Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
wianna wrote:Szumisia tez chetnie bym kupila ale cchyba sie wstrzymam, bo w koncu jak nasze Dzieci sie urodza, to zaraz beda swieta wiec w zabawki chyba nie ma co inwestowac, a liczyc na boagtych swietych Mikolajow
z mojej praktyki i teorii zawodowej apropo misia szumisia przypomnialy mi sie techniki uspkkojania niemowlat
1.owijanie scisle
2.tzw. chwyt spod pachy
3.szumienie do ucha tzw szuszanie
4.kolysanie przod-tyl tzw.galareta
5.ssanie-smoczek lub palec jesli nie korzystamy z tego pierwszego
Widzialam tez filmik intruktazowy do tego na YT, poszukam zaraz, jak znajde, to podrzuce, zeby zobrazowac te techniki, bo opis to nie za bardzo sie nadaje
Jak chcecie to dokładnie opisane to jest w książce Dr Karpa:
http://www.empik.com/najszczesliwsze-niemowle-w-okolicy-karp-harvey,p1059125883,ksiazka-p
Kupiłam ją sobie i poczytałam, razem z filmikiem instruktażowym będzie dobrą pomocą Owijacze Swaddle Me może też w promocji w Smyku online dostać Zamówiłam sobie
Kurcze, mnie ostatnio strasznie te niemowlęce tematy kręcą, zakopie się w tych książkach... -
gratuluję nowo odkrytych płci!
Dajcie znać jak się nazywają te podkłady z Rossmana?
U mnie skierowanie na glukozę już w systemie. Wizytę mam 30.08 więc pójdę na badanie jakoś 25.08 na spokojnie
Diana wydaje mi się, że dalej będziesz musiała brać żelazo skoro hematokryt poniżej normy. Ja biorę Tardyferon tak samo, ale 2x1. Ciekawe jak moje wyniki wyjdą po pobraniu. -
Ja jakos za ksiazkami poradnikami nie przepadam, nie wiem w sumie czemu i tak wszystko takie piekne sie ywdaje i latwe, a potem rzeczywistosc jest zupelnie inna, ktorej nawet najlepsze ksiazki nie opisza
podklady z rossmana babydream, cos po niemiecku na nich napisane, ale znajdziesz w google na pewno
michaela lubi tę wiadomość
Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Meg1987 wrote:gratuluję nowo odkrytych płci!
Dajcie znać jak się nazywają te podkłady z Rossmana?
U mnie skierowanie na glukozę już w systemie. Wizytę mam 30.08 więc pójdę na badanie jakoś 25.08 na spokojnie
Diana wydaje mi się, że dalej będziesz musiała brać żelazo skoro hematokryt poniżej normy. Ja biorę Tardyferon tak samo, ale 2x1. Ciekawe jak moje wyniki wyjdą po pobraniu.
Babydream podkłady.
Jutro zobaczymy co gin powie -
wianna wrote:Ja jakos za ksiazkami poradnikami nie przepadam, nie wiem w sumie czemu i tak wszystko takie piekne sie ywdaje i latwe, a potem rzeczywistosc jest zupelnie inna, ktorej nawet najlepsze ksiazki nie opisza
podklady z rossmana babydream, cos po niemiecku na nich napisane, ale znajdziesz w google na pewno
-
http://www.pampers.pl/ciaza/zdrowa-ciaza/artykul/przedwczesny-porod-oznaki-iprzyczyny?utm_source=pamperspl&utm_medium=email&utm_campaign=prenatalweek24&utm_content=A223
Dziewczyny wklejam link jak odróżnić skurcze Braxtona od przedwczesnego porodu. Nie chcę się nakręcać ale zaczynam się niepokoić bo moje bóle są bardzo podobne do tych z przedwczesnego porodu. Wczoraj zauważyłam podczas wieczornego leżenia jak złapał też taki skurcz i nie puszczał a synek inaczej się wypina bo w jednym miejscu a tu cały brzuszek się spiął i wstać nie mogłam.
Jutro lekarz, zapytam, krew nie leci ale jest masa białawego i wodnistego śluzu. -
Diana a jak zmienisz pozycje np. przekręcisz się na bok to nie przechodzi ? Bo ja tez czasami mam takie spinanie się brzucha ale jak zmienie pozycje to zazwyczaj przechodzi . Nospe i tak biore bo tak mi gin zalecił jakby takie cos się pojawiało .Tysia
-
Tysia po przekręceniu się na bok boli , brzuch twardy i po jakimś czasie puszcza puszcza. Przykładam dłoń do brzucha to nie czuję ruchów tylko brzuch twardy jak skała. Brałam no spę bo niby można brać ale nie puszcza. W 1 trymestrze miałam pozwolenie na max 3 tabl na dzień. Biorę po 3 ale efektów nie ma
-
To musisz powiedzieć lekarzowi o tym bo to różnie bywa z tymi skurczami. Mi właśnie moja ginka mówiła ze te niegroźne skurcze po nospie przechodzą ale te przepowiadajace poród to na nie żadna nospa nie podziała . Co lekarz to opinia ale dla świętego spokoju, zapytaj go co to może oznaczaćTysia
-
Magnez możesz nawet częściej nic nie zaszkodzi bo się odkłada i nie da się przedawkowax a kobiecie w ciąży wzrasta zapotrzebowanie....ja na początku ja mnie dorwaly te skurcze to kazał jeść nawet 3 razy dziennie, a przed podróżą to nawet 4.... Teraz też mam 2x ale jak.lapue mnie te bóle to zjadam dodatkowo jedna...Jej