Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tysia jak narzeczony powie w pracy ze masz termin porodu i czekacie na TEN dzień to musza mu pozwolić mieć telefon przy sobie. U mnie w poprzedniej pracy tez panowały te zasady odnośnie telefonu a był facet którego żona miała rodzic lada dzień i normalnie wchodził na hale z telefonem i mógł wyjsć w każdej chwili jeśli by żona dała znać ze sie zaczęło. Sadze ze nie mogą czegoś takiego odmówić wiec niech da w pracy znać jak już będzie bliżej terminu
-
Milimarta - mam przepracowane pół roku. Z tego co wyczytałam, nie zmienia to nic, średnią wyciągają z okresu faktycznie przepracowanego.
Ja się tylko tej pieprzonej kontroli boję. Że przerwą nam wakacje (koleżanka będzie sprawdzać skrzynkę pocztową i jak coś będzie to wracamy szybko...) -
Ja miałam śmieszną sytuację w pierwszej ciąży dwa miejsca zatrudnienia w dwóch różnych miastach. Zapomniałam lekarza poprosić o zwolnienie w jednym z nich bo tam głównie zdalnie pracuje A w drugim musiałam się stawiać 3 razy w tygodniu. Pomyślałam ze przecież to wszystko w systemie ZUS widzi ze tu jest zwolnienie tam nie ma ze to podejrzanie będzie wyglądało i zrobią kontrolę jak nic. Nie zrobili.
-
Cześć dziewczyny!
a ja robię właśnie pierogi ruskie bo mnie tak naszło, że nie odpuszczę. Gdybym mogła wcinać gluten poszłabym do baru mlecznego i kupiła, a tak, muszę się trochę namęczyć. To będą moje... drugie w życiu samodzielne pierogi - zawsze lepiłam z mamą i babcią. No i mam mąkę bezglutenową - ciekawe jak wyjdą -
Irmelin wrote:Cześć dziewczyny!
a ja robię właśnie pierogi ruskie bo mnie tak naszło, że nie odpuszczę. Gdybym mogła wcinać gluten poszłabym do baru mlecznego i kupiła, a tak, muszę się trochę namęczyć. To będą moje... drugie w życiu samodzielne pierogi - zawsze lepiłam z mamą i babcią. No i mam mąkę bezglutenową - ciekawe jak wyjdą
Przed ciążą kilka miesięcy jadłam bezglutenowo, teraz mam pozwolenie na gluten, ale staram się unikać. Napisz przepis na swoje pierogi, chętnie wypróbuję Chciałabym też dorwać jakiś sprawdzony przepis na naleśniki bezglutenowe, od dłuższego czasu za mną chodzą
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Noni stało się
Chyba czuje ruchy, a raczej na pewno
Wczoraj było takie, jakby mnie coś musnęło od środka.. Bąbelki? Takie łaskotanie.. I dziś coś podobnego, jedno za drugim. No wydaje mi się że to było to poniżej pępka, tak ponad wzgórku łonowym... No jelito tam być nie powinno śmieszne uczucie... O ile to jest tojagooo90, Siwa1001, michaela, diana0501, Izieth lubią tę wiadomość
-
Ja to sama nie wiem czy to ruchy. Od jakiegoś czasu już czuję takie łaskotanie, bulgotanie, muśnięcia, ale właśnie w różnych częściach brzucha, głównie po jedzeniu. Dlatego nie wiem, jeszcze czekam
Póki co to dosłownie przez tydzień strasznie powiększył mi się biust, muszę iść po jakiś nowy stanik.Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Shantelle ja tez czuje juz takie ruchy i jestem pewna ze to szkrab. Co do naszej ukochanej instytucji ZUS mogę sie wypowiedzieć troszkę w tym temacie gdyz w pracy miałam klienta który jest dyrektorem kontroli i wywiedzialam sie paru rzeczy. ZUS generalnie mało kontroluje kobiety ciężarne a jeśli juz to czyni to dotyczy to głownie krótkiego okresu zatrudnienia zazwyczaj w małej firmie np. rodzinnej, działaności gospodarczej w której to mamy lubią sobie podwyższać składki na ostatni gwizdek coby ich świadczenie potem było wyższe. Generalnie dotyczy to mam u których sytuacja finansowa nagle sie zmienia na korzyść. Wiec myśle ze nie ma sie czego obawiać. Jeśli nie mamy na L4 napisane leżenia to tymbardziej nie mamy sie czego obawiać gdyz kontrola nie musi nas zastać w domu. A poza tym kto otwiera skrzynkę pocztowa codziennie ? Ja to czynie raz w tygodniu he he. Także spokojnie jeśli macie ochotę na wakacje i inne wypady bez stresu. Kto powiedział ze zmiana klimatu ma ńie wpłynąć na dziecko lepiej ? Także okazujcie i odpoczywajcie ja właśnie śmigam nad morze a potem na Kaszuby oby tylko pogoda była miłego dzionka
michaela lubi tę wiadomość
-
Hejka
No ja wiem że to Mały mnie tam kopał, jelita znam zbyt długo hehe a te ruchy, takie wczoraj i dziś mnie zastanowiły a jako matka to ponoć wiemy, że to to.
Ja będę w Szczytnie na urlopie, jakby ZUS przyjechał to powiem że zwyczajnie opuściła miasto smogowe i jestem, dotleniam się itdmichaela lubi tę wiadomość
-
dokładnie poproście o L4 aby móc chodzić chyba, że rzeczywiście macie ciążę zagrożoną i powinnyście tylko leżeć heh. co do Chodakowskiej chyba muszę się z nią przywitać bo przytyło się mi już 3,5 kg heh a jedynie co do tej pory robie to basen i spacery. Za dużo owocowego raju dostępnego w naszych ogrodach a to w końcu cukier co prawda zdrowie ale kg przybywa.
-
Cześć dziewczyny, ja w pierwszej ciąży mimo ćwiczeń i zrezygnowania ze słodyczy przytyłam dużo.. i całe szczęście, bo chyba dzięki temu przeżyłam po porodzie:P 5-6 kg poszlo po porodzie z automatu, a potem regorystyczna dieta karmiącej i smok który rósł jak na drożdzach na cycku i chyba tylko ten zapas kilogramow sprawił że dałam radę ją wykarmić i dobrze wyglądać, a potem nie pójść w efekt jojo;) Natura jest mądra i wie co robi;)
Shantelle lubi tę wiadomość