X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wianna wrote:
    No proszę o chusteczkach z bobini przy tamtej jej analizie zapamietalam najbardziej, że nie poleca z wykrzyknikiem :) czasy się zmieniają,to i składy też :D

post z 13.09
    https://www.facebook.com/Srokao/?hc_ref=PAGES_TIMELINE&fref=nf

wianna lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha starej daty jesteś :D a to się uśmiałam haha :D no tak w końcu niedawno urodziny obchodziłas to i stara duża jesteś :D

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sensie wychowana na plackach ma małym oczku :D
    Ale te na grubym też fajne :)

Siwa1001 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 22 września 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana 31 tc jeju już tak wysoko.jestes.. Jak ten czas leci...

Jej

• wianna Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A rzeczywiście, nie widzialam tego :)

Ja do sroki jestem od.pewnego czasu nastawiona z dystansem, skrytykowała mustele, która używam-ok, ona się na tym zna, ja nie, ale napisałam komentarz na blogu, że na moje rozstępy ten krem pomógł, że po dwóch dniach zeszły mi czerwone krechy, a ona co? nie dodała tego komentarza :/ bo selekcjonuje i dopiero po jej akceptacji się pojawia (a dodawalam wcześniej u niej kilka inneych komematrzy, np. Z prośbą o analizę czegoś i się ukazywały i nawet odpisywala) a.przy tym wpisie o musteli cisza, raptem wstawila kilka komentarzy krytykujacych też :P

Może boi się, że zniszcze jej autorytet hehe :P a ja tylko chciałam się podzielić swoją opinią :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 14:48

• Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla wszystkich w związkach nieformalnych:
    http://mlodamamapisze.blogspot.com/2016/09/do-czego-moze-przydac-sie-uznanie.html

Można ułatwić sobie życie po porodzie :)

diana0501 lubi tę wiadomość

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Winna różnie to jest widzisz.
    Ja w markecie zobaczyłam babe z pączkami i zjadłam dwa :D

A uznać ojcostwo idziemy w pn prawdopodobnie :)

I jedziemy teraz do szkoły rodzenia, zobaczymy co to będzie :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 22 września 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba będę chodzić do szkoły tej przy moim szpitalu... Zobaczymy.... Dziś byłam w sklepie wreszcie.kupilam sobie gacie ciążowe z pasem bo brzusio już większe... Jezu słyszalyscie o tej wodzie dziewczyny uważajcie!!!!!!

Jej

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna, różnie trzeba patrzeć, wiadomo. Możliwe że selekcja jest w komentarzach... Najważniejsze że Ci pomogło :)

Riri, czyli co, wypłata była :)?

Ja po zajęciach. Prowadzi je mega fajna położna i okazało się że przyjdzie mi do domu po porodzie :)
    Bo za to że chodzę do szkoły za darmo, muszę podpisać deklarację. Ale babeczka jest cudna, więc nie ma problemu :)
    Omawialiśmy co wziąć do szpitala oraz pierwsze objawy porodu :)
    Dowiedziałam się bardzo ciekawej rzeczy. Należy się każdej z nas znieczulenie za darmo. Tylko trzeba powiedzieć to od razu po przyjeździe, bo muszą pobrać krew aby zdążyć zrobić badanie, bo tam trzeba potas, krew itd. I te badania są ważne tydzień, więc nie wiedząc kiedy urodzisz, trzeba by chodzić na badania co tydzień. A jak powiesz od razu, to pobiorą krew i elegancko. Później jak się zdecydujesz to mogą nie zdążyć zrobić krwi a ze znieczulenia nie musisz a możesz skorzystać, więc też zaplecze psychiczne jest :D
    I będziemy pisać plan porodu, aby mieć go ze sobą do szpitala. Powiem Wam, jestem zadowolona :)

jagooo90, Izieth, diana0501 lubią tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jakiej wodzie?
    Fajne są szkoły rodzenia przy szpitalu, bo można poznać położne, zwiedzić porodówkę i dowiedzieć się więcej o zwyczajach panujących w szpitalu :)

My chcemy ślub cywilny ogarnąć jeszcze przed porodem :) Trochę szalony pomysł, ale może się uda :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chcieliśmy. Ale potem znowu ogarniać z Kościołem... Aj, wszystko będzie w lipcu :)
    Ale Wam, jak są terminy, to pewnie :)!

Izieth lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth zatruta chlorem woda zywiec zdroj 0,5

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • wianna Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam o tej wodzie, masakra, a jak na złość zamiast swojej lidlowej wczoraj kupiłam zgrzewkę żywca haha :D ale niegazowana, więc chyba nie jest skazona :) byliśmy dziś zamówić komoda i łóżeczko z materacykiem. Ihaaaaa :) tylko że na komode trzeba czekać 4 tyg :/ dobrze, że dziś już się tym zajęłam, bo zanim przyjdzie komoda i zostanie skrecona przez mojego męża to listopad na pewno nas zastanie :P

Shantelle lubi tę wiadomość

• wianna Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle, o planie porodu też słyszałam, że dobrze mieć wypełniony, a większość w ogóle nie wie, że jest coś takiego. MAm nadzieję, że u mnie też będą takie fajne babeczki :)

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tak wózek zamówimy. Niby czeka się dwa tygodnie, ale wiem że trzeba pewnie liczyć 3,5 hehe :)
    Łóżeczko mamy stacjonarne wybrane :)

Ale ta położna mega jest u nas sympatyczna, naprawdę. Widać że to jej pasja :)

A z wodą piękny bal, na szczęście piję Muszynianke, ale ten chlor to w gazowanej chyba nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 19:49

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pochwalę, jeśli mogę, po wizycie :-) mam już prawie kilowego dziecia (26t3d) z długimi nogami;-) Muszę jednak wypowiedzieć walkę twardnieniom, bo spychają Go i napiera na szyjkę.

diana0501 lubi tę wiadomość

r9bzabd.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari - gratuluję :) dbaj o siebie.

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 22 września 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle była już pisałam wcześniej :) chyba ale dopiero za sierpień .. Wianna kupowalas jakiś specjalny materacyk bo ja właśnie w trakcie zakup.... No właśnie ta obok szpitala to ponoć dają jakieś certyfikaty i można mieć zniżki q szpitalu.. Co do znieczulenia tak od razu się deklaruje ja już będę od wejścia krzyczeć ZNIECZULENIE ;);):)i mam nadzieję że zdążę... Dziś pierwszy raz zrobiło mi się mega słabo nagle nogi się ugiely zimny pot oblal...szybko musiałam powietrza!!!

Jej

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari a co to znaczy prawie dwukilowy? Ile ma :)?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle, kilowy :-) +\-930g

r9bzabd.png
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ