X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasca super :)!
    To ile mamy chłopaków a ile lasek :)?

jagooo90, Nasca lubią tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie ze przewaga chłopców ;) oj wreszcie rywalizacja o kobietki bedzie he he ...

• jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba chłopcy :) u nas też!

Jago
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstępnie, jak kogoś pominęłam, przepraszam. Dajcie znać dopiszę :)

Chłopcy 10: Shantelle, Nasca, Siwa, Diana, Wianna, Iskiereczka, Jagoo90, Agusza, Kolia, Tysia

Dziewczyny 5: Irmelin, Michaela, Siwa?, Kalina, AgnOss?

agusza, jagooo90, michaela, Nasca, wianna, Irmelin, AgnOss lubią tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • michaela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O żesz właśnie zobaczyłam 20+2 139 dni do porodu... czyli jeszcze tylko chwilę i będzie 100 dniówka? Kiedy to zleciało ?? s

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Tysia :) Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam wizytę w szpitalu z usg i jak to na Irlandię przystało nic się nie dowiedziałam :/ nawet ile dziecko waży ale spoko może za miesiąc się dowiem więcej .. jedynie co wiem to tyle ze będę mieć cesarkę 15 grudnia ;) chyba ze się szybciej coś zacznie to będzie cesarka szybciej :D

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ale mamy dużo dzieci, super :)
    My byliśmy zobaczyć Papieża, ponieważ był w szpitalu dosłownie koło naszego domu. Można by powiedzieć że Papież nam pod domu zjechał. Poszliśmy, machałam, nawet mi odmachał ;) (wiadomo że machał wszystkim, ale nie ważne :) ). Oj warto było, fajnie.

michaela, Siwa1001 lubią tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, zawsze coś wiesz :) ja mam okuliste we środę a we czwartek mam gina :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Tysia, wiesz też, że jest dobrze, inaczej coś by powiedzieli :) No news - good news :)

jagooo90 lubi tę wiadomość

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z wami dziewczynki w weekend :D po trzech dniach leżenia w łożku nareszcie powróciłam do żywych :p za oknem swieci słoneczko wiec dzień zaczyna sie pozytywnie :) miłego dnia dla was ! :*

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • paolcia27 Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki ☺mam pytanko czy w ciazy mozna uzywac płynów do sprzątania np sidolux czy floor? Bez używania rękawiczek

• Tysia :) Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak sprzątam kuchnie łazienkę czy szoruje podłogi to zawsze mam rękawiczki :) ale przed ciążą tez miałam wiec nie wiem czy używanie bez rękawiczek wpływa na ciążę jakos :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sprzątam i zawsze sprzątałam bez rękawiczek, jakoś tak.
    Ja na działce. Matko, wszędzie pielgrzymi, bo koło nas jest wylot na Brzegi. Ale jeszcze jutro i koniec :)
    Korzystam ze słońca, nazbierałam malin, zrobię sok, może coś z tego wyjdzie.
    Mam też ogórki i zrobię kolejną turę kiszonych :).

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :)

Ja na ogórki już patrzeć nie mogę-za dużo słoików samych ogórów na 4 sposoby! Jutro cisnę do lasu z moim i sunią na grzybki-trzeba suszonych i marynowanych :D

Mój pojechał właśnie na wieś robić szagfkę-półkę na słoiki bo póki co wszystko na podłodze stoi.

czytałam Was właśnie o tych ochraniaczach i też się naczytałam że przy noworodku to trochę niebezpieczne bo brak powietrza itp i że lepiej się sprawdza przy większym. Także my z tego rezygnujemy a jak zajdzie potrzeba to kupimy. To samo z kołderką-do przyszłej zimy nie mam w planach kupna. Za to kocyk z minky z poduszeczką za 40 zł taki miętowo-szary kupuję, ale też na troszkę później niż sam grudzień.
    Kmbinezon kupuję taki i taki.

Oglądałam ubranka na olx ale paki. Ja jestem zdania że 50/56 raczej używane ale w dobrym stanie kupię-bo mój Szymonek albo założy albo nie, nie wiem ile będzie miał i przecież chwila moment i wyrośnie. kupię tylko po 2-3 komplety nowe na wyjście, mam już trochę na 62, a skarpetusie to chyba za duże kupiłam bo tak na oko były kupowane a rozmiar w domu rozbaczyłam 18 i nie wiem do czego to się ma a przecież w sklepie te były najmniejsze więc nie wiem. Zresztą jakby co to na później będą. Mój mąż powiedział że te paki mu się nie podobają a znalazłam z 4 oferty po 40-50 zł za masę ubranek w tym były nwet ani razu nie założone. I nie iwem jak to będzie.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ubrania czekam od koleżanek, wezmę co mam wziąć i się resztę kupi :)
    Diana, ja dopiero zaczęłam przygodę z ogórkami hehe. A jakie robiłaś?
    Idę zaraz robić maliny.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle ja mam takie : krokodylki, korniszony, kiszone i sałatki ogórkowe z papryką i cebulą w zalewie octowie

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jakiego ja mam smaka na te krokodylki to Ty nawet nie wiesz hehe.

Dziewczyny, częściej jakoś czułam Małego. Rano coś chyba machnął, ale nie wiem, nie czuje tak ruchów cały czas. W sumie od 20tc się zaczyna czuć ruchy, ale jakoś dziś np mało ich wychwyciłam :/ teraz się denerwuje troszkę, ech :/

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie denerwuj się, z tego co czytałam to normalne i poniekąd od 24 czy nawet później regularnie się czuje. Mały ma masę miejsca jeszcze :)

Mój teraz tak kopie że to śmiesznie wygląda :D wczoraj wieczorem z moim si bawiliśmy: Szymonek się wypiął to go głaskam- mały na to "masz kopniaczka albo nie-zapukam sobie " :D brzuch się ruszał i mąż też to widział ale bał się że mu krzywdę zrobi to 1 palcem dotknął tam gdzie Szymonek kopnął i synuś odkopnął :D

A ja z tych ogórasów to tylko kiszone bo nigdy nie znosiłam przetworów z zalewy octowej

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Diana, pewnie jest tak, jak piszesz.
    Zazdrosne tych zabaw. Musimy jeszcze poczekać. Szymon bardzo fajne imię, podoba mi się :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mojej teściowej nie i tylko mnie denerwuje. Bo na wsi są Szymony to złe chłapczyska...

Już mojej mamie się wyżaliłam na nią.
    Wymyśliła że smoczki mają za małe dziurki i trzeba igłą powiększać noworodkowi!!
    Nie dostanie mojego dziecka pod opiekę, bo już widzę jak będzie się rządzić ! Głupie babsko

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ