X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam magne b6 ale dostałam to w aptece . Byłam powiedziałam ze jestem w ciąży i chce jakiś magnez dla siebie i dała mi ten . Jem do raz dziennie

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam zalecenia od lekarza na magnez. Może dlatego że mam spoko krew? Zapytam zresztą na następnej wizycie :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w sumie lekarz też nie kazał brać magnezu ale jak brzuch zaczął mi się spinać i boleć jak na okres to sama go kupiłam :) lekarz mówil że nospe mam brać a jak zapytałam o magnez to powiedział ze jak chce

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wizycie.
    i tak:
    zauważył leukocyty w moczu, zbadał mnie na fotelu, opukał nerki. Nerki się odezwały.
    Śluz mam wodnisty.
    Dostałam antybiotyk w saszetce na dzisiaj, clitrimazolum w tabsach 1x1 , Tardyferon 80mg 1x1, magnella 2x1, urosept 3x2.

I teraz najgorsze: mam podejrzenie sączących się wód.

Mam się obserwować i natychmiast zgłosić jak bóle nie przejdą

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana jak będziesz miała znowu bóle to od razu jedź na IP i powiedz też o podejrzeniu sączących się wód. Gdy ja wylądowałam na IP z bólami to lekarz takim patyczkiem sprawdził czy wody się sączą. Taki jakby patyczkowy test. Wtedy będziesz miała pewność :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za radę, bo nawet nie wiedziałam jak się to sprawdza. a gin kazał do niego się pojawić a to 30 kilka km ode mnie. Myślisz że jak podpisałam KOC to w miejscowym przyjmą?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę kupić test na sączące się wody. 2szt kosztują ok 30 zł a będę spokojniejsza. Tylko muszę odpocząć. Od 6 jestem nogach, do domu wróciłam po 14 , potem pies na spacer, szybki ogar mieszkania, obiad i leżę. Brzuch i lędźwie bolą na maksa

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwolnij trochę, naprawdę bo nie ma żartów. Ja od ponad miesiąca leżę w domu plackiem i uwierz mi ze to nic przyjemnego więc rób wszystko żeby nie skończyć tak jak ja...
    Nie wiedziałam że taki test można kupić w aptece, myślałam że tylko lekarze to mają. Jak kupisz dopiero jutro to też się nic nie stanie. Dzisiaj już tylko odpoczywaj.

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj już nic więcej nie robię i nigdzie nie idę. Ten test znalzłam na jakimś forum jak poczytałam jak odróżnić wody od moczu i tam któraś poleciła testy, one wyglądają jak wkładka tyle że jeśli wody się znajdą na niej to zabarwiaja się na niebiesko, zielono albo szaro. Pierwotnie jest żółta i jeśli pozostanie taka to tylko siku.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana, dbaj tam o siebie. A jak to się stało, że miałaś podejrzenie tych wód?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana odpoczywaj, nie forsuj się tak. W razie czego jedz na pierwsza IP nie martw się muszą Cię przyjąć, mimo deklaracji KOC. Nagły przypadek i tyle.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana lez na tyłku i się nie przesilaj przynajmniej teraz jak masz takie podejrzenie i bóle brzucha . Z tym to naprawdę jest różnie a lepiej dmuchać na zimne . A mówił Ci lekarz coś o tym spinajacym się brzuchu ?

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Diana, dbaj tam o siebie. A jak to się stało, że miałaś podejrzenie tych wód?
    Pamiętasz jak pisałam bodajże wczoraj że bolibrzuch, spina się, robi twardy itp plus ból lędźwi?
    azgłosiłam to lekarzowi, zapytał jak ze śluzem to mówię że jest go więcej i bardziej wodnisty. Zbadał mnie, sprawdził ph. PH w normie, powiedział że infekcji nie mam, za to mam leukocyty w moczu. Dostałam antybiotyk i mam obserwować śluz. Powiedział że mogą to być sączenie ale nie koniecznie. antybiotyk mam tytlko na dzisiaj a bóle w ciągu kilku dni powinny ustapić, jak nie tyo niezwłocznie mam się do niego zgłosić

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia :) wrote:
    Diana lez na tyłku i się nie przesilaj przynajmniej teraz jak masz takie podejrzenie i bóle brzucha . Z tym to naprawdę jest różnie a lepiej dmuchać na zimne . A mówił Ci lekarz coś o tym spinajacym się brzuchu ?
    Powiedział dosłownie tak:"magnez 2x1. sączące się wody w 25 tyg nie jest dobrze" no i potem fotel

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie się nie stresuję. Zobaczymy po antybiotyku. Mąż wracac z delegacji to będzie wszystko robił to może tylko na strachu się skończy. Ale ten test jutro go wyślę niech kupi.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet jak Ci się sączyły te wody to jak będziesz leżec odpoczywać to może przestaną się sączyć i się uzupełnia :) trzeba być dobrej myśli . Może jak zrobisz ten test to okaże się że to wcale nie wody tylko po prostu taki masz śluz

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :) Synek ma wyjść koniec listopada/początek grudnia i innej opcji nie biorę pod uwagę :P

Ale wózek już zamawiam-tak mi mama poradziła. Powiedziała że jak mi przyjdzie pójść leżeć to tego nie załatwię. w planach miałam zakup w październiku ale mama mówi że podobnie miała z moim najstarszym btratem, nagle przyszło jej rodzić w 7 mcu a ona nic nie ma i ciocia musiała kupować. Dlatego radzi byśmy nie czekali

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ten śluz wodnisty, ale taki raczej fizjologiczny, mnie się wydaje..

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana uważaj na siebie,mieszkanie nie umrze bez odkurzania wychodzi tylko z psem na szybkie siku, i łez..ja leżę jak mnie boli i pierdziele wszystko czuje się czasem egoistka ale chucham na zimne dom po remoncie zawsze robota się znajdzie ale to nie najważniejsze ... Rany ale to po tym spinaniu poznał saczenie? Ja reż miałam tak że . Przypuszczałam bo miałam mokrzutkie majtki prawie ale ha też brałam lute i lactovaginal i szukałam tego testu w 7 aptekach i nikt nie wiedział i nie ma niby takiego JA BYLAM W SZOKU ludzie Kraków a farmaceuci nie ma, niewiem.....jak test wyjdzie ze wody to ja bym jechała na IP, i z nogami w górze lez mówię ci, pij też dużo wody niegazowanej bardzo mi Cię żal uważaj na siebie....
    A ja mam kłopot dziewczyny które są już na zusie distawalyscie jakąś decyzję że wam przyznają czy czekalyscie Ba kasę od razu od 3 miechow pracuje w firmie nie dawno bo od 4 przeszłam Ba zusik kochany, i jak czytam co kobiety w ciąży przeżywają to aż mnie żołądek się kurczy....

Jej

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, nic więcej mi o śluzie nie mówił ale kazał go obserwować. I jak paranoiczka sprawdzam wkładkę.

Poza tym leżakuję i brzuch się spiął plus ból lędźwi i brzucha. Liczyłam bo coś mnie tknęło żeby liczyć i potrwał niecałą minutę. Minło na razie ok 20 min od tego skurczu

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ