie denerwować na zapas bo to tylko martwi dzidzie :) panika to niestety moje drugie imię a te skurcze żołądka poskladaly mnie dzisiaj, nigdy nie miałam problemów gastrycznych i nie znałam tego uczucia wiec spanikowałam eh

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją droga chyba muszę zmienić dietę na jakaś lżejsza. Ja jestem typowo mięsożerna za to mam problem z warzywami, ale rozpisanie jakiejś dietki chyba mnie nie ominie

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836

preg.png

age.png

Wysłany: 4 lipca 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wieczorem poczułam pierwszy raz ruchy i takie muśniecia :) troszkę wyżej od spojenia łonowego i co jakiś czas czuje ale tylko jak leżę :D
    Śmieszne to :))

michaela, diana0501 lubią tę wiadomość

• Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, miłego dnia!

framid daj znać jak u lekarza! Siwa Ty też czy znasz już płeć :)
    Ja też dzisiaj idę na 12:15. Zobaczymy co tam w trawie piszczy.
    Też wydaje mi się, że czuję już ruchy chociaż pewna nie jestem. Najdziwniej jest rano w pewnych momentach jak leżę w łóżku czuję jakby dziecko się akurat tak ułożyło, że np. wypycha się pupą albo głową. Wtedy jest takie parcie w jednym miejscu i twarde przy dotyku :)

W ogóle dziewczyny fajnie byłoby gdybyśmy wszystkie z tego tematu założyły gdzies poza bellybestfriend swoje małe forum z podziałem tematów na wózki, butelki, pielęgnacja itp. Tam każda mogłaby na bieżąco odpisywać w danym temacie. Tylko ja jestem lewa do takich rzeczy. Może mamy na planie jakas informatyczke? :) jeśli oczywiście uznałybyście ten pomysł za dobry.

jagooo90, diana0501 lubią tę wiadomość

eikt43r804tnuk7g.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Meg super pomysł, szczególnie dla nas, które będą mamami pierwszy raz :).
    Na wizaż. Pl można stworzyć klub prywatny do którego ma tylko wgląd ten, kto należy do klubu i w klubie można założyć wątki.
    Ja należę do takiego klubu już z sześć lat, laski są mega, nawet spotkałam je na żywo :) ale nie umiem tego chyba techniczne ogarnąć.

Siwa, mam krupnik i małosolne :) daj znać jak po wizycie :).
    Ja jeszcze chyba ruchów nie czuje, w sensie raczej jelita. No ale ja dopiero 16,tc więc może tak być :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Framtid już lepiej?
    Riri a Ty?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg1987 wrote:
    Hej Dziewczyny, miłego dnia!

framid daj znać jak u lekarza! Siwa Ty też czy znasz już płeć :)
    Ja też dzisiaj idę na 12:15. Zobaczymy co tam w trawie piszczy.
    Też wydaje mi się, że czuję już ruchy chociaż pewna nie jestem. Najdziwniej jest rano w pewnych momentach jak leżę w łóżku czuję jakby dziecko się akurat tak ułożyło, że np. wypycha się pupą albo głową. Wtedy jest takie parcie w jednym miejscu i twarde przy dotyku :)

W ogóle dziewczyny fajnie byłoby gdybyśmy wszystkie z tego tematu założyły gdzies poza bellybestfriend swoje małe forum z podziałem tematów na wózki, butelki, pielęgnacja itp. Tam każda mogłaby na bieżąco odpisywać w danym temacie. Tylko ja jestem lewa do takich rzeczy. Może mamy na planie jakas informatyczke? :) jeśli oczywiście uznałybyście ten pomysł za dobry.

też się na to piszę. same przydatne info by było :)

ja zaczęłam 19 tydzień i wydaje mi się ze już dostaję delikatne "kopniaczk"od groszka. płci jeszcze niestety nie znamy bo zawsze na badaniu odwraca się do nas pupą :)

ja też zakupiłam płytę z Anią Dziedzić - fot mom. ćwiczę regularnie i do tego pływam. czuję się świetnie. tylko ostatnio porwałam się pobiegać, ale przez 2 dni bolał mnie mega brzuch więc bieganie ODPADA! najadłam się strachu, że zrobiłam krzywdę bąbelkowi, ale wydaje mi się, że się rusza, więc jestem trochę spokojniejsza :) wizyta dopiero 22 lipca - ale to już mamy USG połówkowe - mam nadzieję, że groszek będzie ładnie współpracował i dowiemy się czy to chłopiec czy dziewczynka.

Ja już powoli zbieram akcesoria. Zakupiłam łóżeczko, materacyk, przewijak na szafkę, rożek, pościel , poszewki, prześcieradełka i ochraniacz na łóżeczko :)
    do tego po jednej paczce eco pampersów, chusteczek mokrych, wacików do czyszczenia, patyczki do uszu, mydełko marsylskie i olejek z pestek moreli :)

Jago
  • michaela Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę podkopywać pomysłu, ale nam si już jedne przenosiny na inny portal nie udało, grupa się rozleciała. Ale możę to kwestia indywidualna i tym razem się uda;)

My przechodzimy teraz adaptacje w przedszkolu, oj, czytałam jak mamy pisały że to trudne, ale myślałam że jak już się wie co i jak to można się nastawić i będzie łatwiej:) Trrochę tak, ale... myśli o drugim maluchu zupełnie zeszly na bok, dopiero jak kopnie to sobie przypominam że jestem w ciąży,,, Oby kopała jak najczęściej ;) Mamy już imię, ale nikomu z rodziny nie zdradzam do połówkowego. Sama nie wiem dlaczego, przecież to nic nie zmieni. Ale decyzja już chyba zapadła:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a shantelle ledwo żyję, jak bóle podbrzusza przeszły po dawkach duphastonu, tak wróciły akcje żołądkowe dziś myślałam że nie skończę wymiotowac... Nie toleruje duphastonu albo za duży poziom progesteronu....

Jej

• wianna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś takie musniecia i niby kopniecia też czuje, wieczorem jak się położę, tak nisko w brzuchu, ale nie wiem czy to to, podobno te pierwsze ruchy są bardziej jak ruchy jelit właśnie, jak to znajoma powiedziała, jakby Dzidzia puszczała bączka :D więc raczej czekam na takie Cuda ;) fajny pomysł z tym forum, czekamy na jakąś ogarnietą w tej kwestii :D

Michaela podziel się imieniem :)
    U mnie Igor narazie króluje ;)

Czekamy na wieści dziewczyny! Mam nadzieję, że same dobre :)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dla chłopca mamy Maksym. Innego sobie nie wyobrażam, bo nam się nic a nic nie podoba hehe.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiji ja miałam podobnie po progesteronie :D tylko nie wymiotowałam ale miałam mega mdłości że płakałam z bezsilności, w momencie gdy odstawiłam prgesteron to mdłości zrobiły się lżejsze .
    Pytałam o to gina i mówił że po progesteronie mdłości i wymioty często się nasilają niestety :/

my na razie nie wybraliśmy żadnego imienia :( z pierwszym dzieckiem ja wybierałam a teraz mój W. chce wybierać . Aż się boje co on wymyśli haha :D

• framtid Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dziś juz dużo lepiej, wczoraj po pracy wpadłam jeszcze do sklepu i udało mi sie kupić rumianek. Jak sobie zaparzyłam i wypiłam to odrazu skurcze i ból puściły, wręcz poczułam jak wszystko mi sie tam przelewało tak jakby sie odblokowało heh. Dziś rano jeszcze raz napar z rumianku i kupiłam sobie świeży jasny chleb który zjadłam z serkiem bo przeczytałam ze to jest lekkostrawne i dobre na problemy gastryczne. Co do plamienia to nie zauważyłam niczego niepokojącego, chyba to juz mija. Możliwe ze przez te skurcze całego brzucha jakieś resztki sie wydaliły bo nie był to typowo brązowy cały śluz tylko takie właśnie 'kawalki'? tak jakby takie resztki. Póki co odpoczywam i nie panikuje. Czuje sie o wiele lepiej i mam nadzieje ze doczekam spokojnie umówionej wizyty w przyszłym tygodniu :)

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836

preg.png

age.png
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ