Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na grudniówkach jest sporo dziewczynek :) dopiero teraz to się będzie klarować bo to moment połówkowych więc więcej pewnych strzałów :) ale fakt rodzi się ciut więcej chłopców
    Na stronie szpitala w którym pewnie będę rodzić codziennie jest info ile dzieci jakiej płci urodziło się poprzedniej doby to prawie codziennie jest więcej chłopców

82doroeqdnooy9dr.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna, mój się rusza ale teraz jakoś spokój, może śpi, rano latał :)

U mnie z jedzeniem raczej pod chłopaka, ostre, kwaśne. Piwo ( w sensie ochota, oczywiście nie spełniana :D ), ale ja nie wierzę w to że coś jesz i będzie chłopak lub dziewczynka :) dla mnie to farmazon :) tak samo jak kształt buzi, uroda, itd. Ileż ja słyszałam że na dziewczynkę mam buzię , bo się zmieniam na twarzy hehehe a inni że chłopak, bo pięknie wyglądam :P taa, bla, bla bla :P
    Mój ważył 19.07 300g więc nie wiem czy to dużo, mało. Lekarka powiedziała że waga do wieku ( 19tc) jest spoko, więc tak jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 12:21

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio położna mi powiedziała tak: w czasach pokoju rodzi się więcej dziewczynek w czasie wojny więcej chłopców - ze statystyk to podobno wie... hmm U mnie jest dziewczynka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 12:24

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, dziewczynki są kochane :) Do mojego faceta by dziewczynka pasowała, bo on duży, ćwiczy na siłowni :) ale z synkiem też go widzę, jak kopia piłkę :) fajne to jest :D

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, i synkowie lgną do mam:) A moja starsza zapatrzona jest w tatę jak w obrazek, czego mu czasem zazdroszczę, tak pozytywnie;)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze chciałam córkę, do myśli o synu musiałam się przyzwyczaić
    Teraz jak go już mam i wiem że druga będzie dziewczynka to uważam że to układ idealny, no bo która by nie chciała mieć starszego brata? :D
    Nigdy nie chciałam mieć synka mamisynka i chyba mi się udało, choć jest drobniutki i taki delikatny to jednak z zachowania prawdziwy facet, nigdy nie był mamusiowy, najbardziej zapatrzony jest w dziadków :D

82doroeqdnooy9dr.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I synowie są zawsze podobni do Mam :) rąk słyszałam :)
    Myślę teraz że jakbym miała dwóch synów też czad. Fajnie dwóch braci :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana gratuluję.
    Faktycznie dużo u nas chłopaków :), ale dziewczynki też są. W końcu ja jak mi się potwierdzi na 100% to oprócz chłopaka też dziewucha będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 13:37

diana0501 lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze marzyłam o bliźniakach i takie życzenie miałam do męża :) ale cieszy mnie że jestem w ciąży i mam zdrowego synka :) Ja ma starszego brata i to super sprawa, bo bronił, zabierał na mecze(jest 13 lat starszy). Nie chcę zrobić z synka maminsynka tak jak Kalinie się udało :) chciałabym go wychować na prawdziwego mężczyznę gentelmana i jak będziemy mieć córkę to żeby był starszym bratem z prawdziwego zdarzenia tak jak ja miałam w swoim :D

Siwa1001 lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie ja nie mialam na myśli żę synek mamy to maminsynek:) Trochę o co innego mi chodziło, o rodzaj fajnej więzi, to nie wyklucza bycia mocnym facetem;)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem o ci Ci chodziło :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michela zrozumiałam tylko może ja nie do końca jasno się wyraziłam :)

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś nie miałam preferencji odnośnie płci, byle zdrowe było :) Mój marzył o dziewczynce i jak na razie ma być dziewczynka :) Zobaczymy czy się potwierdzi za tydzień na połówkowych :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie nie moge doczekac połówkowych i tej pewności co do płci:)

• Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja wczoraj pękłam :) Nie chciałam kupować w ogóle ciuszków, bo dostanę z dwóch źródeł, dużo się jeszcze dostaje, więc pewnie będzie aż nadto, ale ta wyprzedaż w Smyku... Jakie te rzeczy są śliczne i 50% taniej. No i mam śliczne bodziaki, pajac, jakieś fajne komplety...

Ja wciąż nie znam płci, ale się śmieje, że sądząc po ciuszkach, które kupuje, będzie chłopiec... Bo te dziewczyńskie wszystkie takie różowe, a w kolorowe, to każdego dzieciaka ubierzesz :)

Może jutro się dowiem płci...

W zakresie ruchów - jeszcze cisza... Hmm...

Babcia mi ostatnio powiedziała, że trzeba odnotować pierwsze ruchy, dodać 4 miesiące i 2 tygodnie i to będzie dzień porodu, hihi :) Zgadza się Wam z terminami? :)

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasca oj lepiej żeby się nie zgadzało, bo sporo przed terminem urodzę :)
    Poczujesz ruchy nie martw się, niektóre przyszłe mamy czują nawet po 24 tygodniu, ja czułam, a myślałam, że to nie to.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez lepiej żeby się nie zgadzało bo urodze w 8 miesiącu :D a tak serio to, to raczej nieprawda :P
    ja na razie z kupnem musze czekac az komode i szafe kupimy bo nie mam już gdzie te ciuszki wsadzać :) ja teraz ruchy już czuje bardzo wyraźnie i to bardzo często :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa, przeczytalam gdzies apropo blizniakow, ze ok 21 tc zauwazaja, ze nie są same brzuszku, probuje siebie łapać, zaczepiać, jakie to słodkie! <3 <3 <3

Siwa1001 lubi tę wiadomość

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dodajemy kolejną dziewczynkę do grudniówek - będzie Hania!
    Jest taka maleńka bo ma tylko CRL 11cm ale za to wszystko w normie. Na usg siedziałą po turecku tyłem do nas jakby medytowała, a jak ją doktórka szturchała głowicą USG to skręciła główkę w tamto miejsce i zaczęła kopać nóżkami:)
    Co za radość! Już ją z mężem kochamy nad życie!

diana0501, kalina123, framtid, Siwa1001, jagooo90, Izieth lubią tę wiadomość

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasca wrote:
    Dziewczyny, ja wczoraj pękłam :) Nie chciałam kupować w ogóle ciuszków, bo dostanę z dwóch źródeł, dużo się jeszcze dostaje, więc pewnie będzie aż nadto, ale ta wyprzedaż w Smyku... Jakie te rzeczy są śliczne i 50% taniej. No i mam śliczne bodziaki, pajac, jakieś fajne komplety...

Ja wciąż nie znam płci, ale się śmieje, że sądząc po ciuszkach, które kupuje, będzie chłopiec... Bo te dziewczyńskie wszystkie takie różowe, a w kolorowe, to każdego dzieciaka ubierzesz :)

Może jutro się dowiem płci...

W zakresie ruchów - jeszcze cisza... Hmm...

Babcia mi ostatnio powiedziała, że trzeba odnotować pierwsze ruchy, dodać 4 miesiące i 2 tygodnie i to będzie dzień porodu, hihi :) Zgadza się Wam z terminami? :)
    ale to pierwsze bulgotki czy kopniaczek?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ