Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam na izbie, odesłali na ginekologię, na ktg nic nie wyszło więc uznali za alarm i mam wrócić jak się powtórzy, dali jakiś zastrzyk ale już nie pamiętam z czym, kroplówka i tyle.Prawdopodobnie to mogły być skurcze przepowiadające bo były tylko na chwilę i zaraz poszły.
-
Odpoczywam jak chomik w upały.
Zjadłam 3 batoniki i popiłam puszką coli- zaraz mnie zemdli od tylu słodyczy ale mały się rusza. Niby to takie oczywiste ale stres jest i panika. Tyle się słyszy że matki zbagatelizowały brak ruchów ale mniejsza ich ilość i rodziły martwe dzieci Podobno z pierwszym dzieckiem więcej się panikuje bo nie wie się co i jak. To samo na ginekologii, niby oczywiste o tych słodyczach a w stresie i panice się o tym nie myśli. -
agusza wrote:Milmarta, dostałaś się w końcu do tej poradni?
poszłam dzisiaj prywatnie. Fajny gość, wiele mi wyjaśnił. Dostałam nowy glukometr, jakiś super hiper nowoczesny (tak go nazwała pani w aptece) i niestety insulinę na noc. Póki co 2 jednostki i mam obserwować. I mierzyć też w nocy 2 razy. No i przyjść za tydzień. Zobaczymy więc jak będzie. Ma być tez bezwzględna dieta bo do tej pory to tak całkiem wszystkiego sobie nie odmawiałam. No i weszłam na jakąś stronę z wartościami indeksu glikemicznego, a tam napisane że baton twix ma 44. Można se pół takiego batona myślicie?? -
3 batoniki i puszka coli, mmmmm, diana, moje podniebienie jest teraz żądne takich rarytasów. Jak nie można to się bardziej chce. Dbaj o siebie.
fratmid gratulacje, kiecki szukaj. I sfotografuj sie dla nas w tej kiecce. Zdaje się że jeszcze Wianna wisi nam zdjęcie z wesela
Żyję ostatnio w niedoczasie, nie ogarniam, zaległości mam pełno, do pracy się spóźniam a co najśmieszniejsze nie jestem tego świadoma, chyba czas na zwolnienie. A tyle rzeczy jeszcze do ogarnięcia -
Milmarta, super ze poszłaś prywatnie, przynajmniej wiesz teraz co i jak insulina na noc to nic strasznego, przynajmniej nie będziesz się denerwowała ze cukier rano za wysoki. Jeśli chodzi o tego batona to ja bym odpuściła narazie na maksa słodkości a potem najwyżej próbuj po troszeczku do posiłku coś słodkiego włączyć. Dziewczyny na forum z cukrzycą ciążowa non stop wcinają coś słodkiego do posiłku albo godzinę po jeśli cukier wyjdzie okej. Także u Ciebie może też nic straconego jeszczeCukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Jagooo to normalne, że się boisz. Chyba każda z nas ma dni "paniki jak to będzie." Zrób sobie jakąś małą przyjemność dzisiaj-idź do fryzjera, zjedz coś pysznego, kup coś ładnego od razu poprawi Ci się humor i się uspokoisz.
jagooo90 lubi tę wiadomość
Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.