X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedzenie to swoją drogą :) ale ja mam przeważnie tak że teraz bym zjadła sałatki, ciasta itd. a będę na weselu to nie będę mieć na nic ochoty :D a po weselu przeważnie wzdycham że mogłam to zjeść tamto zjeść a nawet nie spróbowałam :D

shantelle a nie masz nic na zatoki takiego co mogłabyś w ciąży zjeść ?? żeby Ci trochę ulżyło chociaż

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do wesel stosunek ambiwalentny. Są takie które są Super i takie na których wolałabym nie być. To zobaczymy jakie będzie ale trochę sie obawiam ataku na brzuch hehe a nie przepadam za dotykaniem go przez kogo popadnie... Spotkałam koleżankę która w ciąży przybyła 20 kg zero hamowania apetytu i pełna radość jedzenia... teraz 9 miesięcy po porodzie to suchy wiórek.Tak po prostu dzieki karmieniu piersią. Aż bez wyrzutów sumienia zjadłam dodatkowa porcję wisniowej tarty. :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 20:27

Shantelle lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 wesela w sierpniu i jedno we wrześniu i wcale nie chce mi się iść ale głupio odmówić no chyba ,że wiadomo źle się będę czuła czy coś bo to inna sprawa.

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Szukam jakiejś fajnej kiecki, nie za krótkiej i nie za obcisłej na wesele. macie jakieś pomysły?
    20 sierpnia mam wesele brata i wybieram się w długiej czwrnej sukienkce z mnóstwem kolorowych kwiatów więc czerni jest tyle co o ile ale ma nisko plecy, na cienkich ramiączkach a z przodu na biuście jest ukształtowana tak jak są kostiumy kąpielowe trójkątne miseczki, do tego ma bardzo fajny pas pod biustem i mega dużo miejsca pod biustem :) do tego różowe sandałki na malutkim koturnie i jak dam radę to z parkietu nie zejdę a z moich wyliczeń to będzie koniec 6 mca lub początek 7.

michaela lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam że każdą coś łapie i mnie też ucho kuje a w lewym niedosłyszę. 2.08 mam laryngologa, zapisałam się jak byłam u rodziców bo tu u mnie to same konowały i jak miałam anginę ropną 2 razy nic nie widzieli na migdałach a przecież calutkie białe były od tego czegoś.... ostatnią anginę miałam w lutym tego roku i do tej pory mam to białe coś....

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie każda jakoś prychnieta ;) shantelle a ty przecież niedawno te zatoki miałaś i antybiotyk jadlas...

Jej

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, miałam duomox a potem antybiotyk na bakterie w moczu, masakra jakaś.

A ja dopóki miałam migdały też zawsze miałam takie białe coś. Ale nie wiem, miałam to jak byłam zdrowa też. Teraz nie mam migdałów. I wszystko leci mi na krań.

Michaela, ja w ten weekend popuszczony bat z jedzeniem miałam równo. Ale od jutra zdrowa pionizacja :)!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 22:42

michaela lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe :) mi holesterol wyszedł i nie wiem skąd bo zdrowo się odżywiam ?:)

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję :) że mnie gardło mniej boli i ucho. Obym się tylko nie pochwaliła...

Diana hehe to będzie dieta :) ja badania robię za tydzień, bo 4.08 mam lekarza :)

Ja za to za dużo sole, jakoś sypie tą sól, nie wiem co jest :)

Widzę że za 6 dni kończy mi się pakiet premium, ciekawe czy gorzej będzie korzystać z tej aplikacji, wy macie premium :)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 09:08

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to samo jedzeniowo słabo w ten weekend..I na wadze +2. U mnie niestety trochę kilogramów przybyło :/ dziś zaczynamy 6 miesiąc,a co będzie pod koniec ciazy.. ehhh
    Trochę mnie ta waga stresuje no ale cóż zrobić..całe życie bylam na diecie szczerze mowiac , szczupla przy wzroscie 180 waga 65, a przed sama ciąża 69..teraz duzo ponad 70..także ponad 6 kg w górę :(

Jago
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoo ja mam 170 i też już ponad 70 kumam, nie martw się. To wszystko zleci. Najważniejsze zdrowie Małego czy Małej a waga, raz się chudnie, raz tyje :) głowa do góry :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz 3,5 kg do gory. Nie jest to zbynio pocieszające:p tym bardziej ze pofobno najlepiej przytyć około 14 kilo a tu z taka tendencja moze wyjsć duzo wiecej

• jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już 6-7 kg w górę(75-6) :P wiem , że zdrowie Adasia najważniejsze , ale wiadomo jak to jest będąc całe życie na diecie i chuda A teraz folguje sobie często mówiąc 'a co tam, przecież jestem w ciazy' a to chyba nie jest dobre :/

Jago
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam zazdroszcze tych kg. Mi brakuje 2kg zeby dojsc do wagi sprzed ciazy. Przed ciaza wazylam 71kg teraz 69kg i sie martwie. Zycie jest przewrotne balam sie ze przytyje z 20-30 kg z blizniakami a poki co daleko mi do tego.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie :) nie możemy się martwić tymi kilogramami na plusie. Ja np zdrowo jem, czasami jakiś wyskok ale nie codziennie. I na wadze mi przybywa. I nie wiem skąd. Pewnie ciąża ma tu swoje prawa. No z kolei głodzić czy ograniczać kalorie też pewnie nie jest dobrze.... Staram się mimo to ćwiczyć i jakoś jeść jak czuje głód a nie jak mi mówi moja głowa, bo moja głowa wiecznie być coś zjadła... Ale co zrobić.

Siwa nie martw się na zapas :) dzidzie rosną, dobrze jest wszytko także może i plusik masz też że nie tyjesz :) lasko jedna :)

Siwa1001 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jago ja też wieczne diety, ćwiczenia. No ale jak na dietę mogę sobie jakoś pozwolić w sensie ograniczenia, tak na ciężkie ćwiczenia już nie. Ale coś się ćwiczy, także może poród będzie łatwiejszy hhehe :)

jagooo90 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana!!!
    Oby jak najmniej obrzarstwa ;)

Jago
  • michaela Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wcinam rosne przybieram i tylko o cukrzycę ciążowa będę dbać a tak luz blues nawet 30 kg zgubie z palcem w nosie jeśli tylko bede karmić piersią. Byle być zdrowym i dziecko było. I wy dziewczyny też, tyle koleżanek mam które teraz szczuplutkie są a przybrały 20 kg i lepiej sama poprzednioprzybralam 16 albo 18 kg mie jedzac slodyczy i cwiczac. Głowy do góry!

Shantelle lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święte słowa Michaela :)!

Ale jestem z siebie dumna, bo jak idę do sklepu jest Buczek. I zawsze mówię sobie, dziś zjem Czarny Las, który kocham.
    A jednak twarda jestem bo mijam Buczka i nie kupuje :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja do tej wagi przekonana nie jestem ze ona u każdego tak spada :D w pierwszej ciąży przytyłam 20 kg i dużo ciężej było to zrzucić niż przed ciążą .. nie wiem czy organizm się rozregulowal czy co :/ teraz uważam na to co jem i unikam słodkiego jak tylko dam rade :D preferuje duuuzo owoców :) i w pierwszym trymestrze zgubilam 6.5 kg i waga cały czas stoi :) ale każdy organizm jest inny wiec mówię tylko na swoim przykładzie

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ