X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odebrałam wyniki z laboratorium na mocz, żelazo i morfologia. Zelazo ledwo się mieści w dolnej granicy normy, mocz ok z wyjątkiem licznych bakterii a morfologia to tragedia- wszystko grubo poniżej normy

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana ja ostatnio tez miałam w moczu liczne bakterie, byłam u gina i kazał mi kupić żurawit w aptece :) i jesc 3 razy dziennie a to nie jest nic innego jak żurawina . Pytałam w aptece i gina czy to bezpieczne i mowil ze jak najbardziej :) wiec zanim pojdziesz do lekarza to możesz sobie kupic sok z żurawiny albo żurawit :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 19:49

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wynikami koniecznie do lekarza... Jaka hemoglobina? I hematokryt? Bo z anemia nie ma żartów w ciazy, bo jak zacznie lecieć w dół ta morfologia to leci i leci.

A co do pokoju, właśnie się zastanawiam czy robić Dzidzi teraz pokój, jak na początku i tak będzie pewnie łóżeczko z nami, wiec chyba wygodniej już i komode z przewijakiem, mamy duża sypialnie więc się zmieści, a pokoik zostawić np na następne lato... No nie wiem, codziennie zmienia mi się ta decyzja ;)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie straszcie ja mam to samo co Diana hematokryt poniżej normy, hemoglobina niska....podobno jeść pietruszkę natkę, i mięso ale ja ciężko z mięsem więc wmuszam sok z buraka.... Diana a wymiotowalas w ciąży? Bo ja od tego niestety......

Jej

Wysłany: 5 lipca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witaminy jak jecie a jest w nich żelazo to najlepiej popijać sokiem z pomarańczy tak mi położna ostatnio doradziła .. Bo w soku z pomarańczy jest dużo witaminy C dzięki której jest lepsza przyswajalność tego żelaza .

• michaela Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiji wrote:
    Nie straszcie ja mam to samo co Diana hematokryt poniżej normy, hemoglobina niska....podobno jeść pietruszkę natkę, i mięso ale ja ciężko z mięsem więc wmuszam sok z buraka.... Diana a wymiotowalas w ciąży? Bo ja od tego niestety......
    Spróbuj amarantusa (jest w wielu fajnych postaciach) i glony- łyżeczka do zupy;)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wianna wrote:
    Z wynikami koniecznie do lekarza... Jaka hemoglobina? I hematokryt? Bo z anemia nie ma żartów w ciazy, bo jak zacznie lecieć w dół ta morfologia to leci i leci.

A co do pokoju, właśnie się zastanawiam czy robić Dzidzi teraz pokój, jak na początku i tak będzie pewnie łóżeczko z nami, wiec chyba wygodniej już i komode z przewijakiem, mamy duża sypialnie więc się zmieści, a pokoik zostawić np na następne lato... No nie wiem, codziennie zmienia mi się ta decyzja ;)

Nam się pokój dziecka przydał dopiero po roku. Ale cieeszylam się że jest zrobiony i nie musze remontu robić, a tak wygodniej nam było wszystkim w jednej sypialni

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• wianna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny absolutnie nie strasze. Ja mam wiecznie anemię i wiem, że dopiero jak unormowałam morfologię, to zaszłam w ciążę. Ale poniżej normy to jakie wyniki dokładnie macie? Bo dla ciężarnych są te normy obniżone, np. hemoglobina 10, bo to normalne, że jest wtedy większe zapotrzebowanie organizmu.
    I do lekarza po jakieś zelazo takie 'lepsze' jeśli jest taka potrzeba. :) nie ma co panikowac ;)

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia :) wrote:
    Diana ja ostatnio tez miałam w moczu liczne bakterie, byłam u gina i kazał mi kupić żurawit w aptece :) i jesc 3 razy dziennie a to nie jest nic innego jak żurawina . Pytałam w aptece i gina czy to bezpieczne i mowil ze jak najbardziej :) wiec zanim pojdziesz do lekarza to możesz sobie kupic sok z żurawiny albo żurawit :)
    od początku ciąży mam te bakterie i zurawit ani sam sok czy suszona zurawina nie pomogły

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana a może sposób pobierania moczu noe zadziałał? ;) ja za pierwszym razem też mialam słabsze wyniki moczu, ale przeczytałam w internecie jak się pobierać powinno i za drugim razem już wyszedł mi wzorowy mocz ;) może u Ciebie też ta zależnosc? Skoro nic nie pomaga? ;)

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiji wrote:
    Ze 3 razy ale tylko w aucie. Ja akurat jem wszystko, uwielbiam każą zieleninkę. Lekarz dopiero w piątek

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wianna wrote:
    Dziewczyny absolutnie nie strasze. Ja mam wiecznie anemię i wiem, że dopiero jak unormowałam morfologię, to zaszłam w ciążę. Ale poniżej normy to jakie wyniki dokładnie macie? Bo dla ciężarnych są te normy obniżone, np. hemoglobina 10, bo to normalne, że jest wtedy większe zapotrzebowanie organizmu.
    I do lekarza po jakieś zelazo takie 'lepsze' jeśli jest taka potrzeba. :) nie ma co panikowac ;)
    Wianna jutro odbiorę wyniki na papierze a tak to na necie widziałam a jestem teraz na kom i dokładnie nie przytoczę ale tam było po połowę tego co było w dolnej granicy normy tak mniej więcej każdy

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hemoglobina 12 a hematokryt 33 coś koło tego... Tysia a robiłaś posiew moczu... Bo mi też wyszły za pierwszym razem bakterie i różne takie lekarz powiedział że źle pobralam mogłam zabrudzic ale zrobiłam posiew i spoko a powiedz mi jakie masz pH?moczu Bo jak kwaśne to chyba nie ma obaw bo bakteria ginie... Wianna i identycznie jak u ciebie drugi raz już lepiej wyszło bo to się bierze jakby drugi sik ;);)
    Michaela a te glony to suszone? I gdzie można to kupić?

Jej

• wianna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie ma czym się jeszcze przejmować :) tylko sprawdzać czy za dużo nie spada, a dostarczać żelazo w jedzeniu, choć u mnie się nie sprawdza to, bo słabo przyswajam Takie zelazo, które potem i tak nie jest wykorzystywane :)

ale o glonach żadnych nie slyszalam?? Cóż to Michaela? :)

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiji nie robiłam posiewu bo gin mi nie kazał :/ wróciłam do Irlandii i w piątek miałam robiony mocz w szpitalu i tez położna mi mówiła ze szkoda ze nie wiem co to za bakterie :( jak będzie coś nie tak to 29 lipca się dowiem na następnej wizycie .. PH moczu mam 6.5 z tego co czytałam to jest to odczyn zasadowy bo kwaśny ma ph niby 5.5 ale nie znam się na tym :/

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w ogóle gin powiedział żebym więcej wody piła bo widać po wynikach ze mało pije i ze jak tak dalej będzie to zrobią mi się kamienie na nerkach :/ a ja mam problem z piciem wody bo poprostu nie umiem pić dużo :/ przypominam sobie o piciu jak juz czuje ze mi się chce pić

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Działo się widzę na forum jutro nadrobię dziś tylko krótko:
    otóż na 100% chłopak, klejnoty wywalił na środek monitora, więc nie ma wątpliwości, a drugie 90% dziewczynka, bo się troszkę kręciła, i jeszcze będziemy potwierdzać za 4 tygodnie na połówkowym. Mają 189g i 166g, ale duże emocje...uff..

diana0501, michaela, 0majekmeg0, Izieth lubią tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa super wieści, będziesz miała parkę :) jak na 90 % dziewczynka to pewnie już tak zostanie :)

Siwa1001 lubi tę wiadomość

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa ale fajnie, cieszę się :)

Ja jutro jadę z moczem bo też mam bakterie ide oddać mocz i ogarnąć wyniki posiewu bo coś tam tak wyszło.
    Fakt sikam bardzo często, co chwilka. Może coś w tym jest.

Tysia, aby pić wodę należy ją pić najlepiej z butelki :) wtedy pijemy więcej niż takie lyki ze szklanki :)

Siwa1001 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle ja pije z butelki tylko takiej 2 l haha :D i dietetyczka kazała mi przelewać do butelek ale tych trochę mniejszych ale nie chce mi się bawic w to . Teraz staram się pilnować i pić częściej przez co w nocy musze wstawac co 2 h na siku :/

a myślicie ze bakterie mogą zagrażać dzidziusiowi czy nie ?

‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ