X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Julia--natalia Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz rzadziej juz mam te prądo-skurcze. Na początku bardzo sie bałam że coś jest nie tak, ale lekarz mnie utwierdził ze to właśnie te wiązadła które się poluźniają - rozciągają. W nocy najbardziej mnie to łapało np przy zmianie pozycji, podczas podnoszenia się a nawet podczas kichnięcia. Kilkusekundowy straszny ból.

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to uff :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa, może zakup książkę Montignac dla kobiet. Tam są wyznaczniki z indeksu glikemicznego (jak dla diabetyków). Przykładowe jadłospisy itp. Mi poleciła ją endokrynolog ze względu na moja chorą tarczycę.

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0majekmeg0 he he, mam podrukowane przepisy z tej książki, generalnie to nie mam problemu z wymyślaniem posiłków, tylko z lekarzami bo każdy co innego i to mnie wnerwia. A jak Twoje wyniki TSH, pewnie tak samo niskie jak moje?

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje tsh z poniedziałku to 0,20 reszta w noramach oprócz ATPO bo mam 150 a norma do 8,0. A jakie masz leki? Mam kilka znajomych które przed ivf braly glucophage na insulinoodporonsc i PCO. Zaszły w ciążę i biorą nadal ale mniejsze dawki. Jak wiesz jest to lek na cukrzycę.

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0majekmeg0 ja mam cukrzycę, ale tylko ciążową, wcześniej nie miałam cukrzycy, nie brałam i nie biorę leków. Sama dietka i oby tak zostało. Ja TSH mam bardzo niskie, ATPO nie miałam robione, miałam TRAb, ale wyszedł prawidłowy FT3 i FT4 też. Lekarz myślał, że coś nie tak z tarczycą, ale po konsultacji z endokrynologiem usłyszałam, że podobno tak może być w ciąży zwłaszcza bliźniaczej i mam za 4 tygodnie powtórkę badań. Na tarczyce też nic nie biorę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 22:39

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Miłego dnia kochane :) piątek :).

Mam pytanie. Mój zajebisty szef nie podał dla ZUSu mojego numeru konta. Dostarczyłam je w pn czy wtorek. Wiem że pierwsze zwolnienie będzie wypłacone jak renta, przez listonosza. Myślicie że jak nie będzie mnie w domu, zostawi ślad po sobie :)?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak awizo z informacją, że to przekaz pieniężny.

• paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło Boże, ja nawet nie wiem, jak takie zwolnienie działa :o w sensie, że listonosz przynosi?! :O

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolcia, tylko dlatego ze szef Shantelle nie podał jej numeru konta. Jakoś muszą jej wypłacić więc listonosz przyniesie.

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie :)

Byłam dzisiaj u gina, dostałam tardyferon i magnella. Bakterie w moczu? Taka moja uroda (co to ma być?), wziął na fotel dosłownie włożył i wyjął palucha stwierdzając że ph jest w normie, szyjka ok. Jakim cudem sprawdził ph???? Czuje pani ruchy? No tak. Tak powinno być. Musiałam się sama dopraszać o badanie na krzywą cukrzycową.
    Musiałam się dzisiaj zdeklarować czy u nich rodzę, jak tak to dostałam KOC- koordynacja jakaś tam ciężarnych. A tam rozpiska czego mam się spodziewać podczas wizyt.

Dziewczyny nie wiem co myśleć o lekarzach z NFZ. Moje zdanie chyba spada poniżej krytyki....

A i znowu wyliczyli mi inny termin z OM(już 4 raz inny termin) na 3 grudnia.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z tymi bakteriami zrobić? Coś one zaszkodzą? W necie nie będę szukać info bo same głupoty piszą a potem niepotrzebnie się nakręcę

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babki czekające w kolejce pytały mnie o wagę maluszka a ja nic nie wiem! Nie rozumiem dlaczego nie robią USG na NFZ??? Po to otwieraja prywatne gabinety by tam chodzić i kompleksowo badać?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana jakie masz mieć dawkowanie Tardyferonu?
    Mnie na recepcie lekarz napisał 2x1, a w ulotce pisze raz dziennie lub nawet raz na dwa dni i zgłupiałam już.

W medicover robią mi USG co 4 tygodnie, ale wagi też jeszcze nie znam :/
    ale z tym PH to już przegięcie miałaś...

eikt43r804tnuk7g.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chodzę do Medicover i co wizyta jest usg i tak chodzę co 3 tygodnie. Lekarz mi bada pH bo wkłada mi paseczek taki podczas badania i to jest wrażenie jakby palec włożył ale wkłada z palcem paseczek, może też tak miałaś Diana?
    Na ostatniej wizycie też mi nie podał ani wagi ani długości :).
    A jak bakterie w moczu to najlepiej zrobić posiew, tak jak mi kazał i mam leki, bo w posiewie Ci wszystko wychodzi.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg1987 wrote:
    Diana jakie masz mieć dawkowanie Tardyferonu?
    Mnie na recepcie lekarz napisał 2x1, a w ulotce pisze raz dziennie lub nawet raz na dwa dni i zgłupiałam już.

W medicover robią mi USG co 4 tygodnie, ale wagi też jeszcze nie znam :/
    ale z tym PH to już przegięcie miałaś...
    2x1 a magnella 1x1

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Ja też chodzę do Medicover i co wizyta jest usg i tak chodzę co 3 tygodnie. Lekarz mi bada pH bo wkłada mi paseczek taki podczas badania i to jest wrażenie jakby palec włożył ale wkłada z palcem paseczek, może też tak miałaś Diana?
    Na ostatniej wizycie też mi nie podał ani wagi ani długości :).
    A jak bakterie w moczu to najlepiej zrobić posiew, tak jak mi kazał i mam leki, bo w posiewie Ci wszystko wychodzi.
    Shantelle widziałam samego palucha! Dobrze że rękawiczkę miał chociaż. O tych baktreiach powiedział że taki mam urok, sama na własną rekę zrobię posiew i zastanawiam się czy lekarza zmienić.
    Z badań wynika że ph moczu mam 6 a któraś pisała ze to chyba zasadowe?

Wiecie co? Czuję się teraz jak blondynka którą się zbywa -,-

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie faktycznie może i 2x1 trzeba brać.
    Diana zrób sobie posiew, zobaczysz wynik i zastanowisz się nad ewentualną zmianą. Widzisz Shantelle też miała bakterie i jedzie teraz na lekach.

Shantelle chodzisz jeszcze gdzieś poza medicover? Jesteś zadowolona? Z jakiego jesteś miasta?

eikt43r804tnuk7g.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana 6 to jest zasadowe bo ja miałam 6.5. Jakbyś miała kwaśne to byś miała w okolicach 5.5

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tez miałam tzn nie wiem czy dalej nie mam bakterie w moczu :/ ale dostałam tylko ba to żurawit i tez nie dostałam skierowania na posiew a byłam prywatnie . I tu w Irlandii jak wróciłam to byli zdziwieni ze nie skierował mnie na posiew bo ważne jest żeby wiedzieć co to za bakteria

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ