X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)!
    Nie wiem, ja górki jeszcze nie zauważyłam ale wczoraj na bank bawiłam się z moim maleństwem haha.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnoss super, że wszystko ok, jak ja lubię takie dobre wieści na forum :)
    Shantelle teraz Twoja kolej.
    Ja całą niedzielę pilnowałam czy dzieciaki się poruszą, żeby dać mężowi posłuchać brzucha, a tu nic. Za to wczoraj jak tatusia w domu nie było to szaleństwo było, tylko chodziłam i się drapałam po brzuchu, bo mnie to swędzi ich smyranie i trochę łaskocze.
    Ojca nie ma dzieci harcują...oby to prorocze nie było :)

Shantelle lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim:) ja dzisiaj zaczynam kupować kilka akcesorii dla maluszka. Łóżeczko już upatrzone szafa też. Tylko zamawiamy po malowaniu pokoju. A szafa jest spoko bo nie ma tej metalowej rurki a ma dwie szuflady i 8 półek. Także mam nadzieję że wszystko pomieszcze małemu:) wózek znajoma kupiła taki sam i jak wrócę od rodziców to jadę do niej i namacalnie muszę go obejrzeć:) we wtorek połówkowe i doczekać się nie mogę:) czekam też na wasze wieści z badań :)

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa też bym chciała tak często czuć jak Ty, czad

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle mój jak się wypina tak z jednej strony to czuję taki lekki dyskomfort w sensie że lekki ból? Nie wiem jak to określić ale już myślę o tym jak będzie bolało jak będzie większy i kopnie

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh a ja nic a nic nie czujesz 18 i 2 tc ;( raz tylko poczułam taka rybkę ale może to były jelita... Skoro od tamtego czasu cisza... Mam nadzieje ze wszystko w porządku u bejbika ;)

Jej

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko Riri u mnie też nie ma rewolucji jak laski piszą, ale się nie spinam, bo np większość moich koleżanek czuła ruchy w 20 tc więc u mnie jeszcze chwila. Coś tam czuję i myślę że to Mały, ale też nie mam 100% pewności :D

Jiji lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana ja zamówiłam szafo-komodę, że tak to określę, bo ani to szafa ani komoda i 3-4 tygodnie czekania. Masakra.
    Riri mnie mama uświadomiła, ze to nie jelita, jak się jej powiedziałam to zapytała czy wcześniej czułam jelita? A nie czułam, więc mi wyjaśniła, że pierwsze ruchy to właśnie takie delikatne muśnięcia, smyrania piórkiem, a nie jelita. Czyli czułam wcześniej, a to bagatelizowałam.
    Dziś też mnie smyrają jedno z prawej drugie z lewej.

Jiji lubi tę wiadomość

• paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno nie pominę w zakupach tego: http://www.krainadziecka.com.pl/bezprzewodowy-monitor-oddechu-dla-niemowlat-respisense-ditto.html niczego się tak nie boję jak tej śmierci łóżeczkowej, a u koleżanki się bardzo sprawdza...

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też się przymierzam na monitor oddechu ale czekam jeszcze bo moje rodzeństwo ma się złożyć i zamówić taki jaki zechcę a nie wiem jaki chcę.... Za dużu wybór :)

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana0501 wrote:
    też się przymierzam na monitor oddechu ale czekam jeszcze bo moje rodzeństwo ma się złożyć i zamówić taki jaki zechcę a nie wiem jaki chcę.... Za dużu wybór :)
    Zazdroszczę, moje rodzeństwo też w ciąży i to z bliźniakami, więc będziemy rodzić w odstępie dwóch tygodni :D tak że możemy liczyć tylko na swoje zakupy... ehhh :)

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paolcia nie ma czego zazdrościć-starsza siostra jest mega zazdrosna o moją ciążę, sama męczy szwagra o drugie, ich córka ma 17 lat, siostra 36 a szwagier 45 i on mówi że jest za stary a przez to wszytsko siostra aż naskakuje na mnie na moją ciążę na zakupy itp. Wolę żeby jednak nie była taka nachalna. A młodszy brat ma 24 lata, za mc się hajta i też się starają o swoje pierwsze ale jest wyluzowany i ma być chrzestnym. Zaoyta się co tam u nas, pyta kiedy się dowie czy będzie miał chrzeniaka czy chrześnicę i jest zdania że woli dać pieniążek niż samemu kupić bo ja i mąż bedziemy wiedzieć lepiejco potrzebujemy dla małego. Tym bardziej ze jak urodzę to zakładamy konto w banku dla małego i wszytskie pieniądze jakie dostanie to wpłacamy na konto, tak samo my co mc będziemy wpłacać po 50-100 zł i będą to jego zaoszczędzne pieniądze które dostanie powiedzmy za 20 lat a przez ten czas ładna kwota się uzbiera. No a do siostry nic nie dociera, bo ona 1 ma już i wie co potrzebuję a czego nie przez co jest nahalna. I co się iwdzimy to maca mi brzuch czego nie cierpię. Ostatnio się przyczepiła że kwas foliowy jaki brałam to nie wiadomo czy ma 400mg i żebym go wyrzuciła a ona mi poleci do apteki po ten lepszy. To samo z witaminami. Że złe biorę bo ona brała inne i jej są najlepsze a moje już nie. Lekarz przepisał mi dodatkowo tardyferon 1x1 i magnella 2x1 a jej zdaniem to za mało. Nie dociera że lakarz tak mi przepisał i tak biorę a ona nie bo wie lepiej. Brak mi słów. Teraz jestem drugi tydzień u rodziców i nawet się nie przyznaję że jestem bo zaraz ciśnienie mi podniesie. Jej córka wie i codziennie jest i się cieszy że będzie miała cioteczne rodzeńtwo...

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg1987 wrote:
    Super wieści Tysia!
    Irmelin jesteś z Wrocławia? Gdzie planujesz rodzić?

U mnie weekend ok, chociaż znajomi posiedzieli w sobotę do 4 rano i całą niedzielę chodziłam półprzytomna. ZoŚka się wierci więc jestem spokojna i zadowolona. W piątek wyjeżdżamy na urlop, a zaraz po na połówkowe.

Trzymam kciuki za Wasze (nasze) wszystkie wyniki :*

Hej Meg1987
    Wraz z mężem postanowiliśmy rodzić w Medfeminie. Strasznie się zniechęciłam po komentarzach moich znajomych - prawie każdy miał jakieś przeboje z porodem. Ja sie obawiam bo mam dysplazje bioder więc wszyscy lekarze z NFZ co mnie widzieli pchają mnie na cesarkę by mieć mnie z głowy, a w Medfeminie powiedzieli że pomogą mi urodzić naturalnie. To dla mnie bardzo ważne.

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 17:50 proszę o kciuki :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    trzymam trzymam :)

• Tysia :) Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Daj znac jak będziesz po wizycie :)trzymam kciuki :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki zacisniete;);)!!!!!

Jej

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy :)!
    Chłopak na 100% i wszystko na swoim miejscu, ważymy 300g :)
    Mały podobno wiergał się strasznie,może od Pepsi którą piłam, ja niestety nie widziałam małego, bo mi lekarka nie odwróciła monitoru, a nie było telewizora ma ścianie jak miałam poprzednio w innej przychodni abym mogła oglądać, ale to właśnie jest Medicover. No ale najważniejsze że jest wszystko super na obecną chwilę :)
    Ale 4.08 sobie obejrzę małego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 18:42

framtid, Siwa1001, michaela, diana0501, Izieth lubią tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Shantellle ;) gratulacje Synka :) i znowu razem wizytujemy hehe ;)

Shantelle lubi tę wiadomość

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • paolcia27 Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki miała któraś z Was nadmiar kwasu foliowego w ciazy lub wysoki poziom?to szkodzi dziecku?ja biorę kwas od lipca tamtego roku i mam wysoki poziom a dopiero teraz zaszkam w ciaze

‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ