Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ooo Shantelle i jak książka?? Czytaj uważnie nazwy rozdziałów, bo nie mogłam rozkminic o co chodzi
Ja z kuchnią miałabym zapewne podobne doświadczenia, dlatego ograniczam się do podstaw gotowania pomidorowa, makaron z sosem, jakieś.kotlety proste dieta urozmaicona nie ma co hahaIgor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Wiecie co, wstyd się przyznać ale ja z wyprawki dziecięcej nie mam jeszcze NIC. To znaczy mam ubrania po starszym, ale gdzieś popakowane w pudłach leżą. Łóżeczko sprzedane, wózek mieliśmy pożyczony więc został oddany, fotelik samochodowy sprzedany. A to trza wszystko kompletować na nowo. I trza się za to wziąć. Znaczy wirtualnie mam upatrzony wózek, raz go nawet dotykałam, ale ciągle się waham. Z łóżeczkiem jest większy problem bo chcę koniecznie łóżeczko-dostawkę, a te występują tylko w małych rozmiarach, na długość 90, a to za małe. O foteliku w ogóle nie mam pojęcia. KIEDY JA TO OGARNĘ?
-
Milmarta ale ja też nie mam ani łóżeczka, ani wózka, ani fotelika. Myślę że spokojnie za 1 msc, 1,5 się kupi
A film już jest? Mam ochotę go włączyć haha ale najpierw książkę doczytam
Wianna ja już w stresie byłam, że czytam i nie wiem co czytam haha.
-
milmarta wrote:Jaaaaaaaaa bym bardzo chciała taki jadłospis od dietetyka. Poproszę.
Mi to kurka wychodzi ok 130 po posiłku a rano na czczo miałam 93. Kiszka. A myślałam że to tylko jakieś pomówienia z tą moja cukrzycą, ale wychodzi na to że jednak nie.
U mnei podobna sytuacja, ale zobaczymy, może się to jakoś ekspresowo wyrówna
Kurcze dziwne że te normy dla ciężarnych są takie wyśrubowane, ojciec choruje na cukrzyce i on mów że to 130 -to jest super wynik, że jak chozi do lekarki i mówi że ma po 2 godzinach 160 to ona kiwa głową że jest nieźle, (sąsiaka też z cukrzycą po takim czasie ma wynik ponad 300) a tu taki rygor ehh... -
Michaela ja nawet o to pytałam lekarza, podobno ktoś tam kiedyś badania robił, że na powiedzmy 1/10000 osób badanych był przypadek, że cukier w wysokości 140 cos mógł być może spowodować, i stąd obniżają normy. Biznes farmaceutyczny też na tym korzysta, a on jest lekarzem musi się do norm stosować.
Myślę, ze coś w tym stwierdzeniu może być, kiedyś normy dla kobiet w ciąży też były do 140 i 100 na czczo. A tak są niższe i trochę pasków i glukometrów się sprzeda...
michaela lubi tę wiadomość
Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
agusza wrote:Diana a czemu właśnie taki założyli Ci w szpitalu? Dziwne że inny niż powinien być.
A Ty shantelle weź sobie zrób najlepiej kilka dni przerwy od gotowania bo widzę że coś Ci kompletnie nie idzie jak masz możliwość to obiady sobie zamawiaj w jakimś sprawdzonym mlecznym barze bo Ty niedługo źle skończysz w tej kuchni ubawiłam się, zwłaszcza wczorajszym ciastem -
Siwa1001 wrote:Pytanie mam ile koszul kupujecie do szpitala, bo u mnie w jednym to aż 3 szt piszą, a w tym co planuję rodzić rozpiski nie ma?
-
milmarta wrote:Kurka po soku z buraków 122. Zwariuję!
Jak rodziłam syna to miałam do szpitala 3 koszule, ale mąż mi je prał. Tylko że ja tam byłam ponad tydzień bo jeszcze przed porodem na patologii chyba 3 dni.
A ruszasz się po jedzeniu? Ja po jedzeniu albo coś posprzątam, albo idę na spacer, albo trochę poćwiczę i cukier wtedy w normie, nawet po 2 kawałkach ciasta Jak ogarnę cukier na czczo, to już w ogóle super będzie
Wydaje mi się, że 3 koszule, to tak optymalnie, ta na poród już się nie będzie nadawała, więc zostaną tylko 2 Moja bratowa mówiła, że lepiej wziąć więcej.michaela, Siwa1001 lubią tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)