Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluję zaręczyn, pięknych brzuszków, uśmiechów, dużych dzieci i w ogole! Dzisiaj tak słodko na forum i milusio a ja dopiero zaczęłam Was nadrabiać.
Sok z buraków, sam w sobie podobno wcale nie ma tak dużo żelaza jakby się zdawało (rzekomo to mit że czerwone warzywa mają dużo żelaza, po prostu ich kolor kojarzy się z krwią - tak mi kiedyś jeden ginekolog powiedział). Ja generalnie jestem anemiczna i trochę się w temacie staram orientować, jak podgonić hemoglobinę bez zażywania w kółko syntetycznego żelaza. No i podobno czerwone mięso jest super, królik, cielęcina. Ale powiem Wam z własnego doświadczenia że mi bardzo wyniki poprawia sok z buraków ale w połączeniu z cytryną. Po pierwsze DUZO lepiej smakuje, a po drugie żelazo (to z buraka) w towarzystwie witaminy C (tej z cytryny) lepiej się wchłania. No i ja jestem przykładem że faktycznie.Izieth lubi tę wiadomość
-
W temacie wózków też się ostatnio obracam i ten Amelis faktycznie fajny (choć nie widziałam na żywo). Zresztą podoba mi się dużo wózków.
Ja jednak chyba znalazłam swój wózek niemal idealny - zareklamuję Wam http://www.sklep.urwis.com.pl/roan-wozek-bass-soft-2w1-3w1-lub-4w1-11-kolorow-gratis-do-wyboru-chevron-i-denim-collection-p-14009.html
Ma w miarę dużą spacerówkę, więc jest szansa że mi dziecko z niej nie wyrośnie po pół roku, bo jest i szeroka i wysoka, więc nie powienien zahaczać głową o budę, a ma też dużą gondolę, w sam raz na zimowe dziecko. Ma łatwo dostępny kosz na zakupy, lekko się prowadzi i podbija (przynajmniej pusty, nie miałam żadnego obciążnika żeby włożyć do wózka). A w dodatku w gratisie dodają śpiworek grubaśny polarowy albo cieńszy bawełniany. Oba nadadzą się i do gondoli i do spacerówki. No i kocyk pod kolor wózka. Och! Ach! -
Dziekuje dziewczyny, usmiech byl do Was
Izieth gratulacje!! Cieszymy sie bardzo Twoim szczesciem, niezapomniane chwile
Jagooo, Ty jeszcze sie miescisz w swoje dzinsy? Takie bez pasa?? Na guzik?? O_o
Ja juz je odstawilam w 9 tc bo mnie cisnely, ale zgrabniutka jestes naprawde i gdzie te 9 kg do przodu?? Chyba wczesniej szkieletor bylas
Agusza z telefonu chyba nie da rady dodac zdjecia, bo ja probowalam z tableta i tak samo nie dalo rady. Dopiero na laptopie wyszlo.
Milmarta witaj w klubie anemikow przed ciaza notorycznie ponizej normy hemoglobina, nawet po przyjmowaniu zelaza, chociaz w ciazy zaczela mi soadac dopiero teraz, a wiec ratuje sie tym burakiem z witamina C, chcialabym uniknac w zaawansowanej ciazy zelaza, zeby nie miec klopotow z wyproznianiem sie pije tez pokrzywe co jakis czas, podobno tez dobra, ale tylko pol szklanki, co kilka dni, bo jak wczesniej dziewczyny pisaly z ziolami w ciazy jakos nie wiadomo.Izieth, jagooo90 lubią tę wiadomość
Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Jagooo super brzuszek, zgrabna laska z Ciebie i tez nie ogarniam jak sie miescisz w te spodnie! u mnie w pracy jest dziewczyna w ciąży która niestety tyje mocno, widać jak sie zaokrągla a cały czas chodzi w jeansach! Ja siedzę na przerwie i sie patrzę na nią szukając tego sprytnego sposobu w jaki tego dokonała ze je ma na sobie i nie, nie ma spodni z guma bo jej sie boczki spod bluzki wylewają ja podobnie jak Wianna, juz na samym początku ciąży musiałam zapomnieć o jakiejkolwiek parze moich spodni bo były mi poprostu ciasne mnie nawet legginsy uciskają mimo ze szczypior jestem także no: PODZIWIAM CIĘŻARNE W JEANSACH BEZ GUMY !
jagooo90 lubi tę wiadomość
-
Ja jestem jestem podczytuję was ale więcej tam się udzielam dzięki za pamięć
U mnie ok, wczoraj miałam zwykłą wizytę, wszystko jest w porządku, nuuuda i oby tak zostało
Mam 8kg na plus więc nie tylko wy tyjecie nadal pracuję ale już odliczam do 16.09 dla malucha sporo rzeczy już mam, resztę zakupów odkładam już na październik/listopad
Czekam teraz do 29.08 bo mam usg i jak mi po raz 3 potwierdzi że córka to chyba już uwierzę
To chyba tyle co u mnie