X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja nie czuję jeszcze ŻADNYCH ruchów? :(

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie czuje. Można je poczuć nawet w ok 20 tyg.

Tysia dziś rozmawiałam z internistką i powiedziała że bakterie nie szkodzą, ale się leczy bo wiadomo :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w wczoraj poczułam może dlatego że to druga ciaza, w pierwszej poczułam dopiero w okolicach 20 tygodnia :)

To mnie uspokoiłas Shantelle bo juz się bałam ze nie dostałam żadnego antybiotyku i coś się może stać :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam dziewczyny Wasze szaleństwo zakupowe i jestem w szoku, bo ja jeszcze nic nie zaczęłam nawet oglądać... Czuję przez to okropne wyrzuty sumienia.

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia :) jeżeli mi lekarz mówi to tak jest. Tym bardziej że to mega dobra lekarka :) też mam pić żurawine tylko skąd porządny sok wziąć jak mnie się nie chce jeździć za tym haha w sensie szukać tych sklepów... A może w Tesco będzie na zdrowej żywności? Lub coś w aptece?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sok z żurawiny można dostać w aptece wiec zapytaj może u Ciebie tez :)
    Ja teraz jem cały czas żurawine w tabletkach i mam nadzieje ze chociaż trochę coś to da :)

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziemy kombinować :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej amarantus:
    http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/zasady-zywienia/amarantus-wlasciwosci-i-przepisy_35700.html
    https://www.sante.pl/produkty/pokaz/amarantus-bio-250g
    jest też w postaci mąki np.
    dobrze że piszecie bo sama zaczną go znowu jeść w jogurcie,http://sklep.kubara.pl/kolekcja/bestsellery2/amarantus-ekspandowany-4
    albo ooo są pyszne ciastka;
    http://sklep.kubara.pl/kategoria/produkty-naturalne-2/amarantuski-orzechowe
    albo zacznę piec znowu;)
    w poprzdniej ciąży elegancko podreperował wyniki krwi z hemoglobiny 8 do normy ciążowej, ale normy i bez problemu sło się rodzić:)

na algi terzeba uważać jakie i żeby ni za dużo itp:
    http://dietetycy.org.pl/algi-morskie/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 04:37

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam amarantus, muszę sobie go dziś zjeść :)
    Zaraz jem śniadanie i jadę z moczem hehe.
    A tak w ogóle hej i miłego dnia :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wszystkim!
    Trochę się u mnie działo więc po kolei
    W sobotę i w niedzielę byłam z mężem na kajakach!
    Ale było mega! Powiosłowałam sobie i przy okazji troszkę słoneczko mnie przydymiło:) Posmarowałam się kremem z filtrem 50 na twarzy i brzuszku i faktycznie słońce nie miało żadnych szans:) Polecam ten rodzaj sportu.
    Wczoraj wieczorem dostałam okropnej biegunki, męczyłam się cała noc a skręcało mi jelita tak bardzo, że płakałam z bólu. Na początku przestraszyłam się, że mo ze to brzuch mnie boli ale jak rano biegunka nie ustała, zapakowałam się z mężem do samochodu i do lekarza. Okazało się że złapałam wirusa coś ale jelitówka tylko bez gorączki. 24h męki i puściło.
    Co do pieczenia przy sisusianiu i bakterii w moczu to piję sok z żurawiny i biorę żurawit. Muszę przyznać że pomaga. Ja kupuję w Piotrze i Pawle.

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa super, że prawdopodobnie będziesz miała parkę!

Dzięki Dziewczyny za polecenie suplementów. Jeju jakie to wszystko drogie jest.

tak jak paolcia jeszcze nic nie kupiłam sama dla maluszka. i też mam wyrzuty :) ale mam trochę roboty do przywiozłam od siostry męża 3 wielkie pudła ciuszków po jej córkach. muszę to przebrać. Dostałam też nową butelkę z Aventu i kilka nowych ciuszków na 56 cm.
    No właśnie- ile kupujecie takich najmniejszych bodziaków? Przecież nie wiadomo jakie długie się urodzi. Kupujecie najpierw 62-68? A później przed samym porodem jak będzie bliżej wiadomo te mniejsze ? bo ja nie wiem jak mam to rozplanować.

Hematokryt u mnie też trochę poniżej normy więc dzisiaj maszeruję do apteki po żelazo. Przepisał mi Tardyferon.

Siwa1001 lubi tę wiadomość

eikt43r804tnuk7g.png

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) czy Wy też macie codziennie takie bóle miesiaczkowe? Ja jak rano się obudze to czuje się jakbym miała zaraz @ dostać .. I to od paru dni codziennie :/ ale tylko rano po obudzeniu albo czasami wieczorem jak się kładę :/
    Gina mam dopiero 29 lipca a już się naczytalam w necie głupot :D

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki trochę ochłonęłam, ale spać w nocy było ciężko. śniło mi się, że będzie parka, że duży chłopak i mniejsza dziewczynka i póki co tak jest. Normalnie zacznę wierzyć w swoje sny:)
    Paolcia ja też nie czuję jeszcze żadnych ruchów, ale wszystko w swoim czasie.Z rzeczy mam tylko rożki, nic więcej nie kupowałam dopiero teraz zacznę, jak już wiem dla kogo.
    Co do bakterii w moczu to mi też raz wyszły, ale powtórzyłam z posiewem i okazało się, że źle próbkę pobrałam, trzeba ze środkowego moczu i uważać żeby nie dotknąć pojemnikiem warg sromowych. Ja na takie dolegliwości jem suszoną żurawinę, kapustę kiszoną, albo piję sok z żurawiny ogólnie dużo wody i witaminę C.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg1987 wrote:
    Siwa super, że prawdopodobnie będziesz miała parkę!

Dzięki Dziewczyny za polecenie suplementów. Jeju jakie to wszystko drogie jest.

tak jak paolcia jeszcze nic nie kupiłam sama dla maluszka. i też mam wyrzuty :) ale mam trochę roboty do przywiozłam od siostry męża 3 wielkie pudła ciuszków po jej córkach. muszę to przebrać. Dostałam też nową butelkę z Aventu i kilka nowych ciuszków na 56 cm.
    No właśnie- ile kupujecie takich najmniejszych bodziaków? Przecież nie wiadomo jakie długie się urodzi. Kupujecie najpierw 62-68? A później przed samym porodem jak będzie bliżej wiadomo te mniejsze ? bo ja nie wiem jak mam to rozplanować.

Hematokryt u mnie też trochę poniżej normy więc dzisiaj maszeruję do apteki po żelazo. Przepisał mi Tardyferon.
    Ja zaczęłam kupować 62, mam kilka 56 ale ostatnio w KIKu zobaczyłam 50 i powiem Ci że są tak ogromne że na oko wydają się być większe niż polskie 62 bo to niemiecki sklep i podobno niemieckie dzieci są większe. Na razie mam po kilka sztuk a przed samym porodem kiedy będę wiedzieć ile dzidzia ma cm tak mniej więcej to zaszaleję

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam!
    Ja też jeszcze nie ruszyłam z zakupami, więc paolcia nie ma co się wpędzać w wyrzuty sumienia :) Może jutro poznam płeć, to zobaczymy jak będzie, ale coś czuję, że dopiero jak wrócę z wakacji we wrześniu się tym zajmę.

Co do pobierania moczu czytałam, że tuż przed należy się bardzo dokładnie umyć i spłukać bardzo dokładnie wodą. Co prawda w połączeniu z tym, że ma być to pierwszy ranny mocz, to utrudnia sam proces, bo weź tak wytrzymaj ;) No i środkowy strumień...

Tysia, wydaje mi się, że to wszystko przez to rozciąganie, ja często miałam tego typu ból/uczucie w pierwszym trymestrze, chyba nie masz się co denerwować na zapas.

Irmelin, o, ja też myślałam o kajakach. W końcu maja zrezygnowałam, ale pogoda była mniej pewna, a teraz to lepiej. Jak Ci się siedziało? Najbardziej się boje, że zaczną plecy boleć od unieruchomienia...

Dobrego dnia!

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i melduje się jako ta, która nie czuje żadnych ruchów, za to urosła, jakby była już w co najmniej 6-7 miesiącu...

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja właśnie u lekarza i wygląda na to, że będę się musiała poleczyc bo wyszła mi eserichia coli. Plus sok z żurawiny. Ech.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 zł zostawiłam w aptece, nie do wiary :/

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle współczuje, jedz leki i żurawinę i wracaj do zdrowia.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie czuję ruchów, a to druga ciąża więc teoretycznie już powinny być odczuwalne. Mam nadzieję że wszystko jest ok.
    Co do anemii, to ja często miewam, od nastoletniego wieku. I brałam już różne rodzaje żelaza, które zawsze działa, ale na jakiś czas a potem znowu wraca anemia. Jedno co mogę polecić, a nie jest lekiem, to świeżo wyciskany sok z buraków i cytryny. Żelazo, jak już ktoś wcześniej wspomniał, dobrze wchłania się w towarzystwie witaminy c a i smak jest lepszy dzięki cytrynie, bo same buraki to takie....no ja nie lubię. Tylko trzeba pić to regularnie, 2-3 razy w tygodniu. I można dzięki temu uniknąć leków na anemię - sprawdzone w poprzedniej ciąży. Tylko trzeba pamiętać że po takim soku sika się na czerwono, a i kupka może być czerwona, więc NO PANIC.
    Ja po pierwszym dziecku wszystko sprzedałam, więc teraz wyprawkę trzeba szykować na nowo, ale celowo wstrzymuję się jeszcze z zakupami. Jestem trochę głupio przesądna i nie chcę "zapeszyć" kupując wszystko wcześniej :) ot, takie myślenie magiczne.

‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ