X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak tego chyba jeszcze nie mam :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle nie martw się :) za niedługo Cie to czeka :P i od razu poznasz że to to :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy więc :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Tysia, za wytłumaczenie, i tak się boję... Ehhhh

Jej

Wysłany: 14 lipca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się bałam od razu do gina pojechałam bo brzuch mi twardnial a oczywiście naczytalam się neta ze to może być objaw skracajacej się szyjki :/ ale jednak to nie to .. grunt żeby za często nie występowały i nie były bolesne :)

• Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na połówkowe wybiorę sie koło 22 tygodnia. Moj lekarz poleca lekarza który przyjeżdża specjalnie z Warszawy z certyfikatem i proponuje zeby zrobic odrazu w 3D/4d hd live. Co kolwiek to hd live znaczy hehe.

Mowi ze ufa sobie najbardziej ale ze na polowkowe zawsze wysyła do innego lekarza a potem sprawdzimy jeszcze na usg normalnym co i jak.

Zreszta mowi ze na 3d juz powinno byc ładnie widac wsztstko.

Ale o tak najbardziej interesuje mnie płeć:(

A wogule jaki u was koszt połówkowych?

• Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełna Nadziei wrote:
    Witam. Nie udzielam się za bardzo ale na temat wagi mogę się podzielić swoim zmartwieniem. Ja schudłam w ciąży 4 kg i to mnie bardzo martwi. Wymiotuje już raz do dwóch razy dziennie i nie udaje mi się przybrać na wadze. Narazie karza mi nie panikowac ale pomimo to bardzo się martwię. Brzuszek mam :) i pytanie do was wszystkie jesteście wyżej w ciąży ode mnie kiedy mdłości od was odeszły ? Ja 15 tc

A rożki bardzo mi się podobają :)
    Hej Pełna Nadziei! Mi mdłości ustały dopiero jakiś tydzień tem czyli w 15+tc więc myślę, że u Ciebie będzie podobnie. Trzymaj się:)

Pełna Nadziei lubi tę wiadomość

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle nie umiem wkleić zdjęcia, więc link do przykładowej poduszki (ostatnie zdjęcie): http://dzieciowo.pl/2010/04/poduszka-do-karmienia-dla-blizniat-i-nie-tylko.html
    Mam nadzieję, ze uda mi się karmić dwójkę jednocześnie, a co lubię wyzwania:)

Tysia to ja też nie mam tego twardnienia. Dzięki za info.

Iskiereczka połówkowe mam 21 tydzień, cena taka jak za normalną wizytę, a przynajmniej nic mnie lekarz nie uprzedzał, że coś więcej.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w medicover połówkowe bezpłatne. Za to nie wiem ile dopłaca się za 3d. Orientujesz się Shantelle?

eikt43r804tnuk7g.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe w placówce Medicover, szczęśliwa nie jestem, ale nie będę baby skreślać która ma to zrobić. A badanie 3d to już jak to się mówi Twoje widzi mi się :) Medicover tego nie refunduje, bynajmniej tak było jak tam pracowałam :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za połówkowe 3d/4d to koszt 120-150 zł i więcej podobno,nie wiem dokładnie bo ja przez pierwszego lekarza co nastarszył zespołem downa wysłał nas ze skierowaniem do Lublina do Donna Vita i mieliśmy tamto za darmo i w ramach tamtego skierowania mamy jeszcze połówkowe również w ramach NFZ

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podobnie jak u Diany.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wszystkim jak samopoczucie u was? U mnie kiepskie wymioty wymioty wymioty.... Ehhhhh

Jej

Wysłany: 15 lipca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w niedziele umówiłam się do gina bo nie daje mi spokoju ten ból brzucha jak na @ co noc .. az spać nie mogę i śni mi się że wody mi odeszły hehe wiem głupia jestem ale ostatni scan miałam 10 czerwca i wole jechać sprawdzić co i jak niż się stresować :)

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam okropny dzień, mogłabym spać i spać i nie chce mi się wstać a do znajomych na 18 trzeba się zebrać, jakaś porażka.
    Znowu mam prądy, czyli więzadła idą ech, wkurzające uczucie.

Do tego miałam sen głupi, że miałam plamienia i nikt nie chciał mnie do lekarza zwieść, ech.. Obudziłam się wystraszona, ciągle mi się bzdury śnią... Masakra.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się porodówka śniła...
    Energia mnie rozpiera byłam na zakupach, u fryzjera, odebrałam paczkę a teraz porządki robię w kuchni w szafkach i gotuję. Normalnie nie wiem kto tam zrobił taki bałagan, no bo ja się nie przyznaję :)

A tak w ogóle na poprawę humoru dziewczyny:
    dzwonię dziś do męża i mówię mu: Kupiłam dzieciaczkom dwa pajacyki, takie słodkie były, że nie mogłam się powstrzymać. A na to mój mąż: a nie mogłaś kupić dwie różne zabawki tego pajacyka i jakiegoś pieska na przykład...????
    Ach Ci faceci... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 17:31

AgnOss lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa też tak mam, że jak mam energię to korzystam na Maxa, dziś jej brak hehe.

A faceci to faceci, jak oni mogą wiedzieć że pajacyk to śpioszki haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 17:43

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,

Mam do Was pytanko ;)
    Pytanie tyczy dziewczyn, które już czują/czuły pierwsze tzw. motylki w brzuszku. Wczoraj wieczorem kiedy leżałam poczułam 2 razy z rzędu kilka cm pod pępkiem coś jak bulgotanie w brzuszku, nie wiem jak to inaczej nazwać. Czy ktoś się orientuje, czy są to właśnie te 'motylki'?

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula, ja właśnie w tym miejscu poczułam pierwsze ruchy - kilka centymetrow pod pękiem. Na początku nie byłam pewna czy to właśnie ruchy czy może coś od jelit, ale po pierwsze jelita raczej nie dają o sobie znać przy spojeniu łonowym, a po drugie w czwartek byłam u położnej i poprosiłam o sprawdzenie serduszka detektorem - dzidzia znajdowała się dokładnie w tym miejscu w ktorym czuję te 'bąbelki' :) po trzecie zanim się upewniłam że to ruchy miałam przeczucie, tak jakbym wiedziala ze to wlasnie tam jest moje malenstwo :) a w dzien po wizycie u poloznej jeszcze mi sie tak brzuch lekko przekrzywil, zrobila sie taka gorka w tamtym miejscu wiec moze dzidzia wypieła dupke :P od wczoraj bąbelkuje jak szalone :D mozliwe ze czuje te ruchy tak dobrze dlatego ze jestem bardzo szczupla. Polozna zdziwila sie ze tak dobrze bylo serduszko slychac w 17 tygodniu. Zwykle sprawdzają to dopiero od 25 tc :)

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak ogolnie to na spotkaniu z polozna otrzymalam moje wyniki krwi i moczu. Dowiedziałam się że wszystko mam super ekstra perfekcyjnie, zadnych niedoborow, niczego ponad norme, mocz idealny :) odetchnelam z ulgą :) teraz juz tylko czekam na polowkowe 10 sierpnia zeby w koncu zobaczyc moje malenstwo. Choc przyznam ze uslyszenie bicia serduszka i tego jak sie dwa razy poruszyl w tym czasie bylo bardzo kojące dla moich zszarganych nerwow :D mój sie ze mnie smieje ze panikara jestem i zawsze z igly robie widły, jakby niewiadomo jakie zagrozenie czyhalo na mnie, a ON PRZECIEZ WIE ZE WSZYSTKO JEST W PORZADKU! bla bla bla :D :P

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ