X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super Irmielin :) kolejna dziewczynka :)

Irmelin lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wianna wrote:
    Siwa, przeczytalam gdzies apropo blizniakow, ze ok 21 tc zauwazaja, ze nie są same brzuszku, probuje siebie łapać, zaczepiać, jakie to słodkie! <3 <3 <3
    ale fajnie, może na najbliższym usg pokażą mamie jak się kochają :)
    Irmelin, ale fajnie, sukienusie, kokardki i te sprawy. Same dobre wiadomości o maluszkach, uwielbiam to forum.

Irmelin lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • michaela Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieeń dobry, to może znacie, u mnie wyciska łzy za każdym razem, :P
    Francuska położna tak kąpie maluchy w szpitalu, tu bliźnięta.
    https://www.youtube.com/watch?v=qY-d46-gPMI
    poczytałam o wombie, ja zawijałam po prostu w pieluszkę ale teraz pomyślałam sobie że może po prostu uszyję, bo 190 zł piechotą nie chodzi, jakby ktoś jeszcze chciał spróbować to fajny link.
    http://www.peekaboopages.com/2012/04/guest-post-peanut-swaddler.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 09:09

framtid lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Powiem szczerze że mnie to wombie przeraża :D kojarzy mi się z kaftanem bezpieczeństwa :P i niestety nie kupię tego bo mnie jakoś przeraża hehe. Będę owijac Małego w rożku czy coś. Na dodatek koleżanka mi opowiadała śmieszną sytuację, że na wątku w jakimś forum wszystkie kupiły te otulaki a okazało się że były za duże na maleństwa i się im nie przydały :D

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela widziałam już wcześniej filmik :).
    Mój mąż pracuje teraz przy remoncie jednego ze szpitali u nas i akurat na oddziale położniczym, i dzwoni do mnie co jakiś czas i zdaje relacje o matkach, a że jarają fajki jak smoki,a że krzyki w niebogłosy, a że mc donalda wsuwają na potęgę(cały kosz pudełkami zapchany), a to że koleżanka urodziła, a ostatnio dzwoni przejęty i mówi wiesz bliźniaki widzę właśnie wychodzą ze szpitala z mamą i z tatą, takie śliczne małe kurczaczki-normalnie rozczulił mi się :)

Izieth lubi tę wiadomość

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z szycia to guzik potrafię przyszyć i uważam to za wyczyn...więc zazdroszczę Michaela.

• michaela Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle też tak robiłam z moją córką - owijałam pieluszką albo rożkiem. I wystarczało.
    To faktycznie wygląda klaustrofobicznie, podobnie jak wiaderka do kąpieli, ale podobno dzieci je uwielbiają i chyba może jednak wygodniejsze. Uszycie tego to praktycznie koszt zamka i jakieś 30 minut. A szycie nie jest skomplikowane, ja zaczęłam w zeszłym roku bo nie wkurzyło że spodnie dla dziecka które mi się podobają kosztują 90 zł, a materiał na nie 12, bluza którą chciałam dla siebie - 200 a materiał nawet połowy z tego nie kosztował i jeszcze zostało go tyle że spokojne uszyje dzieciakom w wolnej chwili spodnie i bluzy.
    ściągałem kilka fajnych wykrojów z grupy z fb, niektóre są tak dokładnie pisane i sfotografowane krok po kroku aż miło. Więc jako drugą w życiu uszyłam bluzę z kapturem młodej
    12966188_10208643720358164_1634030047_n.jpg
    i wierzcie mi nie jestem jakoś uzdolniona. Także warto próbować jeśli tylko macie ciągoty do tego, teraz na fb w tych grupach wszystko dziewczyn tłumaczą pokazują.

framtid, Izieth lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka śliczna bluza!!!!
    Michaela, niestety nie mam ciągotów do szycia. Próbowałam, ale niestety nie mój klimat.
    Ale ta bluza prześliczna...
    A ja w ogóle jakoś zgłupiałam i nie wiem, co małemu dokupić hehe.
    Na ciuszki mam czekać bo mam kilka chętnych aby mi oddać.
    Będę musiała po urlopie siąść, nowa lista i zakupy :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela bo widzę że idziemy równo z ciążą :) na kiedy Ci termin wychodzi :)? Może jakaś ustawka na porodówce hehe :)??

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Shantella pewnie, mi wychodzi 14 grudnia, ale istnieje prawdopodobieństwo że jak w przypadku pierwszej córki urodzi się wcześniej Poprzednio z jedną z dziewczyn z ovu faktycznie spotkałyśmy się na porodówce, ja wychodziłam ona była przyjmowana ale jeden dzień się zobaczylyśmy i do tej pory mam y ze sobą kontakt.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha coś Ty :) ale fajnie.
    Ja wg kalendarza ovu 15.12
    Wg om 14.12
    Wg usg 10.12
    I komu tu wierzyć :)?
    Jaka data będzie najbardziej trafna :) 3

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela wspaniały filmik, wspaniała kobieta! Jestem zauroczona jej sposobem rozmowy z noworodkiem *_* chwila tej kąpieli jest poprostu magiczna, aż sama chciałabym dać taki prezent mojemu dziecku. Coś wspaniałego :)

Co do otulaczy to pewnie coś kupię, ale sama uszyłam juz cztery kocyki (poki co wykrojone i przefastrygowane, czekaja na ostateczne szycie:P) jeden wezme ze soba do szpitala, drugi bedzie zapasowy :) mam dwa szare i dwa zolte w wersji dziewczecej, nie wiem ktore mi sie przydzadzą :P do tego zrobilam jeszcze jeden gruby na drutach z welny z kaszmirem, zeby byl delikatny i nie gryzl. Przyda sie do wozka czy do fotelika samochodowego zeby okryc :) Patrzylam tez ostatnio na te boki do lozeczka na szczebelki i zaczynam sie grubo zastanawiac czy nie sprobowac tez sama ich wykonac :) mam takie szczescie że studiowalam projektowanie graficzne a dyplom robilam z projektowania stroju, gdzie musialam uszyc cala kolekcje na wybieg - dzieki temu maszyna wpadla w moje rece i od tego czasu nie ma takiej rzeczy ktora by mnie bardziej relaksowala niz szycie :)

811bdf763a111dd4med.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 11:11

Shantelle, michaela, Izieth lubią tę wiadomość

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jakie wy zdolne. Uszyjcie mi otulacz na łóżeczko, zapłacę ❤️

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewcze by jak sie fachowo nazywa ten certifikat co lekarza powinien muec do polowkowych?
    Bo musze podzwonic I sie zapusac na badania.
    A chcialabym zeby były u profesjonalisty.
    Bo niestety lekarz którego polecał mi lekarz ma akurat urlop w czasie kiedy mam iść ba to badanie:/
    A chce Isc odrazu z 3d.

• michaela Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    framtid ale piękne tkaniny i kocyk! :)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, macie talent mamuśki :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja sie zakochałam w tych tkaninach :D jak je znalazłam na jednej angielskiej stronie to nie mogłam sie powstrzymać i kupiłam chociaż tanio nie wyszło :p ale chciałam żeby materiały były najwyższej jakości i z tym atestem dla dzieci :)

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusie ;) u mnie Franio buszuje po nocach he he. Czy tez macie nocne wstawanie do ubikacji ? U mnie to juz rytuał tymbardziej, ze w tym okresie nie da sie pohamować spożycia płynów. Shantelle i Michaela moj termin wypada podobnie choć wolałabym troszkę wcześniej bo 18 grudnia okres swiąteczny ehhh wolałabym być juz w domu. Podziwiam wasze prace ręczne ja do tego sie ńie nadaje. Nawet jak mam cos przeszyc niekońiecznie przypomina to co powinno. Kobietki zastanawiam sie nad leżaczkiem bujaczkiem. Podobają mi sie te w których dziecię może samo sie bujać nóżka. Polecacie jakies? A i jeszcze kupowaliście juz może kombinezonik co jak co nasze skarby rodzą sie w grudniu wiec beda one niezbędne. Z zakupem zastanawiam sie czy nie poczekać do sezonu bo pewnie bedzie większy wybór.

• michaela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, u nas bujaczek się sprawdził - taki najprostszy po innych dzieciach dostałyśmy. A kombinezonu jeszcze nie mam - najfajniej sprawdziły sie poprzednio takie rozsuwane na zamek do samego dołu - obie nóżki, bo najłatwiej się go zakładało:)

Kolia lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tadam:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a84e0476fde5.jpg

Kolia lubi tę wiadomość

‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ