X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta, faktycznie coś jest głupiego z tym zapeszaniem... Ja też się trochę boję zacząć kupować...

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam pytanie o amarantus - czy można go jeść na surowo? Niedawno kupowałam smoothie w jakimś takim punkcie w galerii handlowej i w składzie był amarantus - nie sądzę żeby go wcześniej ugotowali, ale szczerze - nie pytałam. Mam też w domu taki mikser do smoothie, mam amarantus i zastanawiam się - gotować go czy wrzucić surowy? oto jest pytanie

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa dzięki, mam syrop z żurawiny za ok 20 zł bo jak zobaczyłam że sok ma raz do wypicia jest jeszcze droższy stwierdziłam że na pewno nie :) a na spokojnie rozejrzeć się muszę za sokiem.
    Teraz już mam odpowiedź czemu tak często sikam, bom chora.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, wszystko zmierza ku anemii... Żelazo, na szczęście duphaston mi odpadł dzidziuś dziś kriciutko widziany, leży jak na wczasach ręką za głową ;););) wyleguje się z tymże łożysko ma z przodu i późno mi będzie dane odczuwać ruchy... ;(

Jej

• agusza Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, miłego dnia :)
    My już zamówiliśmy meble do pokoiku dla bąbelka. Tzn szafę, komodę i regał. Łóżeczko za jakiś czas. A w weekend malowanie :) no i mąż pojedzie do ikei po jakieś pierdoły do pokoiku dla maleństwa bo ja niestety mam zakaz jazdy samochodem na dłuższe trasy..

A wczoraj dostałam kilka pierwszych ciuszków. Jaaaakie to wszystko malutkie ;)

Aha - ruchy czuję już na pewno. Tylko najczęściej po jedzeniu i jak siedzę albo leżę spokojnie:) cudownie jest być w dwupaku :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza masz jakiś link do tych mebelków? Bo ja na nic ciekawego nie mogę natrafić

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wejdź na brw.com.pl i wpisz kolecja strzałka. Nam się od razu spodobały te meble :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • agusza Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do tego pomalujemy 3 ściany na jasny szary a jedną na groszkowy zielony. I na zielonej ścianie będzie szary trójkąt nawiązujący do mebli i na ścianie przeciwnej nad lozeczkiem będzie trójkąt zielony:)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chęci na białe mebelki, miętowa pościel lub beżowa a ściany w ciepłym kolorze raczej beżu i pomarańczy. Marzy mi się takie małe safari w dziecięcym pokoju

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też fajnie chociaż my z mężem wolimy raczej taki żywe kolory. No i ja chciałam pokoik z zielonymi akcentami więc tak nam się poskladalo. Mąż od pon ma 3 tygodnie urlopu to dopracujemy pokoik na cacy :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też podobają się białe mebelki i do tego szaro-miętowe pościel :) pokoik wygląda obłędnie ale czy akurat taki będę mieć ja to się okaze

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety a wy też czasem nie macie apetytu tzn zjadłam dwie bułki pół jagodzianki i trochę winogron i pas.....

Jej

• Julia--natalia Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia :) wrote:
    Mi też podobają się białe mebelki i do tego szaro-miętowe pościel :) pokoik wygląda obłędnie ale czy akurat taki będę mieć ja to się okaze

O tak, piękne połączenie :) tez w głowie planuje urządzenie pokoju dla dziecka, ale wiem że koncepcja pewnie mi się zmieni do czasu porodu :)

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiji wrote:
    Kobiety a wy też czasem nie macie apetytu tzn zjadłam dwie bułki pół jagodzianki i trochę winogron i pas.....

U mnie kwestia apetytu bardzo zróżnicowana, jednego dnia pochłaniam wszystko co tylko można zjeść, a drugiego ledwo zjem śniadanie i kolacje. Ale staram się nie zaniedbywać przyjmowania płynów, wodę wlewam w siebie litrami :)

• balonik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Przepraszam, że się wcinam ale czy mogłabym do Was dołączyć czy macie zamknięty krąg. Mam termin na koniec grudnia

x76lklh.png

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja od jakiegoś czasu tu jestem a nawet nie zapytałam, czy mogę dołączyć do grupy :/
    Na kiedy masz termin? Ja na 31.12

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 18:41

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balonik i Julita--natalia witamy :) Im nas więcej tym ciekawiej.

Julia--natalia lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • balonik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo właśnie ustawiłam suwaczek:)
    Może powiem troszkę o sobie. Mam już jednego dwuletniego, cudownego synka :) niestety nie czuję jeszcze ruchów co troszkę mnie niepokoi. Ale tylko odrobinkę. Trzeba wierzyć, że wszystko jest dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 19:27

x76lklh.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nowe koleżanki :)

Laseczki pytanie mam. Czy wam też się tak odbija po witaminach dla ciężarnych? Ja biorę feminowit+dha w porze obiadowej bo musi być z konkretnym posiłkiem. I potem tak mi się te witaminy wyjątkowo odbijają że o matko. Czasem aż nam odruch zwrotny. Jutro chyba skoczę do apteki po jakieś inne wit. ale dajcie znać czy po waszych też tak macie..

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balonik ja też raczej nie czuję ruchów, a może czuję tylko zwalam na jelita ;) czasem coś mnie tam załaskocze
    A to moja 2 ciąża więc wydawać by się mogło że wiem co i jak i że niby powinno być szybciej, wtedy z synem poczułam właśnie jakoś na tym etapie
    Byłam tydzień temu na wizycie, serce biło więc się jakoś bardzo nie martwię ale wolałbym już poczuć :P

po witaminach mi się nie odbija, biorę podczas śniadania (omegamed optima)

82doroeqdnooy9dr.png
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ