X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • balonik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży poczułam od razu mocne kopniaki, żadnych rybek, motylków itp. Ale to dopiero ok 20 tygodnia. Ja miałam usg 2,5 tyg temu. Czekam na wizytę, żeby chociaż detektorem serduszko sprawdzili.
    Ja biorę femibion 2 i jest wszystko ok.

x76lklh.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza ja biorę vita min plus mama i nic się nie dzieje. Ruchów w dalszym ciągu nie czuję, ale jeszcze jest czas.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • wianna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nowe grudniówki, nie pytajcie tylko wbijajcie :)

Agusza, odbija po witaminach?? :D ni słyszałam nigdy nic takiego :D ja jem MAMA DHA :)
    Ale pewnie teraz bede miala zmiane, bo czuję, że anemia nade mną krąży... ostatnio po 3 tygodniach niebrania żelaza poziom hemoglobiny 11,3, zobaczymy jak jutro po dwóch tygodniach czy dużo spadła.
    Bo wizyta już w sobotę nanana :D

Shantelle, gdzie siusiałaś, że bakterie taką złapałaś? :D Miałaś jakieś pieczenie wcześniej, co co by wskazywało na zakażenie?

michaela lubi tę wiadomość

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • katek88 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś bierze luteinę?
    Bo dzisiaj po akcjach twardnienia brzucha wróciłam z recepta....

f2w343r8au6frwux.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milmarta wrote:
    Jeszcze mam pytanie o amarantus - czy można go jeść na surowo? Niedawno kupowałam smoothie w jakimś takim punkcie w galerii handlowej i w składzie był amarantus - nie sądzę żeby go wcześniej ugotowali, ale szczerze - nie pytałam. Mam też w domu taki mikser do smoothie, mam amarantus i zastanawiam się - gotować go czy wrzucić surowy? oto jest pytanie
    Zależy w jakiej masz postaci:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• agusza Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna bo to jest taka kapsułka z płynem w środku. I tak myślę że jak to się rozpuszcza to ten płyn taki ma nieprzyjemny smak i zapach..

Katek88 ja biorę luteinę dopochwowo od początku ciąży.

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • wianna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to rzeczywiście może być od tego :/
    a co tam w środku w składzie ich jest? Zapytaj w aptece, może jest coś z podobnym składem :)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Julia--natalia Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katek88 wrote:
    Dziewczyny czy któraś bierze luteinę?
    Bo dzisiaj po akcjach twardnienia brzucha wróciłam z recepta....

Rownież biorę od początku ciąży luteinę dopochwowo. Podjezykową juz odstawiłam w porozumieniu z lekarzem.

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę luteinke 2x1 ale muszę przejść na podjezykowa więc częściej będę ją jeść
    ..ja jem prenatal duo i też spoko.... ;)

Jej

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Wianna byłam chora, brałam antybiotyk i dlatego mogłam po kuracji złapać infekcje :/
    Coś tam może i piekło ale tak że nie zwracałam uwagi bo nie zawsze. Ale za to sikałam dosłownie co 5-6 minut. Wyszły mi teraz znowu bakterie (robiłam mocz przed zażyciem antybiotyku) czyli coś na rzeczy. Ale są leki, będzie git :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biorę luteinę od początku. Najpierw podjęzykowa ale ponieważ było mi od niej niedobrze zmieniliśmy na dopochwowa i jest spokój. Przy twardnieniu brzucha warto uzupełniać magnez najlepiej cytrynian lub chelat magnezu bo reszta suplementów jest nie powiem czego warta.

• Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie stanęło w końcu na Pharmaton Maturelle. 70 zł na dwa miesiące.

Zrobiłam wczoraj pierwszy raz ćwiczenia, które wkleiła Shantelle. Najpierw sobie pomyślałam łee takie proste jak dla starych bab, a na końcu byłam zmęczona jak stara baba :) ale fajnie, trzeba ruszyć dupsko.

eikt43r804tnuk7g.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku miałam wrażenie że stoję w miejscu podczas tych ćwiczeń hehe, ale oj czuje nogi, pośladki.. To się tak wszystko wydaje :P

Meg a które robiłaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 09:58

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nowe grudniówki! :)

Agusza, ja biorę PrenaFolin II + DHA, też dwutabletkowe, też kapsułka z tymi olejami DHA, podczas śniadania i nie odbija mi się...

Meg, tak trzymać :) Ja poszłam we wtorek na gimnastykę dla kobiet w ciąży (bardzo fajnie prowadzoną m.in. przez doktor nauk z AWFu, widać, że jesteśmy w dobrze przygotowanych merytorycznie rękach), i wczoraj cały dzień chodziłam jak łamaga ze względu na zakwasy... Ech, tak to jest, jak się na kilka miesięcy odpuści jakikolwiek sport... :)
    Zapłaciłam za miesiąc, to będzie dodatkowa motywacja :D

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde skoro Wy tak dziewczyny ćwiczycie to i może ja dupsko rusze z kanapy :) dzisiaj spróbuję, zobaczymy czy dam radę :D

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że dasz, a jak się będziesz dobrze czuła :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kurka nie wiem czemu tak mi się dzieje po tych witaminach. Kupię coś innego dzisiaj i zobaczymy :)

A ja za ćwiczenia się nie wezmę na pewno. Przed ciążą nie ćwiczyłam kompletnie nic to i teraz nie będę zaczynać :) nie znoszę się męczyć, okropne uczucie.

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza delikatnie możesz. Po troszku. Na szkole rodzenia położna mówiła że ćwiczenia dużo pomagają przy powrocie do figury sprzed ciąży, połóg lżejszy, poród lżejszy. Więc warto troszeczkę się poruszać. Nie musisz przecież od rsazu wszystkich ćwiczeń robić. No chyba że lekarz nakazał leżakowanie

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=gSUJX5zkkb4
    te zrobiłam :)

w piątek też wybieram się do jednego z klubów na zajęcia dla przyszłych mam :)
    Warto się ruszać na pewno. W każdej chwili jak zaboli brzuch, czy jest ciężko można odpuścić.

eikt43r804tnuk7g.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie lekarz mówi że ciąża jest wysokiego ryzyka i nawet autem zakazał mi jeździć i dużo mam leżeć...Ale już nie patrząc na to to ja serio nigdy nie lubiłam jakiegokolwiek wysiłku fizycznego. Jednym słowem - unikam jak ognia :) prawie codziennie robię sobie spokojny spacer więc to już dla mnie zawsze coś :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ