X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paolcia88 wrote:
    Dziewczęta, pytanie mało prywatne, ale... jak tam Wasze libido w ciąży? Moje umarło i świeć panie nad jego duszą - jestem załamana. Mąż chyba też troszeczkę. :/
    Nie tylko Ty tak masz hehe . Mi też spadło do zera :) w zasadzie w ogóle mi się nie chce :D a czytałam ze niby w ciąży libido wzrasta natomiast u mnie odwrotnie :/

Irmelin lubi tę wiadomość

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na te bóle brzucha tez dostałam nospe i magnez :) i pytałam raz jeszcze o to twardnienie brzucha i kazała kontrolować jak będzie za często i w miarę regularnie to dostałam znowu ten wstrętny progesteron ale mam brać w razie konieczności

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paolcia88 wrote:
    Dziewczęta, pytanie mało prywatne, ale... jak tam Wasze libido w ciąży? Moje umarło i świeć panie nad jego duszą - jestem załamana. Mąż chyba też troszeczkę. :/
    U mnie w normie, tylko mam wrażenie, że mąż mnie trochę unika, tzn. boi się teraz jak jestem w ciąży, ale chyba sama jestem sobie winna, bo kiedyś pytał czy można to mu odpowiedziałam, że to zależy na jakim etapie ciąży, stanu zdrowia i takie tam...

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia :) wrote:
    Nie tylko Ty tak masz hehe . Mi też spadło do zera :) w zasadzie w ogóle mi się nie chce :D a czytałam ze niby w ciąży libido wzrasta natomiast u mnie odwrotnie :/
    No właśnie też czytałam jaki to super seks w II trym. itp., a ja dupa. Owszem, przytulanki, całowanki - WSZYSTKO. Ale samej z siebie seksu jako tako mi się po prostu nie chce...

Siwa - mnie mąż nie unika, wręcz przeciwnie :D
    Ja z kolei krępuję się z tym brzuszkiem, zawsze starałam się mniej więcej trzymać figurę, kupowałam ładną bieliznę, a teraz... czuję się jak smoczyca z taką piłeczką i jestem dla siebie mało atrakcyjna... Za to dla męża wciąż pociągająca i co rusz mnie zaczepia. :)

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie libido niestety też blisko zera. Mąż marudzi trochę, a ja jakoś nie mam czasu i siły. Wieczorem w tygodniu po całym dniu w pracy jestem zmęczona, weekendy też jakieś takie zabiegane.
    Może na urlopie mi się odmieni :)

eikt43r804tnuk7g.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie libido można powiedzieć ,że umiarkowane ale bardziej rano bo wieczorem to już nie mam siły.

• RybusiaB Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie libido zerowe

nzjd3e3k11gx2zsw.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszyłyście mnie. Czyli nie jestem jakimś dziwnym odstępstwem od reguły.

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie zauważyłam jakiegoś zwiększonego libido u siebie, choć to ja częściej robię pierwszy krok, wcześniej raczej było odwrotnie, ale to chyba dlatego, że mąż teraz się jakby denerwuje sam czy nie zaszkodzi Synkowi ;) ale co prawda orgazm jakiś inny, mocniejszy :P

Co ma pronto do ciąży? :D

Nooo powodzenia na tych połówkowych ;) super przeżycie :D bo widać jeszcze więcej i dokładniej niż na tym 12 tygodniowym usg, także bawcie się dobrze ;) i nie denerwujcie się, na pewbo będziesz zęby suszyć na tym badaniu :D przynajmniej ja tak mam, taki zaciesz :D

Siwa1001 lubi tę wiadomość

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje libido tez kiepsko. Na poczatku sie bałam (1 trymestr) teraz mąż sie troche boi.
    Takze szału niema zreszta tez brzuch coraz większy i nie czuje die przez to zbyt atrakcyjnie :(

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna no to nie jestem sama, już myślałam, że tylko ja swojego faceta namawiam bo się boi.
    Dziewuchy przestać mi tu pisać o braku atrakcyjności w ciąży. Pomyślcie inaczej: wcześniej trzeba było wciągać brzuch, a teraz można z dumą go pokazywać :). Poza tym kobiety w ciąży są piękne, nawet jak im nogi puchną i macie mi się tego trzymać!

michaela, AgnOss lubią tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to to to, ja się nawet nieźle póki co czuje sama ze sobą.
    Eh, za to jak pomyślę o porodzie to sobie myślę że dobrze że to jeszcze tyle czasu i że jest tyle czasu na dobre nastawienie się bo póki co to awet mi się o tym myśleć nie chce , nastawienie "nie chce ale musze" :P Czyli raczej nie najlepsze.

Siwa1001 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro połówkowe i już tak się cieszę :D
    Dostałam, kasę z ZUS, haha listonosz przyniósł, cudnie :D

Siwa1001, Nasca, michaela lubią tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja połówkowe będę miała dopiero w 24 tygodniu, bo moja ginka mówi, że z jej doświadczenia wynika, że lepiej trochę później... Pewnie fajnie, bo jeszcze wyraźniej będzie widoczna kruszyna/kruszynek, ale trzeba jeszcze ponad miesiąc czekać :/ ech...
    Ale przynajmniej w 20 tygodniu będę miała wizytę, więc jeszcze zanim połówkowe to jeszcze zobaczę maluszka i mam nadzieję, że będę znała płeć :D

Ja zaczęłam szaleństwo jeśli chodzi o plany zakupowe, ale jeszcze z samymi zakupami się wstrzymuje... We wrześniu jak wrócimy z urlopu będę szaleć :) Choć trochę szkoda, bo jakieś wielkie przeceny wszędzie...

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haj
    Dziś wielki dzień :)!

Muszę Wam też coś opowiedzieć :) leżę sobie wczoraj o 23, na lewym boku którego nienawidzę. Mój men spał już.
    Leżę i leżę i myślę, no nie zasnę... I nagle tup, tup, tup, takie jedno po drugim. Myślę skurcz? Ale nie to ewidentnie kopniaki od małego hehe. No to wzięłam rękę pod brzuch i lekko nim potrzęsłam... Czekam.. Tup!!! Mam odpowiedź haha. No to znowu, trzęse brzuchem... Tip! Znowu to śmieszne uczucie. Myślę że sobie "daje mamie znać, że jest :)" no i ja znowu tym brzuchem trzęse... Ale już cisza była :) musiał się tak ułożyć, że reagował :D jaja, mówię wam, ale miałam ubaw :D

Irmelin lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Shantelle, też mialam tak ostatnio co prawda raz tylko odpowiedział, ale ewidentnie to był Synek :) my na usg z doktorem zawsze się tak bawimy z Dzidzia, że pokazuje mi jak On reaguje na bodźce z zewnątrz, stukamy i pukamy, śmieszne wtedy pozy są a przy okazji można wszystko pięknie obejrzeć ;) ja ostatnio mialam tak, że górkę na brzuchu ewidentnie z jednej strony ;) siedział tylko z lewej Urwis :)
    Daj znać co tam u Twojego Synalka ;)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle o której wizyta?

• AgnOss Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa1001 wrote:
    Paolcia ja też używam pronto i nawet się nie zastanawiam.
    Diana zazdroszczę normalnie Cię rozpieszczają :)
    Agnoss daj znać co i jak po wizycie.

Bylo i jest wszystko super :) Rosnie jak na drozdzach, wymiary idealne. Glowka przy lewym zeberku a nozki przy prawym jajniku :D 95% diewczynka :) Cale badanie ssala kciuka, a mamie lezki tylko lecialy :D Ahhh a wieczorem tanczyla w brzuchu dla rodzicow, ze tatus tez zdarzyl poczuc ...

Siwa1001, Izieth lubią tę wiadomość

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa mam o 17:50 wizytę. Troszkę nerwów jest, przed usg napije się coli haha.
    Wianna pewnie że dam znać i zobaczymy czy brocha czy jajka :D

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Shantelle! wszystko będzie ok.
    U mnie kopniaki coraz mocniejsze, ale jak tata chce poczuć to nagle przestaje jak na złość :)
    Najdziwniejsze są właśnie te górki po jednej stronie brzucha. Wyraźnie to widać i czuć takie rozpieranie :)

eikt43r804tnuk7g.png
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ