X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Campari Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana może lepiej zadzwoń do lekarza, niech Cię obejrzy co te skurcze mogły tam nawyprawiać. Ja mam wyciszać skurcze bo spychają młodego, ale mam niebolesne. A maluch może ma bardziej śpiący dzień, jednak skurcze to bym skontrolowała.

r9bzabd.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana - leć to skontrolować bo nie ma żartów. Chociaż do gina swojego

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • agusza Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta, dostałaś się w końcu do tej poradni?

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wziąć dodatkowo nospę i magnez

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana to odpoczywaj ile możesz :) a lekarz nie mówił co to mógł być za ból?

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na izbie, odesłali na ginekologię, na ktg nic nie wyszło więc uznali za alarm i mam wrócić jak się powtórzy, dali jakiś zastrzyk ale już nie pamiętam z czym, kroplówka i tyle.Prawdopodobnie to mogły być skurcze przepowiadające bo były tylko na chwilę i zaraz poszły.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana weź odpoczywaj!!!! Relaksuj się.
    Mój mały też leniwy, ale wydaje mi się że już zwyczajnie ma coraz mniej miejsca i nie fika tak jak był mniejszy.

Chciałabym aby te dziecko się już urodziło, bo bym miała większą kontrolę :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywam jak chomik w upały.

Zjadłam 3 batoniki i popiłam puszką coli- zaraz mnie zemdli od tylu słodyczy ale mały się rusza. Niby to takie oczywiste ale stres jest i panika. Tyle się słyszy że matki zbagatelizowały brak ruchów ale mniejsza ich ilość i rodziły martwe dzieci :( Podobno z pierwszym dzieckiem więcej się panikuje bo nie wie się co i jak. To samo na ginekologii, niby oczywiste o tych słodyczach a w stresie i panice się o tym nie myśli.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam mleczko do prania w biedronce :) kapsułek nie widziałam, tylko proszek był jeszcze i kupiłam do szpitala te małe pieluszki Daddy. Tam jest 24 sztuki za 12 zł :) w domu będą pampersy ale do szpitala one są tak fajnie zapakowane.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusza wrote:
    Milmarta, dostałaś się w końcu do tej poradni?
    Dzięki za pamięć Agusza. Z tą poradnią to kolejna historia, ale w każdym razie nie przyjęli mnie wczoraj bo nie było lekarza. Znowu. I weź się człowieku lecz na NFZ. Do innej nie mogłam iść bo skierowanie mam wypisane tylko do tej konkretnej, zresztą okazuje sie że u nas w WIelkim Mieście są tylko 2 poradnie patologii ciąży w których zajmują się cukrzycą. Anyway...
    poszłam dzisiaj prywatnie. Fajny gość, wiele mi wyjaśnił. Dostałam nowy glukometr, jakiś super hiper nowoczesny (tak go nazwała pani w aptece) i niestety insulinę na noc. Póki co 2 jednostki i mam obserwować. I mierzyć też w nocy 2 razy. No i przyjść za tydzień. Zobaczymy więc jak będzie. Ma być tez bezwzględna dieta bo do tej pory to tak całkiem wszystkiego sobie nie odmawiałam. No i weszłam na jakąś stronę z wartościami indeksu glikemicznego, a tam napisane że baton twix ma 44. Można se pół takiego batona myślicie??

• milmarta Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 batoniki i puszka coli, mmmmm, diana, moje podniebienie jest teraz żądne takich rarytasów. Jak nie można to się bardziej chce. Dbaj o siebie.
    fratmid gratulacje, kiecki szukaj. I sfotografuj sie dla nas w tej kiecce. Zdaje się że jeszcze Wianna wisi nam zdjęcie z wesela :)
    Żyję ostatnio w niedoczasie, nie ogarniam, zaległości mam pełno, do pracy się spóźniam a co najśmieszniejsze nie jestem tego świadoma, chyba czas na zwolnienie. A tyle rzeczy jeszcze do ogarnięcia

• agusza Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta, super ze poszłaś prywatnie, przynajmniej wiesz teraz co i jak :) insulina na noc to nic strasznego, przynajmniej nie będziesz się denerwowała ze cukier rano za wysoki. Jeśli chodzi o tego batona to ja bym odpuściła narazie na maksa słodkości a potem najwyżej próbuj po troszeczku do posiłku coś słodkiego włączyć. Dziewczyny na forum z cukrzycą ciążowa non stop wcinają coś słodkiego do posiłku albo godzinę po jeśli cukier wyjdzie okej. Także u Ciebie może też nic straconego jeszcze :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlecił mi też hemoglobinę glikowaną i wyszła UWAGA poniżej normy!! To chyba niedobrze? Nie mogę doczytać na googlach co znaczy poniżej normy. Wiecie?

• agusza Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana bez nerwów :) masz teraz w organizmie więcej krwi i innych płynów ustrojowych dlatego wynik jest poniżej normy. Normalnie byłby w normie :)

milmarta lubi tę wiadomość

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a facet od łóżeczka dalej milczy

• Tysia :) Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To niech milczy dalej :) może pijany był jak wysyłał i zapomniał o łóżeczku :D
    Jak będzie chciał to się odezwie ja bym się tam nie przejmowała wcale :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Jak się nie odzywam to co zrobisz :)? Masz potwierdzenie wysyłanych mejli, nie kręcisz więc, poczekaj :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od wczoraj jakieś lęki mam..lęki czy dzidziuś zdrowy,czy dam radę rodzic i w ogole jak w ogole dam radę wychować dziecko.. :( boję się :(

Jago
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagooo to normalne, że się boisz. Chyba każda z nas ma dni "paniki jak to będzie." Zrób sobie jakąś małą przyjemność dzisiaj-idź do fryzjera, zjedz coś pysznego, kup coś ładnego od razu poprawi Ci się humor i się uspokoisz.

jagooo90 lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak muszę zrobić - dziękuję!

Jago
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ