X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Campari Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana może lepiej zadzwoń do lekarza, niech Cię obejrzy co te skurcze mogły tam nawyprawiać. Ja mam wyciszać skurcze bo spychają młodego, ale mam niebolesne. A maluch może ma bardziej śpiący dzień, jednak skurcze to bym skontrolowała.

r9bzabd.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana - leć to skontrolować bo nie ma żartów. Chociaż do gina swojego

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • agusza Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta, dostałaś się w końcu do tej poradni?

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wziąć dodatkowo nospę i magnez

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana to odpoczywaj ile możesz :) a lekarz nie mówił co to mógł być za ból?

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na izbie, odesłali na ginekologię, na ktg nic nie wyszło więc uznali za alarm i mam wrócić jak się powtórzy, dali jakiś zastrzyk ale już nie pamiętam z czym, kroplówka i tyle.Prawdopodobnie to mogły być skurcze przepowiadające bo były tylko na chwilę i zaraz poszły.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana weź odpoczywaj!!!! Relaksuj się.
    Mój mały też leniwy, ale wydaje mi się że już zwyczajnie ma coraz mniej miejsca i nie fika tak jak był mniejszy.

Chciałabym aby te dziecko się już urodziło, bo bym miała większą kontrolę :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywam jak chomik w upały.

Zjadłam 3 batoniki i popiłam puszką coli- zaraz mnie zemdli od tylu słodyczy ale mały się rusza. Niby to takie oczywiste ale stres jest i panika. Tyle się słyszy że matki zbagatelizowały brak ruchów ale mniejsza ich ilość i rodziły martwe dzieci :( Podobno z pierwszym dzieckiem więcej się panikuje bo nie wie się co i jak. To samo na ginekologii, niby oczywiste o tych słodyczach a w stresie i panice się o tym nie myśli.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam mleczko do prania w biedronce :) kapsułek nie widziałam, tylko proszek był jeszcze i kupiłam do szpitala te małe pieluszki Daddy. Tam jest 24 sztuki za 12 zł :) w domu będą pampersy ale do szpitala one są tak fajnie zapakowane.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusza wrote:
    Milmarta, dostałaś się w końcu do tej poradni?
    Dzięki za pamięć Agusza. Z tą poradnią to kolejna historia, ale w każdym razie nie przyjęli mnie wczoraj bo nie było lekarza. Znowu. I weź się człowieku lecz na NFZ. Do innej nie mogłam iść bo skierowanie mam wypisane tylko do tej konkretnej, zresztą okazuje sie że u nas w WIelkim Mieście są tylko 2 poradnie patologii ciąży w których zajmują się cukrzycą. Anyway...
    poszłam dzisiaj prywatnie. Fajny gość, wiele mi wyjaśnił. Dostałam nowy glukometr, jakiś super hiper nowoczesny (tak go nazwała pani w aptece) i niestety insulinę na noc. Póki co 2 jednostki i mam obserwować. I mierzyć też w nocy 2 razy. No i przyjść za tydzień. Zobaczymy więc jak będzie. Ma być tez bezwzględna dieta bo do tej pory to tak całkiem wszystkiego sobie nie odmawiałam. No i weszłam na jakąś stronę z wartościami indeksu glikemicznego, a tam napisane że baton twix ma 44. Można se pół takiego batona myślicie??

• milmarta Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 batoniki i puszka coli, mmmmm, diana, moje podniebienie jest teraz żądne takich rarytasów. Jak nie można to się bardziej chce. Dbaj o siebie.
    fratmid gratulacje, kiecki szukaj. I sfotografuj sie dla nas w tej kiecce. Zdaje się że jeszcze Wianna wisi nam zdjęcie z wesela :)
    Żyję ostatnio w niedoczasie, nie ogarniam, zaległości mam pełno, do pracy się spóźniam a co najśmieszniejsze nie jestem tego świadoma, chyba czas na zwolnienie. A tyle rzeczy jeszcze do ogarnięcia

• agusza Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta, super ze poszłaś prywatnie, przynajmniej wiesz teraz co i jak :) insulina na noc to nic strasznego, przynajmniej nie będziesz się denerwowała ze cukier rano za wysoki. Jeśli chodzi o tego batona to ja bym odpuściła narazie na maksa słodkości a potem najwyżej próbuj po troszeczku do posiłku coś słodkiego włączyć. Dziewczyny na forum z cukrzycą ciążowa non stop wcinają coś słodkiego do posiłku albo godzinę po jeśli cukier wyjdzie okej. Także u Ciebie może też nic straconego jeszcze :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlecił mi też hemoglobinę glikowaną i wyszła UWAGA poniżej normy!! To chyba niedobrze? Nie mogę doczytać na googlach co znaczy poniżej normy. Wiecie?

• agusza Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana bez nerwów :) masz teraz w organizmie więcej krwi i innych płynów ustrojowych dlatego wynik jest poniżej normy. Normalnie byłby w normie :)

milmarta lubi tę wiadomość

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a facet od łóżeczka dalej milczy

• Tysia :) Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To niech milczy dalej :) może pijany był jak wysyłał i zapomniał o łóżeczku :D
    Jak będzie chciał to się odezwie ja bym się tam nie przejmowała wcale :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Jak się nie odzywam to co zrobisz :)? Masz potwierdzenie wysyłanych mejli, nie kręcisz więc, poczekaj :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od wczoraj jakieś lęki mam..lęki czy dzidziuś zdrowy,czy dam radę rodzic i w ogole jak w ogole dam radę wychować dziecko.. :( boję się :(

Jago
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagooo to normalne, że się boisz. Chyba każda z nas ma dni "paniki jak to będzie." Zrób sobie jakąś małą przyjemność dzisiaj-idź do fryzjera, zjedz coś pysznego, kup coś ładnego od razu poprawi Ci się humor i się uspokoisz.

jagooo90 lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak muszę zrobić - dziękuję!

Jago
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ