X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak tego chyba jeszcze nie mam :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle nie martw się :) za niedługo Cie to czeka :P i od razu poznasz że to to :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy więc :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Tysia, za wytłumaczenie, i tak się boję... Ehhhh

Jej

Wysłany: 14 lipca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się bałam od razu do gina pojechałam bo brzuch mi twardnial a oczywiście naczytalam się neta ze to może być objaw skracajacej się szyjki :/ ale jednak to nie to .. grunt żeby za często nie występowały i nie były bolesne :)

• Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na połówkowe wybiorę sie koło 22 tygodnia. Moj lekarz poleca lekarza który przyjeżdża specjalnie z Warszawy z certyfikatem i proponuje zeby zrobic odrazu w 3D/4d hd live. Co kolwiek to hd live znaczy hehe.

Mowi ze ufa sobie najbardziej ale ze na polowkowe zawsze wysyła do innego lekarza a potem sprawdzimy jeszcze na usg normalnym co i jak.

Zreszta mowi ze na 3d juz powinno byc ładnie widac wsztstko.

Ale o tak najbardziej interesuje mnie płeć:(

A wogule jaki u was koszt połówkowych?

• Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełna Nadziei wrote:
    Witam. Nie udzielam się za bardzo ale na temat wagi mogę się podzielić swoim zmartwieniem. Ja schudłam w ciąży 4 kg i to mnie bardzo martwi. Wymiotuje już raz do dwóch razy dziennie i nie udaje mi się przybrać na wadze. Narazie karza mi nie panikowac ale pomimo to bardzo się martwię. Brzuszek mam :) i pytanie do was wszystkie jesteście wyżej w ciąży ode mnie kiedy mdłości od was odeszły ? Ja 15 tc

A rożki bardzo mi się podobają :)
    Hej Pełna Nadziei! Mi mdłości ustały dopiero jakiś tydzień tem czyli w 15+tc więc myślę, że u Ciebie będzie podobnie. Trzymaj się:)

Pełna Nadziei lubi tę wiadomość

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle nie umiem wkleić zdjęcia, więc link do przykładowej poduszki (ostatnie zdjęcie): http://dzieciowo.pl/2010/04/poduszka-do-karmienia-dla-blizniat-i-nie-tylko.html
    Mam nadzieję, ze uda mi się karmić dwójkę jednocześnie, a co lubię wyzwania:)

Tysia to ja też nie mam tego twardnienia. Dzięki za info.

Iskiereczka połówkowe mam 21 tydzień, cena taka jak za normalną wizytę, a przynajmniej nic mnie lekarz nie uprzedzał, że coś więcej.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w medicover połówkowe bezpłatne. Za to nie wiem ile dopłaca się za 3d. Orientujesz się Shantelle?

eikt43r804tnuk7g.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe w placówce Medicover, szczęśliwa nie jestem, ale nie będę baby skreślać która ma to zrobić. A badanie 3d to już jak to się mówi Twoje widzi mi się :) Medicover tego nie refunduje, bynajmniej tak było jak tam pracowałam :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za połówkowe 3d/4d to koszt 120-150 zł i więcej podobno,nie wiem dokładnie bo ja przez pierwszego lekarza co nastarszył zespołem downa wysłał nas ze skierowaniem do Lublina do Donna Vita i mieliśmy tamto za darmo i w ramach tamtego skierowania mamy jeszcze połówkowe również w ramach NFZ

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podobnie jak u Diany.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wszystkim jak samopoczucie u was? U mnie kiepskie wymioty wymioty wymioty.... Ehhhhh

Jej

Wysłany: 15 lipca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w niedziele umówiłam się do gina bo nie daje mi spokoju ten ból brzucha jak na @ co noc .. az spać nie mogę i śni mi się że wody mi odeszły hehe wiem głupia jestem ale ostatni scan miałam 10 czerwca i wole jechać sprawdzić co i jak niż się stresować :)

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam okropny dzień, mogłabym spać i spać i nie chce mi się wstać a do znajomych na 18 trzeba się zebrać, jakaś porażka.
    Znowu mam prądy, czyli więzadła idą ech, wkurzające uczucie.

Do tego miałam sen głupi, że miałam plamienia i nikt nie chciał mnie do lekarza zwieść, ech.. Obudziłam się wystraszona, ciągle mi się bzdury śnią... Masakra.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się porodówka śniła...
    Energia mnie rozpiera byłam na zakupach, u fryzjera, odebrałam paczkę a teraz porządki robię w kuchni w szafkach i gotuję. Normalnie nie wiem kto tam zrobił taki bałagan, no bo ja się nie przyznaję :)

A tak w ogóle na poprawę humoru dziewczyny:
    dzwonię dziś do męża i mówię mu: Kupiłam dzieciaczkom dwa pajacyki, takie słodkie były, że nie mogłam się powstrzymać. A na to mój mąż: a nie mogłaś kupić dwie różne zabawki tego pajacyka i jakiegoś pieska na przykład...????
    Ach Ci faceci... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 17:31

AgnOss lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa też tak mam, że jak mam energię to korzystam na Maxa, dziś jej brak hehe.

A faceci to faceci, jak oni mogą wiedzieć że pajacyk to śpioszki haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 17:43

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,

Mam do Was pytanko ;)
    Pytanie tyczy dziewczyn, które już czują/czuły pierwsze tzw. motylki w brzuszku. Wczoraj wieczorem kiedy leżałam poczułam 2 razy z rzędu kilka cm pod pępkiem coś jak bulgotanie w brzuszku, nie wiem jak to inaczej nazwać. Czy ktoś się orientuje, czy są to właśnie te 'motylki'?

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula, ja właśnie w tym miejscu poczułam pierwsze ruchy - kilka centymetrow pod pękiem. Na początku nie byłam pewna czy to właśnie ruchy czy może coś od jelit, ale po pierwsze jelita raczej nie dają o sobie znać przy spojeniu łonowym, a po drugie w czwartek byłam u położnej i poprosiłam o sprawdzenie serduszka detektorem - dzidzia znajdowała się dokładnie w tym miejscu w ktorym czuję te 'bąbelki' :) po trzecie zanim się upewniłam że to ruchy miałam przeczucie, tak jakbym wiedziala ze to wlasnie tam jest moje malenstwo :) a w dzien po wizycie u poloznej jeszcze mi sie tak brzuch lekko przekrzywil, zrobila sie taka gorka w tamtym miejscu wiec moze dzidzia wypieła dupke :P od wczoraj bąbelkuje jak szalone :D mozliwe ze czuje te ruchy tak dobrze dlatego ze jestem bardzo szczupla. Polozna zdziwila sie ze tak dobrze bylo serduszko slychac w 17 tygodniu. Zwykle sprawdzają to dopiero od 25 tc :)

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak ogolnie to na spotkaniu z polozna otrzymalam moje wyniki krwi i moczu. Dowiedziałam się że wszystko mam super ekstra perfekcyjnie, zadnych niedoborow, niczego ponad norme, mocz idealny :) odetchnelam z ulgą :) teraz juz tylko czekam na polowkowe 10 sierpnia zeby w koncu zobaczyc moje malenstwo. Choc przyznam ze uslyszenie bicia serduszka i tego jak sie dwa razy poruszyl w tym czasie bylo bardzo kojące dla moich zszarganych nerwow :D mój sie ze mnie smieje ze panikara jestem i zawsze z igly robie widły, jakby niewiadomo jakie zagrozenie czyhalo na mnie, a ON PRZECIEZ WIE ZE WSZYSTKO JEST W PORZADKU! bla bla bla :D :P

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ