Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Coraz rzadziej juz mam te prądo-skurcze. Na początku bardzo sie bałam że coś jest nie tak, ale lekarz mnie utwierdził ze to właśnie te wiązadła które się poluźniają - rozciągają. W nocy najbardziej mnie to łapało np przy zmianie pozycji, podczas podnoszenia się a nawet podczas kichnięcia. Kilkusekundowy straszny ból.
-
0majekmeg0 he he, mam podrukowane przepisy z tej książki, generalnie to nie mam problemu z wymyślaniem posiłków, tylko z lekarzami bo każdy co innego i to mnie wnerwia. A jak Twoje wyniki TSH, pewnie tak samo niskie jak moje?Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
-
Moje tsh z poniedziałku to 0,20 reszta w noramach oprócz ATPO bo mam 150 a norma do 8,0. A jakie masz leki? Mam kilka znajomych które przed ivf braly glucophage na insulinoodporonsc i PCO. Zaszły w ciążę i biorą nadal ale mniejsze dawki. Jak wiesz jest to lek na cukrzycę.
-
0majekmeg0 ja mam cukrzycę, ale tylko ciążową, wcześniej nie miałam cukrzycy, nie brałam i nie biorę leków. Sama dietka i oby tak zostało. Ja TSH mam bardzo niskie, ATPO nie miałam robione, miałam TRAb, ale wyszedł prawidłowy FT3 i FT4 też. Lekarz myślał, że coś nie tak z tarczycą, ale po konsultacji z endokrynologiem usłyszałam, że podobno tak może być w ciąży zwłaszcza bliźniaczej i mam za 4 tygodnie powtórkę badań. Na tarczyce też nic nie biorę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 22:39
Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Hej
Miłego dnia kochane piątek .
Mam pytanie. Mój zajebisty szef nie podał dla ZUSu mojego numeru konta. Dostarczyłam je w pn czy wtorek. Wiem że pierwsze zwolnienie będzie wypłacone jak renta, przez listonosza. Myślicie że jak nie będzie mnie w domu, zostawi ślad po sobie ?
-
Witam wszystkie
Byłam dzisiaj u gina, dostałam tardyferon i magnella. Bakterie w moczu? Taka moja uroda (co to ma być?), wziął na fotel dosłownie włożył i wyjął palucha stwierdzając że ph jest w normie, szyjka ok. Jakim cudem sprawdził ph???? Czuje pani ruchy? No tak. Tak powinno być. Musiałam się sama dopraszać o badanie na krzywą cukrzycową.
Musiałam się dzisiaj zdeklarować czy u nich rodzę, jak tak to dostałam KOC- koordynacja jakaś tam ciężarnych. A tam rozpiska czego mam się spodziewać podczas wizyt.
Dziewczyny nie wiem co myśleć o lekarzach z NFZ. Moje zdanie chyba spada poniżej krytyki....
A i znowu wyliczyli mi inny termin z OM(już 4 raz inny termin) na 3 grudnia. -
Diana jakie masz mieć dawkowanie Tardyferonu?
Mnie na recepcie lekarz napisał 2x1, a w ulotce pisze raz dziennie lub nawet raz na dwa dni i zgłupiałam już.
W medicover robią mi USG co 4 tygodnie, ale wagi też jeszcze nie znam
ale z tym PH to już przegięcie miałaś... -
Ja też chodzę do Medicover i co wizyta jest usg i tak chodzę co 3 tygodnie. Lekarz mi bada pH bo wkłada mi paseczek taki podczas badania i to jest wrażenie jakby palec włożył ale wkłada z palcem paseczek, może też tak miałaś Diana?
Na ostatniej wizycie też mi nie podał ani wagi ani długości .
A jak bakterie w moczu to najlepiej zrobić posiew, tak jak mi kazał i mam leki, bo w posiewie Ci wszystko wychodzi.
-
Meg1987 wrote:Diana jakie masz mieć dawkowanie Tardyferonu?
Mnie na recepcie lekarz napisał 2x1, a w ulotce pisze raz dziennie lub nawet raz na dwa dni i zgłupiałam już.
W medicover robią mi USG co 4 tygodnie, ale wagi też jeszcze nie znam
ale z tym PH to już przegięcie miałaś... -
Shantelle wrote:Ja też chodzę do Medicover i co wizyta jest usg i tak chodzę co 3 tygodnie. Lekarz mi bada pH bo wkłada mi paseczek taki podczas badania i to jest wrażenie jakby palec włożył ale wkłada z palcem paseczek, może też tak miałaś Diana?
Na ostatniej wizycie też mi nie podał ani wagi ani długości .
A jak bakterie w moczu to najlepiej zrobić posiew, tak jak mi kazał i mam leki, bo w posiewie Ci wszystko wychodzi.
Z badań wynika że ph moczu mam 6 a któraś pisała ze to chyba zasadowe?
Wiecie co? Czuję się teraz jak blondynka którą się zbywa -,- -
To w takim razie faktycznie może i 2x1 trzeba brać.
Diana zrób sobie posiew, zobaczysz wynik i zastanowisz się nad ewentualną zmianą. Widzisz Shantelle też miała bakterie i jedzie teraz na lekach.
Shantelle chodzisz jeszcze gdzieś poza medicover? Jesteś zadowolona? Z jakiego jesteś miasta? -
I tez miałam tzn nie wiem czy dalej nie mam bakterie w moczu ale dostałam tylko ba to żurawit i tez nie dostałam skierowania na posiew a byłam prywatnie . I tu w Irlandii jak wróciłam to byli zdziwieni ze nie skierował mnie na posiew bo ważne jest żeby wiedzieć co to za bakteriaTysia