X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • michaela Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa1001 wrote:
    Nie powinnaś oddawać psa, lepiej niech od samego początku będzie z Wami szybciej zaakceptuje zmiany, a poza tym to członek rodziny.

Michaela godzinę po posiłku cukier ma być do 120.

Wrzuciłam pierwszą część ubranek do pralki, nie segregowałam ich wcześniej i robiłam to nad pralką, masakra ile czasu to zajmuje.

No to jż nie wiem co mam o tym myśleć:( Jak trzymam się diety, to cukier po godzinie mam 97 tylko po śniadaniu (chlebie razowym) jest wyższy. Dzisiaj do obiadu dorzuciłam bo nie wytrzymałam kilka frytek i spróbowałam potrawy męża(uszka, i placki) niewiele ale mimo wszystko były - i to samo... nic z tego nie rozumiem.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela to masz dobry cukier, 97 to jest do 120 - mieścisz się, nie bardzo wiem czemu się martwisz. Może inaczej napiszę: ma być nie więcej niż 120 godzinę po posiłku, wynik poniżej jest ok. Czasem tak jest, że zjesz coś zakazanego i to Ci cukru nie podniesie, ja tak mam z lodami :) - niby zakazane a zawsze mam dobry cukier.
    Także tylko się cieszyć :)

michaela lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • michaela Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej mnie to zastanawia czemu rano taki wysoki 133? Jak potem jest ok..m

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co jesz na kolację i ostatni posiłek i o jakich godzinach?
    Też miałam problem głównie z rannym.

• agusza Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela czasem może być tak że cukru na czczo nie ogarniesz bez insuliny. Nie ma co się jej bać tak naprawdę :) przynajmniej bez stresu będziesz się rano budzić :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Campari Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie agusza, sama o tej insulinie pomyślałam, nie po to żeby wcinać tylko właśnie zniwelować stres (jakkolwiek dziwnie to brzmi) Ja się nie poddaję, dziś testuję chleb owsiany, taki naturalny. Michaela dojdziesz do wprawy w jedzeniu i wszystko się unormuje, choć upierdliwe to jak diabli i trzeba mieć nie lada silną wolę (szczegolnie jak mąż obok wpierdziela alpejskie mleczko na zmianę z kabanosami-nie ma to jak wsparcie ;-) )

r9bzabd.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mój mąż też przed chwilą wciągnął pizzę i popija nestea :P ale ja już przez ponad rok zdążyłam przywyknąć ;) powodzenia dziewczyny :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 10 września 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu jak ja wam współczuję z tym cukrem, miałam siostrę w ciąży z cukrzyca i też walczyła czasem byłam jej sumieniem jak miała ochotę na cole czy coś....

Siwa1001 lubi tę wiadomość

Jej

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jak ja bym chciała jeść co chcę, ale nie mogę, bo wtedy szybko tyje :( więc też się igraniczamu:/

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 10 września 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewczęta. Ja jeszcze nie umiem jesc z zegarkiem, nie wiem czy to jest realne, jak gdzies wyjde do sklepu czy do koleżanki to nie da się tak regularnie jesc-jak wy to robicie? Generalnie cukier mam caly czas powyżej 130 po posiłku, ale jeszcze nie trzymam się restrykcyjnej diety, na początek chciałam trochę potestować ale już widać że się nie obejdzie. Np. wczoraj na kolację zjadłam chleb (razowy oczywiście) z butelką! ZUO, rano cukier 106

• milmarta Ekspertka

Wysłany: 10 września 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście chleb nie z butelką a z butelką, buahaha ale się uśmiałam

• milmarta Ekspertka

Wysłany: 10 września 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i patrzcie znowu to samo, teraz się zdenerwowałam. Z NUTELLĄ!

Siwa1001, Nasca, Tysia :) lubią tę wiadomość

• agusza Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe milmarta ale się uśmiałam :D chleb z butelką :D
    Ja w tej chwili mam wszystko w dupie brzydko mówiąc i gdy jest jest czas na posiłek to po prostu jem. I nie ważne czy jestem w sklepie, galerii, w poczekalni u lekarza czy na spacerze. Zawsze jak ruszam się z domu to przygotowuje sobie jedzenie i przychodzi czas to jem mając wszystko gdzieś bo dla mnie najważniejszy jest Emil w tej chwili :) a niestety jak opóźnię posiłek albo go pominę to cukry cały dzień już później złe.. I Tobie też polecam :) łatwo nie jest ale trzeba się tak nastawić, że muszę i jem i koniec :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • michaela Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nic jutro zobaczymy może to zbyt szybkie jedzenie (bo na czczo cukier śliczny 86) albo cos w tym razowym chlebie/wędlinie... A możliwe że lek na tarczyce coś bruździ czy to kulą w płot? Ale dzięki to dodaje otuchy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 22:28

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dobre, chleb z butelką :D

Ja tak miałam jak trenowałam, zawsze pudełka z jedzeniem, przychodziła 13:00 i jadłam. Gdzie kolwiek, serio. Musiałam zjeść obiad, owoc i 16,kolacja 18-19 itd. Wchodzi to w krew :) i w sumie do teraz tak mam, że jem w miarę i stałych porach, ciężko to omijać :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie ja tez wychodze z domu z jedzeniem :)

• michaela Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maż też pod tym względem ciut mało wspierający :P - pożarł ciastko, popił colą i powiedział że musi się zdrzemnąć haha

No może w tym wszystkim faktycznie plusem jest to że się bardziej z przyrostem wagi nie rozhulam bo niby z czego :P

No i rozumiem teraz dlaczego mój tato od kąd choruje taką ma determinacje na stałe godziny posiłków...

Jesteście wielkie dziewczyny! Dzięki jeszcze raz!

Shantelle, Siwa1001 lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• wianna Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;) wróciłam właśnie z wesela. Padam! Idę spać,więc dobranoc ;)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to piękna impreza. Ja bym nie dała radyy :D

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 11 września 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna, SUKIENKA!! Miałaś zaprezentować!
    Ja z kolei wczoraj bylam na sesji zdjeciowej. Jedna kawiarnia dla matek z dziecmi w mojej okolicy (a mam aż 3 pod nosem-swietna rzecz swoja drogą) organizowala dzień otwarty i w tym byly mini sesje zdjeciowe-20 minut i 2 zdjęcia gratis a resztę można dokupic. Babka zrobila nam bardzo duzo zdjęć ( tylko wiadomo, wszystkie w jednym ubraniu i jednym miejscu, tylko w różnych pozycjach i takie tam kosmetyczne zmiany-raz przy oknie, raz przy ścianie, raz na leżaku) i za caly pakiet bedzie chciała uwaga uwaga...50 zl! A to ma byc 20-30 zdjęć! Chcieliśmy wybrac się na taka profesjonalną sesję, ale ceny są kosmiczne, wiec moze tym się zadowolę

Nasca, Izieth lubią tę wiadomość

‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ