X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)
    Może już przed owulacją był szczęśliwy traf :)?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaszalałam, kupiłam rożek i kocyk w komplecie. Kupiłam dwie czapeczki, ręcznik po kąpieli, nożyczki do paznokci, szczotki grzebień do włosów, cztery tetry (ale to mało) :) no a co, już powoli będę kompletować małemu rzeczy, a co :)

michaela, jagooo90 lubią tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już zaczęłam kupować :) mam już wózek, troszkę ciuszków, kocyki, ręczniki z kapturkiem, butelki, smoczki, laktator :D a ile jeszcze trzeba kupic :P zaczęłam się rozglądać za mata kontrolującą oddech ale to takie drogie ze ja pierdziele i chyba sobie ściągnę z Polski, wyjdzie mi taniej

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiji wrote:
    Diana co ty mówisz w 12 tc, a jesteś w 20.... No ja się nie dziwię że masz detektor. Też bym oszalała....A miałaś te prenatalne? A masz wizyty czy 8 tyg bez wizyt...
    Miałam wizyty ale w szpitalu robią tylko 3 USG po 1 w każdym trymestrze więc uznał mi pierwsze prenatalne, we wtorek wg niego mam drugie usg czyli połówkowe i mam mieć 3 pod koniec ciąży żeby ocenić położenie dziecka. Byłam 2 razy i idę znowu prywatnie.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę że szał zakupowy się powoli u wszystkich zaczyna :D u mnie też, właśnie przeglądam smoczki do butelek i butelki, sterylizator zamówiony, wózek dopiero w październiku, łóżeczko po malowaniu, laktator jest, pieluchy są, 3w1 z Johnsona mam, mokre chusteczki do pupki są, 1 butelka jest, kilka ciuszków jest ale z ubrankami czekam do września aż pojawią się jesienno-zimowe i będzie większy wybór. Zostanie wanienka ale też po malowaniu, tetry razem z ciuszkami kupię, a resztę akcesorii już kupuję .

Za to moja mama oszalała na punkcie dziewczęcych ubranek i zażyczyła sobie, że we wtorek mam jej powiedzieć "wnuczka" i będzie leciała bo ubranka :D

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też zaczęłam już kupować ubranka, głównie przez allegro - możn fajne ciuszki dostać po kilka złotych, czasem nawet po złotówce.
    Higieniczne artykuły do szpitala w większości w zasadzie mam, brakuje mi jakiegoś płynu do kąpieli dla malucha, coś polecacie? Zastanawiam się nad hippem - dobrze o nim pisze na blogu osroka, tylko czy on dla takich maluchów będzie dobry, Wózek zostanie po pierwszej córci, mam w planie jeszcze kupienie nosidła ergonomicznego od phati w mniejszym rozmiarze. Chyba poproszę o zwrot jakichś rzeczy kuzynkę tylko czy ona je jeszcze ma? hehe jeśli nie to czekają nas większe zakupy :/

Póki co dotarły do mnie te - większość wyglądajak nowa, i jeszcze lepiej niż na zdjęciu więc fajna sprawa
    fe6a2f5a6c0ec624.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 16:42

Shantelle lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę Was zapytać... A mianowicie- jaka jest normalna wydzielina z pochwy? Bo u mnie mleczna i rzadka, nie jest jej dużo ale zawsze czuje jak ona wychodzi i mam uczucie mokrej bielizny...

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela jakie czadowe, ile za nie dałaś :)?
    Ja ubranka mam dostać od znajomych, ale też coś kupię :) widzę że umiesz szukać takie perełki :) może coś mi znajdziesz hehe :)

Diana ja mam białą wydzieline, może taka wodnista bardziej. Czasami sporo tego.

michaela lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówią że najlepszą do kąpieli jest te na oill coś... Ale bardzo dobre opinie ma. Seria Babydream z Rossmanna, szczególnie chusteczki mokre.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mymamy podklady z babydream, ma 60x60 i zastanawiam sie czy nie za małe bd do łozeczka

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam o ochraniaczu na materac, są takie na cały, ale Twój chyba spoko.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela śliczne ciuszki. Ja kupowałam paczkę ubranek na OLX 45szt za 80 zł już z przesyłką, ale jeszcze muszę kupić, bo na dwójkę za mało. Czekam na przesyłkę, powinna na dniach być.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • michaela Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te kosztowały 2 zl szt jak coś ładnego na chłopca znajdę dam znać: o o olx nie pomyślałam, to też dobry pomysł:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 18:11

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na oil do kąpieli to oilatum, ja chyba kupię serię emolienty z Nivea. Bardzo dobre opinie mają i od pierwszych dni życia. Ja jeszcze nic nie kupiłam. Czekam na płeć. Jak dziewczynki to ubranka koleżanka ma mi dostawczakiem przywieźć ;) wózek upatrzony, kilka aukcji znalazłam więc pod koniec sierpnia ruszymy z mężem po zakup. Siwa, jaki wózek wybrałaś? Ja Tako Twin Duo.

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam np opinie o chusteczkach tzn skład Nivea dla dzieci i miały właśnie nie za dobry... Nawet Pampersy były bez szału, a najlepszy ten Babydream... Kurcze, gdzieś na fb to widziałam... Może uda mi się to znaleźć :( ale nie obiecuję.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę :)
    http://www.srokao.pl/2015/06/analiza-chusteczki-nawilzane.html?m=1

82doroeqdnooy9dr.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie zdjęcie chusteczek z Auchana i Rossmanna, bo widzę że dają radę.. A Pampers bez szału.. Nieźle.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytajcie sobie też na tej stronie inne analizy, można się zdziwić ;)
    Emolientów nie ma co stosować jeśli dziecko nie ma żadnych problemów skórnych :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to w ogole nie jestem zwolenniczką chusteczek nawilzanych .. ewentualnie na spacer w razie czego dlatego że są one skupiskiem bakterii i nic więcej . Najlepiej to mieć watę lub waciki i wodę przegotowaną :)
    a jeśli chodzi o emolienty to uważam tak jak kalina123 że jeżeli dzidziuś nie ma przesuszonej skóry i jest wszystko ok to nie ma potrzeby stosowania tego . Wystarczy balsam po kąpieli ja akurat z pierwszym dzieckiem miałam kosmetyki nivea hipoalergiczne a teraz będę kupować chyba johnson,s baby :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0majekmeg0 jeszcze nie kupiłam, ale wybrałam bliźniaczy Dorjan, bo mieszkam w bloku i muszę zmieścić się w drzwi. A jaką ten Tako ma szerokość, bo nawet go nie analizowałam?

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ