X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno bedzie wszystko dobrze z dzidziusiem! I tego się trzymajmy .. teraz mają w szpitalach porządne sprzęty wiec napewno bedzie ok ! Trzymajmy kciuki za nich <3

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sledxilam ich wątek, Boziu żeby się udało....

Jej

• framtid Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez śledziłam na tamtym wątku historie tej dziewczyny i jak przeczytałam dziś ze urodziła to nagle jakiś taki strach mnie ogarnął :( Bardzo mi jej szkoda ale trzymam kciuki za maluszka, napewno sobie poradzi i niedługo bedą się wspolnie tulić :)
    Ja od rana dziwnie sie czuje, jest mi jakoś tak cholernie smutno w sumie bez powodu, czasem cos mnie zaboli i odrazu panikuje, zastanawiam sie czy wszystko ok, zaczął mi sie tez spinać trochę brzuch momentami, to chyba te skurcze braxtona, w głowie milion myśli w tym jedna przewodnia - wytrzymać jeszcze dwa tygodnie, wrócić do polski i czuć sie bezpieczniej. Czytając tu na forum te wszystkie wiadomości jakoś tak jeszcze bardziej mnie to przygnębia i myśle o tym żeby zrobić sobie przerwę od forum na jakiś czas żeby sie zresetować :(

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O losie, oby tylko wyszli z tej krytycznej sytuacji cało i zdrowo..trzymam kciuki. A możecie mi nakreślić co tam się z nią stało? Bo ja nie śledzę i nie wiem czemu trafiła do szpitala i czemu w ogóle urodziła.. Dała coś znać jak się czują?

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ... Aż strach mnie obleciał. Po 18 dostałam takich skurczy że do łazienki szłam zgięta wpół i mówię do męża jedziemy do szpitala. Oczywiście papierolpgia o na oddziale lezymy bo to nie wody! Niewydolność szyjki! Grozi nam przedwczesny poród! Dostałam już zastrzyk na płuca, rozwarcie na pełny paluch!

3jgxvfxmdt0xa9ha.png

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana trzymaj się ! Boże jak dobrze ze pojechałas do tego szpitala . A powiedz nie mogą założyć Ci szew na szyjkę żeby jakoś przetrzymać ?

Agusza z tego co czytałam tamta dziewczyna tez miała niewydolność szyjki i dlatego tak się skończyło :/

• agusza Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cholera diana, ale do dupy. Ja też mam problem z szyjką bo ma tylko 2cm i dlatego leżę od ponad miesiąca plackiem..
    Dobrze ze Cię położyli na oddział bo jak ja pojechałam jakiś czas temu na IP to miałam tylko leczenie na sorze przez noc czyli kroplówki i do domu rano..
    Daj znać jak coś jedziesz wiedziała. Trzymaj się i bądź dobrej myśli!

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • agusza Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra. Mi lekarz powiedział że w przypadku kiedy są skurcze to lepiej szwu nie zakładać w ogóle bo coś tam się wydziela jakiś hormon czy coś i może jeszcze pogorszyć skurcze. Dlatego mi np będzie zakładał ten pessar.

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem bo ja się na tym nie znam wiem ze tamta dziewczyna pisała ze chcieli jej założyć szew na szyjkę ale się nie dało bo dziecko już za nisko zeszło :/

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj powiedział ordynator ze leżymy. Sterydy na płuca, jutro krew, potas, sód. Crp i hbs. Nic nie wiem o szwie. Pessar czy coś innego. Spać nie mogę. Krupówki mam a w zabiegowym płakałam

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 03:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana, rety, co my się mamy z tymi szyjkami! A we wcześniejszych badaniach było OK? Mi już około 17 tc stwierdził niewydolność, ale leżenie pomaga. Mam nadzieję, że i Ty dasz radę. Dawaj znać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 03:08

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek byłam na wizycie i lekarz stwierdził że długa i zamknięta. Przedwczoraj aplikuje czopka i nie czułam nic. A wczoraj dostałam takich skurczy że zgięta w pół szłam. Pojechaliśmy do szpitala a szyjka skrócona i ordynator mówi że mam wejście na cały palec. Ja w płacz i na oddział bo nie ma żartów jeśli chce ratować dziecko. Na ktg brakuje mi ok 1,5 tyg. Synka zmierzyli , waży około650 g , wymiary na 24 tydzień i ileś dni także jest w normie. Dzisiaj wieczorem drugi zastrzyk na płuca.

Nie obserwuje tego wątku z grudniówek o tej dziewczynie co wczoraj urodziła. Która coś wie niech pisze. Boję się jak cholera.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana trzymam kciuki, musi być dobrze.
    Najważniejsze że jestes w szpitalu i się Tobą zajmą!!!

A z tą dziewczyną czytałam wątek, jednak urodziła.... Oby jej się ułożyło..

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana wszystko będzie napewno dobrze :) jesteś już w szpitalu a tam się Tobą zajmą tak jak trzeba . Będziesz leżeć odpoczywać, brać leki i donosisz dzidziusia :)

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana powodzenia, trzymam kciuki żeby jak najdłużej udało się wytrzymać :) najważniejsze że jesteś pod opieką

82doroeqdnooy9dr.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana ściskam Cię mocno, trzymaj się. Dobrze, że jesteś w szpitalu, wierzę w to, że da się to wszystko zatrzymać, i że będzie wszystko dobrze.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze zdecydowalas Sue na szpital i pojechaliscie . Boże ale czemu jak wszystko było dobrze w piątek .... Mnie dziś w nocy pobolewalo podbrzusze ale potem uspokoiło się kurcze jak dziś też się zacznie to ide pierdziele......trzymam mocno kciuki!!!!!!!

Jej

• Izieth Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana, trzymam kciuki, żeby dało się wszystko jeszcze zatrzymać. Najważniejsze, że jesteście pod dobrą opieką :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • RybusiaB Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana całe szczęście, że zdecydowałaś się pojechać do szpitala, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i pochodzisz jeszcze trochę w dwupaku.

nzjd3e3k11gx2zsw.png
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde, wracam po długim weekendzie do Was, a tu takie wieści...
    Diana trzymaj się dzielnie! trzymam kciuki za Wasze zdrowie. Niech maluch jeszcze siedzi w Środku ile się da!

eikt43r804tnuk7g.png
‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ