X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa w państwowym nie ma napisane ile maluch musi mieć miesięcy a w prywatnym to czesne miesięcznie 390 zł plus za każdą godzinę dodatkową po zamknięciu to 60 zł! To jest paranoja!

Ja do swojego od soboty wieczorem się nie odzywam chyba że muszę

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbulwersowałam się :/ nie tyle tymi docinkami na temat zapuszczenia się bo to to można puścić mimo uszu albo potraktować z przymrużeniem oka ale podejście faceta że kobieta ma siedzieć z dziećmi w domu działa na mnie jak płachta na byka
    co innego gdy kobieta sama chce, wspólnie ustalają że tak będzie lepiej to ok ale jeśli kobieta chce się uczyć, pracować, rozwijać to zabranianie jej tego jest lekkim nieporozumieniem i jest po prostu niesprawiedliwe :(
    Ja jestem wielką fanką żłobka i trzymam kciuki żeby udało ci się dostać :) w wawie dla pierwszego dziecka to mało realne, drugie już ma większe szanse, liczę na to że tym razem nam się uda choć pewnie na początek i tak poślemy do prywatnego (niestety ceny zabijają :()

82doroeqdnooy9dr.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana tu prywatne 750zł z wyżywieniem - co u mnie przy dwójce daje 1500zł... do tego trzeba doliczyć wpisowe i wyprawkę, a drugi żłobek w miarę blisko to 1240zł, plus 336 zł wyżywienie dwójki plus tez wpisowe i wyprawka. Czyli jedna wielka masakra!
    I bardzo dobrze, że z nim nie gadasz, nie dosyć, że powinnaś na siebie uważać, to on Cię jeszcze denerwuje takimi tekstami.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana, trzymaj się i zadbaj o swój rozwój!!! Nie przejmuj się takimi docinkami i rób swoje :)

Co do tego zapuszczania - przecież to służy temu, żebyście mogli mieć maluszka... Pytanie czy byłby w stanie wziąć na siebie brzemię ciąży i porodu...
    Ech...

Jedyne co, to dużo osób mi mówiło o tym, że to drugie półrocze właściwie wynagradza trudy tego pierwszego. Dziecko bardziej kumate i jest dużo więcej pięknych momentów... Ale jak mówisz na kilka godzin dziennie - bez przesady, masz prawo do czasu dla siebie!!!

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My Baby jesteśmy zajebiste :)!! Silne i zgodne, lubię to :).
    Diana my tu Ciebie będziemy Ciebie wspierać, zresztą każdą która tego będzie potrzebować :)

A telefon będę miała na bank przy tyłku i będę na bieżąco hehe :)
    Ale czuję, że będzie mi ciężko tam :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Zbulwersowałam się :/ nie tyle tymi docinkami na temat zapuszczenia się bo to to można puścić mimo uszu albo potraktować z przymrużeniem oka ale podejście faceta że kobieta ma siedzieć z dziećmi w domu działa na mnie jak płachta na byka
    co innego gdy kobieta sama chce, wspólnie ustalają że tak będzie lepiej to ok ale jeśli kobieta chce się uczyć, pracować, rozwijać to zabranianie jej tego jest lekkim nieporozumieniem i jest po prostu niesprawiedliwe :(
    Ja jestem wielką fanką żłobka i trzymam kciuki żeby udało ci się dostać :) w wawie dla pierwszego dziecka to mało realne, drugie już ma większe szanse, liczę na to że tym razem nam się uda choć pewnie na początek i tak poślemy do prywatnego (niestety ceny zabijają :()
    Właśnie to chyba najgorsze, to siedzenie w domu

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa gdzie Ty mieszkasz że takie ceny?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle ja miałam krzyżówki i nawet nie wiem kiedy czas zleciał :d

JA się nie dam! 2-3 h na początek to nie jest dużo a w tym czasie pójdę na siłkę czy fryzjer itp a z czasem więcej żeby Szymonek się przyzwyczaił jak mamusia wróci do pracy

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana nie przejmuj się, mój też czasem jak coś powie.. To aż się gotuje w środku...
    A mi wyszły źle wyniki krwi... I wogole mocz metny, pH 8, i troszkę się zalamalam....i znowu tsh wzrosło do 2,4 a byli 1,1.... Szok poprostu...pije to świństwo kiszone z buraka, jem wolowine chociaż nie przepadam codziennie owoce, co akurat zawsze lubialam a tu źle.... ;(

Jej

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri co masz nie w normie z krwi?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri to piona bo ja miałam tak z sikami i żurawiną, nie działało... Już jej nawet nie piję, bo już nie mam na to wizji.

Diana, ja wezmę książkę bo akurat fajną czytam, Katarzyna Bonda. Fajny kryminał :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też jakąś mam ale w pdf

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana0501 wrote:
    Właśnie to chyba najgorsze, to siedzenie w domu

Ja podziwiam kobiety co siedzą w domu z dziećmi, ogarniają dom i czerpią z tego przyjemność
    ja typem karierowiczki nie jestem ale miło mieć swoje sprawy, zajęcia i przewietrzyć łeb od domowych obowiązków
    Mój syn poszedł do żłoba jak miał 9 miesięcy, jak miał 8 ja wróciłam do pracy na 1/2 etatu
    Teraz ten rok posiedzę w domu bo logistycznie nie dam rady wrócić wcześniej do pracy
    W mojej okolicy żłobek prywatny to koszt 1200-1500 zł :/ chyba że trafi się akurat jakiś projekt z unii i jest dofinansowanie (syn akurat się załapał, przez 10 m-cy płaciliśmy 600 zł a potem już normalnie)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 20:16

82doroeqdnooy9dr.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A szkoda gadać leukocyty 10,5 erytrocyty 3,9 czyli poniżej, Mch powyżej o 1,mchc też powyżej 1, neutrofile też powyżej 1, limfocyty poniżej, eozyfile poniżej
    Także masakra ;(
    Shantelle to ty tak walczyłas bo miałaś takie wyniki a a mocz jeszcze ciężar właściwy poniżej normy i fosforany bezpostaciowe.. Aaaaaaaaaaaaaaaa.... ;( chociaż tyle że mam malinki na zimę... I nalot na migdałach... Dziś mam słaby dzień ;(

Jej

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana takie ceny w Olsztynie, ale widzę że u Kaliny jeszcze wyższe. Także będę pracować na żłobek/przedszkole i dojazdy do pracy, a mąż na utrzymanie rodziny, dopóki do szkoły nie pójdą.
    Riri może powtórz badanie moczu, a krew co nie tak ?

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri normy dla kobiet w ciąży są troszkę inne tu masz linka poczytaj:
    http://www.mjakmama24.pl/ciaza/badania-w-ciazy/jak-odczytac-wyniki-badan-krwi-i-moczu-w-ciazy,537_2233.html

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie prywatny drogi nie jest bo tylko 390zł/mc plus 8,5zł/dzień/wyżywienie. No ale jak na studiach pracowałam w restauracji to miałam ok 1000 i ta wypłata szła na mieszkanie i rachunki

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żłobek to dobry pomysł w takiej sytuacji jaką opisujesz, My z mężem zmienialiśmy się przy opiece/gotowaniu/sprzątaniu/ pracy i to zupełnie co innego niż opieka dzieckiem i zajmowanie domem większość tygodnia. Gdyby nie to to bez dziadków skończyłoby się na żłobku bez dwóch zdań. Dla zdrowia psychicznego wszystkich i z myślą o przyszłości rodziny (trzeba zakładać że będzie dobrze, ale co jeśli będziesz musiała w którymś momencie utrzymać Was wszystkich - moja mama tak musiała zrobić kiedy ojciec stracił pracę 2 lata to ona nas wszystkich utrzymywała gdy ojciec rozkręcał firmę )

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, a myśłisz że ile będą mosty budować? w pewnym momencie nie będzie co budować i co wtedy? Ja od obrony mam tylko 5 lat na podjęcie aplikacji, teraz mam 25 a po 30 jakaś kancelaria będzie chchiała przyjąć? Nie

michaela lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa przeczytałam, dzięki no może za bardzo zachodze w głowę, mocz to zawsze te bakterie czy ciaza czy nie zawsze.... Mąż też mówi że krew w ciąży czasem tak wychodzi czytał w necie, a no nic czekam na czwartek;);)

Siwa1001 lubi tę wiadomość

Jej

‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ