X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela dziękuję Ci, Ty zawsze wiesz jak pocieszyć człowieka :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie dziś śniła moja dzidzia! Karmiłam piersią a pózniej przestałam i zaczęła tak płakać ze nie wiedziałam co robić. Obok była moja siostra i ciagle powtarzała 'no zrób cos' a ja byłam taka bezradna, nie miałam pojęcia co zrobić :p dobrze ze to tylko sen :D jutro w końcu wizyta u położnej, mam nadzieje ze usłyszę w końcu serduszko bo do tej pory je tylko widziałam na usg, ale nie dali posłuchać :( no i sukces bo brzuchol mi wyskoczył ! :D przy mojej drobnej figurze juz sie nie da ukryć ze jestem w ciąży :) i czuje co jakiś czas jakieś smyrniecia pod pępkiem, czuje ze to dzidzia ale mogłaby mnie juz solidniej kopnąć żebym była pewna :D

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Poproś lekarza o następne zwolnienie że możesz chodzić. Bo taka prawda. Po co wystawiają zwolnienie leżące, skoro człowiek no musi iść do apteki, do lekarza.... Bez jaja, bez sensu to.
    Dziewczyny, myślicie że nie prosiłam? Mam język w buzi i pierwsze co powiedziałam, to że chcę zwolnienie na chodzenie. A on że nie może mi dać, skoro wpisuje w historii badań że mam dolegliwości i z tego powodu L4 i że kilka razy już się tłumaczył w ZUSie z powodu jakichś nieścisłości w związku ze zwolnieniem i to za niska ciąża jak na chodzone zwolnienie.

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, ile przytyłyście, że piszecie że tak dużo? Ja przytyłam 3,5 kg -to już dużo czy jeszcze nie? :P

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ok 3 kilogram...wiecie czego się boję.. Pierwszej kąpieli...

Jej

• paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zostawię tatusiowi - ma większe i pewniejsze dłonie ;)

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zważyłam się i +1kg. Ciesze się, bo już się bałam, że nic nie tyję.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie następne ważenie dopiero 2 sierpnia więc czekam :)zawsze mam zaskoczenie. Ostatnio tylko +900 g ale tym razem chyba będzie więcej, tym bardziej, że wakacje przede mną.

WłaŚnie wracam od endokrynologa. Wszystko wróciło do normy więc jest git.
    Za to samopoczucie dzisiaj jakoś do bani. Słaba jestem i kręci mi się w głowie. Endo zmierzyła mi ciśnienie i było 110/70 niby ok jak na ciążę.
    Chyba to przez te skoko temperatur.

eikt43r804tnuk7g.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam dobry dzień znowu i ćwiczyłam, korzystam. Jak jest dobrze, ćwiczę a jak coś słabo się czuję to odpuszczam :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny błagam tylko nie o kilogramach... Każdy i tak przybiera inaczej bo ma inny wzrost wagę wyjściową a i tak po ciąży zrzuci sama z siebie albo z odrobiną wysiłku. Wiadomo że jak któraś okaże się że zobaczy że przez cała ciąże przytyła 20-25 kg podczas gdy cała masa napisze że 3-6 kg to niepotrzebny dół i zgrzytanie zębami... W głupich czasach żyjemy, wszystkie celebrytki są podsumowywane czy widać że przytyły i jak szybko wracają do formy, najlepiej żeby ciaże było widać tylko jak się bokiem stanie itd.. to i tak na nas nakłada wielkie obciążenie już na starcie, ktorego nasze mamy nie miały... i tego im tak zazdroszczę!

Ja się tym razem martwię że nie przybieram jak poprzednio , że brzuch nie jest tak samo widoczny, bo lekarka od razu mi potwiedziałą że po "dobrostanie" kobiety też można poznać czy wszystko z maluchem ok. A skoro taka była moja uroda, to dlaczego teraz jest inaczej? :( Staram się myśleć racjonalnie, i nie wkręcać bo przecież każda ciąża jak każdy poród jest inna. Ale...

Grunt żeby się zdrowo odżywiać, ruszać i nie stresować, amen.

Shantelle, Izieth lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Michaela, ja przytyłam więcej niż dziewczyny. Ale nie wiem, po ubraniach nie czuje... A jak kogoś pytam to słyszę że właśnie spoko wyglądam.
    Zostało dokładnie, jeść, ćwiczyć i modlić się hehe :)

michaela, AgnOss lubią tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przytyłam około 1,5 kg od czasu zajścia w ciąże a od ostatniego ważenia w szpitalu czyli trzy tygodnie temu, tylko pół kilograma i sie właśnie martwię ze tak mało! :p no ale wierze ze wszystko jest ok i tak poprostu musi być, może pózniej waga sie ruszy trochę bardziej :)

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja widzę żę w porównaniu z poprzednią ciąża przytyłam mniej , a jednak w biodrach mam wrażenie że jest tym razem więcej.. szawgierka na to że w pierwszej ciąży przytyłam 18 kg stwierdzila ż ona tylko 6 ... ale co z tego i tak niewiele inaczej wyglądałyśmy oj tam szkoda czasu na to.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tyje i z tym się liczę. Uwierzcie to ciężkie dla mnie bo ja zawsze musiałam pilnować sylwetki. A swoją drogą nie wyobrażałam sobie dnia bez treningu, biegania. Smutno mi że nie pobiegne w Krakowskim Biegu Trzech Kopców, bieg górski ok 12 km w którym biegam od lat i w 3. Półmaratonie Cracovia. Mam już dwa medale, z 1 i 2 edycji. Nie zdobędę triady :) ale jak mój powiedział, za rok będziesz zdobywać kolejne :) i będą na mnie we dwójkę czekali na mecie hehe :)

michaela, diana0501 lubią tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tycia i brzucha w poprzedniej ciąży to nie dalej jak wczoraj rozmawialam o tym z lekarzem. Powiedzial ze nie powinno sie porównywać do poprzedniej ciazy, co z tego ze tyję wolniej a brzuch wyskoczył mi szybciej. To nic według niego nie znaczy. Dziecko jest w normie i to się liczy. Za to jakas przepuklina pępkowa prawdopodobnie mi się zrobila. Fuj.

michaela lubi tę wiadomość

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej?Boli to?
    Z miłych wieśći, już tylko kilka dni do mojego usg połówkowego :) już we wtorek!! A we środę idę kupić rożki,ręczniczki itd :D
    Zus ma w tym tyg dać na pocztę w końcu kasę dla mnie, kurde i czekam na listnosza i czekam i ni ma i ni ma!!

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i jeszcze mi powiedzial że wcale w drugiej ciąży nie trzeba czuć wczesniej ruchów, ze to mit i ze łożysko na przedniej ścianie nie opóźnia czucia ruchów. Generalnie obalił wszystko w co wierzyłam :)
    Przepuklina nie boli tylko mam taką wypukłość nad pępkiem jak leżę (jak stoję czy siedzę to nic nie widac) i to jedyny objaw. O ile to w ogole to.

michaela lubi tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe w czwartek i cieszę się i wiem że będę tam z nerwów palpitacji serca dostawać, bo jeśli ono przebiegnie pomyślnie to zamknę chyba rozdział tych nieszczęsnych badań prenatalnych. Tak ciągle z tyłu głowy mam mimo wszystko echo tamtego strachu.

trafiłam na takie rożki iech... biję się z myślami bo drogie.

ladyrose.jpg
    106.jpg

Shantelle, AgnOss lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz na pytanie czy nie przytyłam za mało ( bo tez około 1 kg) powiedział spokojnie dopiero teraz Pani zacznie nabierać.;)

• michaela Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskiereczko chyba kazdy ma inaczej poprzednio najwięcej przybrałam w pierwszym trymestrze w ostatnim prawie wcale tak czy siak dobrze będzie;)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ