X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • michaela Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiu oczywiście masz rację:) Nie wiem jak jest u ciebie, ale tak obserwując dookoła, jeśli ktoś musiał powalczyć z wagą to zwykle niestety winne były za to hormony, tarczyca, pco... życie kobiety nie jest łatwe, ale też nie możmemy się tak zamartwiać bo będzie jeszcze trudniej. Poza tym przy drugim zrzucanie będzie łatwiejsze hehe bo nie wiem w jakim wieku masz dziecko, ale ja w takim że non stop musze za nią biegać:P Więc nawet jako się swoim wiekiem i spowolnioną przemianą materii nie przejmuję...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadomo, że u każdej inaczej. Moja Mama ze mną przytyła 9 kg. Ale po bracie już niestety tak jej nie zeszło.
    Nie wiem, noo trzeba być dobrej myśli ze wszystkim:)
    Chyba coraz częściej czuje Maksia :) albo znowu te jelita cholerne :P ale to takie jest... Niejelitowe hehe

Faktycznie jak pomyślę o kolezankach które rodziły, to takie suchotniki były jak karmiły, niestety niektórym wróciło niektórym nie.
    Ja lubię sport więc mam cichą nadzieję że będzie oka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 20:42

michaela lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie winne było PCO i odkładanie się wody w organizmie pozatym karmiłam piersią chwile bo nie wiedziałam za bardzo jak to robic a nikt nie chciał mi pomoc i doradzić a wiem ze przy karmieniu piersią można dużo i szybko zrzucić :) ale znam takie kobietki które dużo przybrały w ciąży i potem nie zrzuciły wszystkiego a nic im nie było wiec nie wiem od czego dokładnie to zależne :) przed ciążą z alexem jak cos tam przytyłam to łatwiej było zrzucić, trochę biegania, cwiczen w domu i już a po ciąży było dużo ciężej ale nie tak ze się nie dało wcale po prostu było inaczej :)

ja mam synka który ma 5 lat i od września już na szczęście do szkoły idzie :) to dopiero będą nerwy jak będzie tam plakal .. staram się na razie o tym nie myslec :D

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis wizytowałam i doktorek mnie zaskoczył ze jednak dopatrzył sie chłopaczka. Czyli chyba jednak bedzie Janek.
    Wiem że najważniejsze zeby było zdrowe ale juz tak jakos sie nastawiłam mentalnie na Julcie. I juz sie przymierzałam do tych wszystkich sukieneczek.
    Kurcze..

Siwa1001 lubi tę wiadomość

• Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Szukam jakiejś fajnej kiecki, nie za krótkiej i nie za obcisłej na wesele. macie jakieś pomysły?
    Hej Michaela, ja też idę na wesele we wrześniu i kupiłam sobie w happymum sukienki. To polski sklep z odzieżą dla ciężarnych. Mają też stronę internetową
    http://www.happymum.pl/sklep3/0,sukienki_wizytowe.html. Teraz są wyprzedaże i można coś wyhaczyć:)

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja jutro idę do lekarza na wizytę. Może wreszcie dowiem się kogo noszę pod sercem - Hanię, czy... no właśnie nawet nie mam imienia dla chłopczyka tak bardzo mi się wydaje, że będzie dziewczynka:)
    Wierzga już nieźle więc myślę, że wszystko będzie ok
    Trzymajcie kciuki!

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    No wiadomo, że u każdej inaczej. Moja Mama ze mną przytyła 9 kg. Ale po bracie już niestety tak jej nie zeszło.
    Nie wiem, noo trzeba być dobrej myśli ze wszystkim:)
    Chyba coraz częściej czuje Maksia :) albo znowu te jelita cholerne :P ale to takie jest... Niejelitowe hehe

Faktycznie jak pomyślę o kolezankach które rodziły, to takie suchotniki były jak karmiły, niestety niektórym wróciło niektórym nie.
    Ja lubię sport więc mam cichą nadzieję że będzie oka.

Ja z wagą poki co stałam w miejscu, choc po urlopie bedzie na plus bo jak zaplacone to trzeba jesc, co mialoby sie zmarnowac? Never :D haha zobaczymy 4 sierpnia, w domu w wadze baterii nie mam, wiec sie nie ważę :D

shantelle to na pewno Maks :) u mnie Igor tak szaleje, ze to juz na pewno on, odkilku dni takie popisy, ze szok, nawet mąż sie załapał na kopniaczki, widzial jak brzuch sie rusza wzdluz i wszerz :) suuuper to jest, bo to juz bardzo czesto w koncu, a nie tak jak wczesniej -raz na dzien albo i to nawet nie. :)
    Dzis bedac na zakupach wchodziłam do sklepow czesciej dzieciecych niz z ubraniami damskimi :D jajks :D majątek przepuszczę :P

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nie wiem :( takich popisów i rewelacji, ruchów skóry i kopniaków jeszcze nie odczuwam :/
    No ale już coraz bliżej więc...

Miałam właśnie pisać Wianna, jakie masz imię wybrane, bo przecież miałyśmy mieć Pole :D

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u kilku dziewczyn, które się już tu nie udzielają... Np Anka... Ona miała taki awatar z bobasem rysunkowym...ona pisała że nie kupuje na zimę wózka itd, zapadła mi w pamięć... Oraz kilka innych, mam nadzieję że u nich wszystko okej...

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez kojarze, ze poznikaly. Hmmm, a taka byla dziewczyna co slub miala brac w lipcu? Przegapipam relacje?? ;)

Imie nie jest wynrane, Igor mi sie podoba od bardzo dawna i tak czasem ja Synka mowie :) mąż jeszcze nie określił sie w tej kwestii :)

Na pewno sie rozbuja Twoj Maksym :) ja dzis wypilam puszke coli, moze dlatego taki aktywny :D

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość pisze na grudniówkach, w wątku ogólnym :)
    Ja jutro mam połówkowe :)

polkosia lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Shantelle, zaintrygowałaś mnie brakiem potrzeby kupowania wózka ;) Czyżby jakaś chustoświrka? ;)

Ja tylko podczytuję, udzielam się na głównym. Mogłybyście się dziewczyny przenieść do nas ;) Tam się dzieje o wiele, wiele więcej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 07:23

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj połówkowe :) już nie mogę się doczekać :D

Liczę że będzie Szymonek :)

Z zakupami to dla siebie dziwnie ale nic nie potrzebuje, za to w dziecięcym o Boziu- wszystko bym kupiła... :) Kupiłam tylko 2 pary leginnsów, body, kaftanik, 3 pary skarpetusiów i czapeczke. Przyszły mi już butelki i sterylizator.

Mam 1 butelke z Aventu i 3 z Tommee Teppee i powiem Wam że jeśli butelka niczym się nie różni to smoczki z Tommee są bardziej miękkie i takie bardziej przypominające sutek mimo że oba są z silikonu.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Ciekawe co u kilku dziewczyn, które się już tu nie udzielają... Np Anka... Ona miała taki awatar z bobasem rysunkowym...ona pisała że nie kupuje na zimę wózka itd, zapadła mi w pamięć... Oraz kilka innych, mam nadzieję że u nich wszystko okej...
    Też pamiętam, ona chyba jest na tym głównym forum.
    Kalina, Diana i Irmelin dajcie znać jak po badaniach.
    Iskiereczka super ważne, żeby było zdrowe.
    Polkosia, a u mnie właśnie odwrotnie podczytuję Was na głównym, a udzielam się tutaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 08:10

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • michaela Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    O, Shantelle, zaintrygowałaś mnie brakiem potrzeby kupowania wózka ;) Czyżby jakaś chustoświrka? ;)

Ja tylko podczytuję, udzielam się na głównym. Mogłybyście się dziewczyny przenieść do nas ;) Tam się dzieje o wiele, wiele więcej :)
    Mnie sie właśnie podoba ta kameralność tutaj i że po jednym dniu nie nadrabiam 20 stron. :) Do tego dużo fajnych informacji.

Jakoś nie przepadam za takimi określeniami jak matka-polka-wózkowa, chustoświrka itp..

Siwa1001 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tu zostaje, ale zobaczę co tam na głównym :)
    No ta Anka nie chciała kupić wózka, bo mówiła że dziecko za małe będzie aby wychodzić na dwór... I że w kwietniu jak coś, no taką miała wizję. Ale co zrobisz :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam to Shantelle, i to jak bardzo wszystkie dziewczyny były zdziwione tym stwierdzeniem :)
    A tak ogólnie to jak samopoczucie dzisiaj dziewuchy? Ja świetnie :)

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa tak, ja zdębiałam bo jakoś do lekarza, czy co... :)

U mnie też okej, ale coś znowu ucho czuje i się nie dam, o nie....

Mały mnie kopał w nocy. To na pewno un był :D

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też głównie Was czytam a udzielam się na tym drugim ;)
    U mnie też świetne samopoczucie chyba to przez to słońce.

• michaela Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiecie wszelkie pomysły (jeśli ktoś nie jest oczywiście uparty bardzo) weryfikuje życie szybciutko, ale może faktycznie znajdzie jakiś swój sposób, chociaż muszę przyznać, żę mnie gondola ułatwiła wiele.

Shantelle to na pewno był on i to podejrzewam że od początku od kiedy czujesz sygnały.

My zaczynamy ogarniać remont. Włąsciwie ja to ogarniam, zastanawiam się jak wyhaczyć taką złotą rączkę żeby osobno hydraulika, elektryka i człowieka od ścian nie wola, a jeszcze jakby płytki położyl...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ