X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle kurde narobiłaś mi smaka :D aż chyba sama jutro cos upiekę :D

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyszła mi cukrzyca iążowa.

Głupia to reakcja, ale po prostu wkurwiona jestem :/

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 8 września 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem wkurzona bo na tych migdałach wyszedł STREPTOCOCCUS b-hem.grC niby wzrost słaby... Ale szlak by to trochę się kuźwa boję...

Jej

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 8 września 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle a miałem robić dyniowa... Przeszło mi... Ale czytając przepraszam ubawilam się... Chociaż to poprawili mi humor przez tego wrednego paciora. ;(

Jej

• Campari Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela to nie jest głupia reakcja. Ja mam wkurw do dziś z każdy kłuciem palca. Raczej nikt nie odbiera wyniku z ,,hurra, mam cukrzycę". To cukrzyca jest głupia a nie reakcja;-)

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela coś Ty....
    Riri ale pozytyw jest taki, że będzie wiadomo jak leczyć :

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prostu chyba już nie mogę więcej łazić po lekarzach i poradniach. Te przeboje z borelizą, prenatalne a potem operacjach serca męża w przeciągu kilku miesięcy mnie wypaliły.
    Mam w domu glukometr, spróbuję przez tydzień potrzymać dietę, pozapisywać wyniki i dopiero to gdzieś skonsultować. Lekarka też chyba pójdzie w odstawkę. W jakiś stresujący sposób przekazuje mi kolejne informacje. Ani razu mi nie powiedziała ile dziecko waży,... jest świetnym fachowcem, ale nie dla mnie, ja jestem po prostu miernym i rozgoryczonym pacjentem ktryy potrzebuje chyba czego innego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 18:26

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, ciasto nie wyszło.... Jak to jest że urosło i.... W środku jest puste, nosz nie mogę.
    Do tego po 90 minutach jest nie wiem, surowe??? Miękkie takie, może to sprawa dyni, nie wiem??? Któraś wie?
    Jem i smaczne ale w środku miękkie klei się trochę, poczekam aż mega wystygnie.
    Oczywiście warstwa górna już w śmieciach bo łatwo odeszła, normalnie jak przykrywka od garnka.. Aa pieprze, już nic nie piekę bo to się nadaje wiecie gdzie.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela, to może faktycznie lepiej ją zmienić. Wiadomo, że potrzebujemy fachowej opieki ale też wsparcia i jakiegoś zaangażowania. A może trzeba ją pytać? Czasem lekarze myślą, że skoro jest wszystko ok to nie trzeba nic opowiadać. A już na pewno nie powinna Cię stresować, wręcz przeciwnie. Choć moja też ma zasadę trochę straszenia, ale tak bardziej na luzie.

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, surowe jest, kroje i się lepi do noża. A w dupie.... Jak będę chciała kiedyś coś upiec, to proszę mi przypomnieć ciasto dyniowe... Nie do wiary. Podobno w ciąży wypieki nie wychodzą tak jak i podczas @. A może mam jakiś piekarnik do niczego.
    Nie wiem, zjadłam tego ciasta, oby tylko się nie pochorować :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to ginekolog taka nie ogarnięta czy od cukrzycy?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle, Ty już może usiądź sobie i poczekaj na jutro, bo coś dziś nie Twój dzień ;-) jeszcze się strujesz surowym ciastem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 18:47

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari, jeszcze muszę kolacje zrobić haha.
    Normalnie porażka. I dobrze, żryć nie będę.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby się bez ofiar obeszło ;-)

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby hehe :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle na przyszłość kupuj do zupy dynie hokkaido, jej nie trzeba obierać ze skóry ;) tylko myjesz i kroisz
    niedługo powinny się pojawić :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, właśnie czytałam o nich i tak zostanie :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 8 września 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela współczuję cukrzycy, dużo masz ponad normę? Ja z kolei byłam dziś u lekarki rodzinnej ze swoimi wynikami krzywej, bo do ginekologa dopiero 16.09. No i wypożyczyła mi glukometr i mam mierzyć. Ale mój problem polega na tym, że mam to zmierzyć 2 godziny po posiłku. Czyli to pewnie znaczy że przez 2 godziny po posiłku nie powinnam nic przegryzać? A ja tu jabłuszko, tam orzeszka, siam kawkę i w sumie przez cały dzień nie zdarzyło się żebym przez pełne 2 godziny nie ruszała gębą, że się tak wyrażę. Nawet sobie nie zdawałam sprawy że ciągle podjadam. No i dzisiaj nie zmierzyłam. Może jeszcze mi się uda.
    Poza tym znalazłam na stronie dla cukrzyków przepis na placuszki z cukinii i nawet nabrałam na nie ochoty, a tam w składzie: mąka pszenna, sól, tłuszcz do smażenia...no i nie wiem, mam wątpliwości po tym co mi dzisiaj naopowiadała lekarka ("wyeliminować wszystko co zawiera białą mąkę!!")

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela o rany współczuję :(

82doroeqdnooy9dr.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 8 września 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantalle, zawsze podziwiałam tych co przyrządzają dynię, właśnie przez te przeboje z wydłubywaniem środka. Mimo drobnych niedyspozycji dla ciebie, chylę czoła że nie wycofałaś się w trakcie.

‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ