Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a jak wy jecie w ciąży... Doradzcie mi może to ja popełniam błąd... Jem śniadanie koło 9 rano nigdy nie chce mi się jeść nigdy, kanapkę z pomidorem, czy buleczke czy jakaś słodka, potem owocek winogrono,czy brzoskwinia, potem coś zuce a to bakalie a to słonecznik i obiad potem kolacja jogurt, grapefruit,banan jabłuszko... Czasem kanapki z wędlina, jajko.. Ale tyle mniej więcej posiłków i pije conajmniej 3 litry wody bywa więcej codziennie.... Jakiś soczek.. Dziewczyny to za mało a może źle?Jej
-
Ja zauważyłam u siebie takie skoki, że raz więcej raz mniej ale zawsze starm się zjeść 5 posiłków, nadrabiam przekąskami w formie owoców,warzyw a piję tyle wody jakbym wiecznie kaca miała .
Ostatnio czytałam że aby dzidzi podnieść wagę to należy dużo nabiału jeść -
Ja jak robię warzywa do obiadu np kalafior, fasolka, brokuł to na parze, smażone dawno temu robiłam a teraz chodzą za mną smoothie więc bomby witaminowe do obiadu kasza zamiast ziemniaków. A jak jajo na miękko albo tost z jajem w koszulce za mną chodzi .... A przecież surowych jaj nie wolno. -
Poszło w smaku nie było złe, tylko strasznie tego dużo było pozwolili mi popić trochę zwykła wodą, to jeszcze nigdy mi tak nie smakowała sama woda Hehe była taka zimna.. Synek szaleje juz w brzuchu!
A moje jedzenie jak wygląda?
Sniadanie: kanapki, czasem jakieś parówki niestety zawsze pomidor, rzodkiewki lub papryka
Potem jak zgłodnieje to jakiś owoc (z lenistwa rzadziej koktajl lub sok świeży)
Potem obiadek z tym już gorzej bo ostatnio gdzieś na mieście coś jem
Potem jakieś przekąski, owoce albo słodycze i kolacja, z reguły jakieś kanapki, wiec dupy nie urywa to moje żywienie
Chociaż dziś jak Juz tak rano się wybrałam do warzywniaka kupiłam pięknego kalafiora, wiec będzie obiad w domuIgor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Ja glukozę mam dopiero 27 września ale tutaj nie pije się tego syfu co w Polsce tylko takie 2 butelki izotoniku bo to ma dużo cukru i po wypiciu tego napoju robią badanie
a powiedzcie mi dziewczyny czy Wy macie co jakiś czas bóle takie jakbyście miały zaraz dostać okres ? bo ja już się na necie naczytałam że to może być niebezpieczne i że to mogą być skurcze . A że jestem w Irlandii a tutaj dopóki nie ma krwawienia to jest wszystko ok wiec panikuje trochęTysia -
A u mnie mega opóźnienia bo się system w luxmedzie zawalił (takie prace techniczne porobili ze kicha teraz). Chyba się wścieknę bo nie dość ze jeszcze tego nie wypilam to przeciez 2 godziny tu bede na głodniaka. Ciekawe jak dlugo wytrzymam bez jedzenia i omdlenia. Tortura normalnie.