X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odebrałam wyniki z laboratorium na mocz, żelazo i morfologia. Zelazo ledwo się mieści w dolnej granicy normy, mocz ok z wyjątkiem licznych bakterii a morfologia to tragedia- wszystko grubo poniżej normy

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana ja ostatnio tez miałam w moczu liczne bakterie, byłam u gina i kazał mi kupić żurawit w aptece :) i jesc 3 razy dziennie a to nie jest nic innego jak żurawina . Pytałam w aptece i gina czy to bezpieczne i mowil ze jak najbardziej :) wiec zanim pojdziesz do lekarza to możesz sobie kupic sok z żurawiny albo żurawit :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 19:49

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wynikami koniecznie do lekarza... Jaka hemoglobina? I hematokryt? Bo z anemia nie ma żartów w ciazy, bo jak zacznie lecieć w dół ta morfologia to leci i leci.

A co do pokoju, właśnie się zastanawiam czy robić Dzidzi teraz pokój, jak na początku i tak będzie pewnie łóżeczko z nami, wiec chyba wygodniej już i komode z przewijakiem, mamy duża sypialnie więc się zmieści, a pokoik zostawić np na następne lato... No nie wiem, codziennie zmienia mi się ta decyzja ;)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie straszcie ja mam to samo co Diana hematokryt poniżej normy, hemoglobina niska....podobno jeść pietruszkę natkę, i mięso ale ja ciężko z mięsem więc wmuszam sok z buraka.... Diana a wymiotowalas w ciąży? Bo ja od tego niestety......

Jej

Wysłany: 5 lipca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witaminy jak jecie a jest w nich żelazo to najlepiej popijać sokiem z pomarańczy tak mi położna ostatnio doradziła .. Bo w soku z pomarańczy jest dużo witaminy C dzięki której jest lepsza przyswajalność tego żelaza .

• michaela Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiji wrote:
    Nie straszcie ja mam to samo co Diana hematokryt poniżej normy, hemoglobina niska....podobno jeść pietruszkę natkę, i mięso ale ja ciężko z mięsem więc wmuszam sok z buraka.... Diana a wymiotowalas w ciąży? Bo ja od tego niestety......
    Spróbuj amarantusa (jest w wielu fajnych postaciach) i glony- łyżeczka do zupy;)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wianna wrote:
    Z wynikami koniecznie do lekarza... Jaka hemoglobina? I hematokryt? Bo z anemia nie ma żartów w ciazy, bo jak zacznie lecieć w dół ta morfologia to leci i leci.

A co do pokoju, właśnie się zastanawiam czy robić Dzidzi teraz pokój, jak na początku i tak będzie pewnie łóżeczko z nami, wiec chyba wygodniej już i komode z przewijakiem, mamy duża sypialnie więc się zmieści, a pokoik zostawić np na następne lato... No nie wiem, codziennie zmienia mi się ta decyzja ;)

Nam się pokój dziecka przydał dopiero po roku. Ale cieeszylam się że jest zrobiony i nie musze remontu robić, a tak wygodniej nam było wszystkim w jednej sypialni

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• wianna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny absolutnie nie strasze. Ja mam wiecznie anemię i wiem, że dopiero jak unormowałam morfologię, to zaszłam w ciążę. Ale poniżej normy to jakie wyniki dokładnie macie? Bo dla ciężarnych są te normy obniżone, np. hemoglobina 10, bo to normalne, że jest wtedy większe zapotrzebowanie organizmu.
    I do lekarza po jakieś zelazo takie 'lepsze' jeśli jest taka potrzeba. :) nie ma co panikowac ;)

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia :) wrote:
    Diana ja ostatnio tez miałam w moczu liczne bakterie, byłam u gina i kazał mi kupić żurawit w aptece :) i jesc 3 razy dziennie a to nie jest nic innego jak żurawina . Pytałam w aptece i gina czy to bezpieczne i mowil ze jak najbardziej :) wiec zanim pojdziesz do lekarza to możesz sobie kupic sok z żurawiny albo żurawit :)
    od początku ciąży mam te bakterie i zurawit ani sam sok czy suszona zurawina nie pomogły

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana a może sposób pobierania moczu noe zadziałał? ;) ja za pierwszym razem też mialam słabsze wyniki moczu, ale przeczytałam w internecie jak się pobierać powinno i za drugim razem już wyszedł mi wzorowy mocz ;) może u Ciebie też ta zależnosc? Skoro nic nie pomaga? ;)

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiji wrote:
    Ze 3 razy ale tylko w aucie. Ja akurat jem wszystko, uwielbiam każą zieleninkę. Lekarz dopiero w piątek

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wianna wrote:
    Dziewczyny absolutnie nie strasze. Ja mam wiecznie anemię i wiem, że dopiero jak unormowałam morfologię, to zaszłam w ciążę. Ale poniżej normy to jakie wyniki dokładnie macie? Bo dla ciężarnych są te normy obniżone, np. hemoglobina 10, bo to normalne, że jest wtedy większe zapotrzebowanie organizmu.
    I do lekarza po jakieś zelazo takie 'lepsze' jeśli jest taka potrzeba. :) nie ma co panikowac ;)
    Wianna jutro odbiorę wyniki na papierze a tak to na necie widziałam a jestem teraz na kom i dokładnie nie przytoczę ale tam było po połowę tego co było w dolnej granicy normy tak mniej więcej każdy

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hemoglobina 12 a hematokryt 33 coś koło tego... Tysia a robiłaś posiew moczu... Bo mi też wyszły za pierwszym razem bakterie i różne takie lekarz powiedział że źle pobralam mogłam zabrudzic ale zrobiłam posiew i spoko a powiedz mi jakie masz pH?moczu Bo jak kwaśne to chyba nie ma obaw bo bakteria ginie... Wianna i identycznie jak u ciebie drugi raz już lepiej wyszło bo to się bierze jakby drugi sik ;);)
    Michaela a te glony to suszone? I gdzie można to kupić?

Jej

• wianna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie ma czym się jeszcze przejmować :) tylko sprawdzać czy za dużo nie spada, a dostarczać żelazo w jedzeniu, choć u mnie się nie sprawdza to, bo słabo przyswajam Takie zelazo, które potem i tak nie jest wykorzystywane :)

ale o glonach żadnych nie slyszalam?? Cóż to Michaela? :)

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiji nie robiłam posiewu bo gin mi nie kazał :/ wróciłam do Irlandii i w piątek miałam robiony mocz w szpitalu i tez położna mi mówiła ze szkoda ze nie wiem co to za bakterie :( jak będzie coś nie tak to 29 lipca się dowiem na następnej wizycie .. PH moczu mam 6.5 z tego co czytałam to jest to odczyn zasadowy bo kwaśny ma ph niby 5.5 ale nie znam się na tym :/

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w ogóle gin powiedział żebym więcej wody piła bo widać po wynikach ze mało pije i ze jak tak dalej będzie to zrobią mi się kamienie na nerkach :/ a ja mam problem z piciem wody bo poprostu nie umiem pić dużo :/ przypominam sobie o piciu jak juz czuje ze mi się chce pić

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Działo się widzę na forum jutro nadrobię dziś tylko krótko:
    otóż na 100% chłopak, klejnoty wywalił na środek monitora, więc nie ma wątpliwości, a drugie 90% dziewczynka, bo się troszkę kręciła, i jeszcze będziemy potwierdzać za 4 tygodnie na połówkowym. Mają 189g i 166g, ale duże emocje...uff..

diana0501, michaela, 0majekmeg0, Izieth lubią tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa super wieści, będziesz miała parkę :) jak na 90 % dziewczynka to pewnie już tak zostanie :)

Siwa1001 lubi tę wiadomość

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa ale fajnie, cieszę się :)

Ja jutro jadę z moczem bo też mam bakterie ide oddać mocz i ogarnąć wyniki posiewu bo coś tam tak wyszło.
    Fakt sikam bardzo często, co chwilka. Może coś w tym jest.

Tysia, aby pić wodę należy ją pić najlepiej z butelki :) wtedy pijemy więcej niż takie lyki ze szklanki :)

Siwa1001 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle ja pije z butelki tylko takiej 2 l haha :D i dietetyczka kazała mi przelewać do butelek ale tych trochę mniejszych ale nie chce mi się bawic w to . Teraz staram się pilnować i pić częściej przez co w nocy musze wstawac co 2 h na siku :/

a myślicie ze bakterie mogą zagrażać dzidziusiowi czy nie ?

‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ