Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Diana ja ostatnio tez miałam w moczu liczne bakterie, byłam u gina i kazał mi kupić żurawit w aptece i jesc 3 razy dziennie a to nie jest nic innego jak żurawina . Pytałam w aptece i gina czy to bezpieczne i mowil ze jak najbardziej wiec zanim pojdziesz do lekarza to możesz sobie kupic sok z żurawiny albo żurawit
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 19:49
Tysia -
Z wynikami koniecznie do lekarza... Jaka hemoglobina? I hematokryt? Bo z anemia nie ma żartów w ciazy, bo jak zacznie lecieć w dół ta morfologia to leci i leci.
A co do pokoju, właśnie się zastanawiam czy robić Dzidzi teraz pokój, jak na początku i tak będzie pewnie łóżeczko z nami, wiec chyba wygodniej już i komode z przewijakiem, mamy duża sypialnie więc się zmieści, a pokoik zostawić np na następne lato... No nie wiem, codziennie zmienia mi się ta decyzjaIgor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Jiji wrote:Nie straszcie ja mam to samo co Diana hematokryt poniżej normy, hemoglobina niska....podobno jeść pietruszkę natkę, i mięso ale ja ciężko z mięsem więc wmuszam sok z buraka.... Diana a wymiotowalas w ciąży? Bo ja od tego niestety......
-
wianna wrote:Z wynikami koniecznie do lekarza... Jaka hemoglobina? I hematokryt? Bo z anemia nie ma żartów w ciazy, bo jak zacznie lecieć w dół ta morfologia to leci i leci.
A co do pokoju, właśnie się zastanawiam czy robić Dzidzi teraz pokój, jak na początku i tak będzie pewnie łóżeczko z nami, wiec chyba wygodniej już i komode z przewijakiem, mamy duża sypialnie więc się zmieści, a pokoik zostawić np na następne lato... No nie wiem, codziennie zmienia mi się ta decyzja
Nam się pokój dziecka przydał dopiero po roku. Ale cieeszylam się że jest zrobiony i nie musze remontu robić, a tak wygodniej nam było wszystkim w jednej sypialni -
Dziewczyny absolutnie nie strasze. Ja mam wiecznie anemię i wiem, że dopiero jak unormowałam morfologię, to zaszłam w ciążę. Ale poniżej normy to jakie wyniki dokładnie macie? Bo dla ciężarnych są te normy obniżone, np. hemoglobina 10, bo to normalne, że jest wtedy większe zapotrzebowanie organizmu.
I do lekarza po jakieś zelazo takie 'lepsze' jeśli jest taka potrzeba. nie ma co panikowac
Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Tysia :) wrote:Diana ja ostatnio tez miałam w moczu liczne bakterie, byłam u gina i kazał mi kupić żurawit w aptece i jesc 3 razy dziennie a to nie jest nic innego jak żurawina . Pytałam w aptece i gina czy to bezpieczne i mowil ze jak najbardziej wiec zanim pojdziesz do lekarza to możesz sobie kupic sok z żurawiny albo żurawit
-
Diana a może sposób pobierania moczu noe zadziałał? ja za pierwszym razem też mialam słabsze wyniki moczu, ale przeczytałam w internecie jak się pobierać powinno i za drugim razem już wyszedł mi wzorowy mocz może u Ciebie też ta zależnosc? Skoro nic nie pomaga?Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm
-
Jiji wrote:Nie straszcie ja mam to samo co Diana hematokryt poniżej normy, hemoglobina niska....podobno jeść pietruszkę natkę, i mięso ale ja ciężko z mięsem więc wmuszam sok z buraka.... Diana a wymiotowalas w ciąży? Bo ja od tego niestety......
-
wianna wrote:Dziewczyny absolutnie nie strasze. Ja mam wiecznie anemię i wiem, że dopiero jak unormowałam morfologię, to zaszłam w ciążę. Ale poniżej normy to jakie wyniki dokładnie macie? Bo dla ciężarnych są te normy obniżone, np. hemoglobina 10, bo to normalne, że jest wtedy większe zapotrzebowanie organizmu.
I do lekarza po jakieś zelazo takie 'lepsze' jeśli jest taka potrzeba. nie ma co panikowac -
Hemoglobina 12 a hematokryt 33 coś koło tego... Tysia a robiłaś posiew moczu... Bo mi też wyszły za pierwszym razem bakterie i różne takie lekarz powiedział że źle pobralam mogłam zabrudzic ale zrobiłam posiew i spoko a powiedz mi jakie masz pH?moczu Bo jak kwaśne to chyba nie ma obaw bo bakteria ginie... Wianna i identycznie jak u ciebie drugi raz już lepiej wyszło bo to się bierze jakby drugi sik
Michaela a te glony to suszone? I gdzie można to kupić?Jej
-
No to nie ma czym się jeszcze przejmować tylko sprawdzać czy za dużo nie spada, a dostarczać żelazo w jedzeniu, choć u mnie się nie sprawdza to, bo słabo przyswajam Takie zelazo, które potem i tak nie jest wykorzystywane
ale o glonach żadnych nie slyszalam?? Cóż to Michaela?Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Jiji nie robiłam posiewu bo gin mi nie kazał wróciłam do Irlandii i w piątek miałam robiony mocz w szpitalu i tez położna mi mówiła ze szkoda ze nie wiem co to za bakterie jak będzie coś nie tak to 29 lipca się dowiem na następnej wizycie .. PH moczu mam 6.5 z tego co czytałam to jest to odczyn zasadowy bo kwaśny ma ph niby 5.5 ale nie znam się na tymTysia
-
Mi w ogóle gin powiedział żebym więcej wody piła bo widać po wynikach ze mało pije i ze jak tak dalej będzie to zrobią mi się kamienie na nerkach a ja mam problem z piciem wody bo poprostu nie umiem pić dużo przypominam sobie o piciu jak juz czuje ze mi się chce pićTysia
-
Działo się widzę na forum jutro nadrobię dziś tylko krótko:
otóż na 100% chłopak, klejnoty wywalił na środek monitora, więc nie ma wątpliwości, a drugie 90% dziewczynka, bo się troszkę kręciła, i jeszcze będziemy potwierdzać za 4 tygodnie na połówkowym. Mają 189g i 166g, ale duże emocje...uff..diana0501, michaela, 0majekmeg0, Izieth lubią tę wiadomość
Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Siwa ale fajnie, cieszę się
Ja jutro jadę z moczem bo też mam bakterie ide oddać mocz i ogarnąć wyniki posiewu bo coś tam tak wyszło.
Fakt sikam bardzo często, co chwilka. Może coś w tym jest.
Tysia, aby pić wodę należy ją pić najlepiej z butelki wtedy pijemy więcej niż takie lyki ze szklankiSiwa1001 lubi tę wiadomość
-
Shantelle ja pije z butelki tylko takiej 2 l haha i dietetyczka kazała mi przelewać do butelek ale tych trochę mniejszych ale nie chce mi się bawic w to . Teraz staram się pilnować i pić częściej przez co w nocy musze wstawac co 2 h na siku
a myślicie ze bakterie mogą zagrażać dzidziusiowi czy nie ?Tysia