X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza, spróbuję :)

Campari, leżę i czytam już się kuchni nie tykam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 17:04

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 9 września 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaaaaaaa bym bardzo chciała taki jadłospis od dietetyka. Poproszę.
    Mi to kurka wychodzi ok 130 po posiłku a rano na czczo miałam 93. Kiszka. A myślałam że to tylko jakieś pomówienia z tą moja cukrzycą, ale wychodzi na to że jednak nie.

• wianna Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Shantelle i jak książka?? Czytaj uważnie nazwy rozdziałów, bo nie mogłam rozkminic o co chodzi :D

Ja z kuchnią miałabym zapewne podobne doświadczenia, dlatego ograniczam się do podstaw gotowania :P pomidorowa, makaron z sosem, jakieś.kotlety proste :D dieta urozmaicona nie ma co haha :D

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam czytam, szczególnie na początku nie ogarniałam.. Tu Rejczel tu Megen zaraz Anna hahaha ale już wiem o co chodzi.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha nooo wlasnie ;) na poczatku myslalam, ze mam jakiegos kalafiora ciazowego i juz nie czaje o czym ta ksiazka jest i wracalam i porownywałam daty i takie tam i kminiłam haha :D

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 9 września 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest tez chyba film na podstawie tej książki? czy to tylko zbieżnosc tytułów?

• milmarta Ekspertka

Wysłany: 9 września 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, wstyd się przyznać ale ja z wyprawki dziecięcej nie mam jeszcze NIC. To znaczy mam ubrania po starszym, ale gdzieś popakowane w pudłach leżą. Łóżeczko sprzedane, wózek mieliśmy pożyczony więc został oddany, fotelik samochodowy sprzedany. A to trza wszystko kompletować na nowo. I trza się za to wziąć. Znaczy wirtualnie mam upatrzony wózek, raz go nawet dotykałam, ale ciągle się waham. Z łóżeczkiem jest większy problem bo chcę koniecznie łóżeczko-dostawkę, a te występują tylko w małych rozmiarach, na długość 90, a to za małe. O foteliku w ogóle nie mam pojęcia. KIEDY JA TO OGARNĘ?

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta ale ja też nie mam ani łóżeczka, ani wózka, ani fotelika. Myślę że spokojnie za 1 msc, 1,5 się kupi :)

A film już jest? Mam ochotę go włączyć haha ale najpierw książkę doczytam :P

Wianna ja już w stresie byłam, że czytam i nie wiem co czytam haha.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milmarta wrote:
    Jaaaaaaaaa bym bardzo chciała taki jadłospis od dietetyka. Poproszę.
    Mi to kurka wychodzi ok 130 po posiłku a rano na czczo miałam 93. Kiszka. A myślałam że to tylko jakieś pomówienia z tą moja cukrzycą, ale wychodzi na to że jednak nie.
    Dodałam cię do przyjaciółek, jak zaakceptujesz podeślę dietę

U mnei podobna sytuacja, ale zobaczymy, może się to jakoś ekspresowo wyrówna :/
    Kurcze dziwne że te normy dla ciężarnych są takie wyśrubowane, ojciec choruje na cukrzyce i on mów że to 130 -to jest super wynik, że jak chozi do lekarki i mówi że ma po 2 godzinach 160 to ona kiwa głową że jest nieźle, (sąsiaka też z cukrzycą po takim czasie ma wynik ponad 300) a tu taki rygor ehh...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 9 września 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam niczego i też za miesiąc dwa muszę wszystko ogarnąć.. Narazie piórem ubranka które dostałam bo nogi idzie polamac o torby ;);)ale kiedy wezmę się za prasowanieuto niewiem ;)

Jej

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela ja nawet o to pytałam lekarza, podobno ktoś tam kiedyś badania robił, że na powiedzmy 1/10000 osób badanych był przypadek, że cukier w wysokości 140 cos mógł być może spowodować, i stąd obniżają normy. Biznes farmaceutyczny też na tym korzysta, a on jest lekarzem musi się do norm stosować.
    Myślę, ze coś w tym stwierdzeniu może być, kiedyś normy dla kobiet w ciąży też były do 140 i 100 na czczo. A tak są niższe i trochę pasków i glukometrów się sprzeda...

michaela lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie mam ile koszul kupujecie do szpitala, bo u mnie w jednym to aż 3 szt piszą, a w tym co planuję rodzić rozpiski nie ma?

• milmarta Ekspertka

Wysłany: 9 września 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka po soku z buraków 122. Zwariuję!

Jak rodziłam syna to miałam do szpitala 3 koszule, ale mąż mi je prał. Tylko że ja tam byłam ponad tydzień bo jeszcze przed porodem na patologii chyba 3 dni.

Siwa1001 lubi tę wiadomość

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam jedną do porodu a drugą do karmienia, myślicie że mało? Dwie koszule?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka nie lubię koszul... ale kupię te 3 szt, najwyżej pójdą po wszystkim na dno szafy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 20:57

• milmarta Ekspertka

Wysłany: 9 września 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to zależy ile poleżysz po porodzie. Oby jak najkrócej, ale nigdy nie wiadomo. Poza tym łatwo się ubrudzić, raz że mlekiem a dwa tymi odchodami z macicy. Ja bym wzięła jedną do porodu i conajmniej 2 na potem.

Siwa1001 lubi tę wiadomość

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusza wrote:
    Diana a czemu właśnie taki założyli Ci w szpitalu? Dziwne że inny niż powinien być.

A Ty shantelle weź sobie zrób najlepiej kilka dni przerwy od gotowania bo widzę że coś Ci kompletnie nie idzie :D jak masz możliwość to obiady sobie zamawiaj w jakimś sprawdzonym mlecznym barze :P bo Ty niedługo źle skończysz w tej kuchni :P ubawiłam się, zwłaszcza wczorajszym ciastem :D
    Nie wiem. Ordynator taki założył a że to on rządzi na oddziale to nikt nic nie mówił. Ja jestem zieloną w tym temacie i robię wszystko byleby Szymon siedział w brzuszku więc nawet nie wiedziałam że są różne rodzaje

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa1001 wrote:
    Pytanie mam ile koszul kupujecie do szpitala, bo u mnie w jednym to aż 3 szt piszą, a w tym co planuję rodzić rozpiski nie ma?
    Ja mam 1 do porodu: Stara po mężu i 1 do szpitala. W rozpisce mam mieć 3 ale nie widzę sensu tyle sztuk. To samo koleżanki mi mowily

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam książkę, ale fajna. Uwielbiam takie thrillery, szkoda tylko że już nie mam co czytać haha, muszę coś wykołować, może się do biblioteki zapisze?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 04:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milmarta wrote:
    Kurka po soku z buraków 122. Zwariuję!

Jak rodziłam syna to miałam do szpitala 3 koszule, ale mąż mi je prał. Tylko że ja tam byłam ponad tydzień bo jeszcze przed porodem na patologii chyba 3 dni.

A ruszasz się po jedzeniu? Ja po jedzeniu albo coś posprzątam, albo idę na spacer, albo trochę poćwiczę i cukier wtedy w normie, nawet po 2 kawałkach ciasta ;) Jak ogarnę cukier na czczo, to już w ogóle super będzie :)

Wydaje mi się, że 3 koszule, to tak optymalnie, ta na poród już się nie będzie nadawała, więc zostaną tylko 2 :) Moja bratowa mówiła, że lepiej wziąć więcej.

michaela, Siwa1001 lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ