X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izeith spokojnie badanie nalezy do tych obowiazkowych i robi sie ja miedzy 22/24-28tc, takze jeszcze masz czas. Ciesz sie ze nie musialas jak ja na poczatku ciazy.

Izieth lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wianna wrote:
    Szumisia tez chetnie bym kupila :) ale cchyba sie wstrzymam, bo w koncu jak nasze Dzieci sie urodza, to zaraz beda swieta :D wiec w zabawki chyba nie ma co inwestowac, a liczyc na boagtych swietych Mikolajow :D

z mojej praktyki i teorii zawodowej apropo misia szumisia przypomnialy mi sie techniki uspkkojania niemowlat
    1.owijanie scisle
    2.tzw. chwyt spod pachy :)
    3.szumienie do ucha tzw szuszanie
    4.kolysanie przod-tyl tzw.galareta
    5.ssanie-smoczek lub palec jesli nie korzystamy z tego pierwszego :)

Widzialam tez filmik intruktazowy do tego na YT, poszukam zaraz, jak znajde, to podrzuce, zeby zobrazowac te techniki, bo opis to nie za bardzo sie nadaje :D

Jak chcecie to dokładnie opisane to jest w książce Dr Karpa:
    http://www.empik.com/najszczesliwsze-niemowle-w-okolicy-karp-harvey,p1059125883,ksiazka-p

Kupiłam ją sobie i poczytałam, razem z filmikiem instruktażowym będzie dobrą pomocą :) Owijacze Swaddle Me może też w promocji w Smyku online dostać :) Zamówiłam sobie :)
    Kurcze, mnie ostatnio strasznie te niemowlęce tematy kręcą, zakopie się w tych książkach...

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję nowo odkrytych płci! :)

Dajcie znać jak się nazywają te podkłady z Rossmana?

U mnie skierowanie na glukozę już w systemie. Wizytę mam 30.08 więc pójdę na badanie jakoś 25.08 na spokojnie :)

Diana wydaje mi się, że dalej będziesz musiała brać żelazo skoro hematokryt poniżej normy. Ja biorę Tardyferon tak samo, ale 2x1. Ciekawe jak moje wyniki wyjdą po pobraniu.

eikt43r804tnuk7g.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakos za ksiazkami poradnikami nie przepadam, nie wiem w sumie czemu :P i tak wszystko takie piekne sie ywdaje i latwe, a potem rzeczywistosc jest zupelnie inna, ktorej nawet najlepsze ksiazki nie opisza :P

podklady z rossmana babydream, cos po niemiecku na nich napisane, ale znajdziesz w google na pewno :)

michaela lubi tę wiadomość

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg1987 wrote:
    gratuluję nowo odkrytych płci! :)

Dajcie znać jak się nazywają te podkłady z Rossmana?

U mnie skierowanie na glukozę już w systemie. Wizytę mam 30.08 więc pójdę na badanie jakoś 25.08 na spokojnie :)

Diana wydaje mi się, że dalej będziesz musiała brać żelazo skoro hematokryt poniżej normy. Ja biorę Tardyferon tak samo, ale 2x1. Ciekawe jak moje wyniki wyjdą po pobraniu.

Babydream podkłady.
    Jutro zobaczymy co gin powie :)

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te podkłady jednorazowe kupicie w każdej aptece ;)
    http://m.ceneo.pl/1975099

82doroeqdnooy9dr.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wianna wrote:
    Ja jakos za ksiazkami poradnikami nie przepadam, nie wiem w sumie czemu :P i tak wszystko takie piekne sie ywdaje i latwe, a potem rzeczywistosc jest zupelnie inna, ktorej nawet najlepsze ksiazki nie opisza :P

podklady z rossmana babydream, cos po niemiecku na nich napisane, ale znajdziesz w google na pewno :)
    Też mi się wydaje i myślę że czasem mogą troc przygłuszyć intuicje, od której warto zacząć, bo często jest najlepszym doradcą

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię na obiad placuszki z cukinii i sos prawie węgierski :D

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.pampers.pl/ciaza/zdrowa-ciaza/artykul/przedwczesny-porod-oznaki-iprzyczyny?utm_source=pamperspl&utm_medium=email&utm_campaign=prenatalweek24&utm_content=A223

Dziewczyny wklejam link jak odróżnić skurcze Braxtona od przedwczesnego porodu. Nie chcę się nakręcać ale zaczynam się niepokoić bo moje bóle są bardzo podobne do tych z przedwczesnego porodu. Wczoraj zauważyłam podczas wieczornego leżenia jak złapał też taki skurcz i nie puszczał a synek inaczej się wypina bo w jednym miejscu a tu cały brzuszek się spiął i wstać nie mogłam.

Jutro lekarz, zapytam, krew nie leci ale jest masa białawego i wodnistego śluzu.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj lasagne z mięsem i szpinakiem :)

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie daje rady z włoską kuchnią- za często :) preferuję teraz typowego schaboszczaka :D

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana spokojnie, najważniejsze to się nie nakręcać, chociaż i kto to mówi... ja znowu się zastanawiam bo nie mam jak dotąd żadnych skurczy Braxtona, czkawki też jeszcze nie odczułam... i też się z kolei zastanawiam czemu nie.

eikt43r804tnuk7g.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam że nie każda je czuje

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana a jak zmienisz pozycje np. przekręcisz się na bok to nie przechodzi ? Bo ja tez czasami mam takie spinanie się brzucha ale jak zmienie pozycje to zazwyczaj przechodzi . Nospe i tak biore bo tak mi gin zalecił jakby takie cos się pojawiało .

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia po przekręceniu się na bok boli , brzuch twardy i po jakimś czasie puszcza puszcza. Przykładam dłoń do brzucha to nie czuję ruchów tylko brzuch twardy jak skała. Brałam no spę bo niby można brać ale nie puszcza. W 1 trymestrze miałam pozwolenie na max 3 tabl na dzień. Biorę po 3 ale efektów nie ma

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To musisz powiedzieć lekarzowi o tym bo to różnie bywa z tymi skurczami. Mi właśnie moja ginka mówiła ze te niegroźne skurcze po nospie przechodzą ale te przepowiadajace poród to na nie żadna nospa nie podziała . Co lekarz to opinia ale dla świętego spokoju, zapytaj go co to może oznaczać

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana jutro
    Na masz lekarza? A magnez jesz? To lez na lewym boku, i podnos te nogi do góry...

Jej

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mAM magnez 2x1 na dobe i lezakuje

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez możesz nawet częściej nic nie zaszkodzi bo się odkłada i nie da się przedawkowax a kobiecie w ciąży wzrasta zapotrzebowanie....ja na początku ja mnie dorwaly te skurcze to kazał jeść nawet 3 razy dziennie, a przed podróżą to nawet 4.... Teraz też mam 2x ale jak.lapue mnie te bóle to zjadam dodatkowo jedna...

Jej

• Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ze względu na tężyczkę biorę 2x2 magne B6, a i tak ostatnio w nocy skurcze mnie łapią.
    zwracajcie też uwagę na to jaki magnez bierzecie. mnie przepisała neurolożka magne b6 właśnie bo podobno jest lekiem, a nie suplementem.

eikt43r804tnuk7g.png
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ