X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta, faktycznie coś jest głupiego z tym zapeszaniem... Ja też się trochę boję zacząć kupować...

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam pytanie o amarantus - czy można go jeść na surowo? Niedawno kupowałam smoothie w jakimś takim punkcie w galerii handlowej i w składzie był amarantus - nie sądzę żeby go wcześniej ugotowali, ale szczerze - nie pytałam. Mam też w domu taki mikser do smoothie, mam amarantus i zastanawiam się - gotować go czy wrzucić surowy? oto jest pytanie

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa dzięki, mam syrop z żurawiny za ok 20 zł bo jak zobaczyłam że sok ma raz do wypicia jest jeszcze droższy stwierdziłam że na pewno nie :) a na spokojnie rozejrzeć się muszę za sokiem.
    Teraz już mam odpowiedź czemu tak często sikam, bom chora.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, wszystko zmierza ku anemii... Żelazo, na szczęście duphaston mi odpadł dzidziuś dziś kriciutko widziany, leży jak na wczasach ręką za głową ;););) wyleguje się z tymże łożysko ma z przodu i późno mi będzie dane odczuwać ruchy... ;(

Jej

• agusza Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, miłego dnia :)
    My już zamówiliśmy meble do pokoiku dla bąbelka. Tzn szafę, komodę i regał. Łóżeczko za jakiś czas. A w weekend malowanie :) no i mąż pojedzie do ikei po jakieś pierdoły do pokoiku dla maleństwa bo ja niestety mam zakaz jazdy samochodem na dłuższe trasy..

A wczoraj dostałam kilka pierwszych ciuszków. Jaaaakie to wszystko malutkie ;)

Aha - ruchy czuję już na pewno. Tylko najczęściej po jedzeniu i jak siedzę albo leżę spokojnie:) cudownie jest być w dwupaku :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza masz jakiś link do tych mebelków? Bo ja na nic ciekawego nie mogę natrafić

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wejdź na brw.com.pl i wpisz kolecja strzałka. Nam się od razu spodobały te meble :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • agusza Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do tego pomalujemy 3 ściany na jasny szary a jedną na groszkowy zielony. I na zielonej ścianie będzie szary trójkąt nawiązujący do mebli i na ścianie przeciwnej nad lozeczkiem będzie trójkąt zielony:)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chęci na białe mebelki, miętowa pościel lub beżowa a ściany w ciepłym kolorze raczej beżu i pomarańczy. Marzy mi się takie małe safari w dziecięcym pokoju

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też fajnie chociaż my z mężem wolimy raczej taki żywe kolory. No i ja chciałam pokoik z zielonymi akcentami więc tak nam się poskladalo. Mąż od pon ma 3 tygodnie urlopu to dopracujemy pokoik na cacy :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też podobają się białe mebelki i do tego szaro-miętowe pościel :) pokoik wygląda obłędnie ale czy akurat taki będę mieć ja to się okaze

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety a wy też czasem nie macie apetytu tzn zjadłam dwie bułki pół jagodzianki i trochę winogron i pas.....

Jej

• Julia--natalia Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia :) wrote:
    Mi też podobają się białe mebelki i do tego szaro-miętowe pościel :) pokoik wygląda obłędnie ale czy akurat taki będę mieć ja to się okaze

O tak, piękne połączenie :) tez w głowie planuje urządzenie pokoju dla dziecka, ale wiem że koncepcja pewnie mi się zmieni do czasu porodu :)

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiji wrote:
    Kobiety a wy też czasem nie macie apetytu tzn zjadłam dwie bułki pół jagodzianki i trochę winogron i pas.....

U mnie kwestia apetytu bardzo zróżnicowana, jednego dnia pochłaniam wszystko co tylko można zjeść, a drugiego ledwo zjem śniadanie i kolacje. Ale staram się nie zaniedbywać przyjmowania płynów, wodę wlewam w siebie litrami :)

• balonik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Przepraszam, że się wcinam ale czy mogłabym do Was dołączyć czy macie zamknięty krąg. Mam termin na koniec grudnia

x76lklh.png

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja od jakiegoś czasu tu jestem a nawet nie zapytałam, czy mogę dołączyć do grupy :/
    Na kiedy masz termin? Ja na 31.12

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 18:41

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balonik i Julita--natalia witamy :) Im nas więcej tym ciekawiej.

Julia--natalia lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • balonik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo właśnie ustawiłam suwaczek:)
    Może powiem troszkę o sobie. Mam już jednego dwuletniego, cudownego synka :) niestety nie czuję jeszcze ruchów co troszkę mnie niepokoi. Ale tylko odrobinkę. Trzeba wierzyć, że wszystko jest dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 19:27

x76lklh.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nowe koleżanki :)

Laseczki pytanie mam. Czy wam też się tak odbija po witaminach dla ciężarnych? Ja biorę feminowit+dha w porze obiadowej bo musi być z konkretnym posiłkiem. I potem tak mi się te witaminy wyjątkowo odbijają że o matko. Czasem aż nam odruch zwrotny. Jutro chyba skoczę do apteki po jakieś inne wit. ale dajcie znać czy po waszych też tak macie..

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balonik ja też raczej nie czuję ruchów, a może czuję tylko zwalam na jelita ;) czasem coś mnie tam załaskocze
    A to moja 2 ciąża więc wydawać by się mogło że wiem co i jak i że niby powinno być szybciej, wtedy z synem poczułam właśnie jakoś na tym etapie
    Byłam tydzień temu na wizycie, serce biło więc się jakoś bardzo nie martwię ale wolałbym już poczuć :P

po witaminach mi się nie odbija, biorę podczas śniadania (omegamed optima)

82doroeqdnooy9dr.png
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ