Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej nowe grudniówki, nie pytajcie tylko wbijajcie
Agusza, odbija po witaminach?? ni słyszałam nigdy nic takiego ja jem MAMA DHA
Ale pewnie teraz bede miala zmiane, bo czuję, że anemia nade mną krąży... ostatnio po 3 tygodniach niebrania żelaza poziom hemoglobiny 11,3, zobaczymy jak jutro po dwóch tygodniach czy dużo spadła.
Bo wizyta już w sobotę nanana
Shantelle, gdzie siusiałaś, że bakterie taką złapałaś? Miałaś jakieś pieczenie wcześniej, co co by wskazywało na zakażenie?michaela lubi tę wiadomość
Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
milmarta wrote:Jeszcze mam pytanie o amarantus - czy można go jeść na surowo? Niedawno kupowałam smoothie w jakimś takim punkcie w galerii handlowej i w składzie był amarantus - nie sądzę żeby go wcześniej ugotowali, ale szczerze - nie pytałam. Mam też w domu taki mikser do smoothie, mam amarantus i zastanawiam się - gotować go czy wrzucić surowy? oto jest pytanie
-
Wianna bo to jest taka kapsułka z płynem w środku. I tak myślę że jak to się rozpuszcza to ten płyn taki ma nieprzyjemny smak i zapach..
Katek88 ja biorę luteinę dopochwowo od początku ciąży.Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Hej
Wianna byłam chora, brałam antybiotyk i dlatego mogłam po kuracji złapać infekcje
Coś tam może i piekło ale tak że nie zwracałam uwagi bo nie zawsze. Ale za to sikałam dosłownie co 5-6 minut. Wyszły mi teraz znowu bakterie (robiłam mocz przed zażyciem antybiotyku) czyli coś na rzeczy. Ale są leki, będzie git
-
Ja tez biorę luteinę od początku. Najpierw podjęzykowa ale ponieważ było mi od niej niedobrze zmieniliśmy na dopochwowa i jest spokój. Przy twardnieniu brzucha warto uzupełniać magnez najlepiej cytrynian lub chelat magnezu bo reszta suplementów jest nie powiem czego warta.
-
U mnie stanęło w końcu na Pharmaton Maturelle. 70 zł na dwa miesiące.
Zrobiłam wczoraj pierwszy raz ćwiczenia, które wkleiła Shantelle. Najpierw sobie pomyślałam łee takie proste jak dla starych bab, a na końcu byłam zmęczona jak stara baba ale fajnie, trzeba ruszyć dupsko. -
Witamy nowe grudniówki!
Agusza, ja biorę PrenaFolin II + DHA, też dwutabletkowe, też kapsułka z tymi olejami DHA, podczas śniadania i nie odbija mi się...
Meg, tak trzymać Ja poszłam we wtorek na gimnastykę dla kobiet w ciąży (bardzo fajnie prowadzoną m.in. przez doktor nauk z AWFu, widać, że jesteśmy w dobrze przygotowanych merytorycznie rękach), i wczoraj cały dzień chodziłam jak łamaga ze względu na zakwasy... Ech, tak to jest, jak się na kilka miesięcy odpuści jakikolwiek sport...
Zapłaciłam za miesiąc, to będzie dodatkowa motywacja -
No to kurka nie wiem czemu tak mi się dzieje po tych witaminach. Kupię coś innego dzisiaj i zobaczymy
A ja za ćwiczenia się nie wezmę na pewno. Przed ciążą nie ćwiczyłam kompletnie nic to i teraz nie będę zaczynać nie znoszę się męczyć, okropne uczucie.Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Agusza delikatnie możesz. Po troszku. Na szkole rodzenia położna mówiła że ćwiczenia dużo pomagają przy powrocie do figury sprzed ciąży, połóg lżejszy, poród lżejszy. Więc warto troszeczkę się poruszać. Nie musisz przecież od rsazu wszystkich ćwiczeń robić. No chyba że lekarz nakazał leżakowanie
-
Narazie lekarz mówi że ciąża jest wysokiego ryzyka i nawet autem zakazał mi jeździć i dużo mam leżeć...Ale już nie patrząc na to to ja serio nigdy nie lubiłam jakiegokolwiek wysiłku fizycznego. Jednym słowem - unikam jak ognia prawie codziennie robię sobie spokojny spacer więc to już dla mnie zawsze cośCukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości