X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Campari Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle, ja to bym się ucieszyła z tych 600g ale na plusie :-) nie dogodzisz ciężarnej- tyje źle, nie tyje jeszcze gorzej :-)

r9bzabd.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:
    Michaela, to pewnie wszystko na raz tak Ci dowala. A nie od dziś wiadomo, że cukier poprawia nastrój :-/ ale jak się wyrówna, a wyrówna się na bank, to poczujesz się lepiej. Pocieszmy się, że to już nie jest znowu tak długo :-) a każdy dobry wynik będzie sprawiał radość- tak jak mój mikrosukces rano-89 ;-) he he. Nie wiem, czy to pocieszające, ale też miewam kryzysy, doły i poczucie że nikt nie rozumie jak mi źle. Ale to tylko głupia cukrzyca i się jej dziewczyny nie damy.
    O gratulacje, cieszę się że Ci się udało. Nie wiem ja podchodzę do tego tak, że to drobiazg. Mam w rodzinie cukrzyków 1 i 2 typu i to nie takie straszne. Może faktycznie mam już system przeciążny innymi srawami, ale z drugiej strony, wszystkie właściwie już za mną. Idę na wizytę dzisiaj po południu i zobaczymy co gin na to.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)

Obeszłam dzisiaj wszystkie apteki i z całej litanii jaka mi gin wypisał nie mam macmiror. Dlaczego? Nawet w hurtowniach nie mają i jestem w kropce.
    Jeszcze koleżanka w Zamościu mi ogarnia, może się tam uda.

Wstałam o 4-głodna jak wilk.Jestem już po 3 śniadaniach i obiad się robi. Głowa pęka mi od wczoraj a nie chcę już paracetamolu brać- tyle leków biorę że szok!

Zauważyłam że po piątkowej wizycie , tak pod wieczór brzuch rozbolał w dole i bolały lędźwie- tak jak na okres, kiedy miał przyjść za 3 dni tak mniej więcej. Samych bóli miesiączkowych nigdy nie miałam tylko te takie zapowiadające miesiączkę. Wczoraj wieczorem to samo. I jeszcze ten sluz taki rzadki i cała masa. Dzwoniłam do gina i kazał no spę, no ale biorę ją codziennie 2x1tabl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 11:57

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela a może Ty masz takie złe samopoczucie bo jesteś po prostu niedojedzona? Gdy ja się dowiedziałam ze jestem cukrzykiem to praktycznie z dnia na dzień odstawiłam węglowodany żeby tylko gluko pokazywał dobre wyniki (wtedy nie byłam w ciąży). Samopoczucie miałam mega złe, tak jak piszesz - że łzami w oczach wstawałam z łóżka... Ale ograniczenie węglowodanów to nie jest rozwiązanie, tak nie można. Zwłaszcza w ciąży więc ja na Twoim miejscu poprosiłabym diabetologa o insulinę przed posiłkami. Jej naprawdę nie ma co się bać :) a przynajmniej będziesz mogła jeść normalnie i daje głowę ze samopoczucie Ci wróci :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • michaela Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza dzięki pogadam w poradni. Niby jem i chleb i makarony tyle że razowe... ale może faktycznie jest tak jak mówisz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 12:36

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• agusza Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja miałam na początku też duży problem że np gdy jadłam jedną kanapkę to cukier był okej, ale byłam głodna. A gdy jadłam dwie kromki to mimo zwiększonej odpowiednio dawki insuliny cukier skakał. Więc jadłam bardzo mało. Niby często, no ale za mało zdecydowanie. I taka byłam do niczego. A w szpitalu mnie uświadomili że w ciąży absolutnie tak nie można. Trzeba kombinować z insulina, czasem jej podania ale jeść normalnie :) więc polecam się dopytać :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 19.09 maja być w Lidlu ubranka dla maluchów a w Biedrze czapki, kominy dla dzieciaczków. Przejdę się i obejrzę jak to wygląda

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, zdjecie wstawie jak ogarne sie w domu, poki co wracamy dopiero, wczoraj jeszcze poprawiny, wiec weekend szybko zlecial :)
    Ale na szkole rodzenia sie zapisalam :) zaczynamy 4 pazdziernika,spotkania we wtoki i srody przez 5 tyg :D faaajnie! A Wy sie wybieracie? Bo cos nie kojarze, zeby ktoras cos mowila konkretnego :)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna ja się zapisałam zaczynamy 3 października, spotkania codziennie przez dwa tygodnie:)

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • agusza Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na kontakt kiedy będą zaczynali nową grupę i też będziemy chodzić :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wianna wrote:
    Hej dziewczyny, zdjecie wstawie jak ogarne sie w domu, poki co wracamy dopiero, wczoraj jeszcze poprawiny, wiec weekend szybko zlecial :)
    Ale na szkole rodzenia sie zapisalam :) zaczynamy 4 pazdziernika,spotkania we wtoki i srody przez 5 tyg :D faaajnie! A Wy sie wybieracie? Bo cos nie kojarze, zeby ktoras cos mowila konkretnego :)
    Ja będę chodzić. Dawno o tym pisałam

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh...ja po ostatniej wizycie , 3 tygodnie temu jestem ponad 3,5kg w górę :(:/ 2 tygodniowe wakacje chyba daly się we znaki :(:/

Jago
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoo głowa do góry, III trymestr to czas największego tycia- przecież dzidzia musi ileś ważyć a żadna z nas nie będzie stała w miejscu z wagą

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Ci zazdroszczę tych 3,5 kg Jagoo w 3 tygodnie, chciałabym przytyć.

• jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy bliźniaczej ciazy nie tyjesz?

Jago
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słabo, zapewne przez cukrzycę ciążową, aktualnie ważę +2,5kg od wagi sprzed ciąży. Na początku w ogóle schudłam 4kg, więc z nadrobieniem tych straconych kg to jakieś 6,5 kg tylko.

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie zapisuje póki co na szkołę rodzenia, ale kto wie :)
    Matkooo
    Kościół załatwiony, zapłacone 300 zł za kwiaty i już w dupie mam. Zostanie dać co łaska za ślub, organiste i coś jeszcze. No ale jak łaska co łaska, więc niech nie liczą na pewno na tysiące.. Dobrze jak kilka setek znajdą hahahaha. Ale ile załatwień.... Już mi słabo. Musimy zacząć nauki póki małego nie ma, potem może być słabo z czasem.
    Z DJ gadaliśmy, wszystko okej, oczywiście 1800 zł to wariant najtańszy. Za 2300 zł już ma miejsce DJ ładny parawan itd, lepsze światła, więc zapewne zdecydujemy się na ten wariant za 2300 zł. I zaliczka 400 zł. Nie wiem czemu się od razu nie zdecydowaliśmy, chyba Ł musiał się z tym przegryść...
    No i ustawka jest z fotografem w piątek o 16, spoko chłopak więc może już najważniejsze będzie nagrane. No i najlepsze jest to, że możemy połączyć ślub z chrztem i tak raczej zrobimy, bo moja kuzynka będzie chrzestną i wygodnie po prostu za jednym razem nam zebrać całą rodzinę.

Izieth, Siwa1001, diana0501 lubią tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle, my też chcemy połączyć ślub z chrztem :) Już rozmawialiśmy z proboszczem, ma dodzwonić i coś nam zaproponować :) Sugerował ślub na Boże Narodzenie, ale to zdecydowanie za wcześnie ;)

Ja chodzę na szkołę rodzenia, już mieliśmy 4 spotkania, jeszcze 6 zostało. Jutro idziemy na szkołę w szpitalu, w którym chciałam rodzić, żeby zobaczyć jak tam to wszystko wygląda, jakie są opcje, jakie zasady, itp. :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do szkoły rodzenia, która co tydzień ma zajęcia teoretyczne około 1.5-2 godziny i się dołącza w dowolnym momencie, bo zajęcia idą cyklem. Byliśmy pierwszy raz i było przewijanie :) Jedyne co, to to trwa 11 spotkań, więc będziemy kończyć w 37 tygodniu... Dodatkowo w soboty mamy praktykę albo ćwiczenia tylko dla kobiet (dużo oddechowych, pozycji porodowych itp.), a co jakiś czas z mężczyznami - teraz będzie część praktyczna przewijania, gdzie każdy pan będzie ponoć przewijał bobaska :D

Oprócz tego chodzę na zajęcia dla kobiet w ciąży na AWFie, gdzie można się spocić i ćwiczymy mięśnie dna miednicy, oddychanie itp., więc cieszę się bo mam motywację, żeby dwa razy w tygodniu się konkretnie poruszać :)

Myślę, że generalnie warto - nie tylko po to, żeby lepiej się czuć w czasie porodu i potrafić się rozluźnić - to trzeba chyba wyćwiczyć. Przynajmniej ja to tak widzę :)

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No spoko, tylko ja już ćwiczę w zasadzie od początku, ćwiczenia dla kobiet w ciąży, ćwiczę dno miednicy. I zazwyczaj ćwiczę codziennie.. Więc tu akurat daję radę :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ