X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)
    Może już przed owulacją był szczęśliwy traf :)?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaszalałam, kupiłam rożek i kocyk w komplecie. Kupiłam dwie czapeczki, ręcznik po kąpieli, nożyczki do paznokci, szczotki grzebień do włosów, cztery tetry (ale to mało) :) no a co, już powoli będę kompletować małemu rzeczy, a co :)

michaela, jagooo90 lubią tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już zaczęłam kupować :) mam już wózek, troszkę ciuszków, kocyki, ręczniki z kapturkiem, butelki, smoczki, laktator :D a ile jeszcze trzeba kupic :P zaczęłam się rozglądać za mata kontrolującą oddech ale to takie drogie ze ja pierdziele i chyba sobie ściągnę z Polski, wyjdzie mi taniej

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiji wrote:
    Diana co ty mówisz w 12 tc, a jesteś w 20.... No ja się nie dziwię że masz detektor. Też bym oszalała....A miałaś te prenatalne? A masz wizyty czy 8 tyg bez wizyt...
    Miałam wizyty ale w szpitalu robią tylko 3 USG po 1 w każdym trymestrze więc uznał mi pierwsze prenatalne, we wtorek wg niego mam drugie usg czyli połówkowe i mam mieć 3 pod koniec ciąży żeby ocenić położenie dziecka. Byłam 2 razy i idę znowu prywatnie.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę że szał zakupowy się powoli u wszystkich zaczyna :D u mnie też, właśnie przeglądam smoczki do butelek i butelki, sterylizator zamówiony, wózek dopiero w październiku, łóżeczko po malowaniu, laktator jest, pieluchy są, 3w1 z Johnsona mam, mokre chusteczki do pupki są, 1 butelka jest, kilka ciuszków jest ale z ubrankami czekam do września aż pojawią się jesienno-zimowe i będzie większy wybór. Zostanie wanienka ale też po malowaniu, tetry razem z ciuszkami kupię, a resztę akcesorii już kupuję .

Za to moja mama oszalała na punkcie dziewczęcych ubranek i zażyczyła sobie, że we wtorek mam jej powiedzieć "wnuczka" i będzie leciała bo ubranka :D

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też zaczęłam już kupować ubranka, głównie przez allegro - możn fajne ciuszki dostać po kilka złotych, czasem nawet po złotówce.
    Higieniczne artykuły do szpitala w większości w zasadzie mam, brakuje mi jakiegoś płynu do kąpieli dla malucha, coś polecacie? Zastanawiam się nad hippem - dobrze o nim pisze na blogu osroka, tylko czy on dla takich maluchów będzie dobry, Wózek zostanie po pierwszej córci, mam w planie jeszcze kupienie nosidła ergonomicznego od phati w mniejszym rozmiarze. Chyba poproszę o zwrot jakichś rzeczy kuzynkę tylko czy ona je jeszcze ma? hehe jeśli nie to czekają nas większe zakupy :/

Póki co dotarły do mnie te - większość wyglądajak nowa, i jeszcze lepiej niż na zdjęciu więc fajna sprawa
    fe6a2f5a6c0ec624.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 16:42

Shantelle lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę Was zapytać... A mianowicie- jaka jest normalna wydzielina z pochwy? Bo u mnie mleczna i rzadka, nie jest jej dużo ale zawsze czuje jak ona wychodzi i mam uczucie mokrej bielizny...

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela jakie czadowe, ile za nie dałaś :)?
    Ja ubranka mam dostać od znajomych, ale też coś kupię :) widzę że umiesz szukać takie perełki :) może coś mi znajdziesz hehe :)

Diana ja mam białą wydzieline, może taka wodnista bardziej. Czasami sporo tego.

michaela lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówią że najlepszą do kąpieli jest te na oill coś... Ale bardzo dobre opinie ma. Seria Babydream z Rossmanna, szczególnie chusteczki mokre.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mymamy podklady z babydream, ma 60x60 i zastanawiam sie czy nie za małe bd do łozeczka

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam o ochraniaczu na materac, są takie na cały, ale Twój chyba spoko.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela śliczne ciuszki. Ja kupowałam paczkę ubranek na OLX 45szt za 80 zł już z przesyłką, ale jeszcze muszę kupić, bo na dwójkę za mało. Czekam na przesyłkę, powinna na dniach być.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • michaela Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te kosztowały 2 zl szt jak coś ładnego na chłopca znajdę dam znać: o o olx nie pomyślałam, to też dobry pomysł:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 18:11

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na oil do kąpieli to oilatum, ja chyba kupię serię emolienty z Nivea. Bardzo dobre opinie mają i od pierwszych dni życia. Ja jeszcze nic nie kupiłam. Czekam na płeć. Jak dziewczynki to ubranka koleżanka ma mi dostawczakiem przywieźć ;) wózek upatrzony, kilka aukcji znalazłam więc pod koniec sierpnia ruszymy z mężem po zakup. Siwa, jaki wózek wybrałaś? Ja Tako Twin Duo.

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam np opinie o chusteczkach tzn skład Nivea dla dzieci i miały właśnie nie za dobry... Nawet Pampersy były bez szału, a najlepszy ten Babydream... Kurcze, gdzieś na fb to widziałam... Może uda mi się to znaleźć :( ale nie obiecuję.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę :)
    http://www.srokao.pl/2015/06/analiza-chusteczki-nawilzane.html?m=1

82doroeqdnooy9dr.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie zdjęcie chusteczek z Auchana i Rossmanna, bo widzę że dają radę.. A Pampers bez szału.. Nieźle.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytajcie sobie też na tej stronie inne analizy, można się zdziwić ;)
    Emolientów nie ma co stosować jeśli dziecko nie ma żadnych problemów skórnych :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to w ogole nie jestem zwolenniczką chusteczek nawilzanych .. ewentualnie na spacer w razie czego dlatego że są one skupiskiem bakterii i nic więcej . Najlepiej to mieć watę lub waciki i wodę przegotowaną :)
    a jeśli chodzi o emolienty to uważam tak jak kalina123 że jeżeli dzidziuś nie ma przesuszonej skóry i jest wszystko ok to nie ma potrzeby stosowania tego . Wystarczy balsam po kąpieli ja akurat z pierwszym dzieckiem miałam kosmetyki nivea hipoalergiczne a teraz będę kupować chyba johnson,s baby :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0majekmeg0 jeszcze nie kupiłam, ale wybrałam bliźniaczy Dorjan, bo mieszkam w bloku i muszę zmieścić się w drzwi. A jaką ten Tako ma szerokość, bo nawet go nie analizowałam?

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ