X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wiem że niby nie połkniesz ale niestety pycha robi swoje :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze przed kupnem aspiratora. Musze połazić za tym i rzeczywiście ogarnąć. Mi nie pasuje wersja z odkurzaczem wiec chyba wezmę ta tradycyjną gruszkę. Ostatnio zaczęłam analizować każdy zakup czy oby na pewno jest on potrzebny. Wiadomo , ze zrobienie wyprawki to mega wyzwanie ale moj maz pomaga mi w rozsądnej selekcji dzięki, której zaoszczędziliśmy juz trochę kasy na bardziej konkretne cele. Ja z natury rozrzutna jestem wiec dobrze ze mnie trochę hamuje bo w moich spojrzeniu wszystko jest potrzebne he he.

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Kolia mi koleżanki pomagają które mają małe dzieci. W prost mówią. To Ci się przyda, to nie. Na początku byłam zła, że negują wszystkie moje wybory hehe ale z biegiem czasu okazało się że miały rację.

Dziś w Biednej proszek dla dzieci znowu za 13 zeta.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś o 17 szkoła rodzenia, zobaczymy co dają :D

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovela chyba w biedrze? Z tego co pamietam sroka nie polecala jakos tego za bardzo. Byl ranking u niej w czym prac, ale teraz juz go nie widze :/

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam, wypralam i są mięciutkie , ładnie pachnące i delikatne

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już kilka zajęć miałam (idą w trybie ciągłym, więc teraz jest bardziej o dzidziusiu), ciekawe są i ćwiczenia czasem nieźle otwierają oczy na fizjologie porodu... Dobrze, że trochę czasu jest, żeby się do tych myśli przyzwyczaić :)

Ja dzisiaj wchodzę w trzeci trymest... Kiedy to minęło? Kiedy?

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówisz Wianna że nie polecała? Nie widziałam tego. A dużo ludzi go używa... Nie wiesz co polecała?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas szybko leci:) mi dziś zaczął się 31 tydz i coraz bliżej do porodu :) aż doczekać się nie mogę :)

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla wszystkich Panien Młodych : wejdźcie na tę stronę https://twojasuknia.pl/

jest możliwość wygrania zwrotu kosztów za suknię nawet do 5 tyś. Dziś dzwoniła do mnie konsultantka i poleciła mi kilka salonów gdzie są teraz wyprzedaże itp.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam, że na pierwszym miejscu były płatki mydlane Dzidziusia, ale ze są raczej typowo dla alergików, coś takiego, więc nie ma musu w nich prania, coś kojarzy mi się, że sugerowala się głównie cena, bo składy podobne i jakoś mi się tak zakodowało, że poleca Bobini płyn do prania, ale na którym był miejscu i dlaczego to nie pamietam. Wiem, że rzeczywiście jest tani niecałe 10 zł, choć nie wiem jak z wydajnoscia, bo jeszcze nie pralam :)

• Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam lovele proszek mleczko i kapsułki.
    Saną wybiorę co dla nas najlepsze :)
    A co dziewczyny kupujecie jeszcze dla dzieciakow ciekawego z jakis udogodnień przy wychowaniu i pielęgnacji dzieci ?

• jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    A dziś o 17 szkoła rodzenia, zobaczymy co dają :D
    A gdzie chodzisz?:)

Jago
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jago, na Ruczaju. Rodzinek.pl, wiem że można było się też zapisać od 22.10. :)

Diana, szczerze? To ja za sukienką rozejrzę się na początku roku, teraz z takim brzuszkiem to jakoś tego nie widzę :P nie mam wizji zwyczajnie...koleżanka mówiła też, że warto brać sukienki z wystawy bo są tańsze.

Ja jednak kupię ten proszek w Biednej,
    w sumie sobie ludzie chwalą. Ale są z tego kapsiłki? Szczerze, to bym wolała :)

jagooo90 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa kapsulki, widzialam w biedrze tez :)
    ale ja jakos nie moge sie w ogole do kapsulek przekonac, mam wrazenie, ze sa malo wydajne, nie wiem, w sumie nie uzywalam :P

znalazlam wpis na forum z cytatem ze sroki

"W takim zestawieniu najlepiej widać co i jak. Moim zdaniem kolejność w delikatności i nieuczulaniu wygląda tak:

1. Dzidziuś płatki mydlane
    2. Jelp color żel ,Miocare
    3. Bambinex Ultra Nappy Care, Bonini Baby Płyn
    4. Concentrino, Biały jeleń do białego , Dzidziuś płyn do prania, Dzidziuś biel , Dzidziuś płyn do prania, Ludwik Baby Care, Lovela do białego mleczko, Biały Jeleń płyn, Jelp color soft, Jelp fresh soft,
    5. Bobas, Biały Jeleń do kolorów ,
    6. Lovela
    7. E sensitive, Jelp fresh Classic proszek, Gaga (premium), Gaga Premium tkaniny białe , Persil sensitive do białego, Persil sensitive do koloru

Różnice pomiędzy miejscami 2,3,4 są bardzo niewielkie i w zasadzie lepiej kierować się ceną, chyba że mamy dziecko z dużą alergią wtedy tylko płatki. Różnica pomiędzy 2 miejscem a 7 jest już znacząca.

Czym mniej więcej się kierowałam robiąc ten ranking:
    1. % Ilością poszczególnych składników
    2. Ilością składników potencjalnie "szkodliwych" choć to nie najlepsze słowo.
    3. Nie zawracałam uwagi na zawartość kompozycji zapachowej bo w zasadzie wszystkie te produkty ją mają."

Nie wiem co sie stalo, ale tego wpisu o chusteczkach nawilzanych tez nie ma. Moze jakies firmy sie wkurzyly i poblokowaly tresci hehe :D

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakiś czas temu miała problem z serwerem chyba i wywaliło jej sporo treści z bloga, nie wszystko udało się odzyskać, m.in. chusteczki przepadły
    na fb pisała, że będzie robić nową analizę chusteczek bo i sporo składów się pozmieniało
    ostatnio na fb chwaliła chusteczki bobini (te same co płyn)
    płyn bobini rzeczywiście jest fajny, ja dłuuuugo tylko w nim prałam, lubię zapach :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No proszę o chusteczkach z bobini przy tamtej jej analizie zapamietalam najbardziej, że nie poleca z wykrzyknikiem :) czasy się zmieniają,to i składy też :D

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo lubię kapsułki, są mega wydajne Wianna, polecam :)
    Ja dziś placki ziemniaczane na grubym oczku tarte :)
    Fajne, ale jestem starej daty i chyba takie na małym oczku mnie bardziej smakują :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może składać chusteczek był gorszy niż proszku :)?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupię ten w Biednej jednak..w sumie piore w tym ciuchy, nie dzieciaka :D

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ