X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Campari Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z cukrem czy po węgiersku? :-)

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba takie z mięchem, którego nienawidzę i nawet nie wiem czy taki umiem zrobić hehe, bo ja generalnie nie jem mięsa ale ze względu na ciążę, coś podjadam :) potem rzucam w cholere :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś leczo :) Kocham placki ziemniaczane i pierogi, pyzy, kopytka itp.! I też ubolewam, z nie mogę, choć przyznaję tydzień temu zgrzeszyłam i zjadłam 3 placki jak smażyłam dla męża - no nie mogłam się oprzeć, ale na szczęście obyło się bez konsekwencji.
    Shantelle ja nie dałabym rady bez mięcha.

Shantelle lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 8 września 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle nie byłam dziś mąż nie dał rady się zerwać z pracy a mówi żeby poczekać do tego przyszłego tyg.
    Jadłam ziemniaczane wczoraj, wpadłam w raki wir że zjadłam 6 albo i więcej... Próbowałam nowy przepis z wrzacym mlekiem do masy ziemniaczanej, jadłam z cukrem ketchupem pieczarkami a dziś też chętnie bym zjadła ale zepsuła mi się maszynka i tarlam ręcznie ;/a ja nie jestem wegetariankw zawsze mięso lubiłam a tu całkowicie odrzucilo mnie czasem coś zjem a tak wolę warzywa owoce 3);)

Jej

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 8 września 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zupka dyniowa mmmmm mężem kochamy z z czym jesz z peatkami dyni czy grzankami?

Jej

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam i słonecznik i grzanki zrobię :)
    Tylko obieranie tej dyni to męka.
    Mięsa nienawidzę....w ogóle teraz mi i ryby nie podchodzą. Czuję, że jak mały się urodzi to nie będę tego jadła, ble. Ryby teraz mają rtęć od zanieczyszczeń...nawet łososie, mięso to jeden wielki hormon ;/

Uwielbiam różne warzywa, kasze, ryże, lecza, zupy jarzynowe itd jestem urodzonym wegetarianką :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zrobię też ciasto dyniowe, mam jakaś wizję jak już tą dynie tyrałam to spróbujemy :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle ja tez nie bardzo jestem za mięsem :/ co najzabawniejsze jak się odchudzałam to odrzuciłam słodycze, ćwiczyłam itd. i waga prawie nic nie leciała ale jak odrzuciłam mięso pod każdą postacią to waga zaczęła spadac .. ja od początku ciąży nie jem prawie mięsa i wyniki mam idealne :) teraz to cos dziubne ale przez pierwsze 3 miesiące nie jadłam ani grama mięsa bo mnie tak odrzuciło że nawet patrzeć nie mogłam :/

dziewczyny potrzebuje Waszej pomocy ! Musze dzisiaj zakupić kosmetyki dla dzidziusia z Polski bo kurier będzie jechal do mnie z Polski wiec od razu podam . Nie chce tu kupować bo tu większość to J&J a słyszałam ze to najgorszy syf . I teraz pytanie do Was, bo wiem ze kiedyś tu był już temat o kosmetykach .. jakie mam kupic ?? wiem że któraś z Was wrzuciła tez tutaj taki ranking kosmetyków gdzie były składy itd. nie mogę tego odnaleźć :( czy mogłaby któraś z Was wrzucić to jeszcze raz . I ogolnie napiszcie mi jeszcze raz jakie polecacie a jakie nie :) I od razu powiem ze odpadają kosmetyki baby dream wiem że są najlepsze ale nie mogę na allegro ich kupic :( a nie ma mi kto po sklepach ganiać żeby kupic na miejscu :/

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia nie wiem czy to o to chodziło, ale wrzucam http://www.srokao.pl/p/blog-page.html

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Campari Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, często się hipp przewijał w tematach. Oliwka, płyn do kąpieli, krem do buźki.

r9bzabd.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Siwa to dokładnie to :) dzięki wielkie :* :)

Siwa1001 lubi tę wiadomość

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, pie r d olę te dyniowe rzeczy. Obieranie tej dyni to męka. Dłubać ten środek, miąsz wszędzie, pestki, wszędzie się badzi, spada mi na ziemię, podnoszę, znowu spada, wszystko się ślizga. Obrać dynię kuwa pozacinane palce i nóż mi zjechał i paznokcia mam pionowo ciachnięty....kuwa, oszaleje. Potem ziemniaki obrac, cebulę, marchewkę i ta już mnie, mnie telepie. Do zupy grzanki..trzeba wyjąć patelnię....

Potem ciasto, trzeba dynię zetrzeć. Trę i pot mi po dupie leci, nie no już nerwowo myślałam że nie wytrzymam, wrzucam wszystko do miski, z miski się wylewa, za mała, trzeba się schylić po nową....przelewam, mąka w powietrzu, kapie z miksera do cukierniczki. Blacha..mam za małą blachę, idziemy do teściowej..blachy pochowane tak że ni chuja nie znajdę, mój zły no bo przecież on musiał iść po blachę.
    Ciasto w piekarniku w końcu i co? zmywanie, ta mąka z wodą, mycie, klei się wszystko..

wiecie co, utwierdzam się w przekonaniu iż nienawidzę gotować, centralnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 16:55

Siwa1001, Nasca, Izieth lubią tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojna z dynią ;-) sorry Shantelle, że się śmieję, ale ubawiłam się do łez :-) mam nadzieję, że konsumpcja ciacha Ci ten trud wynagrodzi

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic się nie martw, sama się z tego śmieję. Ale ja mam zawsze tak, że mam wizję na mega dania a jak zaczynam robić, to mi się odechciewa :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to uwielbiam stać przy garach, wymyślać i karmić wszystkich dookoła. Taki miałam plan, że podczas ciązy będę taką żoną ze stepford, chata wyglancowana i codziennie dwudaniowy obiad z deserem :-) i dupa. Jestem larwą.

Shantelle, Siwa1001, Nasca, Izieth lubią tę wiadomość

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha padłam. Dobre :D
    A wiesz że ja też miałam takie wizje. Ale właśnie jak się raz w upał wzięłam za gołąbki itd to stwierdziłam że to nie dla mnie. A dynia mnie też dziś dobiła..
    Ciekawe czy ciasto wyjdzie.
    Boję się jak rodzine ogarnę, skoro nie lubię gotować a obiad zawsze gotuje mama...
    Mamoooo co na obiad???

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas z biegiem ,,hodowli" okazało się, że tata też całkiem nieźle sobie w kuchni radzi. 6lat talenty ukrywał przede mną. Ale wyszło i się już nie wywinie, że nie umie he he :-)

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój też coś ogarnie jak trzeba wiadomo...a przy małym będzie musiał nauczyć się jeszcze więcej kulinarnych mykow hehe
    Te ciasto się piecze i piecze, zwariuje seryjnie.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle aż się boję, że zaczniesz je jeść na gorąco i będzie katastrofa ;-)

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nawet smaki mi odeszły od tych przygód, hehe.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ