X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedzenie to swoją drogą :) ale ja mam przeważnie tak że teraz bym zjadła sałatki, ciasta itd. a będę na weselu to nie będę mieć na nic ochoty :D a po weselu przeważnie wzdycham że mogłam to zjeść tamto zjeść a nawet nie spróbowałam :D

shantelle a nie masz nic na zatoki takiego co mogłabyś w ciąży zjeść ?? żeby Ci trochę ulżyło chociaż

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do wesel stosunek ambiwalentny. Są takie które są Super i takie na których wolałabym nie być. To zobaczymy jakie będzie ale trochę sie obawiam ataku na brzuch hehe a nie przepadam za dotykaniem go przez kogo popadnie... Spotkałam koleżankę która w ciąży przybyła 20 kg zero hamowania apetytu i pełna radość jedzenia... teraz 9 miesięcy po porodzie to suchy wiórek.Tak po prostu dzieki karmieniu piersią. Aż bez wyrzutów sumienia zjadłam dodatkowa porcję wisniowej tarty. :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 20:27

Shantelle lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 wesela w sierpniu i jedno we wrześniu i wcale nie chce mi się iść ale głupio odmówić no chyba ,że wiadomo źle się będę czuła czy coś bo to inna sprawa.

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Szukam jakiejś fajnej kiecki, nie za krótkiej i nie za obcisłej na wesele. macie jakieś pomysły?
    20 sierpnia mam wesele brata i wybieram się w długiej czwrnej sukienkce z mnóstwem kolorowych kwiatów więc czerni jest tyle co o ile ale ma nisko plecy, na cienkich ramiączkach a z przodu na biuście jest ukształtowana tak jak są kostiumy kąpielowe trójkątne miseczki, do tego ma bardzo fajny pas pod biustem i mega dużo miejsca pod biustem :) do tego różowe sandałki na malutkim koturnie i jak dam radę to z parkietu nie zejdę a z moich wyliczeń to będzie koniec 6 mca lub początek 7.

michaela lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam że każdą coś łapie i mnie też ucho kuje a w lewym niedosłyszę. 2.08 mam laryngologa, zapisałam się jak byłam u rodziców bo tu u mnie to same konowały i jak miałam anginę ropną 2 razy nic nie widzieli na migdałach a przecież calutkie białe były od tego czegoś.... ostatnią anginę miałam w lutym tego roku i do tej pory mam to białe coś....

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie każda jakoś prychnieta ;) shantelle a ty przecież niedawno te zatoki miałaś i antybiotyk jadlas...

Jej

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, miałam duomox a potem antybiotyk na bakterie w moczu, masakra jakaś.

A ja dopóki miałam migdały też zawsze miałam takie białe coś. Ale nie wiem, miałam to jak byłam zdrowa też. Teraz nie mam migdałów. I wszystko leci mi na krań.

Michaela, ja w ten weekend popuszczony bat z jedzeniem miałam równo. Ale od jutra zdrowa pionizacja :)!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 22:42

michaela lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe :) mi holesterol wyszedł i nie wiem skąd bo zdrowo się odżywiam ?:)

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję :) że mnie gardło mniej boli i ucho. Obym się tylko nie pochwaliła...

Diana hehe to będzie dieta :) ja badania robię za tydzień, bo 4.08 mam lekarza :)

Ja za to za dużo sole, jakoś sypie tą sól, nie wiem co jest :)

Widzę że za 6 dni kończy mi się pakiet premium, ciekawe czy gorzej będzie korzystać z tej aplikacji, wy macie premium :)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 09:08

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to samo jedzeniowo słabo w ten weekend..I na wadze +2. U mnie niestety trochę kilogramów przybyło :/ dziś zaczynamy 6 miesiąc,a co będzie pod koniec ciazy.. ehhh
    Trochę mnie ta waga stresuje no ale cóż zrobić..całe życie bylam na diecie szczerze mowiac , szczupla przy wzroscie 180 waga 65, a przed sama ciąża 69..teraz duzo ponad 70..także ponad 6 kg w górę :(

Jago
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoo ja mam 170 i też już ponad 70 kumam, nie martw się. To wszystko zleci. Najważniejsze zdrowie Małego czy Małej a waga, raz się chudnie, raz tyje :) głowa do góry :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz 3,5 kg do gory. Nie jest to zbynio pocieszające:p tym bardziej ze pofobno najlepiej przytyć około 14 kilo a tu z taka tendencja moze wyjsć duzo wiecej

• jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już 6-7 kg w górę(75-6) :P wiem , że zdrowie Adasia najważniejsze , ale wiadomo jak to jest będąc całe życie na diecie i chuda A teraz folguje sobie często mówiąc 'a co tam, przecież jestem w ciazy' a to chyba nie jest dobre :/

Jago
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam zazdroszcze tych kg. Mi brakuje 2kg zeby dojsc do wagi sprzed ciazy. Przed ciaza wazylam 71kg teraz 69kg i sie martwie. Zycie jest przewrotne balam sie ze przytyje z 20-30 kg z blizniakami a poki co daleko mi do tego.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie :) nie możemy się martwić tymi kilogramami na plusie. Ja np zdrowo jem, czasami jakiś wyskok ale nie codziennie. I na wadze mi przybywa. I nie wiem skąd. Pewnie ciąża ma tu swoje prawa. No z kolei głodzić czy ograniczać kalorie też pewnie nie jest dobrze.... Staram się mimo to ćwiczyć i jakoś jeść jak czuje głód a nie jak mi mówi moja głowa, bo moja głowa wiecznie być coś zjadła... Ale co zrobić.

Siwa nie martw się na zapas :) dzidzie rosną, dobrze jest wszytko także może i plusik masz też że nie tyjesz :) lasko jedna :)

Siwa1001 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jago ja też wieczne diety, ćwiczenia. No ale jak na dietę mogę sobie jakoś pozwolić w sensie ograniczenia, tak na ciężkie ćwiczenia już nie. Ale coś się ćwiczy, także może poród będzie łatwiejszy hhehe :)

jagooo90 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana!!!
    Oby jak najmniej obrzarstwa ;)

Jago
  • michaela Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wcinam rosne przybieram i tylko o cukrzycę ciążowa będę dbać a tak luz blues nawet 30 kg zgubie z palcem w nosie jeśli tylko bede karmić piersią. Byle być zdrowym i dziecko było. I wy dziewczyny też, tyle koleżanek mam które teraz szczuplutkie są a przybrały 20 kg i lepiej sama poprzednioprzybralam 16 albo 18 kg mie jedzac slodyczy i cwiczac. Głowy do góry!

Shantelle lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święte słowa Michaela :)!

Ale jestem z siebie dumna, bo jak idę do sklepu jest Buczek. I zawsze mówię sobie, dziś zjem Czarny Las, który kocham.
    A jednak twarda jestem bo mijam Buczka i nie kupuje :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja do tej wagi przekonana nie jestem ze ona u każdego tak spada :D w pierwszej ciąży przytyłam 20 kg i dużo ciężej było to zrzucić niż przed ciążą .. nie wiem czy organizm się rozregulowal czy co :/ teraz uważam na to co jem i unikam słodkiego jak tylko dam rade :D preferuje duuuzo owoców :) i w pierwszym trymestrze zgubilam 6.5 kg i waga cały czas stoi :) ale każdy organizm jest inny wiec mówię tylko na swoim przykładzie

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ