Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Milmarta - super oby tak za każdym razem ja dzisiaj zaliczyłam dwukrotnie po 170 zaraz ostatnia kolacja i lecę spać bo jestem wykończona. A jutro jadę do pracusi swojej zobaczyć co słychać już nie mogę się doczekać jak zobaczę tych wszystkich ludzi dobrej nocy!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 22:25
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
U mnie z cukrami na razie ok, na razie najwyższy wynik, to 125, więc chyba dam radę Najgorsze jest to nocne jedzenie, nie jestem przyzwyczajona, zazwyczaj kończyłam posiłki ok. 17.00-18.00, a tu o 22.00 trzeba jeszcze jeść, no nic, muszę się przestawić
Hemoroidy pojawiły się i u mnie i nie chcą odejść Gin na pocieszenie powiedziała, że do porodu się ich nie pozbędę Przepisała Posterisan H, ale coś nie działa
Shantelle, no walka z dynią była nierówna Szacunek, że się nie poddałaś i jednak zrobiłaś to ciasto
A ja dzisiaj zaczynam III trymestr Jeszcze tylko troszkę
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Dzień dobry,
powiedzcie słodkie dziewczyny mam glukometr i teraz tylko pytanie jak go używać pierwsze mierzenie na czczo a kolejne godzinę po posiłku tak? A jakie normy pierwsze poniżej 100 a kolejne? Przepraszam jeśłi to już było ale młoda dzisiaj jeszcze nie w przedszkolu i skacze mi nad głową kiedy o piszę. -
Ja się podlaczam do michaeli - czy na czczo powinno być poniżej 90 czy poniżej 100? I czy na czczo tzn od razu po obudzeniu? Czy np można się najpierw pokrzątać, skorzystać z toalety itp. Wiem tylko Michaela ze godzinę po posiłku się mierzy i ma nie przekroczyć 120
-
Dawno mnie nie bylo.
W skrocie, mielismy w sierpniu jechac do Chorwacji , ale jakos mi sie dziwnie brzuch stawial wiec postanowilam kontrole zrobic przed wyjazdem i wyszlo u mnie wielowodzie... oczywiscie nie wiedzialam co to i z czym to sie je ale po przeczytaniu i doinformowaniu stwierdzilismy , ze pojedziemy gdzies blizej i na polska strone aby wrazie czego czuc konfort gdybym musiala do jakiegos lekarza trafic badz szpitala. Wiec pojechalismy w gory - Karpacz i zdobylismy powoli sniezke , bylo cudownie ale moj brzuch dostal troszke po tylku wiec lezalam sobie pozniej. Okazalo sie , ze wspolzycie z mezem dziala na moja macice zle przez kolejne 2 dni mam wielki twrdy brzuch, nie napina sie tylko zaraz po stosunku , a meczy mnie kolejne dwa dni... tez tak macie?
W kazdym razie powodu wielowodzia nie znamy , ale kontrolujemy. Jest na szczescie niewielkie.
Robilam tez cukier - byl za wysoki, pozniej powtorzyli i jest ok. Jakis blad sie moze wkradl:D Tyle dobrego
Mamy 8kg na plusie i brzuch ma 92cm w obwodzie Takze super wszystko .
Aha na wielowodzie zostal mi przepisany pas dla ciezarnych. -
Izieth wrote:Michaela, ja jeszcze mało doświadczona w tej kwestii, ale na czczo powinno być chyba poniżej 90, a godzinę po posiłku poniżej 120.
to sto mi się wzięło od mojeg o taty kiedy glukometr mi poźyczał, mówił poniżej 100 i poniżej 130 po 2 godzinach, o ale on nie jest kobietą w ciąży hehe a tu my musimy po godzinie mierzyć więc chyba wszystko inaczej...
AgnOss a te powtórne badania to znowu krzywa glukozowa czy inaczej? Zazdroszczę wyjazdu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 08:54