X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)!
    Nie wiem, ja górki jeszcze nie zauważyłam ale wczoraj na bank bawiłam się z moim maleństwem haha.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnoss super, że wszystko ok, jak ja lubię takie dobre wieści na forum :)
    Shantelle teraz Twoja kolej.
    Ja całą niedzielę pilnowałam czy dzieciaki się poruszą, żeby dać mężowi posłuchać brzucha, a tu nic. Za to wczoraj jak tatusia w domu nie było to szaleństwo było, tylko chodziłam i się drapałam po brzuchu, bo mnie to swędzi ich smyranie i trochę łaskocze.
    Ojca nie ma dzieci harcują...oby to prorocze nie było :)

Shantelle lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim:) ja dzisiaj zaczynam kupować kilka akcesorii dla maluszka. Łóżeczko już upatrzone szafa też. Tylko zamawiamy po malowaniu pokoju. A szafa jest spoko bo nie ma tej metalowej rurki a ma dwie szuflady i 8 półek. Także mam nadzieję że wszystko pomieszcze małemu:) wózek znajoma kupiła taki sam i jak wrócę od rodziców to jadę do niej i namacalnie muszę go obejrzeć:) we wtorek połówkowe i doczekać się nie mogę:) czekam też na wasze wieści z badań :)

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa też bym chciała tak często czuć jak Ty, czad

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle mój jak się wypina tak z jednej strony to czuję taki lekki dyskomfort w sensie że lekki ból? Nie wiem jak to określić ale już myślę o tym jak będzie bolało jak będzie większy i kopnie

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh a ja nic a nic nie czujesz 18 i 2 tc ;( raz tylko poczułam taka rybkę ale może to były jelita... Skoro od tamtego czasu cisza... Mam nadzieje ze wszystko w porządku u bejbika ;)

Jej

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko Riri u mnie też nie ma rewolucji jak laski piszą, ale się nie spinam, bo np większość moich koleżanek czuła ruchy w 20 tc więc u mnie jeszcze chwila. Coś tam czuję i myślę że to Mały, ale też nie mam 100% pewności :D

Jiji lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana ja zamówiłam szafo-komodę, że tak to określę, bo ani to szafa ani komoda i 3-4 tygodnie czekania. Masakra.
    Riri mnie mama uświadomiła, ze to nie jelita, jak się jej powiedziałam to zapytała czy wcześniej czułam jelita? A nie czułam, więc mi wyjaśniła, że pierwsze ruchy to właśnie takie delikatne muśnięcia, smyrania piórkiem, a nie jelita. Czyli czułam wcześniej, a to bagatelizowałam.
    Dziś też mnie smyrają jedno z prawej drugie z lewej.

Jiji lubi tę wiadomość

• paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno nie pominę w zakupach tego: http://www.krainadziecka.com.pl/bezprzewodowy-monitor-oddechu-dla-niemowlat-respisense-ditto.html niczego się tak nie boję jak tej śmierci łóżeczkowej, a u koleżanki się bardzo sprawdza...

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też się przymierzam na monitor oddechu ale czekam jeszcze bo moje rodzeństwo ma się złożyć i zamówić taki jaki zechcę a nie wiem jaki chcę.... Za dużu wybór :)

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana0501 wrote:
    też się przymierzam na monitor oddechu ale czekam jeszcze bo moje rodzeństwo ma się złożyć i zamówić taki jaki zechcę a nie wiem jaki chcę.... Za dużu wybór :)
    Zazdroszczę, moje rodzeństwo też w ciąży i to z bliźniakami, więc będziemy rodzić w odstępie dwóch tygodni :D tak że możemy liczyć tylko na swoje zakupy... ehhh :)

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paolcia nie ma czego zazdrościć-starsza siostra jest mega zazdrosna o moją ciążę, sama męczy szwagra o drugie, ich córka ma 17 lat, siostra 36 a szwagier 45 i on mówi że jest za stary a przez to wszytsko siostra aż naskakuje na mnie na moją ciążę na zakupy itp. Wolę żeby jednak nie była taka nachalna. A młodszy brat ma 24 lata, za mc się hajta i też się starają o swoje pierwsze ale jest wyluzowany i ma być chrzestnym. Zaoyta się co tam u nas, pyta kiedy się dowie czy będzie miał chrzeniaka czy chrześnicę i jest zdania że woli dać pieniążek niż samemu kupić bo ja i mąż bedziemy wiedzieć lepiejco potrzebujemy dla małego. Tym bardziej ze jak urodzę to zakładamy konto w banku dla małego i wszytskie pieniądze jakie dostanie to wpłacamy na konto, tak samo my co mc będziemy wpłacać po 50-100 zł i będą to jego zaoszczędzne pieniądze które dostanie powiedzmy za 20 lat a przez ten czas ładna kwota się uzbiera. No a do siostry nic nie dociera, bo ona 1 ma już i wie co potrzebuję a czego nie przez co jest nahalna. I co się iwdzimy to maca mi brzuch czego nie cierpię. Ostatnio się przyczepiła że kwas foliowy jaki brałam to nie wiadomo czy ma 400mg i żebym go wyrzuciła a ona mi poleci do apteki po ten lepszy. To samo z witaminami. Że złe biorę bo ona brała inne i jej są najlepsze a moje już nie. Lekarz przepisał mi dodatkowo tardyferon 1x1 i magnella 2x1 a jej zdaniem to za mało. Nie dociera że lakarz tak mi przepisał i tak biorę a ona nie bo wie lepiej. Brak mi słów. Teraz jestem drugi tydzień u rodziców i nawet się nie przyznaję że jestem bo zaraz ciśnienie mi podniesie. Jej córka wie i codziennie jest i się cieszy że będzie miała cioteczne rodzeńtwo...

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg1987 wrote:
    Super wieści Tysia!
    Irmelin jesteś z Wrocławia? Gdzie planujesz rodzić?

U mnie weekend ok, chociaż znajomi posiedzieli w sobotę do 4 rano i całą niedzielę chodziłam półprzytomna. ZoŚka się wierci więc jestem spokojna i zadowolona. W piątek wyjeżdżamy na urlop, a zaraz po na połówkowe.

Trzymam kciuki za Wasze (nasze) wszystkie wyniki :*

Hej Meg1987
    Wraz z mężem postanowiliśmy rodzić w Medfeminie. Strasznie się zniechęciłam po komentarzach moich znajomych - prawie każdy miał jakieś przeboje z porodem. Ja sie obawiam bo mam dysplazje bioder więc wszyscy lekarze z NFZ co mnie widzieli pchają mnie na cesarkę by mieć mnie z głowy, a w Medfeminie powiedzieli że pomogą mi urodzić naturalnie. To dla mnie bardzo ważne.

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 17:50 proszę o kciuki :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    trzymam trzymam :)

• Tysia :) Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Daj znac jak będziesz po wizycie :)trzymam kciuki :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki zacisniete;);)!!!!!

Jej

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy :)!
    Chłopak na 100% i wszystko na swoim miejscu, ważymy 300g :)
    Mały podobno wiergał się strasznie,może od Pepsi którą piłam, ja niestety nie widziałam małego, bo mi lekarka nie odwróciła monitoru, a nie było telewizora ma ścianie jak miałam poprzednio w innej przychodni abym mogła oglądać, ale to właśnie jest Medicover. No ale najważniejsze że jest wszystko super na obecną chwilę :)
    Ale 4.08 sobie obejrzę małego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 18:42

framtid, Siwa1001, michaela, diana0501, Izieth lubią tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Shantellle ;) gratulacje Synka :) i znowu razem wizytujemy hehe ;)

Shantelle lubi tę wiadomość

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • paolcia27 Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki miała któraś z Was nadmiar kwasu foliowego w ciazy lub wysoki poziom?to szkodzi dziecku?ja biorę kwas od lipca tamtego roku i mam wysoki poziom a dopiero teraz zaszkam w ciaze

‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ