X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa a skąd wiadomo że są jednojajowe ?:P ja się nie znam :)

Michaela ale czad żeś znalazła, ja jednak nie umiem szukać :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle jednojajowe ma 0majekmeg0, moje są dwujajowe dwukosmówkowe :).
    Jednojajowe to jak dzieci są z podziału jednej komórki jajowej w jednym cyklu i wtedy są identyczne lub bardzo bardzo podobne i zawsze są tej samej płci.
    Dwujajowe to dwie uwolnione komórki jajowe w czasie jednego cyklu. Dzieci są podobne jak rodzeństwo, może być parka lub ta sama płeć.
    W związku z tym, że u mnie jest parka to tylko mogą być tylko i wyłącznie dwujajowe.
    Lekarz określa najpierw kosmówkowość płodów (czy mają dwa łożyska czy jedno).
    Tu masz wszystko w prosty sposób napisane, jeśli masz ochotę zgłębić wiedzę :) :
    http://www.drpiekarski.com/porady

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • michaela Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shantell niby tak a jednak brakuje mi jeszcze masy rzeczy ...:/

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa wiem wiem tylko mi chodziło o to czy na usg to widać czy dwu czy jedno jajowe :) pewnie słabo się wyrażam, sorki ale to chyba winny jest mój kalafior ciążowy hehe.

Michaela, jak ja teraz ogarniam to wszystko że wydaje mi się że nie mam nic :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny naprawde szalejecie z zakupami :)
    Ja jedynie co pojedyncze ubranka mam, jak pomysle ile rzeczy jeszcze trzeba to rzeczywiście moze byc ciezko potem naraz wszystko kupić :P
    Teraz przeglądam łóżeczka i komody z przewijakiem, bo podjelam decyzje, ze nie robimy jednak pokoju synkowi, tylko zrobimy go za rok np. w nastepne lato, po porodzie Maluch i tak pewnie bedzie przyklejony do mnie, w naszej sypialni :)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • michaela Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie może być spokojnie, teraz kłopoty zdrowotne męża. Powiem Wam, że pierwsza ciąża była błoga, bez zmartwień, strachu o nic, tak teraz nadrabiamy za 2. Za godzinę jedziemy na połowkowe, mam nadzieję że cocaż tam obędzie się bez kolejnych przykrych niespodzianek.

Ja mam wrażenie że jedni zajadają inni przesypiają a ja zagłuszam stresy własnie zakupami dla małej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 16:12

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle może ja też nie do końca zrozumiałam :) Może być widać, ale to zależy od typu ciąży bliźniaczej, np: na 100% widać ciąże jednojajową jednokosmówkową jednoowodniową.

Znowu usłyszałam od diabetologa, ze za mało przytyłam...no k...mać jak mnie ta kobieta denerwuje, no co ja na to poradzę, każą mi być na diecie, a potem pretensje wrr...

• agusza Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa - zwiekszaj kaloryczność posiłków. Ja też miałam ten problem na początku.
    Wystarczy że do każdego posiłku dodasz po 5 migdałów albo innych orzechów. Już masz kalorii o wiele więcej. W taki sposób kombinuj :)

Siwa1001 lubi tę wiadomość

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam orzechy każdego rodzaju. Dzięki Agusza, a co tam u Ciebie słychać?

• jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też mam kilka rzeczy do groszka :) ale mąż mnie na razie hamuje ;) jutro polowkowe więc mam nadzieję ze się dowiemy czy chłopak czy dziewczynka - wtedy to dopiero wpadnę w szał zakupów :)
    Trzymajcie kciuki od 12!
    Dziewczyny z Krakowa jaka szkołę rodzenia polecacie?
    I jaki szpital do rodzenia?
    Jeszcze się nie rozgladalam z żadnym i w ogole nie mam głowy do tego...

michaela lubi tę wiadomość

Jago
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela daj znać jak usg, trzymam kciuki :)!

Jago ja chce w Koperniku, a jeżeli mnie odeślą to Narutowicz, bo blisko. W Koperniku chce bi mam z niego lekarza plus maja najlepszą opiekę w Krk dla noworodka.

jagooo90 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A szkoła rodzenia nie wiem, nawet się nie rozglądałam..

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polowkowe już za nami Wszystko wygląda dobrze :) a szkoła rodzenia podobno w Koali jest fajna i jeszcze jedną darmową na Azorach jest nie pamiętam nazwy... tam prowadziły ja położne z Rydygiera. A na czym najbardziej Ci zależy bo od tego trzeba zacząć wybierając szpital? Referencyjnosc naturalność porodu znieczulenie opieka po? Warunki? Jest wątek gdzie rodzic w Krakowie tam już trochę informacji jest,i link do wyników audytu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 18:34

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela bardzo dobre wiadomości :)
    Jagoo będę trzymać kciuki.

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela cieszę się bardzo :)
    Ja jak mówię że chce rodzic w Koperniku to wszyscy się dziwią.. Nie wiem czemu.
    A o tej darmowej szkole słyszałam, ale dla mnie Azory a Nowy Bieżanów to nie ma szans, nie chce mi się :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wy też tak macie że zjadacie np 3 posiłki dziennie i nie macie ochoty na jedzenie...? Nie zaglodze dziecka.. Ja wiem ze z krwi sobie bierze ale ono coraz większe i musi rosnąć.. A ja czasem jem i wrzucam w siebie jak w śmietnik.. A dziś wuzetka obiad kefir i jestem pełna.... I zaraz idę spać zazwyczaj nir jem kolacji bo mnie muli.... Jestem w prawie 19 tyg..brzuszek odstaje aż dziwię się z czego jak tak mało jem....

Jej

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może też odstawac bo przed ciaza miałam tluszczyk tu i ówdzie...i mi zostało..

Jej

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam apetyt, ale hamuje się, nie ukrywam.. Tzn jem ok 5 posiłków, ale np jak chce loda czy chipsy, jednak staram się hamować.. Wiadomo, zjem coś słodkiego itd ale no musze, bo się rozpase jak świnia :P

Wianna jak wakacje? Opalona? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 19:45

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła paczka z ubrankami, zamiast 45 sztuk, dostałam 65 sztuk, muszę dziewczynie od której kupiłam podziękować, niektóre jak nówki
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/234f19a4ae1e.jpg

Body dł/kr, pajace, śpiochy, kaftaniki na długi/krótki rękaw, sweterki, niedrapki, 3 pary bucików. Na zdjęciu nie dało rady wszystkiego pokazać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 21:24

michaela, Shantelle, jagooo90, diana0501 lubią tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa, ale super, śliczne są zwłaszcza bodziaki:)

Siwa1001 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ