X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No możesz sobie liczyc a w razie czego jakby takie skurcze trwały długo lub regularnie się powtarzały to możesz podjechać na IP, zbadają i powiedzą co i jak a Ty będziesz spokojniejsza .

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia po czym on zaczął przypuszczać. Od razu kazał na fotel. Pytał o ten śluz, tzn kolor, ilość i na co zwróciłam uwagę. No to więcej niz normalnie, bardziej rozwodnioniony, taki nie biały ale też nie przezroczysty. A zapach? Nie wiem. Wiecie co? Wykapalam się a po kąpieli mam aplikować tego czopka i piecze. To normalne ? Po clotrimazolum? I tak teraz pomyślałam ze tabletek mam 6 a przez ten czas jak mam obserwować śluz? Przecież rano na wkladce będą resztki tego czopka co się nie rozpuści czy coś .

3jgxvfxmdt0xa9ha.png

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak po tych czopkach ale jak ja brałam dopochwowo żel na infekcje to tez mnie piekło . Myślałam że pójdę wycierać ten żel ale po 2 dniach to ustąpiło. Może poczekaj i zobacz czy po kolejnym tez będzie piekło .
    A jeśli chodzi o sluz to napewno Ci czopek będzie wyciekal bo ja tak miałam po luteinie dopochwowej . Sluz był kremowy przez czopka. Spróbuj zobaczyć w ciągu dnia jaki masz sluz :)

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dostałaś coś na bakterie jednak, ale to dobrze. Lepiej się podleczyc i będzie super.

Riri ja nie miałam żadnej decyzji z ZUSu, po prostu mi kasę przelał na konto i tyle.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha dzięki no nic to czekam... Ehhhh..
    A ja znów dziś uroczy ból migdałka powrócił... SUPER :(((((((
    Diana no ciężko będzie oceniać ale tak jak pisze Tysia patrz na śluz w ciągu dnia obserwuj a na noc aplikuj.... Kupiłaś ten test?

Jej

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie. Dopiero się zbieram i jedziemy dokupić brakujące rzeczy. Mąż się wystraszył i zdecydował ze dzisiaj kupujemy resztę i ma leżeć a torbę mam mieć spakowana na wszelki wypadek. Zdecydował ze jak pojedzie na kolejną delegację to auto rodzicom zostawia i jakby coś się działo to teść jest na telefon gdyby męża nie było.

Riri co Ty masz z tymi migdałami ?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa właśnie nie wiem, mąż już na mnie dziś ryknal że nie powiedziałam lekarzowi a ja kuźwa zapomniałam bo było dobrze już.... No teraz puścilo tak jakby tylko rano mnie bolały.... Ehhh no nic znów płukania z soli i syrop z cebuli bleeee
    Dobrze twój mąż wymyślił a i komfort psychiczny będziesz miała... Ale miejmy nadzieję że przejdzie samo z siebie...

Jej

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź może do rodzinnego. Niech zajrzy.

Tak w ogóle dziewczyny to jestem Wam wdzięczna za dotrzymanie mi otuchy:) gdyby nie Wy to bym się zadreczala. :*

Jiji lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana trzymam kciuki za optymistyczny scenariusz wyjscia z tej sytuacji :* nie przemęczaj się tylko.
    Zdrowia na ten długi weekend dziewczyny.

Ja znowu u rodziców czyli krupniczki, serki najlepsze i jagódki :)

Jiji lubi tę wiadomość

eikt43r804tnuk7g.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana :* ja się też cieszę że was mam. Bardzo mi pomagacie.
    Też mam teraz zmartwienia, bo mały raz aktywny a ostatnio aż nie spałam, bo nie czułam ruchów. Ale coś tam kopie. Lekarz mówił, że spokojnie. Ale ja ani czkawki nie czuje, ani wypinania... Ale wiem, że jest, że musi być ok więc nie nakręcam się.
    Znowu sikam jak szalona.... Ech. I przytyłam już ponad 10 kg i też już mam dupsko jak szafa na... Depresję mam ale zdrowie dziecka najważniejsze, aż płakać mi się chce teraz, że pozostane grubasem, ale mój mnie pociesza, że mi pomoże, że będę ćwiczyć itd... A ja np dietę trzymam a tyje od liścia sałaty, ech sorki, ale musiałam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 15:35

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri płucz wodą utlenioną ze zwykłą gardło. Naprawdę pomaga.

Jiji lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Też mam teraz zmartwienia, bo mały raz aktywny a ostatnio aż nie spałam, bo nie czułam ruchów. Ale coś tam kopie. Lekarz mówił, że spokojnie. Ale ja ani czkawki nie czuje, ani wypinania... Ale wiem, że jest, że musi być ok więc nie nakręcam się.
    Znowu sikam jak szalona.... Ech. I przytyłam już ponad 10 kg i też już mam dupsko jak szafa na... Depresję mam ale zdrowie dziecka najważniejsze, aż płakać mi się chce teraz, że pozostane grubasem, ale mój mnie pociesza, że mi pomoże, że będę ćwiczyć itd... A ja np dietę trzymam a tyje od liścia sałaty, ech sorki, ale musiałam :/
    Shantelle nic się nie przejmuj .. ja w pierwszej ciąży przytyłam 20 kg i wszystko idzie zgubic . 10 od razu spadnie a czasami nawet i więcej a nad resztą trzeba popracować i wszystko się da :)
    Jedne tyja więcej inne mniej i co zrobisz ? Przecież się nie zabijesz, najwidoczniej tak ma być :) najważniejsze że Ty i dzidzia jesteście zdrowi resztę idzie ogarnąć :)

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ale ciężko mi tak... Długo walczyłam o moją figurę, sport intensywny.. I teraz ponad pewnie 80 kg ważę... Ja wiem, że to nie istotne, ale mi tak psychicznie ciężko :(

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sensie, ćwiczę, staram się jeść zdrowo a tu leci jedno za drugim.

Dziś pojadłam słodycze, no wiem ze źle, ale nie mam sił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 15:57

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze Ci ciężko bo ja to przerabialam w pierwszej ciąży .. ale kochana musisz myśleć pozytywnie ! Zgubisz to . Ciąża ma swoje prawa i jednym z nich jest niestety to ze tyjemy. Przecież nie będziesz się glodzic bo padniesz wkoncu . Czasem jak słodkie zjesz to tez się nic nie stanie, wiecznie sałaty nie będziesz jeść . Królikiem nie jesteś :) może być też tak ze 5 kg z tego co przytyłas to tylko woda ktora się odkłada w organizmie a ona po porodzie zleci

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, dziękuję.
    Naprawdę mi ciężko... Ale rację masz, wiadomo. To nie istotne.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny grunt to pozytywne myślenie ja też mam czasem doła, ale ważne żeby nie tłumić tego w sobie tylko się komuś wyżalić, choćby tu na forum.
    Kg się pojawiają Shantelle, ale to dla dzidzi, nie ma się co dołować.Dałaś radę raz zrzucić kg, dasz radę po porodzie.
    Ja w końcu ważę tyle co na początku ciąży i też się martwię, ale że za mało tyję a to bliźniaki.

Shantelle lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też brzuch rośnie i to nie tylko ciazowo,na buzi puce się zrobiły hehhehehehehheheheheheheheh ale zrzucimy przyjdzie dziecko, spacery, karmienie,
    Wypróbuje na wieczór z tą woda, wiem że to dobre ale ohydztwo ;)
    Shantelle nie przejmuj się, ja mam to samo jak czasem was czytam to piszecie że maluchy brykaja no moja też ale tak cichutko czasem u niej baaardzo.... Nawet czasem specjalnie pukam do niej żeby przeplynela chociaż....czasem wypnie coś ;) ale jak wiecie ja mam łożysko z przodu, i dodatkowo tłuszcz.... Więc to amortuzuje ruchy...ja niby nabrałam i przytyłam już z parę kilo ale na usg wychodzi ze drobna dzidzia ;)

Jej

• agusza Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam już 9kg na plusie ale od ponad miesiąca leżę więc nic dziwnego że mi przybywa..zero ruchu robi swoje. Chociaż jak dobrze pójdzie to jeszcze tylko dwa tygodnie męczarni przede mną bo jeśli wyniki posiewu będą okej to 25.08 lekarz założy mi pessar :) z resztą już go zamówiłam więc nie może być inaczej :) a wtedy w pozycji pionowej będę mogła być zdecydowanie częściej niż teraz :)
    A Emuś nasz waży już lekko ponad 500g :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Nie martw się, maluch ma sporo miejsca jeszcze . Pociesze Cię ze koleżanka przytyla ponad 30 kg! A córka tylko3,5 kg. W samym szpitalu zeszło jej około 20 bo tyle wód miała.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ