X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normy znalezione przez Michaele są prawidłowe.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 9 września 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam dziś na niespodziewanej wizycie, tak wczoraj się denwrwowalam tym.paciorkowcem że gin od rana się dobijal żeby przyjechać, dostałam augmentin ale nie na paciora tylko bardziej na objawy bo on mówił że mały wzrost i wogole że nie jest niebezpieczne ale dla bezpieczeństwa lepiej szamac...
    Shantelle jadlas augmentin bo wiem że ty biedna miałaś tych antybiotyków multum..
    Bo się boję... Żeby nie zaszkodzić slonwczku...
    Ja w pon zaczynam 26 tc czyli kończę 6 miesiąc czy zaczynam 7?
    Ale mam dziś lenia raaaaaaaaannnnnnnyyyyyyyy a tu obiad...

Jej

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich:)

Agnos na co ten pas? Bo czytam właśnie że skutkiem wielowodzia jest między innymi poród przedwczesny, niedotlenienie, wypadnięcie pępowiny?

Ja już po wizycie i w sumie nie wiem co mam myśleć.
    Mój gin wkurzył się, że w wypisie nie dostałam zdjęć USG i nie dali mi do pessara globulek na stany zapalne a także zły krążek założyli ale teraz nic już z nim nie zrobi tylko będę go nosić aż dostanę silnych skurczy. Zrobił badanie na samolocie- ph w normie, a rozwarcia nie ma! Wg niego rozwarcie na palec było na wyrost! Hemoglobina ruszyła w górę ale tardyferon mam brać nadal, a mocz to tragedia- białkomocz. Dał antybiotyk, za tydzień badania i posiew i jak nie będzie poprawy to mam się zgłosić i kładzie mnie na patologię. Wizyta za 3 tyg czyli 30.09 a USG na 3.10

michaela lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ja jadłam duomox na przeziębienie, wtedy to była masakra....

Wianna, kupiłam sobie dziś Dziewczynę z pociągu, wcześniej czytałam dobre recenzje no i jak już napisałaś że fajna to poszłam kupić :)

Riri, nie mów mi słowa obiad. Dziś jeszcze będzie zupa z dyni i naleśniki ze szpinakiem. Dziś w Kaufie zobaczyłam tą dynie hokkaido czy jak jej tam, ona taka mała? Wydaje się że też ma twardą skórę, ale narazie za dynie to fenkju wery macz!

Ciasto wyjechało do kosza bo zakalec ciężki. I kupiłam awokado, bo w dzień dobry TVN tak zachwalali, że ma kwasy omega 3 i na mózg działa i w ogóle że kupiłam :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana a czemu masz leżeć na pato?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre są pasty z avokado albo do sałatki. Ja właśnie pałki z kurczaka zamarynowałam, potem wjadą do worka i do piekarnika do tego opiekane malutkie ziemniaczki i nie mam pomysłu na surówkę do tego bo jakoś mi nic nie pasuje

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam dziewczyne z pociągu- fajne to było:-)
    Diana a może zrób po prostu mizerię? No chyba że nie lubisz. Antybiotyku się nie bój, gorsza niezaleczona infekcja dla malucha niż antybiotyk- choć wiem, że obawy zawsze są, sama miałam szczególnie że na te najbezpieczniejsze jestem uczulona i musiałam brać ,,gorsze".

r9bzabd.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 9 września 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana0501 wrote:
    Witam wszystkich:)

Agnos na co ten pas? Bo czytam właśnie że skutkiem wielowodzia jest między innymi poród przedwczesny, niedotlenienie, wypadnięcie pępowiny?

Pas ma mi jakos pomagac na ten latajacy brzuch aby macicy pomoc i nie napinala sie az tak. Do tego magnez i cos jak nospa.
    NO i moze byc tak ze przez nadmiar wody dziecko chwile przed porodem moze sie obrocic...

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli niespodzianka przy porodzie...

A mizerii już nie mogę. Cały lipiec robiłam z nich przetwory i nie, nie chcę już ani 1 widzieć.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 9 września 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana może Coleslaw jeśli lubisz majonez ostatnio jadłam bezpośrednio z miseczki tak mi smakował ale musisz mieć pewna kapustke,żeby się nie zatruć bo pryskaja kapustę bardzo, ja mam piersi z kuraka i nie mam weny chyba chochlety;);););).....

Jej

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 9 września 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A narazie chyba utne sobie drzemke ;);):););)

Jej

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja lubię strasznie mizerie... Mmm z cebulką aaaaa.

Dokładnie, gorsza nie leczona infekcja, jak antybiotyk w niektórych przypadkach.
    Koleżanki koleżanka urodziła dziecko z wadą serca. Okazało się, że za późno poszła do lekarza, zwlekała z wizytą, lekami i grypa się dziecku rzuciła na serce... A mąż koleżanki teraz miesiąc w szpitalu. Zapalenie osierdzia, nie leczone lub nie doleczone przeziębienie.. Także tego.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Colesłasw to nie..... Zaczęła mi się tworzyć marchewka z porem z majonezem lekko ostra i też idę na drzemkę. Spać nie mogę w nocy

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na patologie pewnie dlatego ze białko w moczu jest dość niebezpieczne zwłaszcza dla malucha .. ale Diana napewno po antybiotyku będzie lepiej :)
    Ja dzisiaj na obiad tylko zupa jarzynowa i pierożki bo mój alex uwielbia :)

Diana a czemu zły krążek ? Chodzi o rozmiar czy co ? Sorki ze pytam ale nie znam się na tym :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowych snów dziewczyny :-)
    Mmm majonez...uwielbiam. Robię w myślach taką listę, co zjem jak już będę mogła, jaką knajpę odwiedzę... I wygąda na to, że się tak nażrę, że zdechnę.
    Shantelle to smutna historia, kurczę, Grypy to lepiej nie lekceważyć bo to się lubi na serducho rzucać.

r9bzabd.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milmarta wrote:
    Ja się podlaczam do michaeli - czy na czczo powinno być poniżej 90 czy poniżej 100? I czy na czczo tzn od razu po obudzeniu? Czy np można się najpierw pokrzątać, skorzystać z toalety itp. Wiem tylko Michaela ze godzinę po posiłku się mierzy i ma nie przekroczyć 120

Milmarta ja mierzę po wyjściu z łazienki, zresztą i tak musisz umyć łapki przed pomiarem. Normy do 100 są dla zwykłych cukrzyków, my ciężarne mamy do 90.

Michaela tak inka mogła Ci podnieść cukier.

Izieth ja na śniadanie przed ciążą to piłam kawę , II śniadanie jadłam o 10, jogurt o 13, obiad 16-17 kolację jadłam albo i nie, więc też było mi ciężko zmienić moje bardzo złe nawyki, ale z czasem przywykniesz. Pierwsze tygodnie to tylko beznamiętnie żułam o 22.00.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mojego jest zły bo dali taki

https://www.google.com/search?q=pessar&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjC-qeCgoLPAhXIJSwKHflND6UQ_AUICCgB&biw=1252&bih=578#imgrc=4jd588aFkJTM1M%3A

a powinien być inny-już nie pamiętam jego nazwy ale chyba Agusza taki ma.

Szpitala w razie w się nie boję, antybiotyku też. Wszystko zniosę i przejdę dla Szymonka

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari też kocham majonez i już odliczam dni, kiedy będę mogła mięso rzucić :P

W ogóle mam smaka na taką dobra sałatkę z porem, kukurydza, tortelini, korniszony, majonez, ser żółty aaaaaaaaa chyba zrobię, mniam.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle smaka zrobiłaś !

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ