X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że będzie!!
    Michaela fajne te rożki! Ile jeden kosztuje?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu poczułam ruch, hehe no musi to być to, takie łaskotki :D
    Aktywacja widzę wieczorem hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 20:18

Siwa1001, michaela, Iskiereczka, Jiji lubią tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Pełna Nadziei Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Nie udzielam się za bardzo ale na temat wagi mogę się podzielić swoim zmartwieniem. Ja schudłam w ciąży 4 kg i to mnie bardzo martwi. Wymiotuje już raz do dwóch razy dziennie i nie udaje mi się przybrać na wadze. Narazie karza mi nie panikowac ale pomimo to bardzo się martwię. Brzuszek mam :) i pytanie do was wszystkie jesteście wyżej w ciąży ode mnie kiedy mdłości od was odeszły ? Ja 15 tc

A rożki bardzo mi się podobają :)

bl9cdf9hc1bxboyf.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Pewnie że będzie!!
    Michaela fajne te rożki! Ile jeden kosztuje?

65 i 55 zl, to z allegro więc+przesyłka 8 /10 zł
    Są też cieńsze bawełniane z dwóch stron po niecałe 20 zl
    1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 21:18

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełna Nadziei, mnie mdłości ominęły. Miałam je ale bez dramatu.

Szukam właśnie rożka, tzn już znalazłam bo na początek chce owijac mocno maleństwo i aby spał w rożku bo pościel się nie sprawdzi póki co, nawet do roku z tego co słyszałam :)
    Mam zamiar kupić z dwa :).
    Michaela na ul Krzywda 17b jest sklep z tanimi akcesoriami fajnej jakości. To koło Tandety, nazwy nie pamiętał, to jakoś DKN Group się nazywa :) sklepu internetowego nie ma, na allegro są ich rzeczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 21:25

michaela lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fajnie posuzkam, super się też sprawdzają takie śpiworki na szelkach jak już dziecka mocno nie otulasz bo się nie rozkopuje;)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To też chcę kupić, nie pamiętam, ale oni chyba też je mają :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie może któraś potrzebuje kupić nianie ? Mam do sprzedania nówkę sztukę ;) bo sie okazało ze w końcu mamy 2. Niania firmy miniland. Wartość niani 250 ja chce sprzedać za 180 z wysyłka. Link do przykładowej aukcji
    http://allegro.pl/elektroniczna-niania-digitalk-easy-miniland-i6141809339.html

• paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem ciemna masa pewnie :D ale co to to USG "połówkowe"? Pytam bo zastanwiam się czym się różni od zwykłego USG. Mnie mój gin za każdym razem robi USG wewnętrzne gdzie wszystko mierzy, każdą część ciała szkraba, a potem jeszcze przez brzuch. Miałam też takie tydzień temu - to można uznać za "połówkowe"?
    w główce malutkiej wyszły tylko jakieś torbiele splotu naczyniówkowego... Gin mówił że to się zdarza i się samo wchłonąć powinno - oczywiście durna Paolcia naczytała się o prawdopodobieństwie wad genetycznych, przypomniała sobie że NT było 2.0 (to nic, że to jeszcze norma, skoro inni mieli mniej...) i teraz przeżywa. Nawet to że ciąża wygląda na tydzień młodszą mnie martwi, chociaż miałam przecież wlaśnie o tydzień przesuniętą owulację. Eh... zróbcie coś. :(

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie usg (tzw. usg "połówkowe") wykonywane mniej więcej w połowie ciąży (pomiędzy 18 a 22 tygodniem ciąży), polega na ocenie anatomii płodu i jest jednym z trzech najważniejszych badań w ciąży. Jest ono zalecane przez Polskie Towarzystwo Ginekologiczne. Warto wykonać to badanie u bardzo dobrego specjalisty, posiadającego wysokiej jakości sprzęt USG.
    Lekarz w trakcie badania wykona pomiary różnych części ciała płodu m.in. obwodu główki, brzucha i kości udowej. Oszacuje wagę płodu i sprawdzi jego położenie. Dodatkowo dokona szczegółowej analizy anatomii płodu, to znaczy przyjrzy się kościom czaszki, twarzy (w tym kości nosowej), kręgosłupowi, klatce piersiowej, jamie brzusznej oraz zlokalizuje główne organy wewnętrzne (wątrobę, jelita, nerki, pęcherz żółciowy i moczowy). Obejrzane zostanie serduszko i zlokalizowane 4 jamy serca. Lekarz przyjrzy się kończynom oraz policzy paluszki dziecka.
    To jest moment kiedy będziesz mogła poznać płeć dziecka. Jeśli wolisz poczekać z tym do porodu, najlepiej poinformuj o tym lekarza na początku badania.

Irmelin lubi tę wiadomość

• Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palcia to co było w info u nas na belly. Ja mam połówkowe umówione na 22 tydzien . Nie wydaje mi sie aby juz je miała za sobą ze względu na Twój obecny tydzien. Ja dodatkowo umawiam sie na takie badanie i dodatkowo za nie płace ale to może dlatego ze chodzę prywatnie. Robi je inny lekarz i ten sam co robił genetyczne.

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolcia nie czytaj internetowych bzdur, najgorsze zło. Jeżeli lekarz powiedział że się powinno wchłonąć to tego się trzymaj. Ciężko wiadomo, ale tylko pozytywnie myślenie i nic więcej. Takie wkręcanie sobie jazdy nie pomoże, będziesz się tylko źle czuła.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę pod koniec 18tc :) też idę, niestety Pani doktor, nie ten lekarz co na genetycznym. Ale wierzę w nią. Idę w tym tygodniu, bo potem mamy urlopy itd i ciężko by było :)

A za nianie dziękuję, hehe mamy kawalerkę, mi się nie przyda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 10:28

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolia wrote:
    Palcia to co było w info u nas na belly. Ja mam połówkowe umówione na 22 tydzien . Nie wydaje mi sie aby juz je miała za sobą ze względu na Twój obecny tydzien. Ja dodatkowo umawiam sie na takie badanie i dodatkowo za nie płace ale to może dlatego ze chodzę prywatnie. Robi je inny lekarz i ten sam co robił genetyczne.

Czemu robi je inny lekarz? Ja też chodzę prywatnie i mało nie płacę ;) To wszystko co zamieściłaś - mam co wizytę. Ostatnio też miałam. Ale następną mam za 3 tyg., może wtedy będzie się to bardziej nazywać w prawie :)

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo nie każdy lekarz ma specjalizacje aby robić usg pod kątem genetyki.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolcia sprawdź sobie na liście lekarzy z certyfikatem czy twój lekarz tam jest bo może jest i sam ci zrobi to usg na twojej zwykłej wizycie
    https://fetalmedicine.org/lists/map/certified/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 10:57

michaela, paolcia88 lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera, nie ma go. Jakim cudem człowiek tak mocno polecany, z milionem staży zagranicznych nie ma takiego certyfikatu... Teraz się przeraziłam. Umówię się do jakiegoś innego wkrótce, z tej listy.

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • katek88 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełna Nadziei, ja wymiotowałam wszystkim i o każdej porze dnia i mocy przez prawie 18 tygodni. Od 14 było lepiej tj. 2-3 razy, jeden dzień przerwy.
    Waga minus prawie 5 kg.
    Teraz pomijając dwa epizody od dwóch tygodni ponad spokój i waga wraca do startowej bo + 3 kg.
    Młody w normie a widać taka moja uroda.
    Zresztą może te wymioty o tyle mnie pocieszały, że w pierwszej ciąży zero wymiotów i poroniłam a teraz Maluch ładniej już połowę minął:)

Pełna Nadziei lubi tę wiadomość

f2w343r8au6frwux.png
  • katek88 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS. W moim wydaniu imbir tylko pogarszał sytuacją a zbawienne były zwykłe wafle takie suche albo chleb bezglutenowy tzw.styropian.

Pełna Nadziei lubi tę wiadomość

f2w343r8au6frwux.png
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.makaszka.pl/poduszki-3/rozki.html
    Makaszka też ma fajne rożki i w ogóle akcesoria.

Połówkowe mam na 22 tydzień umówione. Musi być wszystko dobrze! u każdej z nas!

michaela lubi tę wiadomość

eikt43r804tnuk7g.png
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ