X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj wzięło na czytanie o porodach i szpitalach... Jakoś to wszystko onieśmiela... Co bierzecie pod uwagę przy wyborze szpitala? Co jest dla Was najważniejsze?

Odnośnie książek o noworodkach. Mnie oprócz przywoływanych przez Was Języku niemowląt i Instrukcji obsługi bobasa na pewno spodoba się ta:
    http://www.empik.com/dzieciozmagania-z-maluchem-przez-pierwsze-5-lat-cooke-kaz,p1100514004,ksiazka-p

Korzystam obecnie z książki o ciąży tej autorki (Ciężarówką przez 9 miesięcy) i zdecydowanie mi odpowiada jej poczucie humoru, przy jednoczesnym zdrowym dystansie do "jedynych słusznych" rozwiązań. Tę ciążową polecam. Tej o dzieciach jeszcze nie czytałam...

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Miłej niedzieli :)

Wyniki moczu mam już widzę książkowe, ale moja lekarka za granicą, napisałam jej SMS co dalej i cisza. Na razie nie biorę antybiotyku bo nie wiem czy ten mocny, czy słabszy... Czy brać w ogóle. Oby szybko odpisała :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od wczoraj strasznie boli głowa. Chyba niemonejdzuevsie bez apapu a tak starałam sie nue brać
    Do tego ból kręgosłupa. Ciekawa niedziela sie zapowiada:/

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weź apap, ja Ci pomoże to super. Po co się męczyć. On na mnie niestety nie działa. Ja mam dziś jeszcze antybiotyk i koniec.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie Apap tez nie działa zawsze brałam ibuprom.
    Odrobine ból usniezyl na szczescie.
    Ale i rak najbardziej mi dokucza kręgosłup musze sie udać na jakis masaż..

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo ćwiczenia, np koci grzbiet.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, od wczoraj rano łapie mnie ból podbrzusza po prawej stronie i promieniuje do boku. Zdarza się głównie przy wstawaniu i siadaniu. Przy normalnym ruszaniu się, chodzeniu raczej nic się nie dzieje.
    Nie wiem czy się martwić czy nie... miałyscie cos podobnego?
    Nie wiem czy umawiać się na wizytę.

eikt43r804tnuk7g.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg1987 wrote:
    Hej Dziewczyny, od wczoraj rano łapie mnie ból podbrzusza po prawej stronie i promieniuje do boku. Zdarza się głównie przy wstawaniu i siadaniu. Przy normalnym ruszaniu się, chodzeniu raczej nic się nie dzieje.
    Nie wiem czy się martwić czy nie... miałyscie cos podobnego?
    Nie wiem czy umawiać się na wizytę.

Niczym się nie martw. To normalne - rozciaga się macica i promieniuje ból w podbrzuszu :) ja też tak panikowalam,nie potrzebnie :)

Jago
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba, ze będzie towarzyszyło plamienie to na pewno do lekarza!

Jago
  • framtid Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam te bóle, od wczoraj boli i ciągnie po prawej stronie. Naczytałam się nawet ze jak po prawej to może wyrostek .. wiec przestałam czytać bo tylko niepotrzebnie panikę sieje i się pózniej zamartwiam. Żadnych plamien i krwawienia, samopoczucie wróciło wiec czekam spokojnie do czwartkowej wizyty u położnej, wszystko jej opowiem i poproszę niech mnie zbada dobrze. Ale wrzucam na luz bo każą się cieszyć ciąża a ja póki co ciagle tylko siedzę w internecie i wyszukuje co boli czemu boli czy groźne czy nie, oszaleć można :p

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! a ja w piątek siedząc w pracy przy biurku poczułam pierwsze ruchy mojego Maleństwa! Tak mi puknęło kilka razy z lewej strony i przestało. No i do tej pory cisza, ale nie mam wątpliwości, że to był Maluszek!

michaela, Siwa1001, Nasca, diana0501, Izieth lubią tę wiadomość

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    framtid wrote:
    Tez mam te bóle, od wczoraj boli i ciągnie po prawej stronie. Naczytałam się nawet ze jak po prawej to może wyrostek .. wiec przestałam czytać bo tylko niepotrzebnie panikę sieje i się pózniej zamartwiam. Żadnych plamien i krwawienia, samopoczucie wróciło wiec czekam spokojnie do czwartkowej wizyty u położnej, wszystko jej opowiem i poproszę niech mnie zbada dobrze. Ale wrzucam na luz bo każą się cieszyć ciąża a ja póki co ciagle tylko siedzę w internecie i wyszukuje co boli czemu boli czy groźne czy nie, oszaleć można :p

Z internetu za zwyczaj dowiadujesz się ostatecznie że każda przypadłość to rak ;D Głowa do góry, do wizyty już niedaleko:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny :)
    Wczoraj aż się poryczałam z tego wszystkiego, tak się martwiłam. OczywiŚcie też zaczęłam grzebać w necie, ale jak wpadłam na odklejanie się łożyska to wyłączyłam szybko.
    Dobrze, że mam Was :*
    Plamienia nie było żadnego, dzisiaj od rana wszystko ok, mam nadzieję, że się nie rozwinie w ciągu dnia, ale i tak nie będę się już tak martwić.

framtid daj znać po wizycie u położnej co Ci powiedziała.

ja też już chyba czuję ruchy ! :) tak na 90% :) tak jak Irmelin pisała popukiwanie z lewej strony :)

michaela, Irmelin lubią tę wiadomość

eikt43r804tnuk7g.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Mnie się coś naciągneło wczoraj i pobolewało. Najgorzej jest jak się chce przeciągnąć, brzuch się od razy śmiesznie napina :D ale boli trochę więc mam patent. Kładę się ba boku, ale tak konkretnie na boku i się przeciągam. Brzuch nie boli a reszta się rozciąga haha :)
    Miłego dnia :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho. A ja nadal nie wiem czy czuję ruchy.:-D zazdroszczę Wam tej pewności że to na pewno dzidziuś. :-) my byliśmy w sobotę na USG i wszystko dobrze potwierdzone że dziołcha :-) jak tak czytam o lekarzach na NFZ to z ulgą myślę że chodzimy prywatnie. Może i to duży wydatek ale gin poświęca nam zawsze do 40 minut na nasze pytania, USG trwa ok
    25 minut bo zawsze mierzy wszystko i znam wagę małej w tej chwili - 178 g :-)
    Za to jak czytam o ZUSie to mi słabo. Wścieknę się jak mi się spóźnią z kasą :-/ Dziewczyny będące na L4 - wyjeżdżacie gdzieś mając zwolnienie na "chory musi leżeć"? Trochę się obawiam tych słynnych kontroli z ZUS...

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce jechać do rodziców, bez jaj. Myślę że jak do tej pory nie przyszły to może w sierpniu przez dwa tygodnie wyluzuja. Zresztą poproszę o zbieranie paragonów znajomych czy to z apteki, sklepu, ze wszystkiego, abym miała dupochron lub poproszę lekarza o zaświadczenie. No bo co.
    A z kasą to nie licz, że na czas dostaniesz. Ja nadal nie mam kasy. Szef opóźnil to swoją drogą ale ja nadal czekam, mimo iż maja zwolnienia.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy macie zwolnienia leżone? Mi lekarz wpisuje dwójkę ze mogę chodzić więc w razie kontroli niech mnie w... nos pocałują. Mam prawo być na spacerze. Jakoś w ogóle o tych kontrolach nie myślę.

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będzie dopiero moje drugie zwolnienie, pierwsze na ZUS, więc się boję. A mamy zaplanowaną podróż poślubną, dobrze że w Polskę ale jednak zawsze to nieobecność...

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza ja takie mam, bo mój gin obawia się jeszcze wypisywać mi dwójki bo strasznie się ZUS o to czepia i już kilka razy się musiał tłumaczyć...

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolcia ale Ciebie to powinno guzik obchodzić ze on się boi zusu. Poza tym jak nie masz ciąży wysoko zagrożonej to masz prawo iść na spacer. Więc następnym razem rządaj wpisania 2. Żadna ciężarna która nie musi leżeć plackiem nie będzie przecież non stop siedziała w domu. Ej, bez jaj - nie dajmy się zwariować. Przecież to cholernie niezdrowe jest nawet siedzieć ciągle w domu. A poza tym masz prawo nie być w miejscu zamieszkania bo np źle się czujesz. Mega Ci słabo to masz prawo jechać np do mamy żeby nie być sama w razie omdleń. Komfort ciężarnej się liczy a nie jakiś popieprzony ZUS i jego kontrole. Laski wyluzujcie trochę. ;)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ