Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś zaszalałam, kupiłam rożek i kocyk w komplecie. Kupiłam dwie czapeczki, ręcznik po kąpieli, nożyczki do paznokci, szczotki grzebień do włosów, cztery tetry (ale to mało) no a co, już powoli będę kompletować małemu rzeczy, a co
michaela, jagooo90 lubią tę wiadomość
-
Ja też już zaczęłam kupować mam już wózek, troszkę ciuszków, kocyki, ręczniki z kapturkiem, butelki, smoczki, laktator a ile jeszcze trzeba kupic zaczęłam się rozglądać za mata kontrolującą oddech ale to takie drogie ze ja pierdziele i chyba sobie ściągnę z Polski, wyjdzie mi taniejTysia
-
Jiji wrote:Diana co ty mówisz w 12 tc, a jesteś w 20.... No ja się nie dziwię że masz detektor. Też bym oszalała....A miałaś te prenatalne? A masz wizyty czy 8 tyg bez wizyt...
-
O widzę że szał zakupowy się powoli u wszystkich zaczyna u mnie też, właśnie przeglądam smoczki do butelek i butelki, sterylizator zamówiony, wózek dopiero w październiku, łóżeczko po malowaniu, laktator jest, pieluchy są, 3w1 z Johnsona mam, mokre chusteczki do pupki są, 1 butelka jest, kilka ciuszków jest ale z ubrankami czekam do września aż pojawią się jesienno-zimowe i będzie większy wybór. Zostanie wanienka ale też po malowaniu, tetry razem z ciuszkami kupię, a resztę akcesorii już kupuję .
Za to moja mama oszalała na punkcie dziewczęcych ubranek i zażyczyła sobie, że we wtorek mam jej powiedzieć "wnuczka" i będzie leciała bo ubranka -
No ja też zaczęłam już kupować ubranka, głównie przez allegro - możn fajne ciuszki dostać po kilka złotych, czasem nawet po złotówce.
Higieniczne artykuły do szpitala w większości w zasadzie mam, brakuje mi jakiegoś płynu do kąpieli dla malucha, coś polecacie? Zastanawiam się nad hippem - dobrze o nim pisze na blogu osroka, tylko czy on dla takich maluchów będzie dobry, Wózek zostanie po pierwszej córci, mam w planie jeszcze kupienie nosidła ergonomicznego od phati w mniejszym rozmiarze. Chyba poproszę o zwrot jakichś rzeczy kuzynkę tylko czy ona je jeszcze ma? hehe jeśli nie to czekają nas większe zakupy
Póki co dotarły do mnie te - większość wyglądajak nowa, i jeszcze lepiej niż na zdjęciu więc fajna sprawa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 16:42
Shantelle lubi tę wiadomość
-
Michaela jakie czadowe, ile za nie dałaś ?
Ja ubranka mam dostać od znajomych, ale też coś kupię widzę że umiesz szukać takie perełki może coś mi znajdziesz hehe
Diana ja mam białą wydzieline, może taka wodnista bardziej. Czasami sporo tego.michaela lubi tę wiadomość
-
Michaela śliczne ciuszki. Ja kupowałam paczkę ubranek na OLX 45szt za 80 zł już z przesyłką, ale jeszcze muszę kupić, bo na dwójkę za mało. Czekam na przesyłkę, powinna na dniach być.
michaela lubi tę wiadomość
Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
To na oil do kąpieli to oilatum, ja chyba kupię serię emolienty z Nivea. Bardzo dobre opinie mają i od pierwszych dni życia. Ja jeszcze nic nie kupiłam. Czekam na płeć. Jak dziewczynki to ubranka koleżanka ma mi dostawczakiem przywieźć wózek upatrzony, kilka aukcji znalazłam więc pod koniec sierpnia ruszymy z mężem po zakup. Siwa, jaki wózek wybrałaś? Ja Tako Twin Duo.
-
ja to w ogole nie jestem zwolenniczką chusteczek nawilzanych .. ewentualnie na spacer w razie czego dlatego że są one skupiskiem bakterii i nic więcej . Najlepiej to mieć watę lub waciki i wodę przegotowaną
a jeśli chodzi o emolienty to uważam tak jak kalina123 że jeżeli dzidziuś nie ma przesuszonej skóry i jest wszystko ok to nie ma potrzeby stosowania tego . Wystarczy balsam po kąpieli ja akurat z pierwszym dzieckiem miałam kosmetyki nivea hipoalergiczne a teraz będę kupować chyba johnson,s babyTysia