X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezuu dziewczyny mało brakowało bym dostała zawału chyba :/
    ja jakiś czas temu byłam w szpitalu w Polsce bo miałam krwawienia z odbytu i to nieraz ze skrzepami :/ i skierowali mnie na kolonoskopie i wyszło ze mam hemoroidy ale lekarz mowil ze są male i nie kazał ich leczyc . I miałam już spokoj z nimi chyba z 2 lata teraz ide do łazienki sikac patrze na papier a tam cały papier we krwi ze skrzepami az mi się słabo zrobiło . Mysle sobie ja pier...e trzeba dzwonic na pogotowie . Patrze do kibla a cały kibel schlapany krwią mało nie spadłam w tym kiblu siadłam na spokojnie znowu na kibllu i przypomniałam sobie o moich hemoroidach i sprawdzam czy to z tyłka czy nie i na całe moje szczęście to z tyłka .. musiał mi hemoroid pęknać . Myslalam ze zawalu dostane zwłaszcza ze ostatnio tak mnie brzuch bolał jak na okres
    Tak to się chyba nigdy w życiu nie wystraszyłam :|

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta zrób z żytnią, orkiszową czy jakąś inną którą można

82doroeqdnooy9dr.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Tysia, musiałaś się nieźle zestresować. Szczęście w nieszczęściu, że to z tego otworu. Ale chyba takie krwawienie z hemoroida też powinnaś skonsultować co?

r9bzabd.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 8 września 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa te zalecenia dietetyczne które zmieściłaś są mega! Będzie to dla mnie biblią dopóki nie nauczę się tego na pamięć :)

Kalina, mam w domu orkiszową, dzięki, skorzystam z niej. Ale swoją drogą to żeby na stronie dla cukrzyków takie przepisy...

Siwa1001 lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 września 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:
    Jezu Tysia, musiałaś się nieźle zestresować. Szczęście w nieszczęściu, że to z tego otworu. Ale chyba takie krwawienie z hemoroida też powinnaś skonsultować co?
    No tak to się nigdy nie zestresowałam .. serio aż mi się słabo zrobiło i myślałam ze spadne :/
    nie wiem czy powinnam bo ja już wczesniaj miałam takie krwawienia i do tego anemie .. i chodziłam do internisty ale stwierdził że nie wymagają one leczenia . Tylko że to było w Polsce i za 2 tyg mam wizytę tu w szpitalu i chyba ich poinformuję o tym :/

• Campari Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia koniecznie poinformuj w szpitalu, trzeba to jakoś zaleczyć chyba przed porodem.

r9bzabd.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki żart przeczytałam, że podobno na cukrzycę ciężarnych choruje od 3 do 6% kobiet, patrząc na ilość u nas na forum jakoś mi się mocno nie zgadza. Współczuje dziewczyny, ale dacie radę. Nie denerwować się bo nerwy też mogą podnosić cukier.
    Shantelle ciacho wygląda ciekawie:) Ciesz się że mogłaś je zjeść , a nie tak jak ja zrobić tarte z owocami i popatrzeć jak mąż ją je - to dopiero dołujące :(

michaela lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, aż prawie ja zawału dostałam....
    Dobrze że tak się skończyło a nie inaczej.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku, Michaela kolejna słodka. Jest tutaj Was trochę, dacie rade, będziecie się wspierać i dzielić.doświadczeniami a do porody zostało juz bliżej jak dalej :)

Tysia mnie też nastraszylas! Jakbym jakiś horror czytała.. Skonsultuj koniecznie, podczas porodu wszystko się napina,to niepotrzebne Ci jeszcze pękające hemoroidy..

Dynia na mnie też czeka!! O looosie. Nie mogłam Dziadkowi odmowic, to z jego własnego ogrodu, ale właśnie zapomniałam ile z nią roboty, dzięki Shantelle za przypomnienie, może z odpowiednim nastawieniem jakoś pójdzie :P

Co do ciasta to Haha ja i tak podziwiam, ja w życiu zadnego nie upieklam Haha :D ale też i nie lubię ciast, wiec nie mam potrzeby ;)

W sobotę wesele nananaa. Odebrałam sukienkę ciążowa z przeróbek no i jakoś to wygląda na szczęście uff :)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 8 września 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg Tysia masakra!!!! A hemoroidy no to jest straszne powiem wam że kogo nie spotkam to w czasie ciąży się robią.... Ja bym chyba tam umarła na klopie dobrze ze wiedziałaś że masz hemoroidy...

Jej

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta ja mierzę godzinę po posiłku, i mam mieć nie więcej niż 120.
    Tysia to się strachu najadłaś, ale dobrze, że to jednak fałszywy alarm, ale i tak musisz coś z tym zrobić.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia współczuję, horror czytałam. Trzymaj się i daj znać co z nimi.

Mnie coraz częściej brzuch boli, już nie tylko jak wstanę :/ Dobrze że jutro wizyta.

Oglądałam dzisiaj filmik o porodzie w wodzie. Podoba mi się to, bo czytałam że zmniejsza bóle i łatwiej urodzić. Aż szkoda, że w mojej okolicy nie ma takiej opcji.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? jestem pogubiona który mam tydzień. Raz mi pokazuje 28 a inny kalendarz 29.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, dziewczyny potrzebuję namiary albo pomysły na dietę lekkostrawną z chudym mięsem całkowicie beztłuszczową- to nie dla mnie

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jakoś poród w wodzie nie kręci, kąpać się w tym wszystkim.jakoś tak fuj :P chociaż znam jedna kobietę, która jako jedna z pierwszych w PL rodziła w wannie i bardzo to chwaliła :)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3

Wysłany: 8 września 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wianna ja akurat będę mieć cesarkę wiec może nic mi się tam nie będzie działo ale czuje teraz taki dyskomfort tam :/ bo jakoś specjalnie mnie to nie boli ale mam wrażenie jakby mi się chciało cały czas na kibelek . Mam tutaj jakiś zel dla kobiet w ciąży co się aplikuje do odbytu bo mama mi kupiła w aptece i wysłala , zaopatrzyłam się na zapas ale nie chciałam brac bo wiadomo ciąża itd. ale nie wiem czy go nie wezme :/

kurcze ja będę mieć krzywą 27 września i aż się boje czy cos u mnie wyjdzie czy nie bo jak będę musiała się trzymać jakiejś diety to chyba nie podołam

• michaela Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem że strasznie żałowałam że nie mogłam w tej wannie zostać do końca porodu, tylko na koniec kazali mi wyjść, bo to faktycznie bardzo pomaga i łagodzi...
    No własnie nie wiem o co chodzi z tą cukrzycą bo to wygląda tak jakby polowa z nas ją miała, ja się jeszcze nie poddaje skontroluje to jeszcze raz i zobaczymy. A lekarka, hmm, porządna, dokładna, rzeczowa niby wszystko jak ma być, idealnie, a jednak źle się czuję po wizytach u niej. Ale może to ja jestem dzina, bo w krk jest kilka szpitali np ujastek - odpicowany, taki nowoczesny zorganizowany a ile razy tam nie szłam, - żle, rozpadający się rydygier, wyglądający jak 7 niezczęść - ok.., lekarze zimne ryby ale położne tak fajne, że mimo tego prl-u we wnętrzu jakoś mi tam lepiej było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 22:04

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• agusza Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, współczuję nerwów.. Ja też niestety zaliczyłam już w ciąży hemoroida. Jezu jakie to nieprzyjemne :(

Milmarta, teraz kiedy jesteś w ciąży to musisz mierzyć 1 godzinę po posiłku. Dwie godziny po mierzy cukrzyk nie w ciąży. Musisz o tym pamiętać. A Twoja lekarz rodzinna chyba powinna się trochę doedukować:)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • michaela Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle nie wiem o co chodzi w pierwszej ciąży miałam tyle siły im dalej w ciąży tym bardziej czułam że dam radę, siła optymizm i power, a teraz co wizyta to jakoś gorzej, między nimi nabieram znowu radości z ciąży, i zastanawiam się jak odpocząć przed porodem żeby było dobrzze, najchtniej więcej żadngo lekarza bym już nie odwieziła:P

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• milmarta Ekspertka

Wysłany: 8 września 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to faktycznie chyba się musi doedukować. Nie dziwi mnie to bo patrząc na moje wyniki zaczęła grzebać w jakiejś książeczce dla cukrzyków, widać że była zaskoczona moją wizytą i nie bardzo wiedziała co ze mną zrobić. Dzięki dziewczyny, kolejny raz mnie ratujecie!

‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ