X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na grudniówkach jest sporo dziewczynek :) dopiero teraz to się będzie klarować bo to moment połówkowych więc więcej pewnych strzałów :) ale fakt rodzi się ciut więcej chłopców
    Na stronie szpitala w którym pewnie będę rodzić codziennie jest info ile dzieci jakiej płci urodziło się poprzedniej doby to prawie codziennie jest więcej chłopców

82doroeqdnooy9dr.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna, mój się rusza ale teraz jakoś spokój, może śpi, rano latał :)

U mnie z jedzeniem raczej pod chłopaka, ostre, kwaśne. Piwo ( w sensie ochota, oczywiście nie spełniana :D ), ale ja nie wierzę w to że coś jesz i będzie chłopak lub dziewczynka :) dla mnie to farmazon :) tak samo jak kształt buzi, uroda, itd. Ileż ja słyszałam że na dziewczynkę mam buzię , bo się zmieniam na twarzy hehehe a inni że chłopak, bo pięknie wyglądam :P taa, bla, bla bla :P
    Mój ważył 19.07 300g więc nie wiem czy to dużo, mało. Lekarka powiedziała że waga do wieku ( 19tc) jest spoko, więc tak jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 12:21

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio położna mi powiedziała tak: w czasach pokoju rodzi się więcej dziewczynek w czasie wojny więcej chłopców - ze statystyk to podobno wie... hmm U mnie jest dziewczynka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 12:24

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, dziewczynki są kochane :) Do mojego faceta by dziewczynka pasowała, bo on duży, ćwiczy na siłowni :) ale z synkiem też go widzę, jak kopia piłkę :) fajne to jest :D

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, i synkowie lgną do mam:) A moja starsza zapatrzona jest w tatę jak w obrazek, czego mu czasem zazdroszczę, tak pozytywnie;)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze chciałam córkę, do myśli o synu musiałam się przyzwyczaić
    Teraz jak go już mam i wiem że druga będzie dziewczynka to uważam że to układ idealny, no bo która by nie chciała mieć starszego brata? :D
    Nigdy nie chciałam mieć synka mamisynka i chyba mi się udało, choć jest drobniutki i taki delikatny to jednak z zachowania prawdziwy facet, nigdy nie był mamusiowy, najbardziej zapatrzony jest w dziadków :D

82doroeqdnooy9dr.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I synowie są zawsze podobni do Mam :) rąk słyszałam :)
    Myślę teraz że jakbym miała dwóch synów też czad. Fajnie dwóch braci :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana gratuluję.
    Faktycznie dużo u nas chłopaków :), ale dziewczynki też są. W końcu ja jak mi się potwierdzi na 100% to oprócz chłopaka też dziewucha będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 13:37

diana0501 lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze marzyłam o bliźniakach i takie życzenie miałam do męża :) ale cieszy mnie że jestem w ciąży i mam zdrowego synka :) Ja ma starszego brata i to super sprawa, bo bronił, zabierał na mecze(jest 13 lat starszy). Nie chcę zrobić z synka maminsynka tak jak Kalinie się udało :) chciałabym go wychować na prawdziwego mężczyznę gentelmana i jak będziemy mieć córkę to żeby był starszym bratem z prawdziwego zdarzenia tak jak ja miałam w swoim :D

Siwa1001 lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie ja nie mialam na myśli żę synek mamy to maminsynek:) Trochę o co innego mi chodziło, o rodzaj fajnej więzi, to nie wyklucza bycia mocnym facetem;)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem o ci Ci chodziło :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michela zrozumiałam tylko może ja nie do końca jasno się wyraziłam :)

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś nie miałam preferencji odnośnie płci, byle zdrowe było :) Mój marzył o dziewczynce i jak na razie ma być dziewczynka :) Zobaczymy czy się potwierdzi za tydzień na połówkowych :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie nie moge doczekac połówkowych i tej pewności co do płci:)

• Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja wczoraj pękłam :) Nie chciałam kupować w ogóle ciuszków, bo dostanę z dwóch źródeł, dużo się jeszcze dostaje, więc pewnie będzie aż nadto, ale ta wyprzedaż w Smyku... Jakie te rzeczy są śliczne i 50% taniej. No i mam śliczne bodziaki, pajac, jakieś fajne komplety...

Ja wciąż nie znam płci, ale się śmieje, że sądząc po ciuszkach, które kupuje, będzie chłopiec... Bo te dziewczyńskie wszystkie takie różowe, a w kolorowe, to każdego dzieciaka ubierzesz :)

Może jutro się dowiem płci...

W zakresie ruchów - jeszcze cisza... Hmm...

Babcia mi ostatnio powiedziała, że trzeba odnotować pierwsze ruchy, dodać 4 miesiące i 2 tygodnie i to będzie dzień porodu, hihi :) Zgadza się Wam z terminami? :)

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasca oj lepiej żeby się nie zgadzało, bo sporo przed terminem urodzę :)
    Poczujesz ruchy nie martw się, niektóre przyszłe mamy czują nawet po 24 tygodniu, ja czułam, a myślałam, że to nie to.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez lepiej żeby się nie zgadzało bo urodze w 8 miesiącu :D a tak serio to, to raczej nieprawda :P
    ja na razie z kupnem musze czekac az komode i szafe kupimy bo nie mam już gdzie te ciuszki wsadzać :) ja teraz ruchy już czuje bardzo wyraźnie i to bardzo często :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa, przeczytalam gdzies apropo blizniakow, ze ok 21 tc zauwazaja, ze nie są same brzuszku, probuje siebie łapać, zaczepiać, jakie to słodkie! <3 <3 <3

Siwa1001 lubi tę wiadomość

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dodajemy kolejną dziewczynkę do grudniówek - będzie Hania!
    Jest taka maleńka bo ma tylko CRL 11cm ale za to wszystko w normie. Na usg siedziałą po turecku tyłem do nas jakby medytowała, a jak ją doktórka szturchała głowicą USG to skręciła główkę w tamto miejsce i zaczęła kopać nóżkami:)
    Co za radość! Już ją z mężem kochamy nad życie!

diana0501, kalina123, framtid, Siwa1001, jagooo90, Izieth lubią tę wiadomość

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasca wrote:
    Dziewczyny, ja wczoraj pękłam :) Nie chciałam kupować w ogóle ciuszków, bo dostanę z dwóch źródeł, dużo się jeszcze dostaje, więc pewnie będzie aż nadto, ale ta wyprzedaż w Smyku... Jakie te rzeczy są śliczne i 50% taniej. No i mam śliczne bodziaki, pajac, jakieś fajne komplety...

Ja wciąż nie znam płci, ale się śmieje, że sądząc po ciuszkach, które kupuje, będzie chłopiec... Bo te dziewczyńskie wszystkie takie różowe, a w kolorowe, to każdego dzieciaka ubierzesz :)

Może jutro się dowiem płci...

W zakresie ruchów - jeszcze cisza... Hmm...

Babcia mi ostatnio powiedziała, że trzeba odnotować pierwsze ruchy, dodać 4 miesiące i 2 tygodnie i to będzie dzień porodu, hihi :) Zgadza się Wam z terminami? :)
    ale to pierwsze bulgotki czy kopniaczek?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ