Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie też wkurzają takie babcie złote rady co wiedzą wszystko najlepiej my jesteśmy matkami i nawet jak coś zrobimy źle czy nam nie wyjdzie to same do tego dojdziemy a nie zawsze znajdzie się ktoś nadgorliwy. . Ja zawsze mówię że jakbym potrzebowała rady to bym o nią poprosiła samaTysia
-
Hej dziewczeta
Wlasnie wracamy z ogladania dzieciecych rzeczy lozeczko i komoda ktora wybralam przez internet zribila na zywo srednie wrazenie, wiec szukac bede dalej
za to znalazlam chybz wozek taki jaki chce! Zgrabny, w dobrej cenie, z 4 kolami pompowanymi, pdzednie skretne, ale duze ma cos co mnie bardzo urzeklo dodatki WINTERPACK! Czyli np mufki na moje rece, wysoki spiworek, pokrowiec na butelke, podkladki termo pod spacerowke nawet i kolorki sliczne mezowi tez sie bardzo spodobal co prawda jeszcze nie sprawdzalam opinii, nie widzialam zeby ktos mial ze znajomych, wiec trzeba bedzie probowac i szukac. Aaa no wozek nazywa sie BABY DESIGN HUSKY zastanawiam sie nad kolorem czerwonym, ten widzialam w sklepie, ale spacerowke ma bardzo ciemną, chociaz nie wiem czy to ma rzeczywiscie jakies znaczenie latem, jest tez wersja z turkusem, ktora tez mi sie bardzo podoba
Taaaak, zajarałam sie bardzo juz moglabym go kupic chyba ze ktos ostudzi moj zapalIgor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Co do tesciowych, moja tez nalezy do takich niestety, dlatego z jej pomocy rowniez chce korzystac jak najrzadziej... choc czasem wiem, ze bedzie to nieuniknione.ale tylko spokoj moze mnie wtedy uratowac mam nadzieje, ze burza hormonow po porodzie bedzie dla niej łagodna
wlasnie Shantelle zastanawialam sie jak tam u Ciebie w tym krk w te SDM sama bym chetnie wyszla pomachac papiezowiIgor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Wianna nawet fajny ten wózeczek wrzucę go jako druga opcje na moja bardzo okrojona listę wózków które mi sie podobają i na które chce zerknąć po powrocie do Polski
Shantelle nie przejmuj sie, u mnie rownież raz aktywnie a raz cicho czytałam tez ze jakoś od 19-20 tygodnia podobno w ciagu dnia maja tylko 6 godzin aktywności, reszta to leżakowanie, spanie i relaks wiec nie ma co sie przejmować. Jeszcze nam dadzą popalić w poźniejszych tygodniach -
Noo, wyposaazenie ma czadowe takie w sam raz na nasze zimowe przygody bo trzeba pamietac, ze dwie zimy musimy w nim przetrwac
3w1 w sensie, ze z fotelkiem? Do tego wozka mozna dokupic adapter do maxi cosi i pewnie tak zrobimy, ze fotelik maxi cosi, nie wiem czy bardziej juz legenda o nim krazy i jedzie na znanej marce, ale pewnie sie na niego skusimyWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 23:38
Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
U mnie szaleństwo po grejpfrucie, no i tym co słodkie, też bywają bardziej i mniej aktywne dni. Pamiętam z młodą też tak było, najtrudniejsze były dni ciszy w wysokiej ciąży - ale to przez upały i moje zmęczenie dziećmi. W tedy już mi się smutno robiło i zastanawiałam się co się dzieje.
Piękne te wózki dziewczyny. Zazdroszczę że będziecie takimi pojazdami pomykać
Ja się będę jednak zastanawiać nad rozwiązaniem osobno gondola osobno spacerówka bo 3 w jednym nie dało rady spacerówka z masywnym stelażem była za ciężka, w porównaniu z lekkimi spacerówkami znajomych prawdziwy grzmot. Także będę używać wózka po 1 dziecku jako gondoli a spacerówkę jak druga córcia dorośnie kupimy - albo taką na dwójkę z miejscem do jazdy dla starszaka (nphttp://allegro.pl/spacerowka-dla-dwojki-dzieci-joovy-caboose-gw-fv-i6376001661.html#imglayer) albo zwykłą lekka którą się da jedną ręką prowadzić - ja młoda zaczęła chodzić kupiłam najlżejszą parasolkę jaką znalazłam na allegro żeby móc ją złapać w jedną rękę kiedy gonie młoda która właśnie wymyśliła sobie że pójdzie w innym kierunku (szelki na plecy - zapomnij taki protest) Zobaczymy jakie rozwiązanie życie podpowie.
U mnie ciśnienie podnosi nie tyle teściowa co szwagierka. Dobre rady na każdy etap życia+ wpraszanie się, czasem miałam wrażenie że to położna środowiskowa wpadała na wywiad a nie rodzina. Obłęd. Na samą myśl o kolejnej wizytacji się gotuję. (a dziewczyna młodsza ode mnie) No cóż... jak zawsze ZEN, i ćwiczenia ze zmiany tematu lub nieudzielania odpowiedzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2016, 10:35
-
A wózki wczoraj oglądaliśmy w sklepie. Mały wybór, pani nie zależało na sprzedaży tylko dało się odczuć żebyśmy szybko poszli bo akurat rozmawiała przez telefon. No ale podobał mi się taki ze skórą? 3w1 z zimowym pakietem. Bardzo głęboki i również bardzo ciężki i taki ogromny, wręcz źle nim się jeździło. Cena za komplet 2000 zl
-
Pewnie chodzi ci o skurcze BRAXTONA HICKSA. u mnie bezboleśnie (ale to podobnie bywa różnie) nieprzyjemne twardnienie brzucha.
znalazlam tez taki opis: Skurcz zaczyna się od dna macicy (które znajduje się u góry twojego brzucha), powoli przesuwając się ku dołowi. Trwa około 30 sekund. Im bardziej zaawansowana ciąża, tym skurcze przepowiadające są silniejsze. W 8–9. miesiącu mogą występować nawet co 20–30 minut i trwać do dwóch minut. Nic więc dziwnego, że łatwo wziąć je za sygnał rozpoczynającego się porodu. Jest jednak kilka istotnych różnic...
Skurcze Braxtona-Hicksa - różnice między skurczami przepowiadającymi a porodowymi
Skurczom przepowiadającym nie towarzyszą żadne dodatkowe objawy (takie jak np. biegunka, plamienie, odejście czopu śluzowego lub wód płodowych) ani uczucie rozpierania, ból pleców czy brzucha. I najważniejsza ich cecha, która uniemożliwi pomyłkę: nie stają się coraz mocniejsze ani częstsze. Wręcz przeciwnie, maksymalnie w ciągu godziny łagodnieją i całkowicie ustępują.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2016, 15:35