X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E Agusza to ja nigdy nie ćwiczyłaś i trzeba uważać to absolutnie, tylko spacer.

Ja ćwiczyłam, biegałam więc myślę że daje rade no i lekarz pozwala.

Meg, to jeden z moich ulubionych treningów, ajjj palą pośladki :D

Angelika Pióro ma fajne treningi ale tylko, hm szkoda że są w częściach, nie w całości.

Zrobiłam porządki, powywalałam stare jakieś szklanki, kubki, termosy, Gary, łyżki. MMA nadzieję że mój podzieli moją selekcję tych śmieci bo się tego ani nie używa, ani nic, tylko leży i zagraca miejsce.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz Shantelle masz antybiotyk znów? Czy da się bez tego pozbyć tej infekcji? I widzę, że wiesz gniazdko ;) hehe :)

Ja jestem na etapie prania, zaraz prasowanie i pakowanie, bo w sobotę po lekarzu od razu wyjeżdżamy :))) pogodę od poniedziałku ładna zapowiadają, mam nadzieję, ze będzie lepiej niż dzisiejsza czy wczorajsza :P

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą też ćwiczyłam i na rowerku jeździłam i w domu robiłam różne zestawy ćwiczen :) przeważnie Ewy Chodakowskiej :D
    Najlepsze było to że jak mnie głowa bolała to nie brałam tabletki tylko zaczęłam cwiczyc, spociłam się jak nie powiem co ale za to ból głowy minął i endorfinki fruwały :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warte przeczytania !

http://mamadu.pl/128049,problemy-z-koncentracja-nadpobudliwosc-a-nawet-autyzm-to-moga-byc-skutki-zazywania-tego-leku-w-ciazy

Jago
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej za radą kupiłam amarantus, już taki od razu fo zjedzenia, hmmmm dziwne w smaku ale może się przyzwyczaje ;);););)

Jej

• framtid Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez te rewolucje żołądkowe wczoraj i dziś postanowiłam zostać w domu i odpocząć. Jeju jak to fajnie tak sobie poleżeć cały dzień hehe :D no ale ogólnie to chce jeszcze pracować przez dwa miesiące bo na początku września wracamy na stałe do Polski i bede wtedy miała dużo czasu na odpoczynek :P chociaż bede pewnie dużo czasu poświęcać na urządzanie nowego mieszkanka, czego nie moge sie doczekać :) no ale jednak bede siedzieć w domu wiec czas na odpoczynek sie znajdzie. Ogolnie jestem z tych co nie mogą usiedzieć w domu wiec chce teraz skorzystać ze jeszcze moge do pracy chodzić :P

Dziś naprawdę czuje sie lepiej, cały czas popijam rumianek i nawet nabrałam apetytu na słodkie :P mimo wszystko staram sie nie skusić i walczę jak moge, tylko chlebek serek biszkopty i gotowany indyk na obiad :P boje sie żeby znowu nie podrażnić żołądka bo ostatnie dni były koszmarne.

Co do ćwiczeń to ze względu iż jestem typem osoby która nie tyje ( stała waga 45 kg od kilku lat) nigdy nie miałam wystarczającej motywacji by ćwiczyć, czasem jakaś joga sie przewinęła ale ogólnie bez szału, dlatego i teraz nie zamierzam szaleć w tym temacie i zaczynam od spacerów :) ćwiczę tez codziennie mięśnie kegla a jak juz wrócę do pełni sił to chciałabym tez zacząć ćwiczyć przeponę co pomaga przy porodzie :)

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w domu make z amarantusa, ale to skutek wczesniejszych eksperymentow kulinarnych :). Ma dziwny zapach zielska i troche mnie odrzuca w tej chwili, takze sie nie skusze.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna tak, mam coś jak antybiotyk na tą infekcję ponieważ poziom bakterii nie był do przejścia żurawiną niestety..

I gdzie jedziecie :)? Mąż z pracą Oki?
    Robiłam porządki, bo jak dojdą rzeczy dla dziecka, to też trzeba je gdzieś schować :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też porobiłam porządki ale dalej coś mi mało miejsca. Nie wiem czy kupić zwykłą komode i przewijak osobno czy komodę już z przewijakiem. Maluch bedzie spał z nami w pokoju bo mamy kawalerkę i zbytnio miejsca nie mamy a większe mieszkanie kupimy dopiero po naszym weselu w przyszłym roku....

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że nie tylko ja robię czystki w domu :)

Diana - ja kupię taki przewijak na łóżeczko. Tzn jak będzie potrzebny to ciach go na łóżeczko i mam malucha na dobrej wysokości a jak nie to ciach przewijak między łóżeczko a komode i problem z małą przestrzenią rozwiązany :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Zależy w jakiej masz postaci:)

Dzięki za odpowiedź. Nie wiedziałam że są i takie do gotowania i takie co można od razu wcinać. W każdym razie i tak mi się pomyliło, nie o amarantus mi szło tylko o komosę ryżową :) drobna różnica. To quinoa była w składzie tamtego smoothie i to właśnie ją mam w domu i zastanawiam się czy gotować.

A teraz z innej beczki, dziewczyny będziecie pobierały komórki macierzyste?

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam i tym, wiele kobiet wypowiada się że nie jest to jednak niestety przydatne. Opinie są bardziej na nie. Piszą coś że cała krew pępowinowa powinna wrócić do dziecka po urodzeniu, czy spłynąć. Jakoś tak. Ale nie zagłębiałam się w ten temat jeszcze.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milmarta wrote:
    Dzięki za odpowiedź. Nie wiedziałam że są i takie do gotowania i takie co można od razu wcinać. W każdym razie i tak mi się pomyliło, nie o amarantus mi szło tylko o komosę ryżową :) drobna różnica. To quinoa była w składzie tamtego smoothie i to właśnie ją mam w domu i zastanawiam się czy gotować.

A teraz z innej beczki, dziewczyny będziecie pobierały komórki macierzyste?

Mniam, to raczej gotować:)

Rozważalismy przy pierwszej córce, ale ostatecznie nie zdecydujemy się na to również teraz.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• milmarta Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przeczytałam, że taka krew pępowinowa najlepiej zadziała jeśli jest przetaczana innemu dziecku. Że własna krew pępowinowa nie jest taka super uzdrawiająca. No bo załóżmy że dziecko zachorowało, to i w tej krwi pępowinowej są prawdopodobnie jakieś "częstki tej choroby", czy nie wiem jak to nazwać. A jeśli choremu dziecku przetoczy się krew innego, zupełnie zdrowego dziecka to wtedy są większe szanse na wyleczenie.

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo jak Agusza przewijak na łóżeczko, bo mam za mało miejsca a rzeczy i tak będzie razy dwa.
    Milmarta my nie będziemy pobierać krwi pępowinowej. Nikt z moich znajomych czy rodziny tego nie robił.
    Jestem po kolejnej wizycie u diabetologa wnioski: nie ogarniam tych lekarzy, nie dosyć, że co wizyta inny, to co wizyta to też inne wymagania. Oszaleć można...

• michaela Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najbardziej lubie mąkę z amarantusa - dodaną do chleba albo nalesśników, albo ciasteczka;)
    U nas masakra - porządki przed remontow 4 dzień, tyle gratów do wyrzucenia że ojojoj kontener by się przydał, kiedy czlowiek tak obrasta w przedmioty?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• agusza Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa jakie wymagania? Co się zmieniło po ostatniej wizycie? Jak Twoje cukry?

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie takie prądo - skurcze od brzucha do pachwiny? Normalnie tak mam co jakiś czas, czytałam że to związane z rozciąganiem więzadeł...

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusza wrote:
    Siwa jakie wymagania? Co się zmieniło po ostatniej wizycie? Jak Twoje cukry?
    Cytuję: "cukry ma Pani w miarę dobre, te skoki czasem to wynikają z błędów żywieniowych, to chyba nie będziemy wprowadzać insuliny, co?..." To ja się mam kurna znać, czy lekarz? Poprzednia lekarka kazała mi co wizyta pisać jadłospis z 3 ostatnich dni przed wizytą, ten spojrzał na to i pyta po co mu to? Ręce opadają... Raz mnie osłuchują raz nie. Dietetyczka kazała mi na początku jeść małą kromkę chleba na ostatnią kolację, a po cukrach powyżej 90 na czczo przez tydzień kazała mi jednak nie węglowodany, tylko sałatki z kurczakiem itp. Mówię mu teraz, że jem sałatki a on, że przecież tak powinnam, bo kto to słyszał kanapkę na ostatnią kolację. Wrr...jedna poradnia, a się kurna zdecydować nie mogą.
    Ty też masz tak pokręconą poradnię? A i też nie tyjesz?

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle mam coś takiego.

‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ