Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Shantelle jednojajowe ma 0majekmeg0, moje są dwujajowe dwukosmówkowe .
Jednojajowe to jak dzieci są z podziału jednej komórki jajowej w jednym cyklu i wtedy są identyczne lub bardzo bardzo podobne i zawsze są tej samej płci.
Dwujajowe to dwie uwolnione komórki jajowe w czasie jednego cyklu. Dzieci są podobne jak rodzeństwo, może być parka lub ta sama płeć.
W związku z tym, że u mnie jest parka to tylko mogą być tylko i wyłącznie dwujajowe.
Lekarz określa najpierw kosmówkowość płodów (czy mają dwa łożyska czy jedno).
Tu masz wszystko w prosty sposób napisane, jeśli masz ochotę zgłębić wiedzę :
http://www.drpiekarski.com/poradyNatalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Dziewczyny naprawde szalejecie z zakupami
Ja jedynie co pojedyncze ubranka mam, jak pomysle ile rzeczy jeszcze trzeba to rzeczywiście moze byc ciezko potem naraz wszystko kupić
Teraz przeglądam łóżeczka i komody z przewijakiem, bo podjelam decyzje, ze nie robimy jednak pokoju synkowi, tylko zrobimy go za rok np. w nastepne lato, po porodzie Maluch i tak pewnie bedzie przyklejony do mnie, w naszej sypialniIgor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
U nas nie może być spokojnie, teraz kłopoty zdrowotne męża. Powiem Wam, że pierwsza ciąża była błoga, bez zmartwień, strachu o nic, tak teraz nadrabiamy za 2. Za godzinę jedziemy na połowkowe, mam nadzieję że cocaż tam obędzie się bez kolejnych przykrych niespodzianek.
Ja mam wrażenie że jedni zajadają inni przesypiają a ja zagłuszam stresy własnie zakupami dla małej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 16:12
-
Shantelle może ja też nie do końca zrozumiałam Może być widać, ale to zależy od typu ciąży bliźniaczej, np: na 100% widać ciąże jednojajową jednokosmówkową jednoowodniową.
Znowu usłyszałam od diabetologa, ze za mało przytyłam...no k...mać jak mnie ta kobieta denerwuje, no co ja na to poradzę, każą mi być na diecie, a potem pretensje wrr...
Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Siwa - zwiekszaj kaloryczność posiłków. Ja też miałam ten problem na początku.
Wystarczy że do każdego posiłku dodasz po 5 migdałów albo innych orzechów. Już masz kalorii o wiele więcej. W taki sposób kombinujSiwa1001 lubi tę wiadomość
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Ja już też mam kilka rzeczy do groszka ale mąż mnie na razie hamuje jutro polowkowe więc mam nadzieję ze się dowiemy czy chłopak czy dziewczynka - wtedy to dopiero wpadnę w szał zakupów
Trzymajcie kciuki od 12!
Dziewczyny z Krakowa jaka szkołę rodzenia polecacie?
I jaki szpital do rodzenia?
Jeszcze się nie rozgladalam z żadnym i w ogole nie mam głowy do tego...michaela lubi tę wiadomość
Jago -
Polowkowe już za nami Wszystko wygląda dobrze a szkoła rodzenia podobno w Koali jest fajna i jeszcze jedną darmową na Azorach jest nie pamiętam nazwy... tam prowadziły ja położne z Rydygiera. A na czym najbardziej Ci zależy bo od tego trzeba zacząć wybierając szpital? Referencyjnosc naturalność porodu znieczulenie opieka po? Warunki? Jest wątek gdzie rodzic w Krakowie tam już trochę informacji jest,i link do wyników audytu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 18:34
jagooo90 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny wy też tak macie że zjadacie np 3 posiłki dziennie i nie macie ochoty na jedzenie...? Nie zaglodze dziecka.. Ja wiem ze z krwi sobie bierze ale ono coraz większe i musi rosnąć.. A ja czasem jem i wrzucam w siebie jak w śmietnik.. A dziś wuzetka obiad kefir i jestem pełna.... I zaraz idę spać zazwyczaj nir jem kolacji bo mnie muli.... Jestem w prawie 19 tyg..brzuszek odstaje aż dziwię się z czego jak tak mało jem....Jej
-
Ja mam apetyt, ale hamuje się, nie ukrywam.. Tzn jem ok 5 posiłków, ale np jak chce loda czy chipsy, jednak staram się hamować.. Wiadomo, zjem coś słodkiego itd ale no musze, bo się rozpase jak świnia
Wianna jak wakacje? Opalona?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 19:45
-
przyszła paczka z ubrankami, zamiast 45 sztuk, dostałam 65 sztuk, muszę dziewczynie od której kupiłam podziękować, niektóre jak nówki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/234f19a4ae1e.jpg
Body dł/kr, pajace, śpiochy, kaftaniki na długi/krótki rękaw, sweterki, niedrapki, 3 pary bucików. Na zdjęciu nie dało rady wszystkiego pokazać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 21:24
michaela, Shantelle, jagooo90, diana0501 lubią tę wiadomość
Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.