Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na połówkowe wybiorę sie koło 22 tygodnia. Moj lekarz poleca lekarza który przyjeżdża specjalnie z Warszawy z certyfikatem i proponuje zeby zrobic odrazu w 3D/4d hd live. Co kolwiek to hd live znaczy hehe.
Mowi ze ufa sobie najbardziej ale ze na polowkowe zawsze wysyła do innego lekarza a potem sprawdzimy jeszcze na usg normalnym co i jak.
Zreszta mowi ze na 3d juz powinno byc ładnie widac wsztstko.
Ale o tak najbardziej interesuje mnie płeć
A wogule jaki u was koszt połówkowych? -
Pełna Nadziei wrote:Witam. Nie udzielam się za bardzo ale na temat wagi mogę się podzielić swoim zmartwieniem. Ja schudłam w ciąży 4 kg i to mnie bardzo martwi. Wymiotuje już raz do dwóch razy dziennie i nie udaje mi się przybrać na wadze. Narazie karza mi nie panikowac ale pomimo to bardzo się martwię. Brzuszek mam i pytanie do was wszystkie jesteście wyżej w ciąży ode mnie kiedy mdłości od was odeszły ? Ja 15 tc
A rożki bardzo mi się podobająPełna Nadziei lubi tę wiadomość
-
Shantelle nie umiem wkleić zdjęcia, więc link do przykładowej poduszki (ostatnie zdjęcie): http://dzieciowo.pl/2010/04/poduszka-do-karmienia-dla-blizniat-i-nie-tylko.html
Mam nadzieję, ze uda mi się karmić dwójkę jednocześnie, a co lubię wyzwania:)
Tysia to ja też nie mam tego twardnienia. Dzięki za info.
Iskiereczka połówkowe mam 21 tydzień, cena taka jak za normalną wizytę, a przynajmniej nic mnie lekarz nie uprzedzał, że coś więcej.Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
U mnie za połówkowe 3d/4d to koszt 120-150 zł i więcej podobno,nie wiem dokładnie bo ja przez pierwszego lekarza co nastarszył zespołem downa wysłał nas ze skierowaniem do Lublina do Donna Vita i mieliśmy tamto za darmo i w ramach tamtego skierowania mamy jeszcze połówkowe również w ramach NFZ
-
Ja w niedziele umówiłam się do gina bo nie daje mi spokoju ten ból brzucha jak na @ co noc .. az spać nie mogę i śni mi się że wody mi odeszły hehe wiem głupia jestem ale ostatni scan miałam 10 czerwca i wole jechać sprawdzić co i jak niż się stresowaćTysia
-
Ja mam okropny dzień, mogłabym spać i spać i nie chce mi się wstać a do znajomych na 18 trzeba się zebrać, jakaś porażka.
Znowu mam prądy, czyli więzadła idą ech, wkurzające uczucie.
Do tego miałam sen głupi, że miałam plamienia i nikt nie chciał mnie do lekarza zwieść, ech.. Obudziłam się wystraszona, ciągle mi się bzdury śnią... Masakra.
-
Mi się porodówka śniła...
Energia mnie rozpiera byłam na zakupach, u fryzjera, odebrałam paczkę a teraz porządki robię w kuchni w szafkach i gotuję. Normalnie nie wiem kto tam zrobił taki bałagan, no bo ja się nie przyznaję
A tak w ogóle na poprawę humoru dziewczyny:
dzwonię dziś do męża i mówię mu: Kupiłam dzieciaczkom dwa pajacyki, takie słodkie były, że nie mogłam się powstrzymać. A na to mój mąż: a nie mogłaś kupić dwie różne zabawki tego pajacyka i jakiegoś pieska na przykład...????
Ach Ci faceci...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 17:31
AgnOss lubi tę wiadomość
Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Kochane,
Mam do Was pytanko
Pytanie tyczy dziewczyn, które już czują/czuły pierwsze tzw. motylki w brzuszku. Wczoraj wieczorem kiedy leżałam poczułam 2 razy z rzędu kilka cm pod pępkiem coś jak bulgotanie w brzuszku, nie wiem jak to inaczej nazwać. Czy ktoś się orientuje, czy są to właśnie te 'motylki'?
-
Anula, ja właśnie w tym miejscu poczułam pierwsze ruchy - kilka centymetrow pod pękiem. Na początku nie byłam pewna czy to właśnie ruchy czy może coś od jelit, ale po pierwsze jelita raczej nie dają o sobie znać przy spojeniu łonowym, a po drugie w czwartek byłam u położnej i poprosiłam o sprawdzenie serduszka detektorem - dzidzia znajdowała się dokładnie w tym miejscu w ktorym czuję te 'bąbelki' po trzecie zanim się upewniłam że to ruchy miałam przeczucie, tak jakbym wiedziala ze to wlasnie tam jest moje malenstwo a w dzien po wizycie u poloznej jeszcze mi sie tak brzuch lekko przekrzywil, zrobila sie taka gorka w tamtym miejscu wiec moze dzidzia wypieła dupke od wczoraj bąbelkuje jak szalone mozliwe ze czuje te ruchy tak dobrze dlatego ze jestem bardzo szczupla. Polozna zdziwila sie ze tak dobrze bylo serduszko slychac w 17 tygodniu. Zwykle sprawdzają to dopiero od 25 tc
-
A tak ogolnie to na spotkaniu z polozna otrzymalam moje wyniki krwi i moczu. Dowiedziałam się że wszystko mam super ekstra perfekcyjnie, zadnych niedoborow, niczego ponad norme, mocz idealny odetchnelam z ulgą teraz juz tylko czekam na polowkowe 10 sierpnia zeby w koncu zobaczyc moje malenstwo. Choc przyznam ze uslyszenie bicia serduszka i tego jak sie dwa razy poruszyl w tym czasie bylo bardzo kojące dla moich zszarganych nerwow mój sie ze mnie smieje ze panikara jestem i zawsze z igly robie widły, jakby niewiadomo jakie zagrozenie czyhalo na mnie, a ON PRZECIEZ WIE ZE WSZYSTKO JEST W PORZADKU! bla bla bla