SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza, spróbuję :)

Campari, leżę i czytam już się kuchni nie tykam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 17:04

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 9 września 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaaaaaaa bym bardzo chciała taki jadłospis od dietetyka. Poproszę.
    Mi to kurka wychodzi ok 130 po posiłku a rano na czczo miałam 93. Kiszka. A myślałam że to tylko jakieś pomówienia z tą moja cukrzycą, ale wychodzi na to że jednak nie.

• wianna Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Shantelle i jak książka?? Czytaj uważnie nazwy rozdziałów, bo nie mogłam rozkminic o co chodzi :D

Ja z kuchnią miałabym zapewne podobne doświadczenia, dlatego ograniczam się do podstaw gotowania :P pomidorowa, makaron z sosem, jakieś.kotlety proste :D dieta urozmaicona nie ma co haha :D

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam czytam, szczególnie na początku nie ogarniałam.. Tu Rejczel tu Megen zaraz Anna hahaha ale już wiem o co chodzi.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha nooo wlasnie ;) na poczatku myslalam, ze mam jakiegos kalafiora ciazowego i juz nie czaje o czym ta ksiazka jest i wracalam i porownywałam daty i takie tam i kminiłam haha :D

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 9 września 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest tez chyba film na podstawie tej książki? czy to tylko zbieżnosc tytułów?

• milmarta Ekspertka

Wysłany: 9 września 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, wstyd się przyznać ale ja z wyprawki dziecięcej nie mam jeszcze NIC. To znaczy mam ubrania po starszym, ale gdzieś popakowane w pudłach leżą. Łóżeczko sprzedane, wózek mieliśmy pożyczony więc został oddany, fotelik samochodowy sprzedany. A to trza wszystko kompletować na nowo. I trza się za to wziąć. Znaczy wirtualnie mam upatrzony wózek, raz go nawet dotykałam, ale ciągle się waham. Z łóżeczkiem jest większy problem bo chcę koniecznie łóżeczko-dostawkę, a te występują tylko w małych rozmiarach, na długość 90, a to za małe. O foteliku w ogóle nie mam pojęcia. KIEDY JA TO OGARNĘ?

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta ale ja też nie mam ani łóżeczka, ani wózka, ani fotelika. Myślę że spokojnie za 1 msc, 1,5 się kupi :)

A film już jest? Mam ochotę go włączyć haha ale najpierw książkę doczytam :P

Wianna ja już w stresie byłam, że czytam i nie wiem co czytam haha.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milmarta wrote:
    Jaaaaaaaaa bym bardzo chciała taki jadłospis od dietetyka. Poproszę.
    Mi to kurka wychodzi ok 130 po posiłku a rano na czczo miałam 93. Kiszka. A myślałam że to tylko jakieś pomówienia z tą moja cukrzycą, ale wychodzi na to że jednak nie.
    Dodałam cię do przyjaciółek, jak zaakceptujesz podeślę dietę

U mnei podobna sytuacja, ale zobaczymy, może się to jakoś ekspresowo wyrówna :/
    Kurcze dziwne że te normy dla ciężarnych są takie wyśrubowane, ojciec choruje na cukrzyce i on mów że to 130 -to jest super wynik, że jak chozi do lekarki i mówi że ma po 2 godzinach 160 to ona kiwa głową że jest nieźle, (sąsiaka też z cukrzycą po takim czasie ma wynik ponad 300) a tu taki rygor ehh...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 9 września 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam niczego i też za miesiąc dwa muszę wszystko ogarnąć.. Narazie piórem ubranka które dostałam bo nogi idzie polamac o torby ;);)ale kiedy wezmę się za prasowanieuto niewiem ;)

Jej

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela ja nawet o to pytałam lekarza, podobno ktoś tam kiedyś badania robił, że na powiedzmy 1/10000 osób badanych był przypadek, że cukier w wysokości 140 cos mógł być może spowodować, i stąd obniżają normy. Biznes farmaceutyczny też na tym korzysta, a on jest lekarzem musi się do norm stosować.
    Myślę, ze coś w tym stwierdzeniu może być, kiedyś normy dla kobiet w ciąży też były do 140 i 100 na czczo. A tak są niższe i trochę pasków i glukometrów się sprzeda...

michaela lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie mam ile koszul kupujecie do szpitala, bo u mnie w jednym to aż 3 szt piszą, a w tym co planuję rodzić rozpiski nie ma?

• milmarta Ekspertka

Wysłany: 9 września 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka po soku z buraków 122. Zwariuję!

Jak rodziłam syna to miałam do szpitala 3 koszule, ale mąż mi je prał. Tylko że ja tam byłam ponad tydzień bo jeszcze przed porodem na patologii chyba 3 dni.

Siwa1001 lubi tę wiadomość

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam jedną do porodu a drugą do karmienia, myślicie że mało? Dwie koszule?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka nie lubię koszul... ale kupię te 3 szt, najwyżej pójdą po wszystkim na dno szafy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 20:57

• milmarta Ekspertka

Wysłany: 9 września 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to zależy ile poleżysz po porodzie. Oby jak najkrócej, ale nigdy nie wiadomo. Poza tym łatwo się ubrudzić, raz że mlekiem a dwa tymi odchodami z macicy. Ja bym wzięła jedną do porodu i conajmniej 2 na potem.

Siwa1001 lubi tę wiadomość

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusza wrote:
    Diana a czemu właśnie taki założyli Ci w szpitalu? Dziwne że inny niż powinien być.

A Ty shantelle weź sobie zrób najlepiej kilka dni przerwy od gotowania bo widzę że coś Ci kompletnie nie idzie :D jak masz możliwość to obiady sobie zamawiaj w jakimś sprawdzonym mlecznym barze :P bo Ty niedługo źle skończysz w tej kuchni :P ubawiłam się, zwłaszcza wczorajszym ciastem :D
    Nie wiem. Ordynator taki założył a że to on rządzi na oddziale to nikt nic nie mówił. Ja jestem zieloną w tym temacie i robię wszystko byleby Szymon siedział w brzuszku więc nawet nie wiedziałam że są różne rodzaje

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa1001 wrote:
    Pytanie mam ile koszul kupujecie do szpitala, bo u mnie w jednym to aż 3 szt piszą, a w tym co planuję rodzić rozpiski nie ma?
    Ja mam 1 do porodu: Stara po mężu i 1 do szpitala. W rozpisce mam mieć 3 ale nie widzę sensu tyle sztuk. To samo koleżanki mi mowily

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam książkę, ale fajna. Uwielbiam takie thrillery, szkoda tylko że już nie mam co czytać haha, muszę coś wykołować, może się do biblioteki zapisze?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 04:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milmarta wrote:
    Kurka po soku z buraków 122. Zwariuję!

Jak rodziłam syna to miałam do szpitala 3 koszule, ale mąż mi je prał. Tylko że ja tam byłam ponad tydzień bo jeszcze przed porodem na patologii chyba 3 dni.

A ruszasz się po jedzeniu? Ja po jedzeniu albo coś posprzątam, albo idę na spacer, albo trochę poćwiczę i cukier wtedy w normie, nawet po 2 kawałkach ciasta ;) Jak ogarnę cukier na czczo, to już w ogóle super będzie :)

Wydaje mi się, że 3 koszule, to tak optymalnie, ta na poród już się nie będzie nadawała, więc zostaną tylko 2 :) Moja bratowa mówiła, że lepiej wziąć więcej.

michaela, Siwa1001 lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ