Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Materac kupiłam ala lateksowy. Lateksowy jest dużo droższy, bo ma gwarancję 5 lat, mi na tyle nie jest potrzebna, więc wybrałam tańsza wersję z jakiegoś tworzywa podobnego ale też że z jednej strony twrdszy a z drugiej miękki i przekłada się później, gdy dziecko starsze. Nie wiem co to za materac, bo kompletnie jakoś o tym nie pomyślałam i zdałam się na babkę ze sklepu
Gratulacje CampariIgor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Słuchajcie dziewczyny, taka sytuacja: zamówiliśmy na allegro łóżeczko używane od jakiegoś handlarza, ale nie zapłaciłam od razu. Łóżeczko jest lekko pęknięte w dnie, ale mąż stolarz ogarnął wzrokiem i powiedział "3 minuty roboty". No to wzięłam, bo to moje wymarzone łóżeczko, w Polsce praktycznie niedostępne (tylko jakieś właśnie używane kupione w Niemczech). W opisie było o tym pęknięciu i kilku ułamanych bolcach - "a to 5 minut roboty", w komplecie miał być baldachim, kołdra, poduszka i pościel z ochraniaczem.
Teraz słuchajcie dalej...
Facet nam to łóżeczko przysłał po 2 dniach (nie zapłacone). Pęknięte jest w kilku miejscach a nie w jednym, brakuje kołdry i poduszki (pościel jest) i brakuje najważniejszej rzeczy czyli takich zaczepów dzięki którym łóżeczko można zamontować do łóżka rodziców. Nie są to rzeczy dla mnie niezbędne, bo kołdrę i poduszkę i tak mam po synu, te pęknięcia mąż skleił a te zaczepy do łóżka rodziców prawdopodobnie można gdzieś dokupić jak się poszuka, no ale towar jest niekompletny i nie do końca zgodny z opisem.
Napisałam więc do gościa, że dziękuję za wysyłkę mimo braku zapłaty i że chętnie za nie zapłacę jak najszybciej ale niech mi dośle brakujące elementy albo da zniżkę. A on od 3 dni milczy.
I co, mam teraz dzwonić do niego i prosić się o te rzeczy czy wysłać mu tyle ile uważam? Czy uznać że on w ogóle nie chce tej kasy...skoro nawet nie raczy odpisać. Jakiś nieogarnięty kolo. -
Milimarta ja bym czekała aż gość się odezwie bo nie wiadomo co robić jak się nie odezwie to sprawa prosta nie płaciłabym nic .. najwidoczniej tak mu zależy a jak się odezwie to zobaczysz co napiszę . Narazie bym czekała i napewno nic nie płaciła .
A do mnie dzisiaj położna dzwoniła umówić się na szkole rodzenia będzie jeszcze dzwonić po 4 października z dokładną data .. umówiłam sie z nią na ta szkole albo w soboty albo w niedziele bo wtedy tylko mogę zależy mi na tym żeby oddział mi pokazała .. jak wygląda i w ogóleTysia -
Dziewczyny, nastraszyłyście mnie z tą wodą, ja piję Żywiec Zdrój, ale niegazowaną. Muszę znaleźć więcej informacji na ten temat.
Milmarta, podzielam zdanie Tysi, poczekaj aż Ci odpowie, bo faktycznie towar nie jest kompletny.
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Campari gratuluje ladnie rosnie.
milmarta poczekaj - to on sie pospieszyl, a brak kasy moze go zmobilizuje do dosłania brakow.
Dziewczyny zna ktoras z Was jakas mamuske, ktorej udalo sie cwiczeniami lub innymi sposobami odwrocic dziecko glowka do dolu w brzuchu? Bo moje skarby mimo umowy z mama sa ulozone glowkowo i posladkowo, i w tej konfiguracji to cesarka. Maja coraz ciasniej i obawiam sie ze syn nie przekreci sie sam.Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Dzień dobry dziewuszki Wczoraj byłam znowu na wizycie u gina, tym razem na NFZ bo dwa tyg temu prywatnie lekarz ewidentnie nastawił sie na zgarnięcie stówki i zrobił mi tylko usg nie wpisując nawet nic do karty ciąży ;/ nawet ciśnienia mi nie zmierzył, nic. Tym razem wszystko było elegancko, badanie bardzo dokładne i boje sie ze lekarz jest aż za dokładny heh, bo mi stracha trochę napędził mówiąc ze widzi ze jedna komora boczna mózgu jest powiększona i parametry są na granicy normy po czym podal normę 10mm a mój mały ma ok7mm. Zastanawiam sie czy poprostu nie jest zbyt dokładny ten lekarz bo chyba 7 a 10 to jeszcze jest spora różnica? mówił żeby sie nie martwić ze to poprostu moze być taki urok malucha i ze wyklucza wodogłowie czy inne no ale po takim tekście i tak w głowie mi namieszał ;/
Poza tym to powiem Wam ze po powrocie do Polski mój ukochany zwariował i zaciągnął mnie do urzędu wyznaczyć datę ślubu i juz 15 października bede żoną
Siwa - co do ułożenia posladkowego to mój mały tez siedzi na dupce, lekarz mówił ze jeszcze jest czas żeby sie przekręcił a jak powiedziałam ze w razie czego bede malucha zachęcać do przekręceniu to powiedział ze nie ma sposobu i jeśli sam nie zechce to nie ma szans ze fiknie, wiec powoli dopuszczam do siebie myśl o cesarskim którego bardzo nie chcediana0501, jagooo90 lubią tę wiadomość
-
Framtid gratulacje przyszła żono znowu impreza u nas na forum
Jedna ma 7 mm a druga komora ile w takim razie? Skoro w normie to chyba dobrze, pewnie jest asymetria między komorami i może dlatego tak powiedział, ale skoro nie kazał dalej diagnozować to może oznaczać tylko jedno, że wszystko w porządkuIgor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Wianna dzięki piccolo chyba zgrzewkami trzeba zamówić na te nasze imprezy
Co do tych parametrów to albo nie powiedział ile ma druga albo nie usłyszałam przez to wszystko bo trochę sie zdenerwowałam jak usłyszałam o komorach, na początku myślałam ze o serce chodzi a on jeszcze tym lekarskim językiem gadał i cieżko mi było ogarnąć. Powiedział tylko ze poobserwujemy to na kolejnym wizytach ale żeby sie nie martwić niczym. Poza tym powiedział ze wszystko jest super, mały wazy około 850g, ja wszystkie wyniki badań mam idealne wiec mam nadzieje ze tylko sie czepiał tych parametrów bo jest bardzo dokładny -
Tak Wianna, cały czas chciałam rodzić siłami natury dwójkę dzieci, jestem strasznie uparta jeżeli mi na czymś zależy, i wiem to szalone, ale chciałam i nadal chcę, tylko jedno z moich skarbów na świat raczej dupką się pcha.
Czytałam, że są jakieś ćwiczenia, które mogą pomóc, ale poszukuje kogoś komu się udało, żeby wiedzieć czy to ma sens.
Framtid na pewno wszystko będzie dobrze, tylko lekarz trochę wyczulony. Gratuluję odważnych decyzjiNatalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Siemaaaa
Framtid gratulacje żono moja.. Serce moje hehe super !!
A o małego się nie martw, główka dzieci jest większa od ciała i mi się wydaje, że jeżeli właśnie lekarz nie każe badać dalej to jest Oki
Nooo piccolo tu się powinien lać hektolitrami haha.
Jutro robię małą imprezkę dla koleżanek, muszę zakupy ogarnąć itd
Milmarta, nie płać. Za co? Łóżko ma więcej szkód, brak elementów... Poczekaj. Ja się nie odezwie to widać ma gdzieś
-
Shantelle wrote:Wianna, różnie trzeba patrzeć, wiadomo. Możliwe że selekcja jest w komentarzach... Najważniejsze że Ci pomogło
Riri, czyli co, wypłata była ?
Ja po zajęciach. Prowadzi je mega fajna położna i okazało się że przyjdzie mi do domu po porodzie
Bo za to że chodzę do szkoły za darmo, muszę podpisać deklarację. Ale babeczka jest cudna, więc nie ma problemu
Omawialiśmy co wziąć do szpitala oraz pierwsze objawy porodu
Dowiedziałam się bardzo ciekawej rzeczy. Należy się każdej z nas znieczulenie za darmo. Tylko trzeba powiedzieć to od razu po przyjeździe, bo muszą pobrać krew aby zdążyć zrobić badanie, bo tam trzeba potas, krew itd. I te badania są ważne tydzień, więc nie wiedząc kiedy urodzisz, trzeba by chodzić na badania co tydzień. A jak powiesz od razu, to pobiorą krew i elegancko. Później jak się zdecydujesz to mogą nie zdążyć zrobić krwi a ze znieczulenia nie musisz a możesz skorzystać, więc też zaplecze psychiczne jest
I będziemy pisać plan porodu, aby mieć go ze sobą do szpitala. Powiem Wam, jestem zadowolona -
Milimarta ja też bym poczekala.. Siwa nie przejmuj się opowiem Ci historie mojej przyjaciółki.. Miała mieć cesarke posladkowo maluch ułożony już nastawiona, okazuje się że wrócili ja bo mały się odwrócił i czeka na naturalny..... Wszystko się może zdarzyć _)Jej
-
Ja już dwa razy miałam zajęcia z planem porodu i dowiedziałam się, że można wydrukować sobie taki ogólny http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Porodu/Plan-porodu.html
Ale czasami jest tak, że szpital ma swój wzór i zazwyczaj można go znaleźć na stronie szpitala.
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Jiji wrote:Milimarta ja też bym poczekala.. Siwa nie przejmuj się opowiem Ci historie mojej przyjaciółki.. Miała mieć cesarke posladkowo maluch ułożony już nastawiona, okazuje się że wrócili ja bo mały się odwrócił i czeka na naturalny..... Wszystko się może zdarzyć _)
Izieth ogólny plan porodu fajny, pewnie skorzystam, tylko połowa rzeczy okaże się w szpitalu, że to moje marzeniaNatalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
No właśnie z tym planem jest fajnie a na forach czytałam że nie zawsze się do tego stosują. Więc loteria. Ale myślę że warto mieć z sobą na wszelki wypadek:)
Mój mały jest baaaardzo leniwy od wczoraj i jeszcze dziwne bóle w nocy zlapaly. 4 razy w ciągu ok 10 minut, krótkie i mega bolesne. Miałam już dzwonić na pogotowie ale puściło jak gdyby nigdy nic . Zaczęłam się zastanawiać czy to nie skurcze ?