X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny a jak ja dzis poszalalam:p
    Kupiłam wózek ostatnie zdecydowałam sie na aspena adamex szary, bo to dokładnie to samo co barketta a tańszy i ba aktywniejszym stelarzu.
    Do tego łóżeczko materac przewijak, wkład do pościeli i fotelik.
    Tyle stwierdziłam ze moge kupic poki na 100% nieznam płci.
    Ale powiem Wam ze rozczulają mnie te ciuszki.
    A te małe sukieneczki Ahh.. Zeby była córa. Wtedy poszaleje.

Co do szkoły rodzenia tez zamierzam iść.
    A orientujecie sie kiedy trzeba sie zapisać ? Około 6 miesiąca czy jak?

Ps. Ale Wam zazdroszcze tych ruchów.

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa, na telefonie nic nie widzę, ale wyobrażam sobie że są cudne :)!!!

Iskiereczka, też super :)

Ja w Pepco kupiłam bodziak na długi rękaw i takie dwie pary spodenek ze stópkami. Mój mnie jeszcze hamuje hehe ale ja sobie będę kupować różne rzeczy hehe.

Siwa1001 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chodzi o szpital to fajnie by było żeby pod każdym względem był dobry ;)
    Super dziewczyny ze u Was i waszych skarbów wszystko dobrze !!
    Szalejny na zakupach, a co mam tam!
    Dobranoc!

Jago
  • wianna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Ja mam apetyt, ale hamuje się, nie ukrywam.. Tzn jem ok 5 posiłków, ale np jak chce loda czy chipsy, jednak staram się hamować.. Wiadomo, zjem coś słodkiego itd ale no musze, bo się rozpase jak świnia :P

Wianna jak wakacje? Opalona? :)

Wakacje uuuudane, opalona, teraz tylko skore sciagam :D tak sie przyjarałam :P w ostatnie dni polowa z naszych znajomych zlapalo rotawirusa, nas ominęło na szczescie! Zlapal mnie tylko katar lekki, ach to morze takie cieple :P ale juz przechodzi :)

Przegladalam mebelki i znalazlam takie, ktore mi sie podobaja, tylko jeszcze na zYwo gdzies musze je wyhaczyc :) ale dziwne, bo u producenta na stronie cena wyzsza niz w innych sklepach :D z wozkiem mam dylemt. Myslalam juz, ze jestem przekonana do takich klsycznych pompowanych kół, ale po urlopie zaczęłam sie zastanawiac, jednak skretne koła, to skretne. Lekkie, wygodne i swobodnie sie prowadzi... a z ta wielka gomdola trzeba sie doslownie tarabanic, jest tez ona wielka gabarytowo, a ja naleze do tych mniejszych drobniejszych ludzi...

podziwiam, zs wy juz wozki kupujecie, ja bym sie nie odwazyla, balabym sie, ze mi sie odmieni :D

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja tez zamierzałam kupic inny. Ale tak mi sie spodobała srebrna krata na tym ze stwierdziłam ze biore ten i koniec. Jakbym chodziła po wielu sklepach i sie zastanawiała co wybrać to pewnie długo bym sie zastanawiała.
    A ze do tego wózek finansuje mamusia.
    To jak dostaje Kaśkę to wole ja odrazu wydać tym bardziej ze jeszcze sporo rzeczy do kupienia :)

• michaela Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagooo90 wrote:
    Jak chodzi o szpital to fajnie by było żeby pod każdym względem był dobry ;)
    No kto by takego nie chcial hehe, Jak taki znajdziesz daj znać . Ja póki co zaożyłam że zależy mi na tym, aby rodzących nie bylo za duzo, żeby nie przyspieszano np decyzji o cesarce, a na warunkach lokalowych mi nie zależy, ważniejsze są dla mnie respektowanie mojego zdania, i nie wciskanie przez położne mm np niż super sprzęt - póki co widać że maluch jest zrowy, gdyby na tym etapie bylo widać konieczność wzmożonej opieki nad dzieckiem ,zabiegów zaraz po porodzie to co innego. I tak odpadł np Siemiradzki, Narutowicz, Ujasetek i Kopernika. Pierwsze dwa to kompletna pomyłka biorąc pod uwagę moje oczekiwania. Z narutowicza miałam lekarza w pierwszej ciąży, dał popis poejścia do pacjenta na koniec - i wiem że przy nim rodziła też kuzynka - upokarzające jak dla mnie doświadczenie. Ujastek ze względu na tłumy i nie tylko, a Kopernika - krążą legendy o podejściu do pacjenta - ja mam cieńką skóre nie zaryzykuje sprawdzania. (choć legendy to legendy tylko :P) Ale to są moje prorytety, znajoma np nie zakladala że dla niej najważniejsz jet żęby był super sprzęt, szeroka opieka nad noworodkiem, i dobre warunki lokalowe, bliskość od centrum i od domu i wybierała zupełnie według innego klucza i właśnie Narutowicz i Kopernika były na pierwszym miejscu a kolejny siemiradzki hehe I uważam że bardzo mądrze wybierała bo najważniejsze to dopasowanie pacjent - szpital, oczekiwania- rzeczywistość, choć do końca i tak nigdy nie jesteś zapanować nad wszystkim i wszystkiego zaplanować. Ja przed porodem jeszcze przez wytypowane szpitale się przejdę żeby poczuć gdzie od wejścia czuje się bezpiecznie. Warto korzystać z drzwi otwartych;)

jagooo90 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskiereczka wrote:
    Oj dziewczyny a jak ja dzis poszalalam:p
    Kupiłam wózek ostatnie zdecydowałam sie na aspena adamex szary, bo to dokładnie to samo co barketta a tańszy i ba aktywniejszym stelarzu.
    Do tego łóżeczko materac przewijak, wkład do pościeli i fotelik.
    Tyle stwierdziłam ze moge kupic poki na 100% nieznam płci.
    Ale powiem Wam ze rozczulają mnie te ciuszki.
    A te małe sukieneczki Ahh.. Zeby była córa. Wtedy poszaleje.

Co do szkoły rodzenia tez zamierzam iść.
    A orientujecie sie kiedy trzeba sie zapisać ? Około 6 miesiąca czy jak?

Ps. Ale Wam zazdroszcze tych ruchów.

W szkole rodzenie do której mam się zamiar zapisać przyjmują od 26tc :)

• Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej podzwonić sobie po szkołach rodzenia i zapytać. W jednych jest już od 20 tygodnia w innych od 26. Ja też na pewno idę. Zielona jestem w sprawach wszelakich związanych z dzieckiem.

Muszę zacząć się ograniczać jedzeniowo bo przez to lato roztyję się jak beka :) tu lodzik, mnóstwo owoców, przekąski itp. :)

Jadę dzisiaj na urlop, zdecydowaliśmy się na Chorwację. Mam nadzieję, że bezproblemowo przetrwam podróż.
    Życzę Wam udanych połówkowych i dużo zdrowia dla Was i maluszków.
    Do napisania! :)

Siwa1001, AgnOss lubią tę wiadomość

eikt43r804tnuk7g.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanych wakacji! :)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypoczywaj Meg :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po polowkowych wszystko dobrze :) Adaś rośnie jak na drożdżach :) wszystkie parametry w normie ! Kamień spadł mi z serca!

michaela, Izieth, diana0501, Jiji, Tysia :) lubią tę wiadomość

Jago
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoo cieszę się, ze wszystko dobrze. Adaś ładnie :)

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoo super wieści :)
    Adaś fajne imię :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa1001 wrote:
    Uwielbiam orzechy każdego rodzaju. Dzięki Agusza, a co tam u Ciebie słychać?

U mnie nie najlepiej. W ostatnim czasie dowiedziałam się że moja szyjka ma tylko 2 cm. Oszczędzający tryb życia i ostrożnie ze sobą. Tak przez kilka dni.. A potem zaczęły się bóle i skurcze więc trafiłam do szpitala. Znowu zagrozenie poronieniem i bezwarunkowy nakaz leżenia. Wstawać mogę tylko do toalety więc tak sobie leżakujemy z Emilem od ponad tygodnia (na 100% będzie chłopczyk). Wizyta w czwartek więc zobaczymy co tam.
    Pozdrawiamy :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ja trzymam za was kciuki, będzie dobrze :)!!!
    Pozdrawiamy Emilka :)
    Dużo y nas chłopaków będzie widzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 21:21

agusza lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie kurcze bolą migdałki i uszy..... Agusza trzymam kciuki Kochana.. Bądź dzielna i lez jak naleśnik ;) może założą ci szew?

Jej

• agusza Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szew to nie bo skoro mam skurcze co jakiś czas to jego założenie mogłoby spowodować jeszcze większe skurcze i znów byłby problem. W 23/24 tygodniu lekarz założy mi pessar. Tylko boję się tego leżenia już do końca.. A to dopiero 19 tydzień.
    Ale to wszystko wynagradza mi Emil jak się wierci i wypycha w brzuszku :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochany :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza trzymam za Was kciuki! Oby szybko te kilka tygodni zleciało.
    A co do ciuszków... teraz widze ze trzzeba kozystac i ubierac malucha jak się podoba, bo szybko kończy się ta frajda haha,,, Mi dzisiaj moja córka na pytanie czy ubierzemy spodenki, bo są ładne odpowiedziała:
    -Oloszalałaś. Sukienka jest ładna.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki. Właśnie wróciłam znad morza. Widzę , ze u Was przygotowania podobnie jak u mnie cała para. Ja tez juz mam wózek , łóżeczko, laktator, podgrzewacz, nianie , smoczki i butelki oraz komodę ciuszków. Maz stwierdził abym przestala juz kupować bo nie ma miejsca i gdzie tego składować. Pokój Frania jeszcze przed remontem poki co projektujemy. Jak sie go urządzi i zamówię mebelki bede mogło dalej organizować królestwo brzdąca. Ja połówkowe dopiero 13 sierpnia jakoś tak późno ale wyjeżdżam jeszcze i przesunelam o tydzien spotkanie. Dobrze ze wizyta przed wyjazdem wiec sie dowiem co u mojego skarba ;)

‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ