X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • agusza Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoo ja nie widzę Twoich zdjęć, tylko linki na telefonie

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętajmy - wszystkie jesteśmy piękne !! <3

Jago
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

O właśnie jagooo trzeba na siebie pozytywnie patrzeć.

jagooo90 lubi tę wiadomość

• Izieth Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagooo, masz mały brzuszek :) Ładnie wyglądasz :)
    Też zwróciłam uwagę na uśmiech wianny :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja :)!

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję , kochane jesteście! :)

Jago
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagooo ty się jeszcze w normalne spodnie mieścisz! Mimo 9 kg! Zazdro ;)

• milmarta Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję zaręczyn, pięknych brzuszków, uśmiechów, dużych dzieci i w ogole! Dzisiaj tak słodko na forum i milusio :) a ja dopiero zaczęłam Was nadrabiać.

Sok z buraków, sam w sobie podobno wcale nie ma tak dużo żelaza jakby się zdawało (rzekomo to mit że czerwone warzywa mają dużo żelaza, po prostu ich kolor kojarzy się z krwią - tak mi kiedyś jeden ginekolog powiedział). Ja generalnie jestem anemiczna i trochę się w temacie staram orientować, jak podgonić hemoglobinę bez zażywania w kółko syntetycznego żelaza. No i podobno czerwone mięso jest super, królik, cielęcina. Ale powiem Wam z własnego doświadczenia że mi bardzo wyniki poprawia sok z buraków ale w połączeniu z cytryną. Po pierwsze DUZO lepiej smakuje, a po drugie żelazo (to z buraka) w towarzystwie witaminy C (tej z cytryny) :) lepiej się wchłania. No i ja jestem przykładem że faktycznie.

Izieth lubi tę wiadomość

• milmarta Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie wózków też się ostatnio obracam i ten Amelis faktycznie fajny (choć nie widziałam na żywo). Zresztą podoba mi się dużo wózków.

Ja jednak chyba znalazłam swój wózek niemal idealny - zareklamuję Wam http://www.sklep.urwis.com.pl/roan-wozek-bass-soft-2w1-3w1-lub-4w1-11-kolorow-gratis-do-wyboru-chevron-i-denim-collection-p-14009.html

Ma w miarę dużą spacerówkę, więc jest szansa że mi dziecko z niej nie wyrośnie po pół roku, bo jest i szeroka i wysoka, więc nie powienien zahaczać głową o budę, a ma też dużą gondolę, w sam raz na zimowe dziecko. Ma łatwo dostępny kosz na zakupy, lekko się prowadzi i podbija (przynajmniej pusty, nie miałam żadnego obciążnika żeby włożyć do wózka). A w dodatku w gratisie dodają śpiworek grubaśny polarowy albo cieńszy bawełniany. Oba nadadzą się i do gondoli i do spacerówki. No i kocyk pod kolor wózka. Och! Ach!

• wianna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny, usmiech byl do Was :)

Izieth gratulacje!! Cieszymy sie bardzo Twoim szczesciem, niezapomniane chwile :)

Jagooo, Ty jeszcze sie miescisz w swoje dzinsy? Takie bez pasa?? Na guzik?? O_o
    Ja juz je odstawilam w 9 tc bo mnie cisnely, ale zgrabniutka jestes naprawde i gdzie te 9 kg do przodu?? Chyba wczesniej szkieletor bylas :D

Agusza z telefonu chyba nie da rady dodac zdjecia, bo ja probowalam z tableta i tak samo nie dalo rady. Dopiero na laptopie wyszlo.

Milmarta witaj w klubie anemikow :) przed ciaza notorycznie ponizej normy hemoglobina, nawet po przyjmowaniu zelaza, chociaz w ciazy zaczela mi soadac dopiero teraz, a wiec ratuje sie tym burakiem z witamina C, chcialabym uniknac w zaawansowanej ciazy zelaza, zeby nie miec klopotow z wyproznianiem sie :D pije tez pokrzywe co jakis czas, podobno tez dobra, ale tylko pol szklanki, co kilka dni, bo jak wczesniej dziewczyny pisaly z ziolami w ciazy jakos nie wiadomo.

Izieth, jagooo90 lubią tę wiadomość

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • framtid Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagooo super brzuszek, zgrabna laska z Ciebie i tez nie ogarniam jak sie miescisz w te spodnie! :D u mnie w pracy jest dziewczyna w ciąży która niestety tyje mocno, widać jak sie zaokrągla a cały czas chodzi w jeansach! Ja siedzę na przerwie i sie patrzę na nią szukając tego sprytnego sposobu w jaki tego dokonała ze je ma na sobie :D i nie, nie ma spodni z guma bo jej sie boczki spod bluzki wylewają :D ja podobnie jak Wianna, juz na samym początku ciąży musiałam zapomnieć o jakiejkolwiek parze moich spodni bo były mi poprostu ciasne :P mnie nawet legginsy uciskają mimo ze szczypior jestem :D także no: PODZIWIAM CIĘŻARNE W JEANSACH BEZ GUMY ! :D

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    A ja dziś sobie przypomniałam, że dawno Edziuni tu nie było... Mama nadzieję że wszystko dobrze u niej i nie ma czasu nas odwiedzić :/

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde faktycznie, Edziunia! Jeśli wciąż tu zaglądasz to odezwij sie :) :)

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagooo Boziu jaka Ty chudziutka!

Tak w ogóle to nie ma też kilku innych dziewczyn

PS: jutro wychodzę :D
    Zrobili mi wczoraj KTG i nie mam skurczy :D

jagooo90, milmarta, Siwa1001, Izieth lubią tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie tu są chudziutkie :P

Diana super :)! Czyli jest tak, jak ma być :)

Edziunia często tu zaglądała.. Ciekawa jestem co u niej.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie, długo się nie odzywa, to samo paolcia, kalina

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dali wczoraj podwójną porcję luteiny dopochwowo i o dziwo cisza. Także myślę sobie że chyba muszę być cały czas na lekach żeby była cisza

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze że wszystko pod kontrolą.
    A Paolcia i Kalina to chyba są na drugim wątku grudniówek, czasami czytam. Ale Edziuni nie widziałam...

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem jestem :) podczytuję was :P ale więcej tam się udzielam :) dzięki za pamięć :)
    U mnie ok, wczoraj miałam zwykłą wizytę, wszystko jest w porządku, nuuuda i oby tak zostało :)
    Mam 8kg na plus więc nie tylko wy tyjecie ;) nadal pracuję ale już odliczam do 16.09 ;) dla malucha sporo rzeczy już mam, resztę zakupów odkładam już na październik/listopad
    Czekam teraz do 29.08 bo mam usg i jak mi po raz 3 potwierdzi że córka to chyba już uwierzę ;)
    To chyba tyle co u mnie

82doroeqdnooy9dr.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi dziewczyny czy wam się zrobił cellulit na udach?
    Tak mnie to dobija,że nie mogę na siebie patrzeć :(

Jago
‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ