X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • framtid Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahh wczoraj tez poczułam wieczorem cos dziwnego po jednej stronie podbrzusza .. jakby mi kilka bąbelków pękło na raz albo właśnie takie połaskotanie. Nie wiem czy to mogła być dzidzia czy tylko z tego bólu tak mi sie wydawało ale uczucie było inne niż typowe jeżdżenie po jelitach które odczuwam często. Moze sobie wmawiam ale pomyslałam ze dzidzia dała mi znać ze wszystko u niej ok :)

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy Adasia dla chłopca :)

diana0501 lubi tę wiadomość

Jago
  • framtid Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas juz od kilku lat postanowiony Fryderyk :) choć jeszcze nie znamy płci, ale czujemy chłopaka :P

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836

preg.png

age.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chcę Franciszka, albo Zuzanne ;) Framtid ja chyba też zaparze dziś ten rumianek, jak piszesz ze przechodzi.... TYSIA jak nie bralam duphastonu to wracałam do normalności wrócił apetyt, byłam tylko na luteine... A teraz od dwóch dni zdycham, gdzieś znikł apetyt,... Jak to dobrze że jutro lekarz!!!!! Może każe odstawić a da np magnez na te skurcze....

Jej

• Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie.
    Nasza ZoŚka (najprawdopodobniej tak damy na imię, ale potwierdziło się ponownie, że dziewczynka) tak się wierciła i była tak powyginana, że nie dało jej się zmierzyć nawet :)
    Jak ja lubię te wizyty :). Wszystko jest ok. Co do podróży żadnych przeciwskazań.
    Przepisał mi tylko żelazo. Mam odstawić kwas foliowy i kupić jakiś kompleks witamin prenatalnych. Co polecicie Dziewczyny?

Pytałam też o krwotoki z nosa- nie przejmować się, a gdyby były częste łyknąć rutinoscorbin.

Izieth lubi tę wiadomość

eikt43r804tnuk7g.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri dobrze że u Ciebie dobrze, tak samo jak u Framtid :)
    Coś miałam pisać i zapomniałam :/
    Może mi się przypomni :P
    Mam pyszny krupnik, wpadacie siostry :)?

jagooo90 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam Prenatal Duo, dobra cena bo za miesiąc kuracji 39.99 w aptece słonecznej.
    Kurde mam zajada, smaruje maścią z Wit A

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri rumianek naprawdę pomaga, spróbuj :) u mnie zadziałał wręcz natychmiastowo i powiem szczerze ze zamierzam go teraz pic cześciej żeby właśnie uniknąć tych żołądkowych rewolucji a on dziala zbawiennie na trawienie :)

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836

preg.png

age.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina, pierwsza córka to Róza i stwierdziliśmy że trochę w szachu jesteśmy, bo jak tu zrobić żeby żadna nie byla pokrzywdzona :P ( albo obie równo haha) Więc będą sobie mogły dziewczyny albo razem ponarzekć na takie imiona, alebo wręcz przeciwnie.

Będę teraz brać femibion 2.
    Framtid a może po prostu zadzwoń żeby się dowiedzieć u gina co zaleca, jeśłi możesz oczywiście;)

Przyszły moje zakupy z mlekolandi, trochę się wahałam czy tam zamawiać, bo bywają ciut tańsze sklepy, ale, u nich byly dwa rodzaje wkładek laktacyjnych które chciałam i teraz mogę ich wam śwmiało poleić - dorzucili masę gratisów do paczki - kaszkę hummanę, i probkę innej + mini opakowanie chusteczek nawilżanych i próbki wkładek laktacyjnych osłonki przeciwsłoneczne do auta z wzorem sówek, całkiem ładne.
    skusiłam się po poprzednich przebojach z laktacją na kompresy Lansinoh o takie:
    kompres-zelowy-na-piersi-3w1-lansinoh.jpg
    I fajnie są duże (obawiałam się że będą malutkie) Mają też pokrowce materiałowe. Fajny sklep.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 14:31

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A podoba wam się imię Jasmina? Mi bardzo... Może jutro się dowiem czy siusiu czy psipsi ;)
    Framtid już pije właśnie i faktycznie działa...
    Ja dziś pomidorowa ale krupniczek też dobry ;);)

Jej

• Tysia :) Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam pomidorową z ryżem :) jutro pewnie będzie ogórkowa bo jakos ciągnie mnie do kwaśnego :)

Ja w niedziele jade po wózek :) wybrałam adamex pajero 2w1 bo spacerówki nie chce od wózka :) czytałam opinie i niby jest fajny, lekki i łatwy w prowadzeniu . Wszystko się okaże .

Ja biore witaminy vita-min plus mama :) każde witaminy dla ciężarnych skład maja chyba podobny ale nie wiem bo nie czytałam .

Mi się dla dziewczynki podoba imię : Kornelia, Karmina, Lena a dla chłopaka na razie Adrian, Franciszek i Natan :)

jagooo90 lubi tę wiadomość

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Super że u Was lepiej :)

Ja mam dzisiaj kalafiorową i zaraz zabieram się za racuszki:)

Ja mam wizytę w piątek- w szpitalu gin powiedział że usg robi się tylko 3 razy( genetyczne, połówkowe i jakieś tam po 30 tyg) i nie wiem czy nie chodzić znowu prywatnie bo nie umiem przeżyć jak nie zobaczę co z dzidzią.... a połówkowe dopiero 26.07 i liczę że w tedy dowiemy się czy mamy Szymonka czy Natalkę :) Tak chciałam jakieś starsze imiona to mi mój je wszystkie powykreślał.... Oboje jesteśmy zgodni że każde z naszych dzieci dostanie tylko po 1 imieniu.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśmina też ładne:) Podoba mi się też Malwina, więc kto wie może to jeszcze nie przesądzone:))

edit mąż na malwinę ma alergię a Jaśmina mówi że ladne ale jak tu skrje skracać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 15:45

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia :) wrote:

Mi się dla dziewczynki podoba imię : Kornelia, Karmina, Lena a dla chłopaka na razie Adrian, Franciszek i Natan :)
    Tysiu, do tego zestawu jeszcze ładnie przypasowała mi Karla - nie jestem obiektywna co do brzmienia imienia bo nierozerwalnie kojarzy mi się z Karlą którą poznaliśmy w zeszłym roku - najpiękniejsza kobieta jaką na oczy widziałam:)) I z chrakteru i z wyglądu, więc imię mnie również oczarowało

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Tysia :) Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karla hmm takie oryginalne imię i szczerze powiedziawszy nigdy nie słyszałam o takim :) ciężko z tymi imionami ..
    to co mi się podoba to mojemu się nie podoba :D a to co jemu się podoba to mi się nie podoba :D

Mi Malwina znowu źle się kojarzy bo to imię wiąże z taką dziewczynką która była tak niegrzecznym dzieckiem ze chyba w zyciu takiego nie spotkałam :D

śmieszne jest to że niektóre imiona tak nam w pamięć zapadają przez to że kiedyś gdzie kogoś poznaliśmy o tym imieniu :D i albo był to ktoś fajny albo i nie :)

michaela, diana0501 lubią tę wiadomość

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z imionami tak jest, dokładnie :)
    Ja narazie nie mogę zrobić zakupów bo czekam na kasę, mój szef dał tyłka i późno mi zwolnienie do ZUS dostarczył i co? Czekam :/
    A jak coś spłynie to idziemy na zakupy :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo, czekam na wpłatę i jadę łóżeczko zamówić. Zastanawiam się nad wyborem materaca i nie wiem który wybrać

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te w Ikei za 119 zł są podobno dobre.
    Z kasą u mnie wyjątkowo słabo bo ZUS lubi zwlekać kuwa z wypłatami. Kuwa.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Materacyk najlepiej kokosowy :)

Jago
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bede miała Frania ;) gdyby była dziewczynka to miała być Pola. Ale synek na 100% bedzie. Co do suplementu polecam mama dha nie nie trzeba juz ńic dodatkowo brać. Ja łóżeczko juz zakupiłam;) no i pare ciuszków bo nie mogłam sie oprzeć. Teraz w głowie projektowanie pokoiku :)

‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ