X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja nie czuję jeszcze ŻADNYCH ruchów? :(

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie czuje. Można je poczuć nawet w ok 20 tyg.

Tysia dziś rozmawiałam z internistką i powiedziała że bakterie nie szkodzą, ale się leczy bo wiadomo :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w wczoraj poczułam może dlatego że to druga ciaza, w pierwszej poczułam dopiero w okolicach 20 tygodnia :)

To mnie uspokoiłas Shantelle bo juz się bałam ze nie dostałam żadnego antybiotyku i coś się może stać :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam dziewczyny Wasze szaleństwo zakupowe i jestem w szoku, bo ja jeszcze nic nie zaczęłam nawet oglądać... Czuję przez to okropne wyrzuty sumienia.

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia :) jeżeli mi lekarz mówi to tak jest. Tym bardziej że to mega dobra lekarka :) też mam pić żurawine tylko skąd porządny sok wziąć jak mnie się nie chce jeździć za tym haha w sensie szukać tych sklepów... A może w Tesco będzie na zdrowej żywności? Lub coś w aptece?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sok z żurawiny można dostać w aptece wiec zapytaj może u Ciebie tez :)
    Ja teraz jem cały czas żurawine w tabletkach i mam nadzieje ze chociaż trochę coś to da :)

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziemy kombinować :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej amarantus:
    http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/zasady-zywienia/amarantus-wlasciwosci-i-przepisy_35700.html
    https://www.sante.pl/produkty/pokaz/amarantus-bio-250g
    jest też w postaci mąki np.
    dobrze że piszecie bo sama zaczną go znowu jeść w jogurcie,http://sklep.kubara.pl/kolekcja/bestsellery2/amarantus-ekspandowany-4
    albo ooo są pyszne ciastka;
    http://sklep.kubara.pl/kategoria/produkty-naturalne-2/amarantuski-orzechowe
    albo zacznę piec znowu;)
    w poprzdniej ciąży elegancko podreperował wyniki krwi z hemoglobiny 8 do normy ciążowej, ale normy i bez problemu sło się rodzić:)

na algi terzeba uważać jakie i żeby ni za dużo itp:
    http://dietetycy.org.pl/algi-morskie/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 04:37

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam amarantus, muszę sobie go dziś zjeść :)
    Zaraz jem śniadanie i jadę z moczem hehe.
    A tak w ogóle hej i miłego dnia :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wszystkim!
    Trochę się u mnie działo więc po kolei
    W sobotę i w niedzielę byłam z mężem na kajakach!
    Ale było mega! Powiosłowałam sobie i przy okazji troszkę słoneczko mnie przydymiło:) Posmarowałam się kremem z filtrem 50 na twarzy i brzuszku i faktycznie słońce nie miało żadnych szans:) Polecam ten rodzaj sportu.
    Wczoraj wieczorem dostałam okropnej biegunki, męczyłam się cała noc a skręcało mi jelita tak bardzo, że płakałam z bólu. Na początku przestraszyłam się, że mo ze to brzuch mnie boli ale jak rano biegunka nie ustała, zapakowałam się z mężem do samochodu i do lekarza. Okazało się że złapałam wirusa coś ale jelitówka tylko bez gorączki. 24h męki i puściło.
    Co do pieczenia przy sisusianiu i bakterii w moczu to piję sok z żurawiny i biorę żurawit. Muszę przyznać że pomaga. Ja kupuję w Piotrze i Pawle.

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa super, że prawdopodobnie będziesz miała parkę!

Dzięki Dziewczyny za polecenie suplementów. Jeju jakie to wszystko drogie jest.

tak jak paolcia jeszcze nic nie kupiłam sama dla maluszka. i też mam wyrzuty :) ale mam trochę roboty do przywiozłam od siostry męża 3 wielkie pudła ciuszków po jej córkach. muszę to przebrać. Dostałam też nową butelkę z Aventu i kilka nowych ciuszków na 56 cm.
    No właśnie- ile kupujecie takich najmniejszych bodziaków? Przecież nie wiadomo jakie długie się urodzi. Kupujecie najpierw 62-68? A później przed samym porodem jak będzie bliżej wiadomo te mniejsze ? bo ja nie wiem jak mam to rozplanować.

Hematokryt u mnie też trochę poniżej normy więc dzisiaj maszeruję do apteki po żelazo. Przepisał mi Tardyferon.

Siwa1001 lubi tę wiadomość

eikt43r804tnuk7g.png

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) czy Wy też macie codziennie takie bóle miesiaczkowe? Ja jak rano się obudze to czuje się jakbym miała zaraz @ dostać .. I to od paru dni codziennie :/ ale tylko rano po obudzeniu albo czasami wieczorem jak się kładę :/
    Gina mam dopiero 29 lipca a już się naczytalam w necie głupot :D

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki trochę ochłonęłam, ale spać w nocy było ciężko. śniło mi się, że będzie parka, że duży chłopak i mniejsza dziewczynka i póki co tak jest. Normalnie zacznę wierzyć w swoje sny:)
    Paolcia ja też nie czuję jeszcze żadnych ruchów, ale wszystko w swoim czasie.Z rzeczy mam tylko rożki, nic więcej nie kupowałam dopiero teraz zacznę, jak już wiem dla kogo.
    Co do bakterii w moczu to mi też raz wyszły, ale powtórzyłam z posiewem i okazało się, że źle próbkę pobrałam, trzeba ze środkowego moczu i uważać żeby nie dotknąć pojemnikiem warg sromowych. Ja na takie dolegliwości jem suszoną żurawinę, kapustę kiszoną, albo piję sok z żurawiny ogólnie dużo wody i witaminę C.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg1987 wrote:
    Siwa super, że prawdopodobnie będziesz miała parkę!

Dzięki Dziewczyny za polecenie suplementów. Jeju jakie to wszystko drogie jest.

tak jak paolcia jeszcze nic nie kupiłam sama dla maluszka. i też mam wyrzuty :) ale mam trochę roboty do przywiozłam od siostry męża 3 wielkie pudła ciuszków po jej córkach. muszę to przebrać. Dostałam też nową butelkę z Aventu i kilka nowych ciuszków na 56 cm.
    No właśnie- ile kupujecie takich najmniejszych bodziaków? Przecież nie wiadomo jakie długie się urodzi. Kupujecie najpierw 62-68? A później przed samym porodem jak będzie bliżej wiadomo te mniejsze ? bo ja nie wiem jak mam to rozplanować.

Hematokryt u mnie też trochę poniżej normy więc dzisiaj maszeruję do apteki po żelazo. Przepisał mi Tardyferon.
    Ja zaczęłam kupować 62, mam kilka 56 ale ostatnio w KIKu zobaczyłam 50 i powiem Ci że są tak ogromne że na oko wydają się być większe niż polskie 62 bo to niemiecki sklep i podobno niemieckie dzieci są większe. Na razie mam po kilka sztuk a przed samym porodem kiedy będę wiedzieć ile dzidzia ma cm tak mniej więcej to zaszaleję

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam!
    Ja też jeszcze nie ruszyłam z zakupami, więc paolcia nie ma co się wpędzać w wyrzuty sumienia :) Może jutro poznam płeć, to zobaczymy jak będzie, ale coś czuję, że dopiero jak wrócę z wakacji we wrześniu się tym zajmę.

Co do pobierania moczu czytałam, że tuż przed należy się bardzo dokładnie umyć i spłukać bardzo dokładnie wodą. Co prawda w połączeniu z tym, że ma być to pierwszy ranny mocz, to utrudnia sam proces, bo weź tak wytrzymaj ;) No i środkowy strumień...

Tysia, wydaje mi się, że to wszystko przez to rozciąganie, ja często miałam tego typu ból/uczucie w pierwszym trymestrze, chyba nie masz się co denerwować na zapas.

Irmelin, o, ja też myślałam o kajakach. W końcu maja zrezygnowałam, ale pogoda była mniej pewna, a teraz to lepiej. Jak Ci się siedziało? Najbardziej się boje, że zaczną plecy boleć od unieruchomienia...

Dobrego dnia!

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i melduje się jako ta, która nie czuje żadnych ruchów, za to urosła, jakby była już w co najmniej 6-7 miesiącu...

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja właśnie u lekarza i wygląda na to, że będę się musiała poleczyc bo wyszła mi eserichia coli. Plus sok z żurawiny. Ech.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 zł zostawiłam w aptece, nie do wiary :/

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle współczuje, jedz leki i żurawinę i wracaj do zdrowia.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie czuję ruchów, a to druga ciąża więc teoretycznie już powinny być odczuwalne. Mam nadzieję że wszystko jest ok.
    Co do anemii, to ja często miewam, od nastoletniego wieku. I brałam już różne rodzaje żelaza, które zawsze działa, ale na jakiś czas a potem znowu wraca anemia. Jedno co mogę polecić, a nie jest lekiem, to świeżo wyciskany sok z buraków i cytryny. Żelazo, jak już ktoś wcześniej wspomniał, dobrze wchłania się w towarzystwie witaminy c a i smak jest lepszy dzięki cytrynie, bo same buraki to takie....no ja nie lubię. Tylko trzeba pić to regularnie, 2-3 razy w tygodniu. I można dzięki temu uniknąć leków na anemię - sprawdzone w poprzedniej ciąży. Tylko trzeba pamiętać że po takim soku sika się na czerwono, a i kupka może być czerwona, więc NO PANIC.
    Ja po pierwszym dziecku wszystko sprzedałam, więc teraz wyprawkę trzeba szykować na nowo, ale celowo wstrzymuję się jeszcze z zakupami. Jestem trochę głupio przesądna i nie chcę "zapeszyć" kupując wszystko wcześniej :) ot, takie myślenie magiczne.

‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ