Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tez śledziłam na tamtym wątku historie tej dziewczyny i jak przeczytałam dziś ze urodziła to nagle jakiś taki strach mnie ogarnął Bardzo mi jej szkoda ale trzymam kciuki za maluszka, napewno sobie poradzi i niedługo bedą się wspolnie tulić
Ja od rana dziwnie sie czuje, jest mi jakoś tak cholernie smutno w sumie bez powodu, czasem cos mnie zaboli i odrazu panikuje, zastanawiam sie czy wszystko ok, zaczął mi sie tez spinać trochę brzuch momentami, to chyba te skurcze braxtona, w głowie milion myśli w tym jedna przewodnia - wytrzymać jeszcze dwa tygodnie, wrócić do polski i czuć sie bezpieczniej. Czytając tu na forum te wszystkie wiadomości jakoś tak jeszcze bardziej mnie to przygnębia i myśle o tym żeby zrobić sobie przerwę od forum na jakiś czas żeby sie zresetować -
O losie, oby tylko wyszli z tej krytycznej sytuacji cało i zdrowo..trzymam kciuki. A możecie mi nakreślić co tam się z nią stało? Bo ja nie śledzę i nie wiem czemu trafiła do szpitala i czemu w ogóle urodziła.. Dała coś znać jak się czują?Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Kurczę ... Aż strach mnie obleciał. Po 18 dostałam takich skurczy że do łazienki szłam zgięta wpół i mówię do męża jedziemy do szpitala. Oczywiście papierolpgia o na oddziale lezymy bo to nie wody! Niewydolność szyjki! Grozi nam przedwczesny poród! Dostałam już zastrzyk na płuca, rozwarcie na pełny paluch!
-
Diana trzymaj się ! Boże jak dobrze ze pojechałas do tego szpitala . A powiedz nie mogą założyć Ci szew na szyjkę żeby jakoś przetrzymać ?
Agusza z tego co czytałam tamta dziewczyna tez miała niewydolność szyjki i dlatego tak się skończyłoTysia -
O cholera diana, ale do dupy. Ja też mam problem z szyjką bo ma tylko 2cm i dlatego leżę od ponad miesiąca plackiem..
Dobrze ze Cię położyli na oddział bo jak ja pojechałam jakiś czas temu na IP to miałam tylko leczenie na sorze przez noc czyli kroplówki i do domu rano..
Daj znać jak coś jedziesz wiedziała. Trzymaj się i bądź dobrej myśli!Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Masakra. Mi lekarz powiedział że w przypadku kiedy są skurcze to lepiej szwu nie zakładać w ogóle bo coś tam się wydziela jakiś hormon czy coś i może jeszcze pogorszyć skurcze. Dlatego mi np będzie zakładał ten pessar.Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Diana, rety, co my się mamy z tymi szyjkami! A we wcześniejszych badaniach było OK? Mi już około 17 tc stwierdził niewydolność, ale leżenie pomaga. Mam nadzieję, że i Ty dasz radę. Dawaj znać!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 03:08
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
W piątek byłam na wizycie i lekarz stwierdził że długa i zamknięta. Przedwczoraj aplikuje czopka i nie czułam nic. A wczoraj dostałam takich skurczy że zgięta w pół szłam. Pojechaliśmy do szpitala a szyjka skrócona i ordynator mówi że mam wejście na cały palec. Ja w płacz i na oddział bo nie ma żartów jeśli chce ratować dziecko. Na ktg brakuje mi ok 1,5 tyg. Synka zmierzyli , waży około650 g , wymiary na 24 tydzień i ileś dni także jest w normie. Dzisiaj wieczorem drugi zastrzyk na płuca.
Nie obserwuje tego wątku z grudniówek o tej dziewczynie co wczoraj urodziła. Która coś wie niech pisze. Boję się jak cholera. -
Dobrze ze zdecydowalas Sue na szpital i pojechaliscie . Boże ale czemu jak wszystko było dobrze w piątek .... Mnie dziś w nocy pobolewalo podbrzusze ale potem uspokoiło się kurcze jak dziś też się zacznie to ide pierdziele......trzymam mocno kciuki!!!!!!!Jej