Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja już po wizycie.
i tak:
zauważył leukocyty w moczu, zbadał mnie na fotelu, opukał nerki. Nerki się odezwały.
Śluz mam wodnisty.
Dostałam antybiotyk w saszetce na dzisiaj, clitrimazolum w tabsach 1x1 , Tardyferon 80mg 1x1, magnella 2x1, urosept 3x2.
I teraz najgorsze: mam podejrzenie sączących się wód.
Mam się obserwować i natychmiast zgłosić jak bóle nie przejdą -
Diana jak będziesz miała znowu bóle to od razu jedź na IP i powiedz też o podejrzeniu sączących się wód. Gdy ja wylądowałam na IP z bólami to lekarz takim patyczkiem sprawdził czy wody się sączą. Taki jakby patyczkowy test. Wtedy będziesz miała pewnośćCukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Zwolnij trochę, naprawdę bo nie ma żartów. Ja od ponad miesiąca leżę w domu plackiem i uwierz mi ze to nic przyjemnego więc rób wszystko żeby nie skończyć tak jak ja...
Nie wiedziałam że taki test można kupić w aptece, myślałam że tylko lekarze to mają. Jak kupisz dopiero jutro to też się nic nie stanie. Dzisiaj już tylko odpoczywaj.Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Dzisiaj już nic więcej nie robię i nigdzie nie idę. Ten test znalzłam na jakimś forum jak poczytałam jak odróżnić wody od moczu i tam któraś poleciła testy, one wyglądają jak wkładka tyle że jeśli wody się znajdą na niej to zabarwiaja się na niebiesko, zielono albo szaro. Pierwotnie jest żółta i jeśli pozostanie taka to tylko siku.
-
Shantelle wrote:Diana, dbaj tam o siebie. A jak to się stało, że miałaś podejrzenie tych wód?
azgłosiłam to lekarzowi, zapytał jak ze śluzem to mówię że jest go więcej i bardziej wodnisty. Zbadał mnie, sprawdził ph. PH w normie, powiedział że infekcji nie mam, za to mam leukocyty w moczu. Dostałam antybiotyk i mam obserwować śluz. Powiedział że mogą to być sączenie ale nie koniecznie. antybiotyk mam tytlko na dzisiaj a bóle w ciągu kilku dni powinny ustapić, jak nie tyo niezwłocznie mam się do niego zgłosić -
Tysia :) wrote:Diana lez na tyłku i się nie przesilaj przynajmniej teraz jak masz takie podejrzenie i bóle brzucha . Z tym to naprawdę jest różnie a lepiej dmuchać na zimne . A mówił Ci lekarz coś o tym spinajacym się brzuchu ?
-
Dokładnie Synek ma wyjść koniec listopada/początek grudnia i innej opcji nie biorę pod uwagę
Ale wózek już zamawiam-tak mi mama poradziła. Powiedziała że jak mi przyjdzie pójść leżeć to tego nie załatwię. w planach miałam zakup w październiku ale mama mówi że podobnie miała z moim najstarszym btratem, nagle przyszło jej rodzić w 7 mcu a ona nic nie ma i ciocia musiała kupować. Dlatego radzi byśmy nie czekali -
Diana uważaj na siebie,mieszkanie nie umrze bez odkurzania wychodzi tylko z psem na szybkie siku, i łez..ja leżę jak mnie boli i pierdziele wszystko czuje się czasem egoistka ale chucham na zimne dom po remoncie zawsze robota się znajdzie ale to nie najważniejsze ... Rany ale to po tym spinaniu poznał saczenie? Ja reż miałam tak że . Przypuszczałam bo miałam mokrzutkie majtki prawie ale ha też brałam lute i lactovaginal i szukałam tego testu w 7 aptekach i nikt nie wiedział i nie ma niby takiego JA BYLAM W SZOKU ludzie Kraków a farmaceuci nie ma, niewiem.....jak test wyjdzie ze wody to ja bym jechała na IP, i z nogami w górze lez mówię ci, pij też dużo wody niegazowanej bardzo mi Cię żal uważaj na siebie....
A ja mam kłopot dziewczyny które są już na zusie distawalyscie jakąś decyzję że wam przyznają czy czekalyscie Ba kasę od razu od 3 miechow pracuje w firmie nie dawno bo od 4 przeszłam Ba zusik kochany, i jak czytam co kobiety w ciąży przeżywają to aż mnie żołądek się kurczy....Jej
-
Nie wiem, nic więcej mi o śluzie nie mówił ale kazał go obserwować. I jak paranoiczka sprawdzam wkładkę.
Poza tym leżakuję i brzuch się spiął plus ból lędźwi i brzucha. Liczyłam bo coś mnie tknęło żeby liczyć i potrwał niecałą minutę. Minło na razie ok 20 min od tego skurczu