Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A jeszcze inna rzecz jest taka że kto Ci zabroni spać sobie po śniadaniu, obiedzie itd? Masz prawo nie otworzyć kontroli bo spałaś właśnie. Albo jak masz mega zawroty głowy to też będziesz się szarpać do drzwi bo może to kontrola? Ja olewam to całkiem. I wam też polecam, będzie mniej nerwów
michaela lubi tę wiadomość
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Ja też się tego boję bo to też moje pierwsze zwolnienie na ZUS a jadę właśnie do rodziców... A ja wogole nawet nie poparzylam co tam mam czy 2 czy inne... One czymś się różnią? Ja też myślę że przecież wyjazd do rodziców, czy spacer to chyba nie grzech ale jak czytam jak oni traktują kobiety, że same muszą się zgłaszać że potrafią zabrać zasiłek to masakra..
..Jej
-
I tak jak pisze Agusza ja czasem nie podchodzę nawet do domofonu, jak się nie spodziewam kogoś... Bo a)poprostu śpię raz mężowi nie otwarlam dzwonił biedny obudził mnie telefon dopiero b) jestem sama w domu kurcze trochę się boję wiem że to popołudnie środek dnia ale u nas przychodzą non stop a to bezdomni a to Cyganie, i chcą kasy.... I to są tak bezczelni że pchają się do domu... Raz jak nie otworzyłam bo akurat się kapalam patrzę przez wizjer no Cyganka, więc w ręczniku nie otworze a znam jej cel a ta dawaj szarpie się z klamka zamarlam... Ale poszła na szczęście....Jej
-
Mój lekarz zawsze wstawia mi na 2, czyli że mogę chodzić. No bo jak mam jechać np na kontrol, z moczem... I jakoś on się nie boi, wystawia zawsze co chce hehe.
Nie myślę też o tym zusie, myślę jedynie o tym aby mi szybko kasę dali haha i nie walili w ch... A
-
Ja też mam 2, że mogę chodzić, kasę z ZUS dostaję około 1-2 dni po zakończeniu zwolnienia, czyli jak miałam od 6 czerwca do 5 lipca to dostałam 6 lipca, ale księgowa pilnuje i szybko zanosi L4 do ZUS, w drugim zakładzie płaci mi pracodawca, bo jest zatrudnione powyżej 20 osób. Kontroli się nie boję, zbieram jak Shantelle paragony na wszelki wypadek.
Zawsze możecie zrobić tak, że idziecie do pracodawcy on kseruje sobie L4 i potwierdza z tyłu pieczątką na oryginale, że otrzymał, a potem męża wysyłacie do ZUS i to on składa L4 i wtedy też kasa jest o czasie, u nas tak robili zanim firma się rozrosła. Tyle, że odwalacie robotę za szefa/szefową, ale we własnej sprawieNatalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Nasca wrote:A mnie dzisiaj wzięło na czytanie o porodach i szpitalach... Jakoś to wszystko onieśmiela... Co bierzecie pod uwagę przy wyborze szpitala? Co jest dla Was najważniejsze?
Odnośnie książek o noworodkach. Mnie oprócz przywoływanych przez Was Języku niemowląt i Instrukcji obsługi bobasa na pewno spodoba się ta:
http://www.empik.com/dzieciozmagania-z-maluchem-przez-pierwsze-5-lat-cooke-kaz,p1100514004,ksiazka-p
Korzystam obecnie z książki o ciąży tej autorki (Ciężarówką przez 9 miesięcy) i zdecydowanie mi odpowiada jej poczucie humoru, przy jednoczesnym zdrowym dystansie do "jedynych słusznych" rozwiązań. Tę ciążową polecam. Tej o dzieciach jeszcze nie czytałam...
Nasca, zobacz sobie wątek gdzie rodzić w Krakowie - tam jedn a z dziewczyn zamimeściła link do audytu szpitali krakowskich wszystko co najważniejsze jest w nim ujęte. Ja się przy pierwszej ciąży przeszlam po szpitalach ii ... przede wszystkim szukałam położniej, takiej która uczestniczy też w porodach rodzinnych , zeby mialą zrozumienie dla np tego że chce móc swobodnie poruszać się w trakcie porodu i rodzić w innej pozycji niż leżąca, chroniła krocze itd, jak taką znalazłam to się przeszłam do szpita, zobaczyłam kto tam jest lekarzem i okazało się ż wszystko pasuje - idealnie nie było, ale i tak dobrze to wspominam.
dziewczyny ja w pierwszej ciąży jeździłam do rodziców bo zwolnieniu, Bo zwolnienie miałam przede wszystkim ze względu na zskodliwe warunki pracy- i używanie substancji (farb) - w brew pozorom to nie była praca w fabryce hehe... -
Cześć dziewczyny, dlugo sie nie odzywałam.
Moj krwiak się wchłania i to najważniejsza wiadomość
Mało czasu teraz mam na wszystko bo wykańczamy mieszkanie i trzeba biegać po sklepach i internecie
Czujecie już ruchy dzieci? Ja czuję bardzo delikatne śmieszne uczucie!
Pozdrawiam was w upalny dzień ze stolicymichaela lubi tę wiadomość
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
-
Tzn mówią że skąd masz lekarza tam warto rodzić i tym się kieruję poniekąd. No i opieka, z innych szpitali przyjeżdżają maleństwa, jeżeli się dzieje coś a tu jest na miejscu. No i ostatnio koleżanka rodziła i mówi że fajnie, no ogólnie...
Ja kieruje się tym że mam stamtąd lekarza i namiary na położną fajną...
Bo rozumiem że wybieram szpital w momencie rodzenia czy to się deklaruje jakoś wcześniej?
Michaela Ty też Krk?