Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jeszcze przed kupnem aspiratora. Musze połazić za tym i rzeczywiście ogarnąć. Mi nie pasuje wersja z odkurzaczem wiec chyba wezmę ta tradycyjną gruszkę. Ostatnio zaczęłam analizować każdy zakup czy oby na pewno jest on potrzebny. Wiadomo , ze zrobienie wyprawki to mega wyzwanie ale moj maz pomaga mi w rozsądnej selekcji dzięki, której zaoszczędziliśmy juz trochę kasy na bardziej konkretne cele. Ja z natury rozrzutna jestem wiec dobrze ze mnie trochę hamuje bo w moich spojrzeniu wszystko jest potrzebne he he.
-
Hej
Kolia mi koleżanki pomagają które mają małe dzieci. W prost mówią. To Ci się przyda, to nie. Na początku byłam zła, że negują wszystkie moje wybory hehe ale z biegiem czasu okazało się że miały rację.
Dziś w Biednej proszek dla dzieci znowu za 13 zeta.
-
Ja już kilka zajęć miałam (idą w trybie ciągłym, więc teraz jest bardziej o dzidziusiu), ciekawe są i ćwiczenia czasem nieźle otwierają oczy na fizjologie porodu... Dobrze, że trochę czasu jest, żeby się do tych myśli przyzwyczaić
Ja dzisiaj wchodzę w trzeci trymest... Kiedy to minęło? Kiedy?
-
Pamiętam, że na pierwszym miejscu były płatki mydlane Dzidziusia, ale ze są raczej typowo dla alergików, coś takiego, więc nie ma musu w nich prania, coś kojarzy mi się, że sugerowala się głównie cena, bo składy podobne i jakoś mi się tak zakodowało, że poleca Bobini płyn do prania, ale na którym był miejscu i dlaczego to nie pamietam. Wiem, że rzeczywiście jest tani niecałe 10 zł, choć nie wiem jak z wydajnoscia, bo jeszcze nie pralamIgor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm
-
Jago, na Ruczaju. Rodzinek.pl, wiem że można było się też zapisać od 22.10.
Diana, szczerze? To ja za sukienką rozejrzę się na początku roku, teraz z takim brzuszkiem to jakoś tego nie widzę nie mam wizji zwyczajnie...koleżanka mówiła też, że warto brać sukienki z wystawy bo są tańsze.
Ja jednak kupię ten proszek w Biednej,
w sumie sobie ludzie chwalą. Ale są z tego kapsiłki? Szczerze, to bym wolała
jagooo90 lubi tę wiadomość
-
Sa kapsulki, widzialam w biedrze tez
ale ja jakos nie moge sie w ogole do kapsulek przekonac, mam wrazenie, ze sa malo wydajne, nie wiem, w sumie nie uzywalam
znalazlam wpis na forum z cytatem ze sroki
"W takim zestawieniu najlepiej widać co i jak. Moim zdaniem kolejność w delikatności i nieuczulaniu wygląda tak:
1. Dzidziuś płatki mydlane
2. Jelp color żel ,Miocare
3. Bambinex Ultra Nappy Care, Bonini Baby Płyn
4. Concentrino, Biały jeleń do białego , Dzidziuś płyn do prania, Dzidziuś biel , Dzidziuś płyn do prania, Ludwik Baby Care, Lovela do białego mleczko, Biały Jeleń płyn, Jelp color soft, Jelp fresh soft,
5. Bobas, Biały Jeleń do kolorów ,
6. Lovela
7. E sensitive, Jelp fresh Classic proszek, Gaga (premium), Gaga Premium tkaniny białe , Persil sensitive do białego, Persil sensitive do koloru
Różnice pomiędzy miejscami 2,3,4 są bardzo niewielkie i w zasadzie lepiej kierować się ceną, chyba że mamy dziecko z dużą alergią wtedy tylko płatki. Różnica pomiędzy 2 miejscem a 7 jest już znacząca.
Czym mniej więcej się kierowałam robiąc ten ranking:
1. % Ilością poszczególnych składników
2. Ilością składników potencjalnie "szkodliwych" choć to nie najlepsze słowo.
3. Nie zawracałam uwagi na zawartość kompozycji zapachowej bo w zasadzie wszystkie te produkty ją mają."
Nie wiem co sie stalo, ale tego wpisu o chusteczkach nawilzanych tez nie ma. Moze jakies firmy sie wkurzyly i poblokowaly tresci heheIgor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
jakiś czas temu miała problem z serwerem chyba i wywaliło jej sporo treści z bloga, nie wszystko udało się odzyskać, m.in. chusteczki przepadły
na fb pisała, że będzie robić nową analizę chusteczek bo i sporo składów się pozmieniało
ostatnio na fb chwaliła chusteczki bobini (te same co płyn)
płyn bobini rzeczywiście jest fajny, ja dłuuuugo tylko w nim prałam, lubię zapach