X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa super pomysł, kocham Sopot :)!!

Ja mam imprezę rodzinną dziś i znowu te jedzenie, masakra.

Siwa1001 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawo jazdy mam i w zasadzie jestem jeżdżąca (aktualnie poszukuję samochodu, stary musiałam sprzedać) dzięki pracy, często muszę w delegacje jeździć, ale dzięki temu nabrałam pewności za kierownicą. Nie lubię jeździć po dużych miastach, bardzo mnie to stresuje, a jak mam znaleźć miejsce do zaparkowania, to masakra ;) Trasy za to są nawet fajne, szczególnie autostrada, gdzie można trochę poszaleć ;)

Nie ma co się martwić tyciem, wszystko szybciutko zrzucimy :) Po pierwsze karmienie, a po drugie przy dziecku będzie pewnie tyle do zrobienia, że ciągle w ruchu będziemy i to bez ćwiczeń ;) A jak się włączy ćwiczenia, to już w ogóle :D

Diana, kurcze zmartwiły mnie te Twoje wody, ale to jeszcze nie jest pewne? To może być tylko wydzielina? Tak cały czas myślę jak to rozpoznać, bo wydzielina chyba też może być wodnista...

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • michaela Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana, w innym wątku dziewczyna napisałą, że podobne objawy dała infekcja i organizm naturalnie się z nią bronił "wypłukując" ją hmm... może więc nie jest tak źle, może to nie wody?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam nadzieję że te bóle są od nerek a wydzielina to skutek infekcji. Wczoraj3 czopek dopochwowy i piecze. Co mniej więcej godzinę brzuch cały napięty i bóle brzucha i lędźwi. Czuję za każdym razem jak coś leci , idę do łazienki i nie umiem odróżnić czy to wody, czy resztki czopa? Leżę całe dnie. We wtorek muszę jechać do rodzinnego miasta. Nocuję u brata bo szpital ma obok jakby nie daj Boże coś.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam prawie wszystko z wyprawki. Została wanna, pieluchy tetrowe i kilka flanelowych, podkład do wanny, przewijak i kosmetyki. Te mam zamiar kupić w Rossmann takie malutkie tubki do szpitala żeby dużo miejsca nie zająć w torbie. Łóżeczko jutro mi przyjdzie a wózek za 2 tygodnie.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ten.srodek się rozpuszcza... Ja miałam też wodę taka już.kiedys pisałam jak.mialam infekcje.. Czatowalam za tym testem wód w aptekach i luteine bralam na zmianę z lactovaginalem wogole po lactovaginalu mam zawsze mokro.... Bralam też nystantyne na początku to miałam takie żółte szczątki... Uspokoiło mi się narazie chodź suchych majtek nie mam.nigdy.... Sorry za doslownosc.. Bardziej czemu ten brzuch ci się spina mnie.martwi... A szyjka długa?.... Leż.... Myślę że lekarz powinien cie wziąć na.oddzial.... Chociaż na obserwacje....

Jej

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co? Na polowkowym było 4, na fotelu w piątek niby długa i zamknięta ale wczoraj jak aplikowalam czopek to wiadomo że trzeba głęboko włożyć i generalnie można samodzielnie poczuć szyjke i jej nie czułam. Nie wiem jak mam liczyć dni w których bóle nie ustępują a mam się zgłosić. A co do majtek to zawsze sucho było tylko od ponad tygodnia mam mokre . Właśnie kiedy mniej więcej zaczęły się bóle i napinanie brzucha. Staram się nie pamikowac. Dużo leżę tylko w sobotę zakupy żeby mieć już praktycznie wszystko. Cały czas liczę ze to wszystko ma związek z tym całym moczem. Chociaż do tej pory nie wiem o co chodzi z leukocytami a bzdur nie chce czytać z netu bo tylko się pogorszy. Mama biadoli że ciąży nie doniose, że płacze itp i jej tłumacze ze nawet jak coś się będzie działo to jesteśmy do przodu z medycyną o prawie 30 lat i nie jest to samo jak rodziła najstarszego brata ( urodziła w 7 miesiącu i nie wiadomo czy przeżyje a brat ma już 38 i żyje) a poza tym nie takie przypadki były i kobiety dały radę. Agusza niedługo zakłada pessar i też da radę:) kiedyś tego nie bylo

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, takie mam pytanie, trochę z innej beczki. Czy jak byłyście na połówkowym, to wszystkim wam badano długość kości nosowej? To jest oznaczenie NB. Mogłybyście rzucić okiem? Bo ja na pierwszych genetycznych miałam tylko informację że obecna a na połówkowych podobno powinno sie zmierzyć jej długość, ale mi nic takiego nie mierzono. Schizuję trochę, bo jutro mam to usg serca płodu, przez tą plamkę na sercu no i wyczytałam że jeżeli idzie ona w parze ze zbyt krótką kością nosową to może być marker zespołu Downa. A ja nie wiem ile wynosi kość nosowa u mojego bobasa. Wy wiecie?

• milmarta Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana a zdobyłaś te wkładki do sprawdzania czy to wody płodowe ciekną?

• michaela Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milmarta, mnie nikt nie powiedział nic o długości, nie schzuj,jakby bylo cos nie tak to by ci powiedzieli , test krzyżowy robiłaś?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana oczywiście że tak, powiem ci wiecej moja mama poniżej 2 kg wazyla jak się urodizła ponad 60 lat temu więc grunt to pozytywne myślenie. :) Ale sprawdz to jeszcze raz jesli mozesz to obie sie uspokoicie.Mimo ze równie dobrze mogą to być tylko skurcze przepowiadające,podobno niektore kobiety odczuwaja je bolesnie, to lepiej dmuchać na zimne:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie maiłam kości nosowej mierzonej na połówkowym. Milmarta nie martw się wszystko będzie dobrze.
    Diana a Ty jak się dzisiaj czujesz?

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana a jakbyś podeszła do szpitala żeby Ci to sprawdzili ? Ja dla swiętego spokoju chyba bym tak zrobiła . Powiedziałabys ze twardnieje Ci brzuch i ze masz podejrzenie się sączących wód płodowych, niech to zbadają

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    test krzyżowy czyli co?

• RybusiaB Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milmarta ja połówkowe miałam robione razem z echo serca i mam podana długość kości nosowej.

nzjd3e3k11gx2zsw.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie denerwuj się to najważniejsze, ja też mam 4 cm,i dziś też leżę bo boli mnie.podbrzusze i krzyż, bez tragedii ale czuję... A może te twardnienia i bóle to przez infekcje.... Mojej przyjaciółce tak twardnial i wyszła infekcja dróg moczowych i rodnych właśnie sobie przypomniałam i złapała ta bakterie co przed ciąża się bada... A była już.wysoko i dostała antybiotyk,i przed porodem jeszcze też żeby dzidziusia nie zarazić ;)także spokojnie...kiedy masz następne wizytę?

Jej

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Tysia swoją drogą też ma rację.. Wiesz jak ja.mialam bóle brzucha a gdzieś z miesiąc temu to poszłam z mężem uczekalam się... Ale nikt mnie.nie olal, każdy zrozumie, zresztą oni też tam.od tego są. To nie są Twoje wymysly ani nie jesteś hipohondryczka....oni badają czy to.wody, przyglądając ten test i masz odpowiedź w minute.... A może musisz jeść jakieś mocniejsze środki... Nie chcę straszyć absolutnie bo to tetaz rzecz dla ciebie.. Ale jakbyś miała możliwość możesz zajrzeć...

Jej

• michaela Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milmarta wrote:
    test krzyżowy czyli co?
    czyli usg +badania krwi prenatalne
    czyli raczej nie mialas :) spokojnie na pewno jest ok

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, to ja wasz ukochany wieloryb :P
    Ja nie miałam w ogóle mierzonej kości nosowej, informacja była tylko że jest.

A wiecie, że ja czasami też mam tej wydzieliny sporo i myślę sobie że może jak ja mam problemy z sikunami to może też dlatego?
    Ja teraz jak wrócę to dokupienia mam prześcieradła, przewijak i te ceraty wszystkie itd.
    Właśnie nad morze jedziemy i postanowiliśmy jechać na Hel. Fajnie. Cieszę się megaaa.
    A jak wracam, to idę na badania i znowu na wizytę do lekarza i potem wesele koleżanki. Muszę kupić też jakąś kiecke i buty.
    Ogarnie się.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, troszke tu skrobiecie a ja po kolejnej przerwie technicznej nie mogam się zalogować, pisało że nie ma takiego loginu!? Wkurzyłam się na męża bo nic nie pozwala mi kupiwać dla chłopców. Maky tylko wózek, i kilka ubranek od koleżanki. Szlag mnie trafia jak pierdzieli że mam nie zapeszać że jescze tyle czasu. Cholera to ciąża bliźniacza, jak pójdę wcześniej do szpitala to on nic nie ogarnie. Jak mu zaraz przyłożr w łeb to nie wstanie! Wrrr

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ