Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja byłam dziś na niespodziewanej wizycie, tak wczoraj się denwrwowalam tym.paciorkowcem że gin od rana się dobijal żeby przyjechać, dostałam augmentin ale nie na paciora tylko bardziej na objawy bo on mówił że mały wzrost i wogole że nie jest niebezpieczne ale dla bezpieczeństwa lepiej szamac...
Shantelle jadlas augmentin bo wiem że ty biedna miałaś tych antybiotyków multum..
Bo się boję... Żeby nie zaszkodzić slonwczku...
Ja w pon zaczynam 26 tc czyli kończę 6 miesiąc czy zaczynam 7?
Ale mam dziś lenia raaaaaaaaannnnnnnyyyyyyyy a tu obiad...Jej
-
Witam wszystkich:)
Agnos na co ten pas? Bo czytam właśnie że skutkiem wielowodzia jest między innymi poród przedwczesny, niedotlenienie, wypadnięcie pępowiny?
Ja już po wizycie i w sumie nie wiem co mam myśleć.
Mój gin wkurzył się, że w wypisie nie dostałam zdjęć USG i nie dali mi do pessara globulek na stany zapalne a także zły krążek założyli ale teraz nic już z nim nie zrobi tylko będę go nosić aż dostanę silnych skurczy. Zrobił badanie na samolocie- ph w normie, a rozwarcia nie ma! Wg niego rozwarcie na palec było na wyrost! Hemoglobina ruszyła w górę ale tardyferon mam brać nadal, a mocz to tragedia- białkomocz. Dał antybiotyk, za tydzień badania i posiew i jak nie będzie poprawy to mam się zgłosić i kładzie mnie na patologię. Wizyta za 3 tyg czyli 30.09 a USG na 3.10michaela lubi tę wiadomość
-
Nie, ja jadłam duomox na przeziębienie, wtedy to była masakra....
Wianna, kupiłam sobie dziś Dziewczynę z pociągu, wcześniej czytałam dobre recenzje no i jak już napisałaś że fajna to poszłam kupić
Riri, nie mów mi słowa obiad. Dziś jeszcze będzie zupa z dyni i naleśniki ze szpinakiem. Dziś w Kaufie zobaczyłam tą dynie hokkaido czy jak jej tam, ona taka mała? Wydaje się że też ma twardą skórę, ale narazie za dynie to fenkju wery macz!
Ciasto wyjechało do kosza bo zakalec ciężki. I kupiłam awokado, bo w dzień dobry TVN tak zachwalali, że ma kwasy omega 3 i na mózg działa i w ogóle że kupiłam
-
Czytałam dziewczyne z pociągu- fajne to było:-)
Diana a może zrób po prostu mizerię? No chyba że nie lubisz. Antybiotyku się nie bój, gorsza niezaleczona infekcja dla malucha niż antybiotyk- choć wiem, że obawy zawsze są, sama miałam szczególnie że na te najbezpieczniejsze jestem uczulona i musiałam brać ,,gorsze". -
diana0501 wrote:Witam wszystkich:)
Agnos na co ten pas? Bo czytam właśnie że skutkiem wielowodzia jest między innymi poród przedwczesny, niedotlenienie, wypadnięcie pępowiny?
Pas ma mi jakos pomagac na ten latajacy brzuch aby macicy pomoc i nie napinala sie az tak. Do tego magnez i cos jak nospa.
NO i moze byc tak ze przez nadmiar wody dziecko chwile przed porodem moze sie obrocic... -
A ja lubię strasznie mizerie... Mmm z cebulką aaaaa.
Dokładnie, gorsza nie leczona infekcja, jak antybiotyk w niektórych przypadkach.
Koleżanki koleżanka urodziła dziecko z wadą serca. Okazało się, że za późno poszła do lekarza, zwlekała z wizytą, lekami i grypa się dziecku rzuciła na serce... A mąż koleżanki teraz miesiąc w szpitalu. Zapalenie osierdzia, nie leczone lub nie doleczone przeziębienie.. Także tego.
-
Na patologie pewnie dlatego ze białko w moczu jest dość niebezpieczne zwłaszcza dla malucha .. ale Diana napewno po antybiotyku będzie lepiej
Ja dzisiaj na obiad tylko zupa jarzynowa i pierożki bo mój alex uwielbia
Diana a czemu zły krążek ? Chodzi o rozmiar czy co ? Sorki ze pytam ale nie znam się na tymTysia -
Kolorowych snów dziewczyny
Mmm majonez...uwielbiam. Robię w myślach taką listę, co zjem jak już będę mogła, jaką knajpę odwiedzę... I wygąda na to, że się tak nażrę, że zdechnę.
Shantelle to smutna historia, kurczę, Grypy to lepiej nie lekceważyć bo to się lubi na serducho rzucać. -
milmarta wrote:Ja się podlaczam do michaeli - czy na czczo powinno być poniżej 90 czy poniżej 100? I czy na czczo tzn od razu po obudzeniu? Czy np można się najpierw pokrzątać, skorzystać z toalety itp. Wiem tylko Michaela ze godzinę po posiłku się mierzy i ma nie przekroczyć 120
Milmarta ja mierzę po wyjściu z łazienki, zresztą i tak musisz umyć łapki przed pomiarem. Normy do 100 są dla zwykłych cukrzyków, my ciężarne mamy do 90.
Michaela tak inka mogła Ci podnieść cukier.
Izieth ja na śniadanie przed ciążą to piłam kawę , II śniadanie jadłam o 10, jogurt o 13, obiad 16-17 kolację jadłam albo i nie, więc też było mi ciężko zmienić moje bardzo złe nawyki, ale z czasem przywykniesz. Pierwsze tygodnie to tylko beznamiętnie żułam o 22.00.Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Wg mojego jest zły bo dali taki
https://www.google.com/search?q=pessar&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjC-qeCgoLPAhXIJSwKHflND6UQ_AUICCgB&biw=1252&bih=578#imgrc=4jd588aFkJTM1M%3A
a powinien być inny-już nie pamiętam jego nazwy ale chyba Agusza taki ma.
Szpitala w razie w się nie boję, antybiotyku też. Wszystko zniosę i przejdę dla Szymonka