Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Ashley86 Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz założył w 7 tygodniu- to w sumie była moja pierwsza wizyta. Ale zapewne robi się to wówczas, kiedy są pewne objawy ciąży, czyli uwidocznienie zarodka i jego tętna :)
    Ostatnio uskarżałam się na brak nudności- już mogę to odwołać ;) Nie mam nic przeciwko, ale mam nadzieję, że dadzą mi wytchnienie na sobotę, bo mamy już dużo wcześniej zaplanowane spotkanie ze znajomymi, a nie chcemy jeszcze im mówić o ciąży.

mhsv3e5e1p7hrrhi.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny :)

Melduje, ze wcale nie zaspalam :D choc noc byla ciezka, tak jak mowilam, czesto sie budzilam, zeby sprawdzic, ktora godzkna, wiec dzis pewnie nastapi spadek energii, choc sil dodaje, ze juz jutro wizyta :D
    shantelle doczekalysmy sie juz prawie, juz tak bliziutko ;)

milego dnia Wam wszystkim zycze :)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Tak Wianna, to już jutro.
    Ale martwi mnie, że piersi już tak nie bolą jak wcześniej... Nie wiem czemu :/

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Melduję się i ja ;)
    Dzięki dziewczyny za informacje bo w czwartek będzie moja druga wizyta, będę miała już jakieś badania podstawowe i tak myślę czy mi założy :)

Wianna trzymaj się dzisiaj dzielnie!
    Miłego dnia :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle miałam to samo wczoraj ale dziś znowu pobolewanie wróciło, sprawdź czy jakichś innych objaw ci się nie nasilil.... Zazdroszczę wam tej wizyty jutro ;);) ja dopiero za 3 tyg...

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja gadałam z moim ginem o tych moich bólach w podbrzuszu - kazał zadzwonić dziś o 12, to gdzies mnie wciśnie na wieczór ew. na jutro. Ulżyło mi, przynajmniej będę miała pewność że robię wszystko co w mojej mocy.

Ja wczoraj padłam o 19 do spania :D Narzeczony jak mnie zobaczył zmęczoną po zakupach to zdjął mi buty, kurtkę, a po mojej godzinnej drzemce przebrał mnie taką rozespaną w piżamkę i poszliśmy spać razem, jak stare dziadki :D

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Tak się naczytałam u Was o ince i kupiłam... pyyycha :D Rzucam kawę :P
    Wspominałyście o wysokim Bhcg. Mam pytanie do Was :P
    Jak byłam u lekarza to powiedziała, że jak na 7 tydzień (tak wynika z cyklu) mam za niski wskaźnik i że może być to wczesna ciąża z wysokim Bhcg. Myślicie, że to mogą być bliźniaki? Jak to jest? Jakie miałyście Bhcg i w którym dniu cyklu?
    Mam usg dopiero we środę :) ale jestem ciekawa, już nie mogę się doczekać :D

Miłego dnia :)

• paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w 34 dniu cyklu 92,09. Potem w 39 dniu cyklu miałam 970,90. Nie wiem czy to wysoka... :)

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krychulec, mi mówią że miałam mega będę. W 30 dc wynosiła 3791 a w 33 dc 9097, podobno wysoka ale ja się tam nie znam za bardzo :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mega wysoka! :O Teraz się zamartwiam że moja jest za malutka :( :(

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta w 31 dc (dzień przed @) to 90,3, dzień po terminie @ wyniosła 299,1, więcej nie robilam powtórek.

SHANTELLE, czytałam, że niektórych wcale nie bolą, także chyba nie ma reguły ;) i nie musi nic oznaczać złego ;)

Agusza, jest szansa na kartę ciąży ;) a to lekarz sam wyznaczył Ci termin, żeby przyjść wtedy?

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie patrz na to naprawdę, ja się martwię trochę czy przyrost nie za mały był, ale jest w normach.
    Mnie dziś brzuch boli trochę i te piersi złagodniały i powoli się martwię.
    Do tego straszne sny mi się śnią ostatnio, ech. Dobrze że jutro wizyta.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my ustaliliśmy sobie termin ślubu na 2 lipca. Cieszę się, to ostatni moment by brzusio schowało się pod sukienką :)

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my o ślubie jeszcze cisza :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy załatwić to po urodzeniu, ale w sumie uznałam że człowiek jak już wlezie w pieluchy to ostatnie o czym marzy to latanie za białą kiecką i organizowanie imprezy :P

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyznaczył konkretnie ale mówił że w tym tygodniu :) więc zapisałam się na czwartek. Tylko u mnie w klinice jest tak że w każdy dzień przyjmuje inny lekarz i teraz trafię na kobietę której w ogóle jeszcze na oczy nie widziałam. Zobaczymy jak będzie.

Laski a tą betą naprawdę się nie martwcie. Każda z nas jest inna, każda ciąża jest inna. Nie ma reguł takich sztywnych jak powinno być. Najważniejsze żeby mieścić się jako tako w normach, które swoją drogą też są bardzo luźne i szerokie.
    Tak samo z objawami. Shantelle - mnie też cycki raz bolą mniej a raz bardziej. No tak to już jest. A czasem dziewczyny nie mają żadnych objawów dopóki nie zacznie im rosnąć brzuszek.
    Nie martwmy się niepotrzebnie na zapas kochane :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, głupie pytanie - bierzecie ciepłe kąpiele? Marzy mi się jak cholercia poleżenie w wannie z ciepłą wodą i duuuużą ilością pianki, ale jako podręcznikowa ciążowa panikara - biorę prysznice. :( Jak to z Wami jest?

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę prysznice bo się boję kąpieli :P ale podobno można w wodzie ciepłej a nie gorącej

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • wianna Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy oprócz leżenia to nam cokolwiek wolno? Mam wrażenie, że chyba nie :/

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całą pierwszą ciążę brałam kąpiel i nic się nie działo, tylko woda żeby nie była za gorąca
    teraz nie mam wanny więc jestem zmuszona do prysznica i bardzo cierpię

82doroeqdnooy9dr.png
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ