X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • michaela Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciągle zastanawiam się nad mydlnicą lekarską albo po prostu kąpielą w płakach owsianych albo rumianku... ale jakiś płyn fajnie mieć, choćby i na wyjazdy ... Poprzednio kąpaliśmy ją po porstu w ol. migdałowym, potem pojawiły się jakieś skórne kłopoty i przerzuciliśmy się na oliatum.
    Johnsons baby pamiętam jako nr odradzany jak się młoda urodziła i własnie tym umyli ja w szpitalu po urodzeniu (sic!) stan skory - niefajny - czerwona, w kropki, łuszcząca się (choć wiadomo że u takiego malucha trochę się może łuszczyć na początku). Ale też sporo minęło od tego czasu, możę i kosmetyki są zupełnie inne:) Ciekawe...

A chusteczki są teraz fajne u starszaka,a le przy maluchu, jako świeża mama bez doświadczenia też sobi chwaliłam bo trochę jednak ułatwiały życie zestresowanej "młodej"mamie;) Wraz z wprawą chusteczki pożegnaliśmy. I widzę żę dobrze bo używaliśmy najgorszych jak wizdę:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 21:55

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Proszę :)
    http://www.srokao.pl/2015/06/analiza-chusteczki-nawilzane.html?m=1
    Uwielbiam tę kobietę za to co robi! Kawal dobrej roboty, w życiu bym tego wszystkiego sama nie rozszyfrowała
    .
    O rany widziałyście to? http://zielonyklub.pl/
    Faktyznie osroka ma racje są sklepyz półproduktami kosmetycznymi i to nie jest drogie i czyste chmicznie" wow..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 22:00

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę to ogarnąć na kompie.
    Czyli co, jak dzidziuś okej to w zwykłej wodzie można kąpać i tyle. A potem smarować np oliwka?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa, tako jest szeroki, ma 92 cm. Wg mnie wygoda dla maluszków, a ja mieszkam na wsi więc dla mnie też kłopotu nie będzie.

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego kąpałam w zwykłej gotowanej wodzie bo z kranu była mocno cholorowana i tyle a po kąpieli smarowałam balsamem czy tam oliwką i było ok :) wszystko wporządku

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paolcia27 wrote:
    Dziewczynki miała któraś z Was nadmiar kwasu foliowego w ciazy lub wysoki poziom?to szkodzi dziecku?ja biorę kwas od lipca tamtego roku i mam wysoki poziom a dopiero teraz zaszkam w ciaze

Ja mam jeszcze nadmiar kwasu, ale powoli schodzi. Mam stwierdzone zaburzenia przyswajania i nie mogę syntetycznego kwasu foliowego, więc dla mnie witaminki dla kobiet w ciąży odpadają.

Jaką dawkę bierzesz? Duży masz nadmiar? Może odstaw syntetyczny i przerzuć się na metylowany - ten się wchłania od razu, nawet jak masz zaburzenia wchłaniania. Ja biorę Folian z Solgara.

Generalnie nadmiar nie powinien być szkodliwy, ale jak odstawisz syntetyczny kwas, poziom powinien spadać, bo organizm sam wydala. Jeśli będziesz zażywała duże dawki i nadal będzie rosnąć poziom we krwi, to w dłuższym czasie może to być szkodliwe dla ciebie, bo ten nadmiar krąży we krwi jako toksyczny śmieć.

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0majekmeg0 zazdroszczę wystawisz dzieciaki na podwórek i już się dotleniają.
    Niestety ja musiałam się dopasować wózek do drzwi wejściowych :( Spore to ograniczenie w i tak małym wyborze bryk tego typu.
    Czytam o chusteczkach :)

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • michaela Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa a jak ty się czujesz z dwójką maluchów? Czujesz je oddzielnie? Potrafisz rozpoznać które akurat jest aktywne? To dopiero musi być niezwykłe przeżycie doświadczyć ciąży bliźniaczej :)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ja jeszcze nic nie mam!
    No oprócz trzech kartonów ciuchów po siostrzenicach męża :)
    I przewijaka zrobionego z nieużywanego biurka :)
    Pokój stoi pusty bo pozbyliśmy się starych mebli po poprzedniej właścicielce. Malowanie zaczniemy na jesień, a do tego czasu mam nadzieję, że już mi się uzbiera kilka rzeczy kupionych.

Nianię bierzemy od rodziny (mamy dwupoziomowe mieszkanie więc jest niezbędna), dostaniemy też czujkę oddechu, takiego klipsa do pieluchy się przyczepia. Zobaczymy czy się sprawdzi.

Zabieram się za robotę po urlopie.
    Co do chusteczek to słyszałam, że te Tami z Rossmana mają dobry skład i faktycznie w tym zestawieniu są na plus :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 09:28

eikt43r804tnuk7g.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle ta seria Babydream jest podobno bardzo dobra :) ale na pewno sobie przeanalizujemy na forum każdy kosmetyk hehe

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nakupiłam ciuszków od groma .. niestety angielskie wyprzedaże mnie pochłonęły :p mam tez dwie butelki tak w zapasie, kilka pieluch muslinowych, smoczek,słynną zyrafke Sophie i kilka paczek pampersow :D a teraz czaję sie na fotelik maxi cosi bo jest okazja na eBayu i mogę kupić w świetnym stanie za 50£ :) jak kupie ten fotelik to juz daje sobie spokój z zakupami na najbliższy miesiąc bo teraz przyjdzie czas na spakowanie całego mieszkania - 3 września lot do Polski, bilet nareszcie w jedna stronę :) jestem mega podekscytowana :D tylko sie trochę stresuje bo za tydzień musze dać wypowiedzenie w pracy, a nie lubię takich spraw załatwiać bo mój szef z którym będę musiała rozmawiać to taki angielski gbur :P

Poza tym moja dzidzia zauważyłam ze wieczorem trochę pokopie, w nocy cisza, śpi smacznie a rano jak wstaje to jestem skopana w zdluz i wszerz i standardowo wypinka po prawej stronie brzucha :D wnioskuje ze maleństwo wstaje razem ze mną i sie przeciąga po smacznym spanku hehe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 09:53

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Siwa a jak ty się czujesz z dwójką maluchów? Czujesz je oddzielnie? Potrafisz rozpoznać które akurat jest aktywne? To dopiero musi być niezwykłe przeżycie doświadczyć ciąży bliźniaczej :)

Wydaje mi się, że tak, że wiem które. Czasem smyra mnie jedno, czasem drugie w przeciwnych stronach brzucha, a czasem jest tak, że czuję je jednocześnie jedno np. z lewej trochę wyżej, a drugie gdzieś w dole brzucha po prawej.
    Generalnie, szybciej się męczę (schody to wyzwanie:) ), a tak to jest ok. Bardziej jestem przerażona jak ja dam radę ogarnąć dwójkę na raz, bez doświadczenia. Boję się i to mocno.

michaela lubi tę wiadomość

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co myślicie o szkole rodzenia warto?

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa , no bliźniaki są niesamowite...w ogóle ciekawe czy będą tacy sami, chociaż nie, sorki, jak masz parkę to pewnie różni :)
    Myślałam o szkole rodzenia ale nie wiem, nie mam jakoś parcia.

W ogóle można się zarejestrować na PUE i tam się ma podgląd do zwolnień podobno, ja się zalogowałam, ale jest napisane że w zus ? trzeba aktywować to? w ogóle login składa się z 10 liczb i mi zniknął, chyba tego nie ogarne :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 10:44

Siwa1001 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z pierwszym nie chodziłam na szkole rodzenia a teraz się właśnie wybieram :) można poznać fajnych ludzi, pośmiać się trochę jak i dowiedzieć się wiele ciekawych rzeczy :) nawet z nudów pójdę :) akurat w tym szpitalu co rodze szkole rodzenia prowadzi położna Polka i tylko dla Polek wiec idę :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle,moje będą identyczne bo jednojajowe ;) Chciałam się rzucić w zakupowy wir, ale na razie tylko szukam i patrze co jeszcze bedzie potrzebne ;)

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa1001 wrote:
    Wydaje mi się, że tak, że wiem które. Czasem smyra mnie jedno, czasem drugie w przeciwnych stronach brzucha, a czasem jest tak, że czuję je jednocześnie jedno np. z lewej trochę wyżej, a drugie gdzieś w dole brzucha po prawej.
    Generalnie, szybciej się męczę (schody to wyzwanie:) ), a tak to jest ok. Bardziej jestem przerażona jak ja dam radę ogarnąć dwójkę na raz, bez doświadczenia. Boję się i to mocno.

Myślę że to ogarniesz raz dwa, nie bój się. Było już kilka mam bliżniąt na belly, mówiły że jest co robić ale szybko wypracowuje się "system" i jest dobrze:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa1001 wrote:
    Dziewczyny a co myślicie o szkole rodzenia warto?
    Hmm... warto męża zaciągnąć to na pewno, poprzednio zgadałyśmy się z babkami pod koniec szkoly rodzenia i wszystkie zgodnie stwierdziłśmy ż to jest największa korzyść:P

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba poszukam jakiejś szkoły rodzenia, może to mnie trochę uspokoi. Dzięki dziewczyny.
    Dzisiaj znowu diabetolog, jak ja nie lubię tam chodzić.
    Agusza a co u Ciebie??

• michaela Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantell zobacz http://olx.pl/oferta/kombinezon-polar-CID88-IDgGk8w.html#22861abe9f

Shantelle lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ